Šta je novo?

Targo Telekom

I meni sinoc... treci put obijali auto. Ne znam vise sta da radim sa lopovima, ima ih ko pleve. Policiju vise i ne obavestavam, nikakve koristi od njih.

Vidim da se na par mesta spominje feb-mart 2014 kao moguci termin pocetka radova na prosirenju mreze, ali da li neko ima mozda konkretniju informaciju kada bi Targo mogao da se pojavi na Vracaru? Video sam jos pre skoro pola godine da su postavljali optiku u Krusevackoj a to je blizu Gospodara Vucica. :)

Oni ne izvode radove, imali su podizvodjace koje nisu placali i koji ih sad tuze za astronomske cifre...U takvoj stituaciji ja se ne bi nadao prosirenju mreze. Jedino cemu neki mogu da se nadaju je, ako im je targo vec u zgradi da sacekaju taj famozni februar i da vide hoce li stici ONT-ovi, ako se taj februrar pomeri, mislim da je to kraj...

Hmm zanimljivo.
Ti i Shimec imate ONT-ove iz prve serije tj oni koji pocinju sa SN: 2986...

I kod mene 2986 ONT i takođe se sinoć resetovao, a bio je sklopio skoro 5 dana :( Međutim, poslednjih 2-3 nedelje popravila se situacija što se tiče resetovanja, pa izdrži i po 9-10 dana bez reseta (samo jednom, obično bude 5-6 dana).

Ne znam za podizvodjace, znam da jedan od najvecih proizvodjaca telekomunikacione opreme tuzi TT za nepostovanje pred-ugovora i naknadu time izazvane stete.

Cifra nije astronomska, bar ne za telekom industriju.

Pozdrav

Edit: pred-ugovor

Tuzba znaci da ima nesporazuma izmedju komintenata, a ko je u pravu i zasto je doslo do suda je nesto drugo i to ce sud da prelomi. Najveca suma u tim navedenim sporovima je oko 130k evra i to od firme Telegroup iz Kragujevca. Znaci, sve to kad saberes, nema niceg katastrofalnog po opstanak TT.

a ako je suma zaista 130.000€ to nemora biti katastrofa.
Pa to sto pise na toj jednoj stranici, bas nista ne znaci i iz toga ne moze da se izvede nikakav zakljucak. Tuzbe mogu biti pokrenute i u Cacku i samo Rasto zna koliko ih ima, sta je i kome duzan i ko njemu koliko duguje, ko mu je obavio posao a ko nije i da li treba neko prvo da zavrsi ili ispravi nesto pa tek onda da mu plati. To su u privredi normalne pojave da dolazi do tuzbi. Pa eno Miskovic je godinama dugovao dobavljacima velike sume, u stampi su spominjani neki 300 miliona eura, pa jel propao ? Ni dlaka mu sa glave ne fali.

postoji agregacija i na targovoj mrezi.

Ranije je neko rekao da ping 0 ms na speedtest-u (sa Targo serverom) je nerealan, ne tvrdim ni da jeste ni da nije, ali po ovome ispada da je “nula,nešto”, tj. realno ping je manji od 1ms vrlo često. Kad testiram direktno sa HyperWRT firmware-om (zamenio dd-wrt sa tomato-m) dobijam ovo:
TT ping.jpg
http://www.speedtest.net/my-result/3123212441
TT speedtest.jpg

Jel ja dobro kontam, ili ne? Jel sam nešto predvideo?

Poslednja izmena:
Dobro kontaš, al' to je zato što pinguješ u lokalnoj mreži.

Realniji ping možeš da dobiješ pingujući neki drugi server koji nije u Targovoj mreži.

Da resimo konacno dileme:

Kupuje ih telekom...

Da se upamti ko je prvi objavio... :p

Znaci da mozemo da se oprostimo od normalnog interneta, posto ce telekom nastaviti da gusi optiku, ali ce imati infrastrukturu koju ce moci da uvali nemcima kada se isti bude prodavao.

Nadam se da ovo nije istina, pa u ulazima većina već ima jedno državno smeće(ptt kds)...

:zgran::hair::lupko::(:rupa::wc::vomit:

Izvor ...?

Ortak koji radi u prodavnici mobilnih telefona, saradjuje sa telekomom i rekao mu je menadzer odande.

Naravno, ako je on lagao mene i ja lazem vas, ali cisto sumnjam.

Zapravo, Telekom Srbija je u pregovorima da kupi Targo. I pri tome nije jedini koji je u pregovorima. Da li ce kupiti, ko, i kada to se u ovom trenutku ne zna.

Te price traju vec nekoliko meseci.
Neko ce vec kupiti Targo samo je pitanje kome to zaista treba jer taj neko mora da pokrije silna dugovanja firme.

Kupuju se i firme sa dugovima, samo kod nas ima XXX takvih primera.Targo, tj njegova infrastruktura je potrebna sto malim, sto velikim igracima nego je problem u tome sto neko ocekuje da se to desi u januaru, pa korisnicima obecava nova prikljucenja i otklanjanje problema od februara...

Нама, корисницима Таргоа, мислим да би највише одговарало да га купи неки страни, нови „играч“ који би уложио новац у ширење мреже и унапређење услуга. Ако га купи било који од већ присутних провајдера утопиће га у своју понуду што значи да ће или смањити брзине или значајно повећати цене. Ако остави овакве брзине по овим ценама како да осталим својим корисницима објасни зашто им много скупље наплаћује много слабију услугу.

Sta ce biti niko ne zna. Moze neko da kupi firmu ali da je ne integrise, nego da firma nastavi da posluje kao zasebni entited (cerka firma). To bi bilo takodje dobro po korisnike.

Kada je Mobtel kupio Telenor, kao nov igrac ulozio je novac u sirenje mreze i unapredjenje usluga i prvi u Srbiju doneo tarifiranje sa zaokruzivanjem na minut, uspostavu veze po ceni minuta, sms po ceni minuta itd.

Pruzanje usluga po razlicitim cena nije problem sa obzirom na to da se koristi razlicita tehnologija. Svi doma'i provajderi koji imaju opticku infrastrukturu, ma kolika ona bila, nude korisnicima na tim podrucjima pakete po drugim cenama. SBB je primer.

Jedno pitanjce za one koji imaju tt televiziju.
Da li vam se redovno desava da svako jutro oko 8h (8:05h pa do 8:30h recimo) na 5-6sec nestane potpuno RTS1, analogni i digitalni, bude totalni gubitak signala?

Нама, корисницима Таргоа, мислим да би највише одговарало да га купи неки страни, нови „играч“ који би уложио новац у ширење мреже и унапређење услуга. Ако га купи било који од већ присутних провајдера утопиће га у своју понуду што значи да ће или смањити брзине или значајно повећати цене. Ако остави овакве брзине по овим ценама како да осталим својим корисницима објасни зашто им много скупље наплаћује много слабију услугу.

Nama to svakako najviše odgovara, ali da li stvarno mislite da će neko pored smrdljivog državnog telekoma uspeti da "prođe"?

Malo sutra.

Nazad
Vrh Dno