Šta je novo?

Targo Telekom

Razumem ih, ja bih se tesko vratio na mali upload. Čovek se lako navikne na bolje.

Sve to stoji ali Targo je optika. Postoje ljudi kojima sam iskreno rekao da traze drugog provajdera jer im je NET prakticno neupotrebljiv zbog silnih prekida.
Koji odgovor dobijam: "Pa necu da se vracam u 19 vek. Nastavicu da koristim ovako."

Mozda sam lud ali to prosto ne mogu da razumem.

I nemoj ni da se trudis. Neces uspeti 100% :D

Ja svakako nebi menjao ali ako se desi da neradi par dana odo na njihovu adresu sa ONT i adapterom i cao ;) drugo mi nista nisu ni dali koliko ja znam i odo kod Vektora.

Samo se nadam da necu morati ipak je ovo nesto drugo... Samo kada bi uspeli da rese probleme (doduse neznam ni koje su sanse al ajde) ako ne vozim dok moze a onda natrag kod "losim kablova i windowsa".

Dautovic i Dusman - poslednje upozorenje

Dautovic i Dusman - poslednje upozorenje

Dautovic i Dusman su ozbiljni ljudi, a ako vec vas 5-6 moderatora zavodite red na jednoj diskusiji, onda trebate da cistite provokatore kao sto su @UnknowName, @Alister i slicni, koji se javljaju samo da provociraju ostale diskutante a nikada nista ne napisu u vezi teme. Zbog takvih drugi diskutanti dolaze u situaciju da im drzite lekcije kao maloj deci.
Nije moje da vam ja nesto sugerisem, vasa je stvar kako cete voditi vas forum.

Dautovic i Dusman su ozbiljni ljudi, a ako vec vas 5-6 moderatora zavodite red na jednoj diskusiji, onda trebate da cistite provokatore kao sto su @UnknowName, @Alister i slicni, koji se javljaju samo da provociraju ostale diskutante a nikada nista ne napisu u vezi teme. Zbog takvih drugi diskutanti dolaze u situaciju da im drzite lekcije kao maloj deci.
Nije moje da vam ja nesto sugerisem, vasa je stvar kako cete voditi vas forum.
ja jedino mogu sa tobom da se slozim i da mozda kazem da bi tako i trebao da razmislja pravi moderator.
@ weasel ajd sibni mi na PM sa nekim objasnjenjem, cisto da znam o cemu se radi, ja sam samo argumente koristio i nikoga nisam vredjao jer nije moj stil. Ako vidis weasel slobodno mi sibni da PM da shvatim zasto je upozorenje.
Pozz.

U zadnjih nedelju dana meni makar manje puca. Po onome sa rutera jednom u tipa 2 dana.

Ko zna mozda su ovi koje sam zvao prosle nedelje nesto i uradili ? Mada gospodja rece da ce neko da mi se "javi" iz podrske posle "monitoringa" ali ko li ga zna sad :D dokle god je ovako nemam primedbe.

Kod mene u ulazu NIKO nije dobio racun jos uvek xD tako da svi globalno cutimo dok nedodje ili slicno.

P.S: sa FireFox na forumu nemogu niti jednu jedinu rec da napisem o_O cudno ...

^ pssst...
capture.png

ONT rutira. Ovoliki uptime ne videh baš dugo...

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    1.9 KB · Pregleda: 116
I ja sam rekao da mi je manje bagovalo a danas praktično već TRI SATA idu reseti. Nazvao sam po 100i put i javila mi se NENSI. Morao sam da pitam: Jel to pravo ime? Ona kaže: Jeste. Ja rekoh: Svaka čast! A onda sam joj rekao da mi se ruter restartovao 369 puta u poslednjih 3 sata i ona je rekla da će odmah da prenese svojim kolegama. To mi je značilo koliko i dobar dan što mi je rekla kada se javila.

Čak sam je i pitao: "A ako mogu da vas pitam onako drugarski, hoće li preživeti ta vaša firma". Na šta je ona rekla: "Ne smem ništa da pričam". :)

A i to sto ti je rekla da nesme da prica je koristno kao i ono "dobar dan", a bogami i ono da ce kolege da ti se jave.

Meni je daleko od 5 dana mada moj ONT samo bridge-uje xD i nije nikad vise od 2ipo dana za sad.

Dakle, kao sto sam rekao, izgleda da je sve relativno sa njima. Neko nema apsolutno nikakvih problema, a neko ne moze da spoji 2 dana :\

Prilozi

• relativnost.jpg
    relativnost.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 151
Ma problem je kod njih 100% a nije nemoguce da su upravo te "ploce'' koje su pominjane u pitanju.

Nema veze sa firmware, software itd. E sad bridge da ... Ali sve sto preko bridge dobijete je da kada vam veza pukne brze se vrati. Posto se ONT resetuje tipa 5 minuta kada pukne veza, a obican ruter (makar je meni tako) je odmah vrati.

Za priključenje Mirijeva na njihovu nevidljivu optiku rekli su mart ove godine čim počne građevinska sezona,pa su zatim rekli ne mi ipak čekamo septembar kad ljudi dođu sa odmora da nas vide kako umetničnki lepimo kanalice po plafonima.
Vidim sada se trabunja o nekakvom februaru mora da se tada mačke pare na sve strane pa da ih iskoriste u zanosu ekstaze za kopanje onih mikro rovova.
Aman ljudi ,svaki put kad su pominjali neki rok nisu rekli ama baš niti jednu jedinu činjenicu koja ide u prilog njihovim lažljivim izjavama.Verovatno tipuju na izbore u Beogradu pa da iskoriste ovo trenutno bezvlašće pa da krenu opet sa kopanjem na divljaka sve verujući da će žuti opet doći na vlast i da će Dulić Muljić opet da sedne u fotelju.

Poslednja izmena:
Kod mene u ulazu NIKO nije dobio racun jos uvek xD tako da svi globalno cutimo dok nedodje ili slicno.

Meni stvarno neke stvari nisu jasne, ove neke karakterne osobine koje nisu strane i drugim narodima ali su u potpunosti izgleda srasle sa mentalitetom našeg naroda.

Nije ni čudo što smo tu gde smo, kada svako gleda svakog da pređe, da ućari nešto, da ne plati.

Zar je toliko problem tebi i tvojim komšijama da pozovete call centar kao što sam i ja uradio i lepo ih informišete da niste dobili račune.

U roku od dve sekunde dobićete ih na mejl.

Ali dobro, možda sam ja ipak lud ili su me moji izgleda prilično loše vaspitali pa sam naučen da se svaka usluga mora platiti.

Poslednja izmena:
Za priključenje Mirijeva na njihovu nevidljivu optiku rekli su mart ove godine čim počne građevinska sezona,pa su zatim rekli ne mi ipak čekamo septembar kad ljudi dođu sa odmora da nas vide kako umetničnki lepimo kanalice po plafonima.
Vidim sada se trabunja o nekakvom februaru mora da se tada mačke pare na sve strane pa da ih iskoriste u zanosu ekstaze za kopanje onih mikro rovova.
Aman ljudi ,svaki put kad su pominjali neki rok nisu rekli ama baš niti jednu jedinu činjenicu koja ide u prilog njihovim lažljivim izjavama.Verovatno tipuju na izbore u Beogradu pa da iskoriste ovo trenutno bezvlašće pa da krenu opet sa kopanjem na divljaka sve verujući da će žuti opet doći na vlast i da će Dulić Muljić opet da sedne u fotelju.
Tvoj komentar bi imao smisla samo ako bi potpisao ugovor (sa ili bez ugovorene obaveze) i da ti je krenula naplata od strane TT-a iako nemaš ugovorenu uslugu (jer i ne postoji TT mreža) a ugovor ne možeš da raskineš (sa ili bez penala). Pošto ništa od toga nema (čak za Mirijevo ni ugovora) onda ti je komentar samo kukanje što nisi dobio ono što ti je neki radnik ili komercijalista usmeno obećao, tačnije preneo lepe želje TT-a koje se nisu ostvarile bar za sada (iz bilo kojih razloga). Ja slušam celog života svakojake lepe želje i obećanja (i od rođaka, a i od ostalih), ali to ne uzimam zdravo za gotovo kao ti sada... Svako od nas je za nešto bio ubeđen čak lično, pa je posle video da od toga nema ništa. Pošto ugovor niti potraživanja od TT-a ne postoje, pravno gledano nisu te novčano oštetio niti prevarili. Usmena obećanja ili pismena koja nisu ugovor dve strane se ne računaju, niti su obavezujuća. Targo se ne finansira iz budžeta Srbije, pa da kažeš da su ipak deo tvojih para uzeli (kao što na primer možeš da kažeš za TS).

Poslednja izmena:
Izgleda da nije isto svima,evo kod mene preko ONT-a znaci nije u bridge modu,sve normalno radi,cak da kazem savrseno.Nema reseta sve sljaka kao od prvog dana kad je uveden a evo ima vise od godinu dana.
Capture-a.PNG

Meni stvarno neke stvari nisu jasne, ove neke karakterne osobine koje nisu strane i drugim narodima ali su u potpunosti izgleda srasle sa mentalitetom našeg naroda.

Nije ni čudo što smo tu gde smo, kada svako gleda svakog da pređe, da ućari nešto, da ne plati.

Zar je toliko problem tebi i tvojim komšijama da pozovete call centar kao što sam i ja uradio i lepo ih informišete da niste dobili račune.

U roku od dve sekunde dobićete ih na mejl.

Ali dobro, možda sam ja ipak lud ili su me moji izgleda prilično loše vaspitali pa sam naučen da se svaka usluga mora platiti.

Da nas tipa 20tak iz ulaza moli da nam posalju racune ? o_O

Nema nikakve veze sa neplacanjem niti vaspitanjem ili izbegavanjem bilo cega vec cinjenicom da kada racun ne stigne sledeci bude dupli i resen problem. Zasto bi se bakcao da jurim bilo sta?

A van toga dok dobijem nekoga u call centru prodje uglavnom pola sata slusanja one glupe muzikice ... koja mi ide na zivce!

To sto si ti sad rekao nema veze nisacim ;)

Vlasnik TT ima lepe zelje da na ovo trziste donese nesto novo. I na sajtu pise da ce vas prikljuciti i ako ste jedini u zgradi koji zeli da se prikljuci. To inace ne zeli ni jedan drugi provajder da radi. Kad sam pitao u poslovnici SBB, oni su mi rekli da ce me prikljuciti kad im sakupim zahteve od 50% stanara zgrade (koja ima 80 stanova) !??? To znaci na sveti nikad. I ko je pratio ovu temu, mogao je primetiti i informaciju da imaju problema i sa beogradskim vlastima u vezi dozvola za provlacenje kablova, znaci ne zavisi sve od njih i njihovih zelja i dobre volje. Mi smo takav narod kakav jesmo i u Srbiji je tesko i poslovati. Eto i Kinezi zatvaraju radnje po Beogradu, a opstajali su i za vreme bombardovanja, pa vi razmisljajte zasto TT jos nije u Mirjevu.

uSTgFKD.png

Što se broja korisnika u ulazu tiče, kod mene u ulazu po mojim saznanjima samo 2 korisnika (70+ stanova).

Tvoj komentar bi imao smisla samo ako bi potpisao ugovor (sa ili bez ugovorene obaveze) i da ti je krenula naplata od strane TT-a iako nemaš ugovorenu uslugu (jer i ne postoji TT mreža) a ugovor ne možeš da raskineš (sa ili bez penala). Pošto ništa od toga nema (čak za Mirijevo ni ugovora) onda ti je komentar samo kukanje što nisi dobio ono što ti je neki radnik ili komercijalista usmeno obećao, tačnije preneo lepe želje TT-a koje se nisu ostvarile bar za sada (iz bilo kojih razloga). Ja slušam celog života svakojake lepe želje i obećanja (i od rođaka, a i od ostalih), ali to ne uzimam zdravo za gotovo kao ti sada... Svako od nas je za nešto bio ubeđen čak lično, pa je posle video da od toga nema ništa. Pošto ugovor niti potraživanja od TT-a ne postoje, pravno gledano nisu te novčano oštetio niti prevarili. Usmena obećanja ili pismena koja nisu ugovor dve strane se ne računaju, niti su obavezujuća. Targo se ne finansira iz budžeta Srbije, pa da kažeš da su ipak deo tvojih para uzeli (kao što na primer možeš da kažeš za TS).

Ti si bas neki informisan lik.
Ako neko pravno lice dodje kod drugog pravnog lica radi potpisivanja (pecatiranja) nekakve saglasnosti za uvodjene odredjene usluge sa pravima i obavezama i razno raznim clanovima koji se tu pominju ,onda mi koji smo potpisali takav papir imamo puno pravo da trazimo sve vrste informacija od doticne firme i da se pozivamo na ono sto smo potpisali.Od njih nikad nije dobijena niti jedna jedina informacija.Nismo mi njih terali da oni sami finansiraju sve radove vec su to oni nama sami ponudili i sve to overili pecatom.Prema tome oni su lazljiva i poluprevarantska(prevarili neke svoje pod izvodjace da ce im platiti pa nisu platili i prevarili neke da ce im uvesti nesto pa nisu) firma,sto se mene licno tice.

Poslednja izmena:
Vlasnik TT ima lepe zelje da na ovo trziste donese nesto novo. I na sajtu pise da ce vas prikljuciti i ako ste jedini u zgradi koji zeli da se prikljuci. To inace ne zeli ni jedan drugi provajder da radi. Kad sam pitao u poslovnici SBB, oni su mi rekli da ce me prikljuciti kad im sakupim zahteve od 50% stanara zgrade (koja ima 80 stanova) !??? To znaci na sveti nikad. I ko je pratio ovu temu, mogao je primetiti i informaciju da imaju problema i sa beogradskim vlastima u vezi dozvola za provlacenje kablova, znaci ne zavisi sve od njih i njihovih zelja i dobre volje. Mi smo takav narod kakav jesmo i u Srbiji je tesko i poslovati. Eto i Kinezi zatvaraju radnje po Beogradu, a opstajali su i za vreme bombardovanja, pa vi razmisljajte zasto TT jos nije u Mirjevu.

Ti si popio od rana jutra neki čaj od Bunika:d.Daj nam i jednog takvog koji se tako sam samcat iz neke samcate zgrade prikljucio.Da imas pravo nisu stigli u Mirijevo zbog problema zvanog da je kopanje na divljaka zabranjeno!!!!!!kao i ti Kinezi sto imaju isti problem zvani da je prodavanje svercovane robe zabranjeno.
Kad vec volis da kucas na SBB vratanca pitaj ih da li imaju opciju da se na jednu jedinu polu ispravnu plocu veze pola njihovih korisnika i da se uz to dobije i neki mali molitvenik sa sve malim drvenim krsticem za molitvu tipa: Oooooo.... dobri moj fenomenalni i prekrasni opticki provajderu uslisi moje molitve da ova jedna jedina ploca uz tvoju bozju pomoc izdrzi jos ovaj dan i da u miru i spokojstvu prenese moje podatke sigurno i bezbedno do odredista.Opticki provajderu,,,,,,opticki pro.....vaj....de...ruuuuu.

Poslednja izmena:

Tako nekako ... A kada sam cuo da bi preveli robu preko granice moraju da plate 30.000 eura za jedan kontejner pa ih recimo dave zato sto fali jedna jakna od deklarisanih 100tinu ... A tako ti je kako ti je! Svako iole pametan je odavde odavno pobegao.

I mi u zgradi smo zvali SBB pre koju godinu jos ali nam je trebalo oko 30 potpisa od 60 stanova , a vecina su vojni penzioneri u zgradi koje boli uvo da menjaju tako da mozes skontati kako je to proslo. E sad neznam sta je i kako TT uvodio ali nisu ni oni badava ulazili gde ima samo dvoje u zgradi ;) racunaju oni i na one ostale. I sigurno im je i od njih neko presao samo je pitanje dali je zbog ovih problema i ukljucen.

U pravu si Abonimuse,njima je himna "Racunajte na nas"

Ja sam se prijavio na njihovom sajtu u aprilu, a u zgradu su uveli kabl u oktobru i samo su mene prikljucili. Posle jedno mesec dana se jos jedan prikljucio. Eto i @Santa kaze da je ista situacija i kod njega u 62. bloku. Valjda je to dovoljno primera ?
A u vezi Kineza, ne bih sada da skrecem diskusiju na politiku jer i sam izbegavam da imam posla sa nasom birokratijom koliko god mogu. Nasa opstina i Stara Pazova su dale dozvole da TT kablira, a sta je problem u Paliluli, o tome neka misle njeni gradjani.

Ma svima ti je himna ista ;) ali i takva kakva je za nas nije losa

Kod nas u ulaz je TT dosao sam pa se posle prikljucilo iks ljudi. A kontam da su dosli jer su znali koliko ima ljudi koji nisu zadovoljni sa Vektorom.

Ma mani se birokratije i politike ;) no ono sto je kako je kada odu Kinezu bice jos gomila nezaposlenih i pozatvaranih "malih" firmi i prodavnica ...

Poslednja izmena:
I SBB je poceo da uvodi optiku, Telekom VDSL, poceo je i oporavak zemlje, ulazimo u EU od 2000....

Telekom je uspavan sistem u kome nema poslovnog duha.Kaze meni pod izvodjac za telekom da je dobio nalog da postavlja 4cm promer buzira za prolaz optike i da je on mesec dana kumio i molio da stave 25 cm buzir jer kad se vec kopa duboko i angazuje silna operativa da je trosak veceg buzira zanemarljiv u odnosu na dobitak. Na kraju je uspeo pa sad stavlja i 4cm i onaj od 25 cm.
Drugi problem je sto idu u svaki treci ulaz sa udaljenim stepenom a to je maltene pola koraka do FTTH ,pa je i njemu ne jasno zasto se ne ide FTTH tamo gde je cena za to potpuno isplativa.Odnosno povezivanje ostalih ulaza sa ulazom gde je istureni stepen se takodje radi busenjem pa kroz te planirane rupe mogu da postave optiku i tako da svaki bozji ulaz ima optiku do njihove razvodne kutije koja se nalazi u njihovoj prostoriji koju ima svaki ulaz i tako je to projektovano davne 1984 da svaka zgrada ima svoju namensku prostoriju za telekom ormane i opremu. posle mogu da obaveste sve ulaze da ko hoce ima 1000000km optike i 100 metara bakra ili hoce optiku do svog stana i to kosta toliko i toliko a ono sa 100 metara bakra na kraju ne kosta nista.

Poslednja izmena:
Pa dobro je da si ukapirao. Sto bi ti oni davali i ONT koji kosta 200 evra, kad mogu da ti daju Cisko modem od 2 evra uz ugovornu obavezu od 2 godine, a bakarni kablovi vec postoje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno