Šta je novo?

Targo Telekom

Evo,barem su na sajtu stavili obavestenje! Verovatno su nasli nekog eksperta da postavi poruku posle 5 dana. Tuga i sramota.

@lisicajekurava
Ako ti slučajno zatreba da upload-uješ nešto veliko, reda 50-100 GB, javi se, uradiću ti to gratis, očas posla (preko TT-a, naravno), jer si dobronameran i lepo vaspitan.
Zauzvrat, samo tražim da preneseš moje pozdrave svojima u Vektoru :-D

Cim neko spomene Vektor odma mi losi "kablovi i windows" padaju napamet... I dabome cinjenica da jednu sliku od 2mb upload pola vecnosti.

Nemoze Vektor i Targo da se poredi nikad. Targo je milion puta bolji i u ovom raspalom polubankrot stanju.

Inace ja trenutno net imam mada ko zna do kraja posta dal ce ostati.

Inace call centar nisam dobio niti planiram da pokusam ponovo. Kad nisam pobudalio od cekanja i one glupe pesmice ...

Meni da kucnem u drvo sljaka ok. Na restarte sam navikao, ali naravno da bih zeleo da se resi. Neka ih neko vec kupi. Jedva cekam da objave neki info povodom toga. Evo, i kisa pada, mozda se nesto desava :)
A sto se tice call centra, tamo nema nikoga. Ocigledno je.
Meni stigao pun racun, iako su mi prepolovili. Mail poslao pre 10 dana i nsita se ne desava. Samo da mi ne iskljuce net..bice problema, obecavam!

Na poslu, bez prekida i u "full" brzini:

Proradilo i kod mene. Za sada bez prekida. Dokle će, videćemo.

Nemoze Vektor i Targo da se poredi nikad. Targo je milion puta bolji i u ovom raspalom polubankrot stanju.

Upravo to. Da ne pratim ovaj forum i da ne znam da postoje pozadinski problemi sa Targom bio bih prezadovoljan. Do sada sam imao samo problema prošle nedelje kada 12 sati nije bilo neta, što zvuči strašno, ali i sa drugima sam imao tih problema.

Kada se to desilo, krenuo sam aktivnije da tražim alternativu. Beogrid ne nudi internet kod mene, tako da mi kao opcije ostaju ADSL ili kabl. Vektoru bih morao da plaćam "tv reket" (jer TV nemam u kući, ne gledam, apsolutni mi ne treba, a moram da kupim od njih osnovni paket da bih imao net), tako da mi po razumnoj ceni ostaje samo ADSL - što bi bio povratak u srednji vek nakon optike. Na sve dodaj da neću da potpisujem ugovor (podstanar sam i sve su šanse da se selim za manje od pola godine), tako da stvarno nije laka odluka promeniti provajdera.

Sedim strpljivo i čekam da se promeni status quo sa Targom. Opremljen sam internetom preko mobilnog (najskuplja i najgora varijanta) za slučaj da Targo potpuno crkne. Računam da će mi trebati pola meseca ili mesec da promenim provajdera ako se to desi, a za toliko ću preživeti na kakvoj god konekciji.

Radi vec jedno cuku vremena bez prekida.

Info za kolegu koj je na poslu :D

Devnull upravo to. Moje komsije koje pojma nemaju o ovim pricama (nekim tacnim nekim i ne) su PREZADOVOLJNE!

Samo kad bi call centar radio malo aktivnije problemi bi bili toliko manje primetni da nije normalno. Ja cekam promenu ovog statusa kao i svi ostali ali mislim da bi svima islo u korist da se nesto uradi STO PRE jer je ipak ovo samo pocetak problema (bilo je i manjih ali i vecih ranije vec ko se seca onih ploca).

Poslednja izmena:
Hvala za info :)

Nadamo se da je to to što se tiče ovog prekida.
Inače, što se tiče korisničke službe...

31.12.2013. Otprilike 15h...
Zvekne meni i net i tv... Meni padne mrak na oči, imajući u vidu praznike i neradne dane. Ne budem lenj, okrenem korisničku službu i ladno se jave! Kažu da će preneti podršci prijavu problema i ja kažem hvala.

Posle pola sata vraća se net i tv, i zovu me iz korisničke službe da me pitaju da li je sve ok. Zbog tog 31.12. od mene imaju veliki plus

Meni se net povratio danas pre podne i nakon toga nema prekida. Nadam se samo da ce ta oprema da izdrzi neki duzi vremenski period...

Sve govori da ce sljakati kako treba.

Ipak je to ECI :) pa sam zato malo uzdrzan

dragi moji,

samo zelim da me uputite jer mozda negde gresim. meni njihov net nikako ne radi kako treba, instalirali su mi ono njihovo"sranjce" od rutera i navodno bi trebali ad imamo pokrivenost u celom stanu,ali..
obzirom da nam je stan vleiki (dva spojena) zadnje prostorije mogu samo da sanjaju o wi fi signalu, kupio sam onja wi fi repetitor pa se sa njim pokrivam sto se tice wi fi, ali koliko god sam pokusavao da poteram net preko 4MBs downloada nije bilo sanse i t sa mereacem koji je postavljen kod njih na sajtu,
podneo sam jedno 100 reklamacija sto mailo sto telefonom i jedino sto se deslo je da sam dobijao mail notifikaciju da je prosledjeno tehnickoj podrsci i to je to. nazalost ostalo mi je jos 8 meseci ugovora pa mi je skupa zabava da isti raskinem.
danas sam podneo prijavu RATELu u centru za zastitu potrosaca jer stvarno ne znam sta vise da radim.
kada pustim youtube npr. da mi pusti nestu u HD (720) traje vecnost, a da ne govorim o nekom filmu.
pomisljao sam da je mozda wi fi stik koji koristim njesra ali ni kad zalepim telefon na rauter (imam s4) nisam poterao merac preko 4.5 mbs downloada.

da li neko ima pojma da li nesto radim pogresno jer probali samo i sa laptotpom da stojimu oz sam ruter, ono kao gubi se na kvalitetu signala, sa ipad2 sa 15 mobilnih i uvek isto

hvala unapred na savetima

Backs koliko sam skapirao vi tamo radite, da li mozda treba nekom da platim da mi net proradi kako treba i na to sam spreman samo da radi
hvala

nisam video da treba da vam posaljem dokaze drage volje cim dodjem doma danas, imam jedo 20 skrinova sa zadovoljstvom :)

@sasa floo
Već je o tome bilo reči ranije. ONT po meni (a koliko vidim i kod tebe) nema dobar wi-fi signal, pokrivenost i kvalitet signala su mu katastrofa. Rešenje je jednostavno:

1. Ugasiti wi-fi i preći na UTP kabl u potpunosti. To nekad zahteva razvlačenje UTP kablova po stanu, ali to je već stvar estetike.
ili
2. Staviti ONT u full bridge mod (i ugasiti wi-fi na ONT-u). Kupiti dobar wi-fi ruter i povezati ga UTP kablom na ONT, i stvar rešena. Onda je samo pitanje kvalitet wi-fi signala tvog rutera (to sad nema veze sa Targom)...

A što se tiče kvaliteta internet usluge (brzina, ping....) to se nikad ne meri Wi-Fi konekcijom, već samo kada si direktno spojen kablom na ONT/modem... Inače, mogu da ti potvrdim da ONT (ECI) radi odlično kao media converter (full bridge mod).

Poslednja izmena:
Ovde je WiFi na ONTu "problem" 99%.
Problem je pod navodnicima jer mislim da on i ne moze bolje da radi.

Pravi problem sa WiFiem na ONTu je kad postavis laptop pored ONTa a on jedva hvata signal.
Mozda da probas da ga reklamiras pa da ga menjaju ali nisam siguran da ce ti to resiti problem.

puno hvala

@sasa floo
Već je o tome bilo reči ranije. ONT po meni (a koliko vidim i kod tebe) nema dobar wi-fi signal, pokrivenost i kvalitet signala su mu katastrofa. Rešenje je jednostavno:

1. Ugasiti wi-fi i preći na UTP kabl u potpunosti. To nekad zahteva razvlačenje UTP kablova po stanu, ali to je već stvar estetike.
ili
2. Staviti ONT u full bridge mod (i ugasiti wi-fi na ONT-u). Kupiti dobar wi-fi ruter i povezati ga UTP kablom na ONT, i stvar rešena. Onda je samo pitanje kvalitet wi-fi signala tvog rutera (to sad nema veze sa Targom)...

A što se tiče kvaliteta internet usluge (brzina, ping....) to se nikad ne meri Wi-Fi konekcijom, već samo kada si direktno spojen kablom na ONT/modem...

meni i jeste bila zamisao da se resim kablova jednom u zivotu . da sam strucnjak ne bih se obratio onima koji znaju :)
u prevodu ruter koji sam dobio od njih je takakv kakav jeste i resenje je da njega zaobidjem i uzmem svoj koji ce raditi i pokrivati prostor kako treba, za za one neverne tome i kako god da su me nazvali samo da vidite, sad sam zamolio kuci da se zalepe na ruter i izmere brzinu :)

Prilozi

• photo.PNG
    photo.PNG
    524.7 KB · Pregleda: 129
@sasa floo

ili

A što se tiče kvaliteta internet usluge (brzina, ping....) to se nikad ne meri Wi-Fi konekcijom, već samo kada si direktno spojen kablom na ONT/modem... Inače, mogu da ti potvrdim da ONT (ECI) radi odlično kao media converter (full bridge mod).
ti bi znaci ovo znao da uradis, eto prilike da zaradis novac, reci mi sta treaba da kupim, dodji uradi zaradi. nadam se da te ovakvom ponudom ne vredjam? ako te vredjam sto ti nudim izvinjavam se svakako.

Uradi speedtest, da vidimo da li si ti na SBB ili TT.
Ovako:

Tako.
Rezultat je katastrofalan: i DL i UL i ping.
@BECKS
Pomagaj čoveku...

i hvala vam jos jednom ,
ok koristim wi fi al ljudi targov uredjaj je daleko od kompa mozda 6 metara i cime god kako god net mi je socijala.
e sad BGLIK, kazes nevalja mi njihov uredjaj, kako sam onda al u veoma retkim situacijam uspevao da poteram net sa istog ovog kompa na 42/18.19 a sad nema sanse?
ja samo molim za pomoc, nisam radikal koji vredja kako je napisao neki marko iz zemuna(pitam li se za koga je on) nisam protiv targa nisam protiv bilo kog, ja samo zelim da dobijem ono sto placam.
a uz sve to imam i njihovu tv koju ne koristim jer ukucani hoce da mi majku majcinu, jer nemaju fox paket , pa placam i PTT kablovskoj jer on ima fox, ljudi meni dodje da se okacim na plafon i nadam se da me bar neko ovde razume.
a ne bih da razvlacim kablove, vec bi da se istih resim.

a ovo sam napravio pre sec telefonom , stajao sam ispred rutera
http://www.speedtest.net/my-result/a/775057348

Poslednja izmena:
Morao bi da privremeno da povežeš PC preko UTP kabla, pa da testiraš, da vidiš da li je do WiFi segmenta na Targovom uređaju - ONT, ili jednostavno imaš problema ka provajderu. Da probaš sistemom eliminacije...

A ima li sanse da nesto nakacis na kabl pa probas test ? (laptop netbuk il stagod slicno)

A probaj ako vec prikacis na kabl i bude isto kao i sad ugasi wifi pa probaj ponovo !

A za to sa Fox paketom nemogu ti pomognem nikako posto je meni TV jos uvek na Vektoru. Doduse oni nisu nista korisno uradili vec dugo vreme ali su jos uvek najbolji.

Poslednja izmena:
...e sad BGLIK, kazes nevalja mi njihov uredjaj, kako sam onda al u veoma retkim situacijam uspevao da poteram net sa istog ovog kompa na 42/18.19 a sad nema sanse?
Kvalitet wi-fi signala često zavisi od zagušenosti etra, od wi-fi kanala koji se koristi, od daljine i položaja gde se "hvata" signal, a brzina i ping (latencija) često umeju da značajno variraju, pa si zato mogao u jednom trenutku da dobiješ skoro približnu brzinu preko wi-fi, a verovatno već u sledećem trenutku (i sada) znatno manju brzinu od očekivane. Rešenje sam već napisao, tako da... a za ponudu honorarni posao, pa iskreno ne bih se upuštao u to, jer je vrlo nezahvalno garantovati za neki wi-fi ruter da će da ti radi u full speed-u. Pre nekih 3-4 meseca sam tražio AC wi-fi ruter, pljunuo 20 soma u radnji (sa sve garancijom) za isti (Linksys EA6700) i posle muku mučio da ga vratim jer mu je bio otišao ping, dok je sve drugo radilo normalno. Kada sam pingovao Linksys (preko kabla naravno), dobijao sam ping od 18-100ms (umesto normalnih 0ms)... Ovi u radnji su mislili da sam odustao, pa su odugovlačili sa vraćanjem novca, pa su zvali i njihovog experta koji je naravno njima potvrdio moje navode, i na kraju su mi vratili novac. Posle sam kupio novi power adapter za moj trenutni ruter (Linksys WRT160N v3), ubacio TOMATO firmware, i sve je prošljakalo u full speed-u u svakom delu stana (oko 85m2)... Izvini, ali nebih se upuštao u nešto za šta nisam 100% siguran. A tutorijala imaš ovde kako se prebacuje ONT u full bridge mod (ranije se pisalo o tome), a wi-fi ruter ipak moraš sam da izabereš.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno