пу, пу пу, никаквих проблема већ дуже време.Blok 45 radi takođe, bez prekida ovih dana.
Sam reset ONT-a ne pomaže, jer i bez reseta ONT (ili privatni ruter ako je ONT u bridge modu) stalno/periodično zahteva IP adresu od DHCP servera na Targo strani. To isto se dešava (DHCP requests) i kada se resetuje oprema na starni korisnika (ONT i/ili privatni ruter), razlike nema, rezultat je isti - ili je DHCP server na Targo (ISP) strani dodelio traženu (javnu) IP adresu ONT-u ili ruteru na strani korisnika ili nije. Targo je inače priznao da ima problema sa tim...Svaki dan restartujem...
Problem sa DNS-om Targa se može efikasno rešiti prebacivanjem ONT-a u bridge mod, a da se na privatnom ruteru podesi neki javni DNS (recimo Google DNS) u kombinaciji sa Targovim DNS-om, mada onda postoji mogućnost (ako se ne klonira MAC adresa ONT-a na ruter) da se dosta čeka na dodelu javne IP adrese od Targa...Izgleda opet problem sa DNS-om. Otežano otvara neke sajtove.
Problem sa DNS-om Targa se može efikasno rešiti prebacivanjem ONT-a u bridge mod, a da se na privatnom ruteru podesi neki javni DNS (recimo Google DNS) u kombinaciji sa Targovim DNS-om, mada onda postoji mogućnost (ako se ne klonira MAC adresa ONT-a na ruter) da se dosta čeka na dodelu javne IP adrese od Targa...
Može se manuelno promeniti DNS server i lokalno na računaru/tabletu/telefonu (ako postoji ta opcija), a za Win XP i Win 7 imaš objašnjeno na Targo sajtu / deo "Korisnička zona" pa pogledaj...
http://www.targotelekom.rs/wp-content/uploads/2014/02/Ru%C4%8Dno-pode%C5%A1avanje-DNS-adresa-Windows-XP.docx
http://www.targotelekom.rs/wp-content/uploads/2014/02/Ru%C4%8Dno-pode%C5%A1avanje-DNS-adresa-Windows-7.docx
Posle 45 meseci, došlo je vreme za rastanak. Iako mi internet i dalje radi bez greške, odlučio sam se za promenu.
Nadam se da ću se ponovo nekad vratiti na optiku. Targu želim sreću.
Proveri dugme sa strane ONT-a, da probas da upalis Wi-Fi.
Sent from my S3 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari