Šta je novo?

Targo Telekom

Neka nadju DRUGOG proizvodjaca!

Ako klijent mora da ceka MESEC DANA da ponovo dobije uslugu na koju se pretplatio to je najblaze receno TRAGEDIJA! Na bilo koju popravku nebi ni u kom smislu smelo da se ceka duze od par dana.
Tako mozemo da razmisljamo mi kojima treba usluga, a onaj ko treba da iskesira novac da zbog toga menja ceo sistem tako ne razmislja. Ne sumnjam da znaju sta im se vise isplati. A moze biti da i osiguranje moze da pokrije deo stete. Desio im se maler, ali nije nista cudno. Desilo se i amerima da su lansirali vasionski brod i raspao se na startu. Ko ne zeli da ceka, niko ga ne prisiljava. Uglavnom oni za svaki prekid duzi od jednog dana umanjuju pretplatu. Ni jedan drugi provajder tako ne radi, a o postovanju isporucene brzine da i ne pricamo.

Za provokatore: OD..BITE !

Tako mozemo da razmisljamo mi kojima treba usluga, a onaj ko treba da iskesira novac da zbog toga menja ceo sistem tako ne razmislja. Ne sumnjam da znaju sta im se vise isplati. A moze biti da i osiguranje moze da pokrije deo stete. Desio im se maler, ali nije nista cudno. Desilo se i amerima da su lansirali vasionski brod i raspao se na startu. Ko ne zeli da ceka, niko ga ne prisiljava. Uglavnom oni za svaki prekid duzi od jednog dana umanjuju pretplatu. Ni jedan drugi provajder tako ne radi, a o postovanju isporucene brzine da i ne pricamo.

Za provokatore: OD..BITE !

Tako treba da razmisljaju i oni koji pruzaju tu uslugu! Identicno. E sad da je usluga besplatna mozda bi ta prica o onome da je tesko da iskesira imala smisla. Ovako nema nikakve logike. Zavisi kakvu logiku imaju tako da nemogu znati sta misle da im se vise isplati ... Videcemo jos je rano! Ali se cini kao da im je najlakse da cekaju da resenje padna sa Marsa ili se pojavi negde na netu firmware neki ili... Za cekanje se apsolutno slazem! Ali ako jedna firma nemoze, kakav god da je problem, da ga resi za mesec dana onda to ili nije ozbiljna firma ili je u dubokim, dubokim problemima.

Svi smanjuju cene kada im internet ili neka usluga nije ispravna odredjeni vremenski period. Meni je recimo vektor smanjio 100 dinara zato sto internet i tv nisam imao tipa 6-7 sati ... Doduse nikad nije bilo duze od toga tako da nebi znao.

Javnuo sam se podrsci da mi puca net pa da vidimo. Rekose da se javim sutra prepodne ako mi se u medjuvremenu neko nejavi.

Ako si na mene mislio da sam provokator e onda neznam batice. Nista nisam rekao provokativno :D ! Osim ako nisi zaposlen u Targo onda je moguce...

Poslednja izmena:
Ako si na mene mislio da sam provokator e onda neznam batice. Nista nisam rekao provokativno :D ! Osim ako nisi zaposlen u Targo onda je moguce...
Ma ne odnosi se na tebe nego na one sto hoce nesto da kazu a ne znaju sta.

"Javnuo sam se podrsci da mi puca net pa da vidimo. Rekose da se javim sutra prepodne ako mi se u medjuvremenu neko nejavi."
----
Pa imam i ja nekih manjih problema, nista hitno, a nesto slabe vajde od njihove podrske dok se sistem ne dovede u red. Zato ljudi i gundjaju, ali se svi nadaju da ce se to popraviti. Sto ne probas sa dodatnim ruterom, kazu da u bridge modu ne trokira. Meni je isto u oba slucaja, nemam nikakvih prekida.

Ma ne odnosi se na tebe nego na one sto hoce nesto da kazu a ne znaju sta.

"Javnuo sam se podrsci da mi puca net pa da vidimo. Rekose da se javim sutra prepodne ako mi se u medjuvremenu neko nejavi."
----
Pa imam i ja nekih manjih problema, nista hitno, a nesto slabe vajde od njihove podrske dok se sistem ne dovede u red. Zato ljudi i gundjaju, ali se svi nadaju da ce se to popraviti. Sto ne probas sa dodatnim ruterom, kazu da u bridge modu ne trokira. Meni je isto u oba slucaja, nemam nikakvih prekida.

Isti je djavo. Bridge sam spravio. Nisam ni mislio da ce se ista promeniti ali ajde.

Ipak moj ruter veoma veoma brzo vrati vezu a ONT je spor ko djavo. Nisam siguran da ovaj , makar moj, problem ima veze sa ONT-om. Pre ce biti da je nesto drugo u pitanju.

No reko nista nemogu da izgubim ako probam da prijavim podrsci ... Kontam koja je situacija ali moram sam da ispitam :D

Ljudima teško pada da napuste Targo koji nudi ovo:
TT speed test Novembar 2013.jpg
za 1.600 rsd mesečno (ugovor na 2 godine), najslabiji paket. Targo je jedan od retkih, ako ne i jedini internet provajder (kod nas) koji ne primorava korišćenje drugih usluga (TV ili telefon) pored interneta. Konkurencija nudi izuzetno jadan upload koji je često najviše “do 2Mb/s“ (stvarno dobijate 10-15% manje !) , a i to se papreno naplaćuje...

Skoro sam nabavio novu HD web kameru (Logitech C920 umesto stare C910), i evo kako izgleda Skype "call technical info" sa sagovornikom u USA koji je na kablu - Comcast:
Skype statistika.jpg
Ja sam host i šaljem sliku full HD formata 1920x1080, a sagovornik mi kaže da je neverovatno sve glatko (slika i ton) i da nema uopšte seckanja tokom razgovora, kao da gleda digitalnu TV. Skype statistika to i potvrđuje. Dobar upload koji nudi Targo sada dolazi do izražaja.

Što se tiče TV-a, Targo je jedini koji ne skrembluje digitalne TV kanale koji se nalaze u osnovnoj (i za sada jedinoj) ponudi, odnosno sve digitalne kanale moguće je pratiti ukoliko imate TV sa DVB-C tjunerom (što svi noviji televizori imaju), dakle ne treba vam STB niti bilo kakav dodatni uređaj pre svakog TV-a što je pod obavezno kod konkurencije... Cena TWIN paketa (NET + TV) je po mom mišljenju konkurentna na našem tržištu.

Problemi nekih korisnika na delu Targo mreže su, kako čujem, još uvek prisutni, ljudi opravdano postaju nervozni ali im se opet ne prelazi kod konkurencije koja nudi mnogo manje za mnogo više para. Da imaju ekvivalent Targu, već bi otkazali ugovor sa nijima, a ovako ipak bi da sačekaju rešenje problema i za sada neotkazuju ugovor... Kome se žuri neka slobodno pređe kod konkurencije, činjenica je da problemi nisu od juče, ali to ne znači da se možda već sutra neće rešiti.

Skoro sam nabavio novu HD web kameru (Logitech C920 umesto stare C910)

Ja cekam c930e da se pojavi kod nas, jos je nema za sada a najavljivali su je za maj. A HD kameru imam na sony bravia i radi jako lepo. Veci upload, osim kod TT, ima i na 3g usb, mada ne toliki i cene su drugacije i ogranicena je kolicina saobracaja. A kad vidim na primer Vektorov paket od 100/2, to je za mene losija varijanta nego ovaj od 24/12 kod TT.
I kad sam bio na vektorovoj zici, naidju oblaci a na TV sneg... ne znam sada kako im je, ali to nije kablovski signal. A moj kolega bio na sbb i zalio se na los signal na netu i oni mu rekli: pomerila se antena... Mislim, glupo je takve stvari i porediti i bez uporedjivanja cena.

Poslednja izmena:
Što se tiče TV-a, Targo je jedini koji ne skrembluje digitalne TV kanale koji se nalaze u osnovnoj (i za sada jedinoj) ponudi, odnosno sve digitalne kanale moguće je pratiti ukoliko imate TV sa DVB-C tjunerom (što svi noviji televizori imaju), dakle ne treba vam STB niti bilo kakav dodatni uređaj pre svakog TV-a što je pod obavezno kod konkurencije...

Istine radi samo da kezem da i Vektor vec neko vreme (od pojave TT) pusta 60 digitalnih kanala nekodirano... To su od prilike svi oni kanali koje imaju u analognoj ponudi. Ostali digitalni kanali, po paketima kojekakvim, filmskim, za odrasle, sportskim i sl. su kodirani...

To si lepo rekao, od pojave TT. Kada sam se ja ubedjivao sa RV da bi trebalo da otkljucaju osnovne kanale, njihov generalni je rekao: "takvih kao ti sto se razumete i imate TV sa DVB-c ima zanemarljivo malo i mi nemamo razloga da otkljucavamo kanale". Takodje je rekao da je njihov cilj da sto vise kanala prebace u pakete i naplate, da analogna postane nuzno zlo, tipa par kanala domace produkcije i to je to.

Da li neko ima mapu pokrivenosti Tarko Telekoma? na njihovom sajtu moze da se ukuca ulica i da se vidi da li postoji ili ne mogucnost za TT ali ne mogu tako svaku ulicu na novom bg da proveravam... Trazio bih stan u tim delovima gde ima TT...

Da li neko ima mapu pokrivenosti Tarko Telekoma? na njihovom sajtu moze da se ukuca ulica i da se vidi da li postoji ili ne mogucnost za TT ali ne mogu tako svaku ulicu na novom bg da proveravam... Trazio bih stan u tim delovima gde ima TT...

Koliko ja znam zavisi od ulaza do ulaza. Kako je koja skupstina stanara dozvolila ...

No trenutno nema pokrivenosti nigde dok se problemi u firmi nerese tj dok se ONT modemi ne nabave ponovo. Sto bi bio februar / mart po nekim pricama

Što se tiče TV-a, Targo je jedini koji ne skrembluje digitalne TV kanale koji se nalaze u osnovnoj (i za sada jedinoj) ponudi, odnosno sve digitalne kanale moguće je pratiti ukoliko imate TV sa DVB-C tjunerom (što svi noviji televizori imaju), dakle ne treba vam STB niti bilo kakav dodatni uređaj pre svakog TV-a što je pod obavezno kod konkurencije... Cena TWIN paketa (NET + TV) je po mom mišljenju konkurentna na našem tržištu.
Ovo nije istina. Sto se tice digitalne televizije IKOM je daleko ispred TARGA u ovom trenutku. Oni imaju ~130 neskremblovanih kanala, plus u zavisnosti od potreba korisnika daju dekoder ili cam modul. Da li je kabl koaksijalni ili opticki nema tu neke razlike kada je televizija u pitanju, sto se neta tice dileme nema...Dzabe i targu i sbb-u i ikom-u digitalni signal kad su kod nas mnogi kanali "izvorno" male rezolucije...
Prednost Targa je sto ne uslovljavaju koriscenje jedne usluge drugim uslugama, ali to je posledica samih tehnickih karakteristika mreze. Kako kablovski operater da ti u stan uvede kabl do modema, a da ti ne napalti televizju?! Pa svako ce da kupi na buvljaku spliter i da poveze i televizju i to digitalnu(IKOM). To kod Targa ne moze, ali toga mnogi nisu svesni...

Ja mogu da kazem da generalno nisam zadovoljan Targom. Puca internet i nekoliko puta u toku dana, pa moram moj ruter da restartujem. ONT je u bridge povezan na WR843ND. Da zbog takvih prekida zovem tehnicku podrsku nemam nameru, svestan sam u kom su kanalu generalno i da se niko tim problemom ne bi pozabavio sto je jos jedan razlog za moje nezadovoljstvo.

Ujutru kad ustanem odem da pisam, operem zube i restartujem ruter...

"Sloba slikar" je targovac, treba biti slep kod ociju da to ne vidis. Njegove postove ne treba uzimati zdravo za gotovo i onda necete imati problem sa njegovim neobjektivnim i nepristrasnim pisanjem...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Video sam kako izgledaju Ikom-ovi kanali na dobrom lcd TV preko ugradjenog DVB-c tjunera i ono je bilo lose, bar u poredjenju sa Sbb-om jer Targo kanale nisam imao priliku da vidim.

I nije tacno da digitalna tv kod nas nema smisla zbog malo kanala visoke rezolicije, nedavno sam bio primoran da par dana koristim analognu i tek je ono uzas na vecim ekranima.

Poslednja izmena:
Nisi ti video oba da bi uporedio, da jesi ne bi tako pricao...Imam TV 42" LG 640S Cinema 3D...sa conax cam modulom za pay kanale. Komsa ispod mene je uzeo Targo TV...

@Vuk ko je i gde napisao da "digitalna kod nas nema smisla zbog malo kanala visoke rezolucije"? Aj citiraj tu recenicu...
Ako si pokusao da napises nesto na osnovu mog posta, ja sam jasno napisao da za digitlanu televiziju kod nas nema razlike da li je kabl koaksijalac ili optika kad su kanali niske rezolucije...Dovoljan razlog za digitalnu je sto nema suma ili u narodu popularnog "snega"...

Poslednja izmena:
Ja cekam c930e da se pojavi kod nas,

Logitech Portable C905 Webcam 2Mpix HD 720P with RightLight 2 USB sasvim dovoljno imma je
• Carl Zeiss® optics with autofocus.
• Native 2MP HD sensor.
• HD video capture (up to 1600 X 1200).
• 720p widescreen mode with recommended system.
• Microphone with Logitech® RightSound™ technology.
• Up to 30 frames per second video.

Video, da nisam ne bi pricao. Kum na Konjarniku ima Ikom i Samsung Tv sa dvb-c pa sam mu ja pomogao kod setovanja a ja odavno koristim Sbb i znam o cemu pricam.

...
Prednost Targa je sto ne uslovljavaju koriscenje jedne usluge drugim uslugama, ali to je posledica samih tehnickih karakteristika mreze.
...
Ni ovo nije prava istina.
TT uslovljava koriscenje TV usluge koriscenjem interneta, iako za tako nesto ne postoji tehnicki razlog.
Za razliku od TT-a, ostali kablovski operateri uslovljavaju internet koriscenjem analogne kablovske TV. U ovom slucaju postoji donekle opravdan tehnicki razlog.

Pozdrav

I moj kum na Klonjarniku ima TV i net kod Ikoma. Kod okretnice 17.

TV ima LG LED e sad koj li je izem li ga ... Slika mu je blagi uzas. Net radi ok i nepuca cesto ali kad pukne tragedija namoliti ih da dodju. Inace za iste pare ima neuporedivo slabiji net tako da ... :)

Ako se sa Targom nedaj Boze stagod lose desi ili im pukne neka ploca na tipa mesec dana ... Idem nazad kod Vektora dok nerese problem.

Ni ovo nije prava istina.
TT uslovljava koriscenje TV usluge koriscenjem interneta, iako za tako nesto ne postoji tehnicki razlog.
Za razliku od TT-a, ostali kablovski operateri uslovljavaju internet koriscenjem analogne kablovske TV. U ovom slucaju postoji donekle opravdan tehnicki razlog.

Pozdrav

Upravo tako, kod jednih je razlog tehnicke prirode jer ne mogu analognu da kontrolisu, a kod drugih je razlog finansijske prorode jer im se ne isplati da za mesecnu cenu tv pretplate nekome uvode optiku.

@Vuk, u SBB-u sam radio, IKOM digitalnu na highend TV-u od 800e sa DVB-c tjunerom imam kuci, a takodje sam i korisnik targo interneta, a prvi komsija ima Targo tv...tako da ostajem pri onom sto sam rekao...da ne pricam da sbb moras preko dekodera da gledas...ali je ok da nemas isto misljenje. Nisam ja Soboslikar : )

@rafiki, nisam tu informaciju znao...nije me interesovao TV kod Targa pa se nisam ni raspitivao...oni svakako ne moraju televizju da uslovljavaju internetom, a zasto to rade ne znam. Mogu samo da pretpostavim da nije isplativo nekom dovesti optiku do stana, plus ONT - da bi mu naplacivao 1000din mesecno za televiziju...

Poslednja izmena:
@Vuk, u SBB-u sam radio, IKOM digitalnu na highend TV-u od 800e sa DVB-c tjunerom imam kuci, a takodje sam i korisnik targo interneta, a prvi komsija ima Targo tv...tako da ostajem pri onom sto sam rekao...da ne pricam da sbb moras preko dekodera da gledas...ali je ok da nemas isto misljenje. Nisam ja Soboslikar : )

@rafiki, nisam tu informaciju znao...nije me interesovao TV kod Targa pa se nisam ni raspitivao...oni svakako ne moraju televizju da uslovljavaju internetom, a zasto to rade ne znam. Mogu samo da pretpostavim da nije isplativo nekom dovesti optiku do stana, plus ONT - da bi mu naplacivao 1000din mesecno za televiziju...

Kontam i ja tako.

Mada ja nisam hteo vektorov TV menjati posto sam zadovoljan programskom semom :) ali dobro. Mozda ako i kada se firma sredi razmislicu i to kod Targa da uzmem ali kako je kod mene SVE analogno za sada se i nije potrebno.

Kakav ti je analogni signal na IKOM-u na tom priključku? Znam da te to verovatno ne zanima pored DVB-C tunera u TV-u ali mene da.
Može da mi se desi da se uskoro selim sa SBB lokacije na IKOM lokaciju a pošto trenutno nemam tv sa digitalnim tjunerom (CRT tv), zanima me da li je analogni signal i dalje tako loš kao što ga pamtim od pre nekoliko godina? Da li onda da se okrenem iptv varijanti, ako budem morao?

Ako sam nešto pogrešno razumeo, ja se izvinjavam, ali...

@Vuk ko je i gde napisao da "digitalna kod nas nema smisla zbog malo kanala visoke rezolucije"? Aj citiraj tu recenicu...

...Dzabe i targu i sbb-u i ikom-u digitalni signal kad su kod nas mnogi kanali "izvorno" male rezolucije...

Ja više verujem svojim očima i utisku koji sam imao gledajući na šta liči digitalna preko Ikom-a na TV-u od preko 1K€ nego što verujem svim bivšim i sadašnjim radnicima bilo kod kablovskog provajdera ;) Tako da se moramo složiti da se oko ovoga jednostavno ne slažemo cheers

Poslednja izmena:
Evo nemam internet preko Targo, da li je to crkla i druga ploca na koju su me prebacili. Taman sam se ponadao da je krenulo na bolje, komsinka dobila pre dva dana internet, mesec dana nije mala, ortak ista zgrada nije dobio nema vec mesec dana, ja sad dobio qurac nema neta. :mad:

I meni takođe sve radi bez ijednog problema od samog priključenja...

Za sve ostale, imate dve mogučnosti:
1. Biti strpljiv, tražiti umanjenje računa ili ako Vam ne radi uopšte tražite bez računa za taj period
2. Raskinuti ugovor sa Targom (i preći kod konkurencije)
Treće nema.

3. Sacekati famozni februar, nova prikljucenja i sansu da se trenutni problemi konacno rese.

Becks a to ti spada pod ono prvo. Cekas budes strpljiv i trazis umanjenje racuna...

A februar bi resio pitanje ONT ali sta sa plocama?

Da ne zalazim u detalje, eventualno prikljucenje korisnika u februaru bi automatski povuklo resavanje i svih drugih problema(ONT restart, GPLT ploce i sve ostalo)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno