Šta je novo?

Targo Telekom

Putin ili kinez meni i dalje net blinka.

Stigao net, ne mogu da se setim ali mislim da mi je rekord 5 dana dok ruter nije dobio adresu, tako da ovih 48h kao terapija odvikavanja od interneta.

Stigao, par sati, restart i opet rulet.

U bloku 61 na nbg ne radi od petka. Na mailove niko ne odgovara na telefon je stalno zauzeto. Ima li neko info sta se desava?

Bar ih uvek dobijem i lepo se ispricam. Problematicna ploca kod njih, leka nema. Ili cekati ili raskid ugovira. Ja uzeo I pomoc 10gb kod telenora 500din. A alternativa mts adsl ako bude bas katastrofa.

Svaka cast ako uspes da ih dobijes. Ja sam upravo cekao 20+ minuta i dosadila mi je pesmica. I odustao.

Blok 45 radi takođe, bez prekida ovih dana.

Danas mi je receno da je, usled gradjevinskih radova, doslo do presecanja kabla (verovatno u ul. Dusana Vukasovica) i da ekipa nece izaci na teren dok se radovi ne zavrse. To moze da traje 3, 7, 10 dana.

Izgleda opet problem sa DNS-om. Otežano otvara neke sajtove.

Svaki dan restartujem...
Sam reset ONT-a ne pomaže, jer i bez reseta ONT (ili privatni ruter ako je ONT u bridge modu) stalno/periodično zahteva IP adresu od DHCP servera na Targo strani. To isto se dešava (DHCP requests) i kada se resetuje oprema na starni korisnika (ONT i/ili privatni ruter), razlike nema, rezultat je isti - ili je DHCP server na Targo (ISP) strani dodelio traženu (javnu) IP adresu ONT-u ili ruteru na strani korisnika ili nije. Targo je inače priznao da ima problema sa tim...

Izgleda opet problem sa DNS-om. Otežano otvara neke sajtove.
Problem sa DNS-om Targa se može efikasno rešiti prebacivanjem ONT-a u bridge mod, a da se na privatnom ruteru podesi neki javni DNS (recimo Google DNS) u kombinaciji sa Targovim DNS-om, mada onda postoji mogućnost (ako se ne klonira MAC adresa ONT-a na ruter) da se dosta čeka na dodelu javne IP adrese od Targa...

Može se manuelno promeniti DNS server i lokalno na računaru/tabletu/telefonu (ako postoji ta opcija), a za Win XP i Win 7 imaš objašnjeno na Targo sajtu / deo "Korisnička zona" pa pogledaj...

http://www.targotelekom.rs/wp-content/uploads/2014/02/Ru%C4%8Dno-pode%C5%A1avanje-DNS-adresa-Windows-XP.docx

http://www.targotelekom.rs/wp-content/uploads/2014/02/Ru%C4%8Dno-pode%C5%A1avanje-DNS-adresa-Windows-7.docx

Poslednja izmena:
Problem sa DNS-om Targa se može efikasno rešiti prebacivanjem ONT-a u bridge mod, a da se na privatnom ruteru podesi neki javni DNS (recimo Google DNS) u kombinaciji sa Targovim DNS-om, mada onda postoji mogućnost (ako se ne klonira MAC adresa ONT-a na ruter) da se dosta čeka na dodelu javne IP adrese od Targa...

Može se manuelno promeniti DNS server i lokalno na računaru/tabletu/telefonu (ako postoji ta opcija), a za Win XP i Win 7 imaš objašnjeno na Targo sajtu / deo "Korisnička zona" pa pogledaj...

http://www.targotelekom.rs/wp-content/uploads/2014/02/Ru%C4%8Dno-pode%C5%A1avanje-DNS-adresa-Windows-XP.docx

http://www.targotelekom.rs/wp-content/uploads/2014/02/Ru%C4%8Dno-pode%C5%A1avanje-DNS-adresa-Windows-7.docx

Hvala, ponovo mi dobro radi. Ako bude novih problema probaću sa bridge modom, ili sa DNS Jumperom.

Posle 45 meseci, došlo je vreme za rastanak. Iako mi internet i dalje radi bez greške, odlučio sam se za promenu.
Nadam se da ću se ponovo nekad vratiti na optiku. Targu želim sreću.

Posle 45 meseci, došlo je vreme za rastanak. Iako mi internet i dalje radi bez greške, odlučio sam se za promenu.
Nadam se da ću se ponovo nekad vratiti na optiku. Targu želim sreću.

A sto?
Ako radi i ako ti je brzina dovoljna, zasto si se odlucio na prelazak kod drugog?
Kod koga i zasto bas njih?
... i naravno neka je sa srecom.

SBB. Tek došli, a ja već dugo tražim alternativu.
Za sada je SBB kako treba, uzeo trio gold, još nisam sve isprobao. Internet veza je dobra (izgleda da je upload ispod deklarisanog), TV perfektan.

Вероватно си још у пробном периоду када дају мислим 50/2 па ће касније да пусте нормалну брзину.

Nisi imao kao mogućnost Beogrid? Pošto se dosta teritorijalno poklapaju sa Targom?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

WiFi konekcija iznenada prestala da radi. Lampica sija, treperi kao da se podaci prenose, ali na dva telefona i tabletu ne radi. Jel zna neko u cemu je problem? Na racunaru tj. LAN veza je ok. Sve lampice koje treba da svetle, svetle.

Proveri dugme sa strane ONT-a, da probas da upalis Wi-Fi.

Sent from my S3 using Tapatalk

Proveri dugme sa strane ONT-a, da probas da upalis Wi-Fi.

Sent from my S3 using Tapatalk

Telefoni se normalno nakace na wifi, sve deluje kao da je ok, ali nema internet konekcije. Probao dugme, ugasio, upalio, nista. Sad proverio, radi Viber, cudno, ali FB, Google nalog, B92, Blic, nista. Kada prebacim na mobile data sve radi bez problema.

Poslednja izmena:
Vrh Dno