Šta je novo?

Targo Telekom

Držao se sat i nešto bez prekida i sad opet zveknuo...

Blok 8 a, ponovo bez neta, ista situacija, net dođe na kratko pa ponovo pukne.

Samo da javim dok još uvek imam net, pošto bukvalno na pola sata dođe, pa nestane i tako ceo dan.

Problem i dalje postoji, i očigledno pogađa priličan broj korisnika.

Jutros samo što sam otvorio jednu stranicu, opet je nestao. Da li mora baš za vikend uvek da nestane?

E Marfi, Marfi....

Takođe, blok 8a, bilo ga juče jedno vreme, sinoć nestao i ne vraća se.

Blok 2, nema neta, restartovao sam ruter i sada internet lampica samo treperi. Samo da se ne ponovi ono sa nedobijanjem ip adrese, muku sam mucio pre nekoliko meseci sa tim.

Ne restartujte ruter, barem ne u ovoj situaciji nema koristi. Pa zar ne može jedan vikend da prođe bez problema.

Stigao net u 13:12, štopujem vreme da vidim koliko će ovog puta izdržati! :d

Izdržao je 24 min.

Poslednja izmena:
Napredujemo, napredujemo... Opet, s obzirom da je firma odavno u stečaju plašim se da ćemo sve češće imati ovakve stvari. Svi mi koji smo ostali sa njima svesni smo rizika, unapred smo se odrekli bilo kakve mogućnosti uvodjenja novih paketa, prosirenja usluga itd.

Ja sam kod njih od kako su se pojavili, i samo jedan ozbiljan prekid od dan-dva. Još ovde kod mene kako ko prođe pored bandere tako gasi struju :d ali ONT još nije rikno. A nadam se ni da neće. Menjaću ih samo u slučaju nužne saoodbrane :)

Edit preko fona i sve ode... Meh ma isto je bilo. Ovo je treci ili cetvrti prekid koj traje ovoliko kod mene od kad sam ja tu. Niti jedan jedini put nisam uspeo prijaviti kvar nego se uvek BECKS pojavi pa skonta da nije uredu i resi problem. Ne znam zasto sam mislio da cu sada uspeti... Odavno doduse Targo nije "provajder" vec samo gomila poluispravne infrastrukture i par radnika. Ja gurao dokle sam mogao ako dodje sutra fino ako ne raskidam odma pa kad drugi provajder dodje...

Edit preko fona i sve ode... Meh ma isto je bilo. Ovo je treci ili cetvrti prekid koj traje ovoliko kod mene od kad sam ja tu. Niti jedan jedini put nisam uspeo prijaviti kvar nego se uvek BECKS pojavi pa skonta da nije uredu i resi problem. Ne znam zasto sam mislio da cu sada uspeti... Odavno doduse Targo nije "provajder" vec samo gomila poluispravne infrastrukture i par radnika. Ja gurao dokle sam mogao ako dodje sutra fino ako ne raskidam odma pa kad drugi provajder dodje...

Razumem te u potpunosti, ja sam recimo napustio PTT kds i presao kod IKOM-a kada su ovi ukinuli sport klub pakete, Ikom mi je jedina alternativa, jer SBB-a nema kod mene
u ulazu. Ali internet još kod njih nisam uzeo, ostao sam sa Targom u nadi da će se situacija popraviti.

Da je sa Targom sve ok, pa lepo kao gospodin čovek pojačam paket kod njih, uzmem i TV, a što da ne i fiksni telefon, jer pretpostavljam da bi i to uveli da se nije
desilo sve što se desilo.

Evo vidim da im se i sajt polako raspada, nekoliko linkova je neupotrebljivo na njihovom sajtu... http://www.targotelekom.rs/raspored-analognih-kanala/

Razumem te u potpunosti, ja sam recimo napustio PTT kds i presao kod IKOM-a kada su ovi ukinuli sport klub pakete, Ikom mi je jedina alternativa, jer SBB-a nema kod mene
u ulazu. Ali internet još kod njih nisam uzeo, ostao sam sa Targom u nadi da će se situacija popraviti.

Da je sa Targom sve ok, pa lepo kao gospodin čovek pojačam paket kod njih, uzmem i TV, a što da ne i fiksni telefon, jer pretpostavljam da bi i to uveli da se nije
desilo sve što se desilo.

Evo vidim da im se i sajt polako raspada, nekoliko linkova je neupotrebljivo na njihovom sajtu... http://www.targotelekom.rs/raspored-analognih-kanala/

Sajt je odavno poceo da im se raspada. Taman koj mesec posle mog potpisivanja ugovora. Prvo je fejsbuk nestao i umro pa i sajt prestao da bude koriscen.

Da sam imao izbora... sutra cu zvati Targo da vidim ima li sanse da dobijem net tih par dana jos ako nema cvikam visak kablova i nosim ONT nazad. Hteli oni da raskinu ili ne. Ja na svu srecu imam izbora ali ovo ne vodi vise nigde. Izes firmu koja ima samo jednog ipo zaposlenog...

Ovako nešto što se sad dešava može samo kod nas.Ovo je postalo pravo mrcvarenje.

Komotno možeš da navijaš sat po ovom pucanju neta, u pravilnim vremenskim razmacima, nema ga jedno pola sata, onda dođe,
radi jedno pet, deset minuta, pa opet jovo nanovo.

Vi ga barem dobijete sa vremena na vreme kod mene ga UOPSTE nema. Ne kontam da im je cak abnormalno tesko da imaju nekoga ko ce citati mejlove! Ili nedaj boze posalje ekipu na teren kada skonta da vecina korisnika nema mrezu.

Ajde ovo moje sto je izgleda pojedinacno ali barem vama su mogli da pokusaju da nameste.

Koliko vidim jako retko radi danas, ali mi ruter beleži da ima određenog protoka, tablet uspeo da skine update sa GP ...

Jedino nemam živaca da se bakćem, na desktopu disable-ovao LAN i ubacio 3G modem, imam još 12GB do kraja meseca, za sve sem torrent-a poslužiće.

Iskreno ne verujem da će bilo šta rešiti danas.

Izvinjavam se unapred sto cu mozda uzrpirati temu nekim pitanjima koja su van nje. Naime prilicno sam bio zadovoljan Targom ovih 3-4 godine koliko ih imam, medjutim vidim da cu morati da menjam provajdera. Ovi prekidi postaju ucestaliji, nemas kome da se zalis, racuni ne stizu, a same brzine i cena vise nisu onako nedostizne kao sto je bio slucaj kad su se pojavili, situacija vam je vec poznata...

Alternative su mi Beogrid, Telekom i PTT-KDS. Od svih sam ranije dobijao neke ponude ali ih nisam razmatrao posto sam tada bio zadovoljan targom. Vidim da je jedan clan vec presao na Beogrid, a mozda neko ima iskustava sa telekomovom optikom pa ako mozete da mi odgovori na ova pitanja:
Targo:
1.Kako i kome da otkazem uslugu posto ni racune vise ne salju a na telefon se ne javljaju. Jel imaju neku poslovnicu gde primaju klijente koja RADI i gde?
2.Kako da raskinem ugovor kad nisam platio par meseci unazad (nema racuna)?
3.Ja njima odnesem ruter i to je to (valjda ce mi usput objasniti kako da im platim za prethodnih par meseci) ili oni salju neku ekipu koja ce da raskaci opticki kabl povadi kanalice i onu uticnicu?
Izvinjavam se jos jednom ako ova pitanja deluju glupo ali svi znate kakva je situacija a ne bih da izgubim previse vremena na ovome, da se setam oko poslovnice (ako u opste postoji) i da se preganjam mnogo sa njima.

Beogrid:
1. Ako sam dobor razumeo Beogrid ima neku bezicnu mrezu do zgrade (grupe korisnika) a onda preko lana utp kablom ulaze u stan. Da li moraju da se buse zidove i slicno ili je moguce da iskoristim ove rupe i kanalice koje je mi je u stanu postavio Targo?
2. Da li nude neki wifi ruter ili mi samo udju par metara u stan jednim utp-om a za ostalo se sam snalazim?
3. Koliko traje procedura prikljucenja ako postoje tehnicki uslovi?

Telekom:
U zgradi vec par godina imam telekomov FTTB, znaci nije kao kod targa FTTH nego postoji neka ogromna kutija u ulazu do koje ide optika a posle u stanove ulaze utp kablovima. Problem je sto je ovo instalirano u jako malom broju zgrada pa pretpostavljam da zbog tog ne postoji nikakva zavnicna ponuda/cenovnik na telekomov sajtu vezan za ovu uslugu.
1. Jel neko koristi ovo, kakva su iskustva?
2. Koji pakiti/cene su u opticaju?
3. Isto kao za beogrid, koliko traje procedura prikljucenja?

PTT-KDS:
Iskren da budem njh za net ne bi ni razmtrao. Rekao bih da oni imaju najjacu pondu kad je analogna televizija u pitanju (sto je meni sasvim dovoljno) i to je to.
1.Jel gresim tj. jel se ovde nesto promenilo, jel su potali iole konkurentni ili su i dalje propast kad je internet u pitanju?

Poštovani Lenjine,
što se tiče Telekoma, on ima ponudu samo ADSL-a, recimo 50/2 za 1799 dinara, prvih 5 meseci po dinar. FTTB je verovatno od Orion telekoma.
PTT net i familija Krkobabić – 10/1 za 1590 dinara (imaju i ADSL po sličnoj ceni), dosta su skupi.
Beogrid – 30/30 za 1690 dinara, mozda najbolje rešenje od ovih.

Ne, ne ovo je bas telekomova optika na ormanu u ulazu i pise telekom. Mnogi ljudi ne znaju (jer je valjda prava retkost) pa me cesto ubedjuju kako je to nesto drugo... Zato i pitam jer ne znam nikoga ko ima telekomov FTTB a na sajtu naravno nema informacija. Kazem jos jednom pre par godina kad su ulazili u zgradu i postavljali to cudo sam dobio neku ponudu od njih ali je tada nisam razmatrao jer mi je targo bio ok.

Slozio bih se sa tobom da je SjBB aka Beogrid najbolje resenje ali ne nudi TS samo adsl vec i vdsl a ima i vdsl, fttb i ftth na pojedinim mestima.

Izem li ga ja cu kod Beogrida. A sto se raskida tice znacu sutra ako budu radili. To sve oko ONT racuna itd.

@enraged, @lenjin
Zna li se koji su paketi preko Ts na ftth i koja je cena?

Nazad
Vrh Dno