Šta je novo?

Targo Telekom

Ja sve vreme o tome pricam i ponavljam se i svi vidite da se ponavljam i niko da ukapira, bas cudno.

Isto kao što ti nikad nećeš ukapirati koliko ti se postovi ponavljaju i koliko ti je NULA argumentacija za bilo šta što pričaš. Ja ne znam koliko čovek treba da bude naivan da priča to što ti pričaš, da nije u stanju da konstatuje situaciju onakvom kakva je a to je jako problematična. Pokvarene ploče, neprimanje korisnika, ruteri koji šatro čekaju na granici a nema ih više od pola godine, zatvaranje filijala firme, smanjenje radnog vremena call centra, dakle jasno kao dan - redukcija troškova. Ruteri koji se resetuju svako malo bez ikakve nade za skorije rešenje i to takođe mesecima... I onda dođeš ti da nam pričaš kako je sve pod kontrolom.

Jednostavno - blamiraš se. Ali kontam da te briga za to, jer tvoja misija na ovom forumu nije dobra reputacija već znamo svi šta. Vidiš... Ne moram uopšte da napišem to a svi znaju na šta mislim, garantujem ti. ;)

Poslednja izmena:
Ja sve vreme o tome pricam i ponavljam se i svi vidite da se ponavljam i niko da ukapira, bas cudno. Naravno da nemas uvid u stanje u tudjem novcaniku i da tvoje procene nisu merodavne, kao i sva nagadjanja ovde. Firma u kojoj radim takodje ima status kvo u jednom za nas velikom poslu i ko ne zna da i bez tog posla imamo dobre prihode, moze da prica i nagadja kako smo propali (kao i vi za TT). To su privatne firme i licna je stvar gazde sta ce, kada i kako uraditi sa svojim kapitalom.

Druže, čitao sam malo ovu temu, i posle tvoje izjave da je ok ako ti mesec dana ne radi internet, ti gubiš svaki kredibilitet.

Ja sam pisao ranije, i kukao kako PSS nije hteo da potpiše da nam se uvede TARGO u zgradu. Sve se to na kraju rešilo (hvala jednom čoveku sa foruma ako ovo vidi, što se potrudio :) ), skupili smo potpise, najurili PSSa i došao je momak da pokupi papir sa potpisima. Međutim, odtad ni traga ni glasa. Zvao sam ih, obećavali su da će da mi se jave, ali niko se nije javio, a vidim sad neke glasine da će u februaru rešiti problem.

Ko je zakačio talas i nakačio se na vreme, drago mi je zbog njega/nje, i ovo zaista nije sarkazam. Neću da post bude "da i komšiji crkne krava". Drago mi je što je TARGO uleteo i malo prodrmao ove naše ISP-eve. Ali što se ostalih što čekaju tiče, ovo stvarno nema smisla, i TARGO je, očigledno, u žešćem problemu. Kome još oprema stoji na carini godinu dana? Koja ozbiljna firma ima problem da nađe novog dobavljača opreme godinu dana???

Ja ne planiram da čekam više. Poslao sam mail telekomu da vide da li mogu da me prikače na ovu novu 50/2 ponudu. Ako mogu i ako posle dve godine TARGO ipak uđe u zgradu, možda i pređem na njih. Ali, kako se sad čini, sumnjam da će tad TARGO-a i biti uopšte.

Nisam korisnik TT.
Nemam (ne vodim) ni svoju firmu.
Ali za svaku firmu, a posebno veću tipa TT status quo od 8 meseci nije status quo već sigurno nazadovanje a vrlo verovatno veliki problemi.
Simple as that.

Upravo tako.

Status quo od mesec dana je tragedija a ne ovo ... Pa jos plus da ce mozda van tog statusa da izadju u februaru!

Lose izgleda veoma lose ;)

Druže, čitao sam malo ovu temu, i posle tvoje izjave da je ok ako ti mesec dana ne radi internet, ti gubiš svaki kredibilitet.

... i TARGO je, očigledno, u žešćem problemu. Kome još oprema stoji na carini godinu dana? Koja ozbiljna firma ima problem da nađe novog dobavljača opreme godinu dana???

Ja ne planiram da čekam više.

I niko te i ne primorava da cekas, ima ljudi koji ce se obradovati tvom modemu. Da si potpisao ugovor sa Vektorom, oni bi ti trazili jedno 70-80 evra za raskid ugovora, a TT te ne uslovljava ako ne zelis, 2 dana bez neta i aufiderzen.

A da je OK da mesec dana nemas net, to sigurno nigde nisam napisao jer ja takve nebuloze ne pisem. Slabo ti ide sa citanjem. Citaj ponovo.

A da je OK da mesec dana nemas net, to sigurno nigde nisam napisao jer ja takve nebuloze ne pisem. Slabo ti ide sa citanjem. Citaj ponovo.

Očigledno da nas ima puno što imamo problema sa čitanjem. A ti izgleda imaš slabo pamćenje.

Komsinica dobila net posle mesec dana, sad cekam da mi se javi ortak da li je i on dobio net ili je i dalje bez neta

Mesec dana odmora od virtuelnog zivota ;) Nema sumnje da je net koristan, ali... silno se vreme protraci jer je tesko odupreti se zevzecenju.

Zvao sam targo pre neki dan da vidim da li postoje uslovi za uvodjenje u mom ulazu konkretno i rekli su mi da postoje, ali da nece moci da mi uvedu internet i kablovsku pre februara 2014 godine.
Nisu mi dali obrazlozenje zasto, samo su tako rekli.
Takodje su mi predlozili da mogu sad da potpisem ugovor dok jos traje ova akcija, a da mi internet i kablovska stignu u februaru.Pa sta ja da radim do februara, a jos cu i da im placam za nesto sto nemam???
Inace spomenuli su da ce biti nove cene u 2014. godini.

Zvao sam targo pre neki dan da vidim da li postoje uslovi za uvodjenje u mom ulazu konkretno i rekli su mi da postoje, ali da nece moci da mi uvedu internet i kablovsku pre februara 2014 godine.
Nisu mi dali obrazlozenje zasto, samo su tako rekli.
Takodje su mi predlozili da mogu sad da potpisem ugovor dok jos traje ova akcija, a da mi internet i kablovska stignu u februaru.Pa sta ja da radim do februara, a jos cu i da im placam za nesto sto nemam???
Inace spomenuli su da ce biti nove cene u 2014. godini.

Postojeci ugovor i cene u istom nemogu da promene bez sporazuma obe strane.

Nebi nista placao vec bi sa placanjem poceo kada ti uvedu internet ali ja da sam ti ja bi sacekao da vidim sta i kako ce da bude ;) mada cena itd je zaista dobra ali ako sve prodje u februaru kako treba bice ponovo nekih akcija 100%

Ако ће дизати цене могао бих да се припремим и тражим од ПСС да дозволи Ориону да уђе у зграду са својим оптичким каблом. Јес’ да није до стана већ до разводног ормарића за телефоне али и то је боље од АДСЛ-а.

Pa ja kontam da cene nece ici na gore u 2014 iz prostog razloga jer je i SBB krenuo sa tom pricom, uvodjenjem optike, i ne verujem da ce moci da dizu cene do nebesa kad dobiju konkurenciju.

SBB je krenuo ali samo sa pricom - od njihove optike ni traga ni glasa.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Cene mogu ici gore samo ako su se igraci dogovorili izmedju sebe ...

SBB je krenuo ali samo sa pricom - od njihove optike ni traga ni glasa.
Pozdrav
To je tacno.Mislim da nece krenuti sa uvodjenjem optike pre februara 2014 i isto tako mislim da ce prvo biti uvedena na NBG.

Ljudi mala pomoć ako znate. Naime, komšija ima isto Targo kao i ja i nedavno je kupio logitech c920 kameru.

Međutim u komunikaciji preko skajpa sa njim kvalitet njegove slike je blago rečeno očajan. Pikseli su rašireni, slika nije jasna itd.

U čemu može biti problem, sumnjam da je targo, kada je uploud preko 20 Mb/s ?

Los drajver, treba da pogleda opcije za tu kameru, losa graficks, los komp, los windows... biraj razlog
Uzmi njegovu kameru instaliraj kod sebe I vidi kako radi

Ajde podeli i sa ostalima sta pisu? Ja sad pogledah i ne vidim taj blagi uzas o kome pricas.

I ja pogledah i nista ne vidoh, stvarno daj pokazi sta si to ti video na njihovoj zvanicnoj stranici. A da da i ti nisi MOZDA jedan od bivsih zaposlenih??? Pazi onaj koji gubi ima pravo da se ljuti i uvek onaj koji je otpusten ili na bilo koji nacin izgubi posao ce pljuvati po onome kojii mu ga je dao, sad da li je opravdano ili NE je drugo pitanje.
Nego mi je malo cudno sto nisu pisali tako dok su bili u toj firmi nego sad kad ne primaju plate od iste onda pljuju?
Po meni JADNO.

Poslednja izmena:
Ima 2 komentara za plate na FB, od toga je jedan zaposleni druge firme koja je bila angazovana kao podizvodjac...

Samo ovaj slikar ih brani...nece da prizna da je "njihov" ili je toliko zaslepljen da mozga nema...

Goru uslugu u zivotu nisam video...ovo je skandalozno. Sto pre ih treba zatvoriti. Kada dodjem kuci moram im poslati mail, da necu da mi stigne racun veci od 300din ili ce biti svasta - nekoliko puta na dan puca net.

Eto, ja se ne mogu pozaliti ni na jedan jedini aspekt rada. Niti puca net, niti se ONT resetuje, sve radi bez imalo problema, brzina uvek puna, kvalitet televizije na visokom nivou (ako zanemarimo izbor kanal, gde mi fale SK i FOX kanali). Ja ih niti branim, niti napadam, meni radi dobro (za sada) i ja sam zadovoljan i nikako ne bih voleo da se zatvore.

I ja pogledah i nista ne vidoh, stvarno daj pokazi sta si to ti video na njihovoj zvanicnoj stranici. A da da i ti nisi MOZDA jedan od bivsih zaposlenih??? Pazi onaj koji gubi ima pravo da se ljuti i uvek onaj koji je otpusten ili na bilo koji nacin izgubi posao ce pljuvati po onome kojii mu ga je dao, sad da li je opravdano ili NE je drugo pitanje.
Nego mi je malo cudno sto nisu pisali tako dok su bili u toj firmi nego sad kad ne primaju plate od iste onda pljuju?
Po meni JADNO.

Nisam ni sadasnji ni bivsi zaposleni nemam nikakve veze sa TT ...

Zasto bi ista lose pisao o firmi dok radis u njoj ? A sve je uredu ili ima nade da ce biti ok ... A ne kada te otpuste ko kera a duguju ti 7-8 plata unazad i nema ih nigde.

Izvinte molim vas ali kada ja citam da su nekome oduzeti lokali, da firme koje su im radile posao nisu dobile novac a i da njihovi zaposleni nisu videli plate 100godina unazad meni je to blagi uzas. Takodje nepomaze kada primetis da su se bivsi zaposleni, ili izvodjaci radova nebitno, organizovali i otisli na sud.

Meni je veoma drago da vidim da neko nema niti jedan problem. Ali ima sve vise i vise onih koji su imali problem, ili ga imaju a on nije resen adekvatno ili nije resen uopste.

Poslednja izmena:
A tako nekako.

Ako i kad dodje do raspleta situacije ja odo kod Vektora ocas posla ponovo. Iako nebi voleo sa konja na magarca ali u ulazu kod mene su samo Targo i Vektor. Targo kod koga sam krajnje zadovoljan i molim Boga da nesto ne otkaze ili vektor kod kojih odem i oni mi pricaju da su losi kablovi i windows...

Izbor je bas extra. Nadam se da ce Targo naci novog vlasnika ... Ili da ce situacija da se resi bilo bi mi zao da menjam ali hteli vi to ili ne stanje kod njih je ocaj i vise nego sigurno.

Meni je net do pre recimo 2 nedelje radio savrseno. Nije pucao niti ista slicno.

Sada , a nemogu reci da je katastrofa i dalje je mnogo mnogo bolje od Vektora, pukne 3-4 puta na dan ali moj ruter , bridge sam spravio uspesno, vrati za par sekundi pa i nije problem. A meni je pocelo da puca kada je neko , a nemogu se setim ko , rekao da im je posle mesec dana internet vracen da su plocu koja je crkla prekrojili sa jos nekom. Tako nekako.

Nebi meni uopste smetalo da sam ili trenutno ili bio zaposlen u Targu... Lepo to izgleda u CV haha xD

Ovde bre ljudi nemaju internet po mesec dana, ne javlja im se tehnicka podrska, laze ih ko stigne...
Niko ne spori da problema ima. Ali razmisli i da li ti dobro citas, pre nego sto to kazes nekom drugom. Becks je lepo napisao, ali sta vredi kad na svakoj stranici ista pitanja i pre i posle toga. Nema sta da poredis TT sa velikim provajderima, TT je jos mali provajder. I lepo covek kaze da je TT mali kupac za ONT-ove, znaci da ima mnogo vecih kupaca koji sigurno imaju iste ovakve probleme a imaju na stotine hiljada klijenata. I taj softverski problem ce se sigurno resiti. I ako TT daje informaciju da nastavlja u februaru, to znaci da su oni dobili neku informaciju da ce novi firmware biti gotov pre februara.
A sto se tice cena, sto je neko postavio pitanje, poslednjih godina su svi oko Nove Godine udvostrucavali brzinu i pretpostavljam da ce od Nove Godine toga opet biti i u tom slucaju bi osnovni paket bio oko 50 Mbps. Kome se ne svidja, ne mora da ceka, ali kad nastave sa prikljucivanjem novih klijenata, imace dosta posla.
Podrska se meni javlja i na telefon i na mail, po nekad je zauzeto i nazovem ponovo. I sta sam ja imao od podrske Telekoma kad nisu 4 meseca hteli ni port da mi zamene ? Jel to znaci da Targo ne valja ? Ne vidim da su drugi bolji od njih. A kome se ne svidja, neka menja, TT je ugovor napisao krajnje korektno za razliku od svih ostalih koji ga i ne postuju.

Hah. Cak i meni tvoji postovi predstavljaju uzivanje, kao da citam Kuzminu kolumnu u svetu kompjutera :D

Poslednja izmena:
Nisam ni ja baba Vanga, ali neki tokovi na trzistu su ocigledni. Uostalom, februar nije daleko pa cemo videti ko je vise bio u pravu. Cene ce se mozda i promeniti jer se dinar vestacki odrzava i mnogi proizvodi su kod nas poskupeli pa cak i u Kini, tako da je sve relativno, ali zivot ide dalje i ni jedan problem nije neresiv.

Poslednja izmena:
Potpuno razumem ljude kojima net (i TV) ne radi mesec dana ili ček i više, a ne zna se tačno ni kada će se problem rešiti, to je ono najgore. Međutim, kako su neki rekli, Targo ne negira da problem postoji (na delu mreže) i svako ko želi (bio pod ugovorenom obavezom ili ne) može raskinuti ugovor bez ”penala” (već je o tome neko pisao ovde na forumu), što je po meni fer i korektno, pa nek svako vaga šta je njemu po volji i koja varijanta mu se najviše isplati, i ne vidim šta je tu nefer ? Ja nemam problem sa Targom, ali imam problem sa centralnim grejanjem, koje ne mogu da isključim (Toplane odbijaju da me iskljče iako sam uredno podneo zahtev za raskid, a ugovor o takvoj usluzi čak i ne postoji!), a niti mogu da smanjm račun iako mi ta usluga uopšte ne treba (čak i da radi), a uz to i jako slabo radi (kad radi), tj. ne radi, a plaćam na godišnjem nivou nešto preko 1.000 EUR (svaki mesec 9.500 rsd samo grejanje cele godine, dakle i leti) i to pre najavljenog poskupljenja, a kada sam kući (a većim delom nisam) grejem se ili dogrevam na struju (uljani radijator i klima). Šta ja da kažem i kome ja da se požalim? Naravno da centralno grejanje i Toplane nisu tema ovde, ali hteo sam da kažem da ima mnogo gorih i nelogičnijih slučajeva od problema korisnika sa Targom koji Vam čak omogućava da raskinete ugovor, čak i bez penala (ako Vam njihova usluga ne radi, a pod ugovorenom ste obavezom), dakle rešivo je (za razliku od mog slučaja sa CG koji me čak neuporedivo više košta nego Vas Targo). A to da radnicima kasni plata, i da postoje novčana potraživanja među firmama, pa to je kod nas uobičajno, nije valjda da Vas to čudi?

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali Targo je optika. Postoje ljudi kojima sam iskreno rekao da traze drugog provajdera jer im je NET prakticno neupotrebljiv zbog silnih prekida.
Koji odgovor dobijam: "Pa necu da se vracam u 19 vek. Nastavicu da koristim ovako."

Mozda sam lud ali to prosto ne mogu da razumem.

Nazad
Vrh Dno