Šta je novo?

Targo Telekom

Ceo sistem je puko kad su zuti izgubili vlast jer sistem je trebao da pod diregentom dulicem i raznim mahinacijama brzo poveze celu srbiju,da za kratko vreme stekne puno korisnika,da se sve legalizije raznim uredbama i da se to na kraju proda jednom investicionom fondu.Posto su zuti pukli pukla je i njihova kombinacija.Ja sam prvi pricao da ce puci ali me niko nije shvatio ozbiljno.Kad su zuti sisli sa scene pare su stopirane a i ono sto je dugovano dobavljacima namerno nije placeno da se tu na lopovski nacin povrati deo ulozenih para jer jedino u srbiji osnujete firmu sa 300 eura,napravite dug prema dobavljacima ,nemate nista na ime firme i na elegantan nacin maznete nekim mucenicima velike pare.Ako takav provajder treba da nam imponuje onda smo mi svi u propasti.

Nigde ali nigde u optužnici nisam pročitao da se na teret stavlja nenamensko trošenje para iz budžeta, već jedino način dolaženja do dozvola.

Ali pošto ti imaš druge informacije budi savestan građanin i prijavi tj. prosledi sve dokaze koje imaš.

Nisu u pitanju pare iz budzeta, nego pare firmi koje su radile kao podizvodjaci TT-a i do danas nisu placene za taj rad.
Pozdrav

jedno je sigurno, da je ds ostao na vlasti danas bi svi imali tt ... tako da nije kriv zabrinuti komsija, nego onaj sto je glasao za sns , ... hahahahaha

Poslednja izmena:
Ovde se preslo na politiku. Nazovi strucnjaci pricaju o ulaganjima vlasnika Targotelekoma, da je on ulagao svoje pare ne bi dosao u ovu situaciju.
Smislio je klasnicnu shemu, mito za dozvole, podizvodjace, rezultat je da vlasnik duguje pare podizvodjacima i da on nije ulozio maltene nista u firmu.
Ovakva firma koja treba da radi 24/7 nema rezervne delove, apsurdno. Svaki deo pa i ta famozna ploca moze se nabaviti samo ako imas para
i to u kratkom roku, postoji brza posta DHL itd...
R.I.P Targo
Nazalost malo smo se osecali kao sav normalnan svet a sad ostaje opet klasika ADSL na starim kablovima i centralama.

Sta je sa izvodjacima i podizvodjacima i sta su platili a sta im je uradjeno, to mi ne mozemo znati i to ne treba da nas se tice. I u takvoj firmi ne rade pekari i konobari da treba da im se kaze sta treba da rade. Valjda oni znaju u cemu je problem i kako se resava, u protivnom nebi ni usli u takav posao, niti bi im ko dao kredit i dozvole. Dok placaju sve poreske obaveze, postojace. A i ako bi propali, mreza nebi nestala.
Sto se tice radnika, nikome ne treba visak radnika i njihova je stvar da li ce zaposljavati i koliko ljudi u stalni radni odnos ili ce ih po potrebi angazovati na neki drugi nacin.
Ja izbegavam da pravim takve kalkulacije i da drzim nos u tudjem novcaniku, niti volim da bilo ko zabada nos u moj novcanik.
Ono sto mogu da im zamerim jeste slaba komunikacija sa klijentima. Ako imas klijente, ne ide da ih drzis u neizvesnosti. To vazi i za zainteresovane potencijalne pretplatnike. Svako ce te razumeti i sacekati ako mu kazes iskreno: imamo tehnickih problema i ocekujemo da ih resimo za 2, 3 ili 6 meseci. A ako ljude zamajavas i drzis ih u neizvesnosti, niko nece imati razumevanja i dolazice do nesporazuma i ljutnje.
Bas sam pratio temu na ovom forumu o reklamiranju novog Asusovog monitora i kupca zavlacili 2 meseca i vratili mu ga iz servisa izgrebanog i opet neispravnog. Znaci, svakome moze da se desi da kupi nesto defektno ili sa skrivenom manom i da ima muku da to ispravi, a TT nije kupio jedan proizvod nego ceo sistem. I kad jedna industrija, poput Tojote ili Pezoa, moze da izbaci na stotine hiljada automobila sa nekom greskom (desi se i njima), moze i proizvodjacu ove opreme da se desi, ali TT je u ovom slucaju ostecena strana jer bi za ovo vreme, umesto sto ceka, prikljucio par hiljada klijenata i dobijao profit. Nisu oni gadljivi na lovu, pa da ne zele nove klijente.

Budimo iskreni i realni.
Kad bi meni rekli neces imati internet i tv mesec dana,otisao bih kod drugog momentalno.
To i oni maravno znaju pa pokusavaju na oproban nacin da dobiju na vremenu za koje ni oni ne znaju koliko im je potrebno.
Za nekog kao sto je vecina nas zavisna od tv i int.to je ravno katestrofi.Jos ako posao od toga zavisi...
Sta da kaze nas covek sa igraonicom u pazovi?
Na kraju Slobo,oni tvoj kupci automobila su dobili auto sa manjim ili vecim fabrickim propustom kao i mi ONT ali su sve vlasnike uredno pozvali otklonili kvar uz izvinjenje i materijalnu nadoknadu troskova nastalih u tom periodu.
Da ne bih bio pogresno shvaćen,kod mene je "sve u redu" jos uvek,u smislu da imam i tv i net,a na stalna resetovanja ONT-a sam se već navikao.(u stilu:"kako je drugima,meni je još i dobro".)
Realno,smesno je da bilo koja firma koja se bavi ovim poslom ne moze da resi reset ont-a, a o ploči da ne pričam,pa bila ona u finansijskim ili kakvim god problemima.
Voleo bih ipak da ne pročitam u novinama da je riknula i druga ploca,na kojoj je možda nas resto korisnika.

Realno,smesno je da bilo koja firma koja se bavi ovim poslom ne moze da resi reset ont-a, a o ploči da ne pričam...

Pa nemoj tako da pricas kad ne znas koji problem imaju. Ja uopste ne sumnjam u njihovu strucnost. Sigurno da znaju kako ce resiti problem i zasto ne mogu odmah.
Meni se veza ne prekida, ne resetujem nista. Da nije tih i slicnih problema sa opremom, nebi oni cekali, nego ocigledno ne zavisi od njih.

Ne dovodim u pitanje njihovu stručnost nego sposobnost firme.
...i da, ne resetujem ja nista, to mu dođe onako...automatski :)

E sad cuda velikoga posle sve ove frke net proradio. Juce predvece pozvan sam i obavesten da kvar nece biti otklonjen za mesec dana.
Opisao sam sta mi je receno. Sad se pitam da li je to bilo sondiranje terena po sistemu ako ce korisnici da cekaju dobro ne moram gazada
da pljune pare za popravku. Moja reakcija je bila da necu cekati mesec dana na popravku negi da cu raskinuti ugovor.
Koliko je ljudi pozvano i tako obavesteno nemam pojma. Ruter sam iskljucio i danas uvece sasvim slucajno upalio sam ponovo ruter i shvatio da net radi.
Sad net radi videcemo dokle...

Ceo sistem je puko kad su zuti izgubili vlast jer sistem je trebao da pod diregentom dulicem i raznim mahinacijama brzo poveze celu srbiju,da za kratko vreme stekne puno korisnika,da se sve legalizije raznim uredbama i da se to na kraju proda jednom investicionom fondu.Posto su zuti pukli pukla je i njihova kombinacija.Ja sam prvi pricao da ce puci ali me niko nije shvatio ozbiljno.Kad su zuti sisli sa scene pare su stopirane a i ono sto je dugovano dobavljacima namerno nije placeno da se tu na lopovski nacin povrati deo ulozenih para jer jedino u srbiji osnujete firmu sa 300 eura,napravite dug prema dobavljacima ,nemate nista na ime firme i na elegantan nacin maznete nekim mucenicima velike pare.Ako takav provajder treba da nam imponuje onda smo mi svi u propasti.
Nista pametnije nisam cuo ali stvarno tacno od pocetka do kraja do zadnje tacke na kraju recenice. Svaka cast upravo je tako trebalo da se desi na srecu ili ne to se nije desilo, pa ko kako razume moju konstataciju.

Od svih 450 strana ostaviti 5 pametnih i tehnicki zanimljivih,ostalo sve treba obrisati.

Soboslikar, ja stvarno ne znam na osnovu čega ti ispoljavaš toliki optimizam, ali ako bih morao da procenim u procentima koje su šanse da targo nastavi da radi - to bi bilo nekih 1,5%.

Jednostavno, urušavaju se sami u sebe. Njih će ili neko da kupi i krene da ulaže ili će prestati da rade, treće ne postoji, posle svega rečenog to je jako očigledno.

I da napomenem, niko od mene ne bi bio srećniji da nastave gde su stali, ali kako stvari stoje, ćao targo. Sve što je lepo kratko traje, pa i oni, na moju veliku žalost.

Stanje na trzistu kablovskih operatera je klasican primjer kartelskog sporazuma (kako mi se cini iskljucivo teritorijalnog, posto cijene variraju od operatera do operatera). Realna konkurencija ne postoji, jednostavno smo vezani za operatera koji je prvi "zapljunuo" dio grada u kome se nalazite. Targo je bio operater koji je krenuo da se siri u krajeve grada koje je smatrao isplativim, bez uvazavanja "Svetog pisma" kablovskih operatera (ne diraj moju teritoriju, ne diram tvoju)! I koliko se da primjetiti, velika vecina korisnika je bila prezadovoljna uslugom, dok je sve funkcionisalo kako je trebalo, a i usuga koju pruza Targo je cjenovno ispred konkurencije. Gledajuci kakve probleme ljudi imaju sa operaterima i sta Targo pruza od usluga, vise podrzavam Targo sa svim navodnim neregularnostima (podrska bivse vlasti, neregularnosti i sve ostalo, sem neplacanja poslovnim partnerima)! Ako pogledam nacin rada, osnivanje i rad ostalih operatera u zadnjih 10-12 godina, sumnjam da je bilo ko od njih igrao po pravilima. A kako vidim neke ce od njih, ako vec nije, kupiti neko treci. Zato u konkretnom slucaju podrzavam Targo zbog odnosa sa korisnicima i usluge koju pruzaju (iz vremena dok su radili ok), nego insistirao na legalitetu u oblasti na trzistu u kojoj se ucesnici sluze nelegalnim metodama.

Soboslikar, ja stvarno ne znam na osnovu čega ti ispoljavaš toliki optimizam, ali ako bih morao da procenim u procentima koje su šanse da targo nastavi da radi - to bi bilo nekih 1,5%.

Ako su naisli na problem, to nije razlog da odustanu od posla. Ne znam ni ja otkud vama takav zakljucak da ce propasti. To bi bilo kao kad bi apsolvent pao na jednom ispitu i zbog toga odustao od studija.

To bi bilo kao kad bi apsolvent pao na jednom ispitu i zbog toga odustao od studija.

Bravo Slobo,dobro si rekao.Da ovde pojedini ljudi pisu stalno kako je targo pukao.Da se razumemo sve radi najnormalnije i internet i tv,evo ja sam vec godinu dana korisnik i zadovoljan sam extra.E sad to sto ne prikljucuju trenutno korisnike,pa boze moj koja je to firma kod koje sve ide kao po loju.Resice oni to sigurno.

Njihova poslovnica u Staroj Pazovi je ZATVORENA, sve stvari su iznesene...
Stoji obavestenje da je objekat zatvoren zbog neke reorganizacije...

Bravo Slobo,dobro si rekao.Da ovde pojedini ljudi pisu stalno kako je targo pukao.Da se razumemo sve radi najnormalnije i internet i tv,evo ja sam vec godinu dana korisnik i zadovoljan sam extra.E sad to sto ne prikljucuju trenutno korisnike,pa boze moj koja je to firma kod koje sve ide kao po loju.Resice oni to sigurno.

Da, razumemo,važno je da si ti zadovoljan

sjajno sto tebi radi .... meni ne radi internet i TV pucaju par puta na dan ... i sta sad? realno prave ****** ... da li ce da puknu .... ja licno ne bih zeleo .. ali bih voleo da srede ovaj problem jer je iritantan nekome ko koristi internet cesto.

Ako su naisli na problem, to nije razlog da odustanu od posla. Ne znam ni ja otkud vama takav zakljucak da ce propasti. To bi bilo kao kad bi apsolvent pao na jednom ispitu i zbog toga odustao od studija.

Oni možda neće propasti, i ja se jeb eno MOLIM za to.

Ali oni PROPADAJU. To je jako očiglendo, kao što sam rekao, filijala se zatvorila. Poslao sam mailu dečku koji je tu bio šef - vratio mi se ;) Ne uključuju nove korisnike, koliko, mesecima? Resetuju se modemi, opet mesecima? Ništa ne rešavaju, ali smanjuju radno vreme call centra?

Dakle, oni TONU, samo je pitanje da li će da potonu skroz, očigledno je dosta toga već u buli.

Daleko od toga da ce Targo kao firma propasti.
Desavace se mozda da ce se povecati vreme za resavanje nekog problema, ili problem prosto nece biti moguce resiti.
Koliko znam, poslovnica u SP je sluzila samo kao reklamno mesto tj. nije ni imala platni promet. Kako se ne prikljucuju korisnici, logicno nema ni potrebe za poslovnicom.

Malo statistike na globalnom nivou, čisto da se vidi procenat upotrebe FTTH i FTTB tehnologije širom sveta.

FTTH Dec2012.png

Kada vidim ovu statistiku shvatam kolika je čast biti deo male grupe privilegovanih koji su uspeli da uzmu Targo. :d

P.S.

Ovi emirati nisu normalni, pa oni 100% pokriveni FTTH. :d

Poslednja izmena:
U Rumuniji toliko mali procenat ima optiku? Mislio sam da su tu negde sa Bugarima.

Daleko od toga da ce Targo kao firma propasti.
Desavace se mozda da ce se povecati vreme za resavanje nekog problema, ili problem prosto nece biti moguce resiti.
Koliko znam, poslovnica u SP je sluzila samo kao reklamno mesto tj. nije ni imala platni promet.

A od kada poslovice imaju platni promet?

Da li si skoro proveravao da li ti poslodavac plaća doprinose?

Čitam vas sve ovde i ne mogu da verujem... I ja bih voleo da targo opstane. Konkurencija je sjajna stvar. Ali, samo slepima nije jasno da brod tone.

Što se mene tiče, od početka su imali neozbiljan pristup. Počev od nakaradno iskopanog kanala, pa do toga da u moju zgradu nikad nisu uveli instalaciju niti su nas obavestili o tome, iako su mnoge komšije pre više od godinu dana potpisale ugovor.

Amaterizam, ništa drugo.

Dobio sam poziv danas od Targo telekoma. "Dobili su potvrdu od menadžmenta da će priključenja početi od februara, pa evidentiraju ko je zainteresovan da sačeka." Ja ću sačekati... nisam imao vremena da pitam što se čeka do februara.

Lepa vest, hajde neka to bude pokazatelj da se stvari polako stabilizuju u Targu.

Nazad
Vrh Dno