@mighty78
Naprotiv da je TT usao u Srbiju na velika vrata i da je obavio svu papirologiju kako je trebalo sa nasom vladom i da je platio sve taxe koje je trebalo da se plati a ne tako sto je sve radio jedan covek iz nase vlade nama iza ledja i sada se cudite sto je TT u problemu, verujem da bi danas bilo verovatno drugacije stanje u TT i nebi doslo do ovog problema u kojem su sada. Da im je novac problem sta misis da im drzava Srbija nebi odobrila neki krediti ili dala pozajmicu da prebrode krizu... naravno da bi dobili pa cak bi mozda ponudili da otkupe deo akcija pa samim time postanu jedni od partnera targa i time uloze novac u nastvak projekta.
Čekaj, ti pričaš o legalnosti u Srbiji?
Da je TT ušao na velika vrata, ne bi ni ušao. Isuviše dobro poznajem sistem tendera u Srbiji da bih imao i gram naivnosti da poverujem u isto. U Srbiji zakon je pravljen da štiti TS. A i kad ga zakon ne štiti, vlada i razne agencije ga štite uredbama. Ako bude doboljno para, proguraju se i ostali dovoljno veliki igraći koji "podmazuju" svoje ljude. Za ostale nema mesta.
Po vama je TT je državni neprijatelj br.1. A hoće li iko odgovorati ili ispitivati monopolističko ponašanje Telekoma decenijama unazad? Neće. Hoće li drzava da učini nešto da razbije duopol TS/SBB - u mnogim mestima nemaš drugog izbora između ova dva i nežeš ga imati?
Kad pominješ dedovinu, Beograd su kablovski operateri podelili baš kao da im je dedovina, niko nikom ne ulazi na teritoriju, cene su manje više dogovorene, tržišne konkurencije nema.
Hoće neko da odogovara za javašluk sa skupštinama stanara, gde sednice SS nikad nisu održane i gde je par par penzosa u ulazu sva vlast, gde je predsednik SS "baja koji vedri i oblači" tj. koji odlučuje kog ćeš kablovskog operatera imati u zgradi?
Hoće možda Radijus Vektor da odgovara za potplaćivanje PSS i davanje besplatne kablovske/neta istom samo da ne puste TT u ulaz? Hoće da odgovaraju za kamnpanju "zabrinutog komšije" koja u najmanju ruku predstavlja govor mržnje i vređanje na nacionalnoj osnovi?
Kad smo kod zakona, jel možeš možda da tužiš TS ako odlučiš da u firmi promeniš provajdera fiksne telefonije, pa moraš da štampaš ponovo marketinški materijal jer ne možeš da preneseš brojeve fiksnih telefona iako je Telekomu odavno istekao rok da to omogući zato što ga država štiti i njima nije u interesu da to urade?
O legalnosti u toj Srbiji pričaš?
Navedi mi neki krupan projekat u Srbiji, ne mora da bude uopšte vezan za IT, samo da se radi o milionskim iznosima, gde je sve išlo pošteno, gde nije bila neka afera, gde nije niko nikoga morao da "podmazuje"? Mi smo banana država, pure and simple.
Ali ovde na forumu to i nije toliko bitno, ovo je postala "da komšiji crkne krava" tema, gde sa jedne strane imaš jako veliki procenat zadovoljnih korisnika i sa druge strane gomilu zavisnika koji bi to hteli da imaju, al kad već ne mogu onda ne moraju ni drugi, pa pljuju i truju. Ja se iskreno ne sećam kada sam posetio neku temu o provajderu koga nemam (imam, tj. koristim SBB, TT i TS linkove - ovo poslednje samo gde mora) pa te teme posećujem.
Zašto toliko ljudi sa negativnim stavom posećuje temu o provajderu sa par hiljada korisnika, objasnio sam gornjom rečenicom.