Šta je novo?

Targo Telekom

kad bi bili jedini sideri, a lik koji skida ima najmanje 12MB down možda bi i izvukli max upload, šta se tripujete?

Nema to kod nas, naviklo da se grbavi pa to je to. Eto iz prilozene slike vidi se da vuces 6 Mb/s a koliko vracas 7 Kb/s, ajde bar da nemas upload pa da razumem nego imas pa ga jos ogranicavas. Ajde da je to ADSL pa da te razumem jer se download i upload kolju kada su oba pustena na max ali ovo ti je FTTH i nema sta da se kolje... pustis da sve radi na max i uzvias.

Dva trackera za ilustraciju:

1.PNG

2.PNG

Kao bonus, evo ti i trenutni SS torrent klijenta:

3.PNG

Izvinjenje primam ovde u temi, javno, ako nađeš za shodno.

kad smo kod uploada, sinoć mi je išao 1,5mB, a sad ide 15kB. ***, subota udarni termin :)

Moze pomoc...Kupio sam TV LG42LA620s i izgubio sam titl na discovery, ng,animal planet....Da li je to do mene ili?

Uspeo! Hvala puno nisam ranije imao mogucnosti za digitalni signal pa nisam znao...Hvala jos jednom

Poslednja izmena:
Ima li nade da ce uskoro krenuti instaliranje novih korisnika? Ili makar neki nagovestaj kada ce se to desiti?

Pitaj forumasa "RadniciTarga", on ce ti dati info iz prve ruke.

Ima li nade da ce uskoro krenuti instaliranje novih korisnika? Ili makar neki nagovestaj kada ce se to desiti?
Zao mi je brate ali neces jos skora biti prikljucen. A kako se ovi u firmi postavili, milslim na Dulicevog kompanjona skoro da nece biti Targo Telekoma. Nema modema, licence istekle nema materijala za rad na gradjevini, radnici se odpustaju nema para. Ti razmisli dal cekas ili ne.

Šteta, bili su jedina svetla tačka da će se u našoj zemlji nešto promeniti, i da će napokon krenuti Fiber, čak je konkurencija (SBB) krenula da se širi tamo gde je bilo Targa, a sada ništa od toga, baš šteta...

super...

Zao mi je brate ali neces jos skora biti prikljucen. A kako se ovi u firmi postavili, milslim na Dulicevog kompanjona skoro da nece biti Targo Telekoma. Nema modema, licence istekle nema materijala za rad na gradjevini, radnici se odpustaju nema para. Ti razmisli dal cekas ili ne.

xa, nema bre da se dira u telekom-sbb duopol. Sta su oni sad tu nasli da se ku*ce i nude normalne brzine za normalne pare. i ne treba da postoje. Nego lepo 1600 din platis i dobijes 256kbps upload! pa lepo koristis torent i klaud servise... iiii

^ Pre bih rekao da je u pitanju biznis plan zasnovan na "Ja tebi, ti meni, lako cemo". Mislim da TT nikad nije imao dobar (realan) plan finansiranja, vec se islo na to da ce politicka podrska uspeti da nadoknadi manjak zainteresovanih finansijera.

Pozdrav

Citam ovu temu vec neko vreme pa mi sad pade na pamet da se registrujem. Ako je problem u modemima, zar ne bih mogao da kupim sebi modem i da dodju da mi izvuku kabl u stan ? Potpisao ugovor pocetkom jula. Drugo, u kolikoj god da su krizi, nece preko noci neko iskopati optiku i baciti u djubre, na uradjenom i zapocetom im hvala u svakom slucaju, ili ce nastaviti da posluju ili ce ih neko kupiti. Takodje, sta god da se desava sa firmom to ne dotice ni one koji su vec korisnici, koliko vidim dobijaju daleko vise nego sto su platili i taj deo price nije problematican, a i da bude, Targo je taj koji bi prekrsio uslove potpisanog ugovora, pa dan posle toga imate pravo da se vratite na provajdera kod koga ste i bili...
I jel moze neko da mi kaze/da link kakav je modem u pitanju, da vidim cene i kvalitet ? Pozdrav.

pisao je vec neko da je to pitao tehnicku podrsku TT i da su mu rekli - NE.

Citam ovu temu vec neko vreme pa mi sad pade na pamet da se registrujem. Ako je problem u modemima, zar ne bih mogao da kupim sebi modem i da dodju da mi izvuku kabl u stan ? Potpisao ugovor pocetkom jula. Drugo, u kolikoj god da su krizi, nece preko noci neko iskopati optiku i baciti u djubre, na uradjenom i zapocetom im hvala u svakom slucaju, ili ce nastaviti da posluju ili ce ih neko kupiti. Takodje, sta god da se desava sa firmom to ne dotice ni one koji su vec korisnici, koliko vidim dobijaju daleko vise nego sto su platili i taj deo price nije problematican, a i da bude, Targo je taj koji bi prekrsio uslove potpisanog ugovora, pa dan posle toga imate pravo da se vratite na provajdera kod koga ste i bili...
I jel moze neko da mi kaze/da link kakav je modem u pitanju, da vidim cene i kvalitet ? Pozdrav.

Sve sto treba je da nadjes neki uredjaj koji moze da se poveze na GPON mrezu i da taj uredjaj bude kompatibilan sa inkorporiranim sistemom u TT-u.
Prosto ko pasulj.
Odes kupis pa probas, a ono ne radi.
Pa kupis drugi a ono ista stvar. Potrosices brdo para i pitanje je da li ces uspeti.

Pokusavali su ljudi da nakace razne media convertore ali im nije padalo na pamet da je svaki uredjaj zasticen sa HEX kobajom, i da odgovara samo toj lokaciji na kojoj je instaliran.

Ovo ti je TT GPON modem koji radi samo bridge(iza njega bi nakacio neki svoj rutercic):
http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=eci%20gpon%20home%20gateway&source=web&cd=10&cad=rja&ved=0CGcQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.adslclub.ru%2Fforum%2Fdownload.php%3Fid%3D24388%26sid%3Ddc6a16e8fa7e772a86a126165c1298a9&ei=h6oUUvrjMMzP4QSDnoDQAQ&usg=AFQjCNE89cXmSy2vXmIZb4SubYoWIwB8Cg

Ovaj drugi ima oznaku B-focus o-4g2pw1r i za njega nisam nasao nista pametno sem neke ruske specifikacije :)

Uredjaja koliko znam nema u slobodnoj prodaji.

I nije zabadava ono receno sve sto je lepo kratko traje!

Daj boze da se TT trgne i krene u napad ali kako se cini nesto je drugo tu u pitanju i da nisu OTN ruteri problem nego da ih neko drugi pritiska i uslovljava na ko zna sta. A vrlo lako moze da se desi da su se stvarno Telekom i SBB udruzili i da ga blokiraju kako znaju i umeju jer im je TT stavrno kost u grlu sa cenama i brzinama a znate kako se kaze u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno i ocigledno da Telekom i SBB ne biraju sredstva da ga uniste. No mi jos dugo vremena necemo znati koji je pravi problem i sto se odjedared posao koji je krenuo tako lepo odjedared zaustavio.

Puno su para ulozili u ovaj posao i nije im u interesu da propadnu za tako kratko vreme.

A sto se tice onog naloga Radnici Targa ja ne bih bas puno verovao sta on pise, jer svako je mogo da napravi takav nalog i da zevzeci narod pisanjem koje cega. Neko sutra moze da otvori nalog Narodna Banka Srbije i neko ce stavrno da pomisli da se NBS registrovala na bench da postuje i da se segaci sa narodom.

Meni se cini da se neko sprema da kupi TT tj. da opere pare
Razvucena optika, postojeci korisnici ii infrastuktura dosta vrede
A ne bi bio prvi put da se to desi

naravno da će da prodaju. Šta, ostaće u zemlji kablovi nizašta :)

Potpuno je logicna prica da neko ulozi gomilu para, razvije nesto, nabavi neku finu bazu korisnika, i onda proda sve to za profit. To se tako radi.

Naravno, samo se plasim da je u ovom konkretnom slucaju zapelo na prvoj stavci: "...ulozi gomilu para..."

Pozdrav

dobih fin odgovor od operatera : pokusaj instalacije u zgradi bio 31.7 ,ali je neki nezadovoljni komsija prekinuo radove ,i sta sad raditi ???

dobih fin odgovor od operatera : pokusaj instalacije u zgradi bio 31.7 ,ali je neki nezadovoljni komsija prekinuo radove ,i sta sad raditi ???

Nista, tako su i meni penzioneri izasli tresu se ko epilepticari kad su poceli da buse pa su ih izbacili napolje, ovi iz Targa rekose samo "znate kad cemo doci opet...". Onda sam zvao ponovo podrsku i ugovorio da dodje ekipa kada sam ja kuci, penzionerima sam rekao da idu napolje lep je dan na klupicu i tako i bi, momci sve zavrsili.

Kad si se prijavio I koliko su im trajali radovi? Da li si dobio neki mesec za DZ?

Kad si se prijavio I koliko su im trajali radovi? Da li si dobio neki mesec za DZ?

Medju prvima, imao sam net za dz jer sam delio one kupone, nakon toga i tv za dz 6 meseci. Kad se sve sabere vec sam skoro godinu dana korisnik.

ljudi jedno pitanje, kako se stavlja ovaj Targo ruter u Bridge mod? Hvala

Udjes na interface ONT-a sa root i admin pa ides na stavku NETWORK i WLAN.
Promenis connection mode sa ROUTE na BRIDGE i dodeli toj konekciji samo jedan LAN port(npr LAN1). Sacuvaj konfig.
Na LAN delu u zavisnosti od potrebe mozes da ostavis ukljucen DHCP ili da ga iskljucis, sve zavisi sta hoces da radis.
Povezes ONT sa LAN1 porta na uredjaj koji ce ti stajati iza njega. Vodi racuna da ces u ovom slucaju imati JAVNU IP adresu na tom uredjaju.
Targo daje samo jednu javnu adresu i MAC adresa tvog uredjaja ostaje neko vreme "zakljucana" kod njih u sistemu.
To prakticno znaci da ako ONT u bridge modu povezes na racunar(MAC adresa LAN adaptera ce se pojaviti kod TT u sistemu) i u slucaju da prebacis kabl u neki drugi uredjaj, neces imati konekciju "odredjeno vreme".
Na svom ruteru(sko stavljas ruter iza) treba samo da podesis da javnu IP adresu dobijas putem DHCP-a.
To je to.

Hvala na odgovoru.
Stavio bi neki wireless access point.
Da li na tom access pointu treba da stavim mac clone?

@Na svom ruteru(sko stavljas ruter iza) treba samo da podesis da javnu IP adresu dobijas putem DHCP-a.

Mislis za ovo da na WAN portu mog rutera stavim dynamic, kako bi pokupio parametre od targo rutera?

pozdrav

Na AP-u samo setujes WAN da je dynamic i ukljucis DHCP na LAN-u da dodeljuje IP parametre hostovima u mrezi. Onda taj isti DHCP iskljucis na ONT-u, na LAN strani podesavanja.
Mac clone ti ne treba u tom slucaju.
Pricamo o povezivanju dva rutera kablom?

Nazad
Vrh Dno