ivo.r
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.08.2000
- Poena
- 649
Nemoze Vektor i Targo da se poredi nikad. Targo je milion puta bolji i u ovom raspalom polubankrot stanju.
Hahah.Becks ima druga posla, nabija paragon lvl :d
@sasa floo
Već je o tome bilo reči ranije. ONT po meni (a koliko vidim i kod tebe) nema dobar wi-fi signal, pokrivenost i kvalitet signala su mu katastrofa. Rešenje je jednostavno:
1. Ugasiti wi-fi i preći na UTP kabl u potpunosti. To nekad zahteva razvlačenje UTP kablova po stanu, ali to je već stvar estetike.
ili
2. Staviti ONT u full bridge mod (i ugasiti wi-fi na ONT-u). Kupiti dobar wi-fi ruter i povezati ga UTP kablom na ONT, i stvar rešena. Onda je samo pitanje kvalitet wi-fi signala tvog rutera (to sad nema veze sa Targom)...
A što se tiče kvaliteta internet usluge (brzina, ping....) to se nikad ne meri Wi-Fi konekcijom, već samo kada si direktno spojen kablom na ONT/modem...
ti bi znaci ovo znao da uradis, eto prilike da zaradis novac, reci mi sta treaba da kupim, dodji uradi zaradi. nadam se da te ovakvom ponudom ne vredjam? ako te vredjam sto ti nudim izvinjavam se svakako.@sasa floo
Već je o tome bilo reči ranije. ONT po meni (a koliko vidim i kod tebe) nema dobar wi-fi signal, pokrivenost i kvalitet signala su mu katastrofa. Rešenje je jednostavno:
1. Ugasiti wi-fi i preći na UTP kabl u potpunosti. To nekad zahteva razvlačenje UTP kablova po stanu, ali to je već stvar estetike.
ili
2. Staviti ONT u full bridge mod (i ugasiti wi-fi na ONT-u). Kupiti dobar wi-fi ruter i povezati ga UTP kablom na ONT, i stvar rešena. Onda je samo pitanje kvalitet wi-fi signala tvog rutera (to sad nema veze sa Targom)...
A što se tiče kvaliteta internet usluge (brzina, ping....) to se nikad ne meri Wi-Fi konekcijom, već samo kada si direktno spojen kablom na ONT/modem... Inače, mogu da ti potvrdim da ONT (ECI) radi odlično kao media converter (full bridge mod).
Kvalitet wi-fi signala često zavisi od zagušenosti etra, od wi-fi kanala koji se koristi, od daljine i položaja gde se "hvata" signal, a brzina i ping (latencija) često umeju da značajno variraju, pa si zato mogao u jednom trenutku da dobiješ skoro približnu brzinu preko wi-fi, a verovatno već u sledećem trenutku (i sada) znatno manju brzinu od očekivane. Rešenje sam već napisao, tako da... a za ponudu honorarni posao, pa iskreno ne bih se upuštao u to, jer je vrlo nezahvalno garantovati za neki wi-fi ruter da će da ti radi u full speed-u. Pre nekih 3-4 meseca sam tražio AC wi-fi ruter, pljunuo 20 soma u radnji (sa sve garancijom) za isti (Linksys EA6700) i posle muku mučio da ga vratim jer mu je bio otišao ping, dok je sve drugo radilo normalno. Kada sam pingovao Linksys (preko kabla naravno), dobijao sam ping od 18-100ms (umesto normalnih 0ms)... Ovi u radnji su mislili da sam odustao, pa su odugovlačili sa vraćanjem novca, pa su zvali i njihovog experta koji je naravno njima potvrdio moje navode, i na kraju su mi vratili novac. Posle sam kupio novi power adapter za moj trenutni ruter (Linksys WRT160N v3), ubacio TOMATO firmware, i sve je prošljakalo u full speed-u u svakom delu stana (oko 85m2)... Izvini, ali nebih se upuštao u nešto za šta nisam 100% siguran. A tutorijala imaš ovde kako se prebacuje ONT u full bridge mod (ranije se pisalo o tome), a wi-fi ruter ipak moraš sam da izabereš....e sad BGLIK, kazes nevalja mi njihov uredjaj, kako sam onda al u veoma retkim situacijam uspevao da poteram net sa istog ovog kompa na 42/18.19 a sad nema sanse?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari