Šta je novo?

Targo Telekom

"Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da 04.08.2014 od 12:33h ne primamo PINK kanale zbog prekida u optičkoj prenosnoj mreži putem koje dobijamo PINK kanale. Radimo na rešavanju nastalog problema i očekujemo da će biti rešen u najkraćem mogućem roku".

Sad pocinje i kablovska da zeza!

Opet ja s glupim pitanjem - jel dobio neko racun? :)

Meni zasad sve radi, ruter je u brigde modu, za kanale nisam ni primetio, to me bas i ne interesuje a keva se nesto nije zalila...

Evo da se i ja javim mada sam do sada to izbegavao. Sticajem okolnosti znam mnoge insajderske informacije, tehnicke i komercijalne u vezi TT.
Tehnicki, sistem ima problem. Problem je nastao prilikom jednog upgrade-a koji je trebalo da resi neke druge probleme (i resio ih je), ali je to novo resenje dovelo do problema sa DHCP-om, koji i ne bi bio toliki da se ta nova verzija nije pokazala kao nestabilna. Zbog svega toga se desava da korisnici nemaju internet po nekoliko dana, da IP ne moze da se dobije itd.

Upgrade je resio neke probleme oko sigurnosti korisnika i trebao je nama da olaksa nadzor, ali je prouzrokovao nestabilan rad ONTa pod opterecenjem(nekoliko WiFi klijenata i sl.).
Problem je sto je nakon upgrade-a doslo do zbrke sa vendorima pa zato trenutno ni nema resenja za to.
Testirali smo mnogo varijanti po principu stapa i kanapa, jer drugacije i ne mozemo, i sve sto ja znam da moze da ublazi problem, i vi znate(ONT u bridge, malo bolja ventilacija ONTa itd, manje WiFi klijenata i sl.).
Sto se tice DHCPa, on generalno radi kako treba jer bi u protivnom problem bio za sve korisnike.

Da, u tom delu su svi podjednaki, odnosno svi učestvuju u lutriji sa jednakim šansama, rekao bih.

Nisu svi, samo deo korisnika koji su na problematicnom delu opreme. Taj problem se manifestuje kao da DHCP ne dodeljuje IP adresu.

Pozdrav do daljnjeg.

Ljudi drze ONT na raznim cudnim mestima i zale se sto se greje.
Pa hvala bogu da ce da se greje kad ga drzis u cipelarniku i sl.

A jok meni to netreba :D

Meni stoji kod ulaznih vrata. Reko da nije nesto ... A dobro hvala na odgovoru tebra :D

Pitam ja vas da li je ovo normalno?

Mom ujaku koji oce da raskine ugovor,rekli su da mora da posalje mejlom da oce da raskida ugovor ok to je manje vise prihvatljivo , ali traziti da neko kada mu istekne 24 meseca da placa jos 3 meseca pod "izgovorom" da su ta tri meseca ona sto je dobio kao besplatno na pocetku i ispravka nije bilo 3 nego dva meseca ali to nije poenta .... :mad:

I jos ironije kao rekli "majstori" tamo koji rade :S:

Poslednja izmena:
Ahaha, ma ovaj TT pis zivi, jel ima neko tamo krsten sem BECKS-a da radi???
Ovaj lik jedini drzi izgleda mrezu tamo ostali ne znaju ni zasto su tamo.
ludilo od firme.

^ I ovde si dosao da trolujes?

Tebi bas dosadno u zivotu?
Ko bre troluje, ti?

Pitam ja vas da li je ovo normalno?

Mom ujaku koji oce da raskine ugovor,rekli su da mora da posalje mejlom da oce da raskida ugovor ok to je manje vise prihvatljivo , ali traziti da neko kada mu istekne 24 meseca da placa jos 3 meseca pod "izgovorom" da su ta tri meseca ona sto je dobio kao besplatno na pocetku i ispravka nije bilo 3 nego dva meseca ali to nije poenta .... :mad:

I jos ironije kao rekli "majstori" tamo koji rade :S:

Targo je pod blokadom racuna od skoro milion evra. To znaci da ta firma nece uskoro postojati. Tvoj ujak neka prestane da placa racune i to je to.

p.s. Ako oni mogu da duguju dobavljacima tolike pare, mozemo i mi njima nesto da dugujemo. Oko za oko, zub za zub :-devil-:

A šta oni tebi duguju, pa da bude zub za zub? Ako ti ne radi net, reklamiraj, umanje ti račun i to je to.

A šta oni tebi duguju, pa da bude zub za zub? Ako ti ne radi net, reklamiraj, umanje ti račun i to je to.

Umanjili su mi za 112 dinara, jer mi net nije radio 6 dana. :wall:

Nadam se da ce ih neko kupiti do kraja avgusta, jer je proces raspadanja uveliko poceo.

...Nadam se da ce ih neko kupiti do kraja avgusta, jer je proces raspadanja uveliko poceo.
Niko ne negira da (ozbiljan) problem postoji kod jednog dela korisnika, i to svi znamo, a saznali smo i zbog čega (da ne ponavljam). Takođe je činjenica da ima i nas kojima Targo i dalje radi kao prvog dana priključenja (moj slučaj), i mi da ne čitamo ovu temu, ne bismo ni znali da se bilo šta dešava sa Targom. Ja im za sada jedino zameram dve stvari:

1. Što se ranije nisu pojavili kod nas (mene)
2. Trenutno nije moguće promeniti paket u bilo koji drugi (bilo net ili twin)

Treba razumeti obe strane - i ljude koji imaju problema, i nas kojima sve super radi i ne pada nam na pamet da menjamo provajdera.
Rešenje za ljude kojima Targo ne radi se zna:

- raskid ugovora i eventualni prelazak kod konkurencije (po želji), ili
- strpljenje uz umanjenje računa proporcijalno problemima. Možete pokušati da ONT stavite u bridge mod i prikačite privatni ruter, možda pomogne.

Na Vama je izbor.
Od kukanja nema vajde.

Poslednja izmena:
Targo je pod blokadom racuna od skoro milion evra. To znaci da ta firma nece uskoro postojati. Tvoj ujak neka prestane da placa racune i to je to.

p.s. Ako oni mogu da duguju dobavljacima tolike pare, mozemo i mi njima nesto da dugujemo. Oko za oko, zub za zub :-devil-:

Da to on voli da radi rekao je da ce plati ceo septembar a posle nece nista da plati ,takav je on.. Ali sto ovoliko *****avanje zbog cega sta ce to TT?

Ja sam stvarno presrecan njihovim internetom i ja koristim ga i ujak koristi jako malo,gledao je mnogo utakmice ali mi je rekao da oni daju nase lige sto je njesra.

Bilo mi je zao da to cujem da ce da ih napusti ali to je njegova odluka..

Niko ne negira da (ozbiljan) problem postoji kod jednog dela korisnika, i to svi znamo, a saznali smo i zbog čega (da ne ponavljam). Takođe je činjenica da ima i nas kojima Targo i dalje radi kao prvog dana priključenja (moj slučaj), i mi da ne čitamo ovu temu, ne bismo ni znali da se bilo šta dešava sa Targom. Ja im za sada jedino zameram dve stvari:

1. Što se ranije nisu pojavili kod nas (mene)
2. Trenutno nije moguće promeniti paket u bilo koji drugi (bilo net ili twin)

Treba razumeti obe strane - i ljude koji imaju problema, i nas kojima sve super radi i ne pada nam na pamet da menjamo provajdera.
Rešenje za ljude kojima Targo ne radi se zna:

- raskid ugovora i eventualni prelazak kod konkurencije (po želji), ili
- strpljenje uz umanjenje računa proporcijalno problemima. Možete pokušati da ONT stavite u bridge mod i prikačite privatni ruter, možda pomogne.

Na Vama je izbor.
Od kukanja nema vajde.

Promakla ti je samo jedna stvar. Oni su u blokadi za vise od 75 mil. dinara! Ovo sto sad rade sa nubom je samo kupovina vremena, tako da ta prica o strpljenju pada u vodu.
Da li znas da ako ti se nesto desi sa netom ili kablovskom u petak popodne, oni nemaju do ponedeljka nikoga da posalju, sto je veoma neprofesionalno (ovo je vazilo pre nego sto su dospeli u blokadu, sad je pitanja da li i radnim danom imaju nekoga).

Ono sto si u pravu, TT je i dalje najbolja opcija u odnosu na konkurenciju i ja im zelim da izadju iz problema, ali bice veoma tesko. Pozz.

Svakako da je TT keva za ove ostale. Vektor, SBB itd nisu ali nikakva konkurencija.

Svi su oni skontali sta ce i kako da bude... Da je Targo nastavio kako je krenuo od ostatka takozvane konkurencije nebi ostalo nista. Svakako da su "pomogli" na svoje nacine da Targo propadne.

Takođe je činjenica da ima i nas kojima Targo i dalje radi kao prvog dana priključenja (moj slučaj), i mi da ne čitamo ovu temu, ne bismo ni znali da se bilo šta dešava sa Targom.

E upravo slucaj sam mojoom svastikom, ona ni nema pojma sta se desava sa TT, da joj nisam rekao sta se desava nebi devojka znala.
Njoj radi net savrseno, nikda nijednom nije imala problem zapravo samo jednom na 2 sata nesto dhcp nije radio pa je proradio za 2 sata i to je to a koristi ih vise od godinu dana.

Targo je trenutno blokiran na iznos od 79,558,804.13 RSD, a primetio sam da im je jedan devizni račun odblokiran. Ovo im je za sada najduži period blokade (danas 51. dan). Nada umire poslednja...možda se opet izvuku :p

Odlične savete deliš, samo tako nastavi!

Inace i moje komsije , koje nisu cesto na racunaru kao ja, nemaju uopste pojma sta se desava sa Targom.

Uvek postoji nada da ce neko da ih pazari :)

Ipak sasvim je logicno :D

Pa zato i kazem.

Cast izuzetcima ali recimo u call centru se nejavljaju namerno posle petka popodne. Ako ti se u petak nesto desi napodne do ponedeljka mozes da se slikas. Vec je kompletno nejasno da li i primaju plate ali ako ih kojim slucajem primaju ...

Mnogo ih nije zasluzilo posebno oni iznad tipa marketing i sefovi.

Mislis da ima neko zaposlen u marketingu u firmi koja ne siri trziste i kojoj se u stvari smanjuje broj korisnika? :D
Jedan je vise nego dovoljan da pusta "maglu" u stvari i on je totalno suvisan, to moze i direktorova sekretarica da radi, ako ima jos neka sekretarica tamo...

Mogao bi ovaj iznos blokade da krene malo da se smanjuje za promenu xD sada je veći za oko 150.000 RSD :D

Vrh Dno