Šta je novo?

Targo Telekom

Ja zvao i na Palilulu nece skoro sad su na Savskom Vencu. Nadam se da ce do kraja sledece godine doci i moj kraj. Treba videti iskustvo ljudi sa NBG ,kako su zadovoljni s TT-om. Inace kod mene mozda moze da bude problem pristanak vise od 51% ljudi da ne budu pitanja tipa "jel se to maze na lebac ili dononosi li penziju ?". Samo kad se setim da mi je drug iz Holandije jos pre nekih 4-5 godina pominjao da su njegovom mestu postavljali opticke kablove.

Sta su ti tacno rekli koji deo Savskog Venca rade.

Ja sam to javio jos pre pola godine:)

Nesto nisam siguran da ce oni nastaviti prosirenje, barem ne preko Beograd Puta.

Da li je neko video u zadnjih 2-3 meseca da su uopste sekli ulice sa mikro-rovo kopacem.

Sta su ti tacno rekli koji deo Savskog Venca rade.

Ja sam to javio jos pre pola godine:)

Nesto nisam siguran da ce oni nastaviti prosirenje, barem ne preko Beograd Puta.

Da li je neko video u zadnjih 2-3 meseca da su uopste sekli ulice sa mikro-rovo kopacem.

Devojka sa kojom sam pričao nije mi rekla a imam utisak da ni ona nezna. To vam je tako oobično te iz kol centra nemaju ili neznaju pravu informaciju.

Nešto ponovo čačkaju targovci,pošto imam paket 20/10 i torenti inače peglaju oko 2.7 MB/s, a sad je 5.9 MB/s........

Тарговци су ми поставили ОНТ али са мог рачунара никако не могу да му приступим. Да ли неко зна шта би могао да буде узрок. Имам само један рачунар и никада на њему нисам користио мреже па подешавања нису дирана (Икс-Пе је у питању). Њихов човек је покушао али каже да се не разуме и да зовем некога ко зна...

Елем, мајстори су заиста били само три дана после склапања уговора али није све ишло како треба па још увек немам нет.
- Нико ми није рекао да мора постојати утичница у непосредној близини места монтирања, што ја код улазних врата, наравно, немам па сам морао да импровизујем продужним каблом. Мајстор рече да су њима изричито забранили да сами извлаче струју из кутије са осигурачима.
- Прва екипа је избушила рупе за ОНТ али не и за кутијицу изнад ње па друга екипа није имала где да је причврсти. Срећа па сам имао обострано лепљиву траку.
- Нису понели кабл иако је момак при склапању уговора написао да ћу тако спајати рачунар. Оставили су ми свој, који користе за подешавање ОНТ-а.
- Нико им није рекао да сам узео дуо пакет и да треба да споје и ТВ. Нису имали ни конектор ни кабл (који су касније срећом нашли у колима и оставили да га сам развучем).
- Нису успели да мој рачунар повежу са ОНТ-ом већ су га подесили са свог лаптопа, што ће рећи да су отишли а да ја немам интернет. Рекоше да је њихово да пусте сигнал што разумем али опет... није то пуна услуга. :(
- Када су одлазили искључили су ОНТ из струје, док не извучем утичницу. Када сам га поновo укључио није могао да изврши аутентификацију, лампица АУТХ стално трепери и тако већ два дана.

После неколико ургирања код корисничке службе, данас дође екипа (чак тројица), проверише и закључише да је спојен погрешан кабл у неком центру (што ће рећи да цела моја зграда нема нет) и да ће то у току дана средити. Лампица и даље трепери, немам нет а сумњам да ће неко у недељу радити. Дакле, прикључили су ме али као да нису. :(

Аналогна ТВ има бољу слику него РВ (барем је тако код мене). За нет још чекам...
Иначе, сви су веома љубазни и у корисничком сервису и мајстори (нису подизвођачи).

пс, за разговоре о језику имате Српски језички атеље, па извол’те тамо.

Poslednja izmena:
@dan555 Kako nam se javljas ako nemas net. U lazi kratke noge, nemoj da nam pljujes dragi TT. XD XD XD (ovo je naravno mala sala)
Ko i sa svakom sluzbom moras biti uporan zovi svaki dan, i svaki dan budi agresivniji u razgovoru dok ti nerese problem. Jedina fora ovde je, sto mogu da te ispale i ne rese problem pre praznika, sto bi te ostavilo bez neta na duze vreme. Ja im iskreno ne bi ni placao za ovaj mesec, sem ako vec nemas prvi mesec besplatan. Iz ovog thred-a sam stekao utisak da su malo traljavi, meni su ostavili ormar za merace bez 80% srafova, a one koje su stavili zasrafili su do pola...

Sto se tice slike, TT nema analogni signal, njihovi kanali su digitalni.(koliko sam skapirao)

@Сарекс, читајући ову тему стекао сам утисак да ћу се начекати на ТТ па сам уплатио АДСЛ и за јануар тако да имам нет.
При потписивању уговора обећан ми је први месец бесплатан, ТВ за 1 дин. пола године и можда два месеца дупле брзине (узео сам основни дуо пакет).
ТТ има и аналогне и дигиталне канале. Дигиталних има два више (ХД, колико сам схватио).
Кажу да ће радити у понедељак па ћемо видети да ли ће проблем решити ове године или га оставити за следећу...

Узгред, решио сам проблем са приступањем ОНТ-у. Требало је укључити Local Area Connection из дивајс менаџера. Другачије није хтело.

ТТ има и аналогне и дигиталне канале. Дигиталних има два више (ХД, колико сам схватио).

Ima samo digitalne.

Узгред, решио сам проблем са приступањем ОНТ-у. Требало је укључити Local Area Connection из дивајс менаџера. Другачије није хтело.

You-Dont-Say.jpg

A kako si mislio drugacije da pristupis ako ti je mrezna kartica disablirana a nemas wi-fi ??

Poslednja izmena:
dan555 je poptuno u pravu sto se TV-a tice. Prisutan je analogni i digitalni signal. U digitalnom ima vise kanala, tacnije 2 komada vise (HD). Ekipe koje postavljaju opremu i buse po zgradama su podizvodjaci i mahom su pocetnici. Iskustvo i znanje im je skoro nikakvo, ali ipak nekako zavrse posao. Kako se kome zalomi. Ja sam imao srecu da su dosli brzo posle potpisivanja (3-4 dana), fenomenalno provukli kablove, jedino momak koji je kasnije prikljucivao ont nije bio na nivou. Elem, ja sam bio na poslu i decko me zove i kaze kako da povezem, imate neki modem, pa ruter bla bla. Ja mu kazem uzmi kabal iz modema, izvuci i ubodi u ONT i to je to.... Kad sam dosao kuci, ono kabal od cable modema, uboden u ONT :).
Ali ok, ostalo je sve bilo na nivou, dobio sam mesec dana free, nisam imao ni jedan prekid u radu do sada... A da je slika na analognoj neuporedivo bolja nego RV, krvlju potpisujem :)

Kod TT postoji digitalni (DVB-C) i analogni singal. Koga zanima kako nek izgoogla "RF over Fiber" ima dosta da se čita :)

Inače meni u stanu sigurno ima ~15m optičkog kabla. Pošto već svuda imam kanalice po stanu (parket lajna je demontažna i ispod nje je kanal za kablove), kad su dolazi da mi postave kabl, samo sam rekao majstorima da probuše rupu i ubace duže parče kabla i da su posle slobodni, što je njima jako odgovaralo, sam sve postavio. Sutra dan samo došli momci da splajsuju optiku tamo gde sam je ja izvukao. Optika mi izlazi u dnevnoj sobi iza/ispod TV-a, gde se nalazi i ONT, priključen u struju na isti razdelnik gde i TV, AV receiver i HTPC.

Tako da nije da ONT mora da bude na 3m od ulaza, al morate se i malo sami potruditi, ili vidite da platite instalaciju.

Jedino su momci koji su na kraju postavili ONT bili malo priučeni, nešto mi nespretno objašnjavali oko wireless-a i pristupa, nije im bio najjasniji moj kućni setup, pa sam na kraju sam povezao ONT.

Za ova dva meseca sam samo jednom u početku imao prekid na 30 min i to su prvo bili zvali da najave da će biti prekida zbog radova u mojoj zgradi i da se izvinu na neprijatnosti :)

Poslednja izmena od urednika:
Jel ovaj Targo Telekom ima veze sa Nubom ? Pitam jer sam slucajno vracajuci se sa pijace video deo trotoara u kom su kopali i stavili plocicu na kojoj pise opticki kabl- Nuba. Od mog ulaza udaljen je nekih 3-4 metra. Predpostavljam da je to tek pripremljen teren. A krak ide od ulice Starine Novaka. To je kopano ove godine ali ja uopste nisam obracao paznju cemu to sluzi dok se nisam zasinteresovao za ovu temu, a hiljadu puta sam prosao preko te plocice. Inace moj kablovski operater AVcom nudi Home ethernet (koga imam u zgradi) putem optike.http://www.avcom.rs/internet-servisi/ethernet

Poslednja izmena:
U sustini nije to to, nisu radi da razvlace za fizicka lica iz Nubinih vodova koje uglavnom koriste za biznis i metro mrezu.
Mogli bi kao od sale ali nece.

U sustini imaju jako los biznis plan i izuzetno su spori u sirenju.

Da hoce mogli bi za 30 dana da pospajaju sve od Cviceve do Slavije levo i desno po 700m uz 40 monterskih ekipa i 3 mikrorovo kopaca.

Cekajuci Targo tj. kako se gube korisnici

Dao sam im rok do kraja novembra da cu da cekam, ako ne, sta da se radi.

Produzio sam rok koji stoji u citatu do kraja decembra nakon obecanja meni i predsedniku skupstine stanara da ce do polovine decembra uraditi vertikale u zgradi. I pogadjate, ispalili su nas opet... Nakon tri meseca teskog zavlacenja, od njih ni traga ni glasa. U medjuvremenu je moj dragi (nije ironicno - nikad nisam imao problema sa njima) PTT ADSL provajder je napravio akciju koju idem sutra, ako bude moguce, da potpisem i time zavrsavam ovu agoniju Cekajuci Godoa. Ponuda nije kao u TT, ali dovoljno dobra za mene. A kako stoje stvari, istecice mi i taj ugovor, a ovi se pojaviti nece.

Pozdrav svima i sve najbolje u NG.

Ipak je bolje da cekas i ne obavezujes se nekim ugovorom kod "postara" jer goreg kablovskog nema od njih. Strpljen spasen...

Sad me baš naterao da pogledam PTT sajt - kablovski internet, moj stari paket 3072/256 Kbps i dalje je 1.600 din mesečno.

LOL, kako mi drago što sam ih šutnuo.

U medjuvremenu je moj dragi (nije ironicno - nikad nisam imao problema sa njima) PTT ADSL provajder je napravio akciju koju idem sutra,

Sta ste vas dvojica procitali ccccc :d covek lepo napisao ADSL !

Nova Promo Akcija PTT Net 2013

6044/1024 Kbps 1.400 din
do 10240/1024 Kbps 1.600 din
do 20480/1024 Kbps 1.900 din

Treba mi pomoć...Imam 2 kompa (Targo internet). Na jednom imam Windows 7 i 8, a na drugom sam malopre instalirao 7 Ultimate. Komp na kojem imam Windows 7 i 8, kači se na ONT preko wireless antene integrisane u matičnu. Komp koji ima samo Windows 7 je UTP-om povezan na komp koji se direktno kači na net, i napravio sam bridge connection tako da komp sa 7-com može da ide na net. Međutim, kompovi mi se ne vide u Network-u. Takođe, ne mogu da ih povežem u Homegroup, odnosno, na kojem god kompu da napravim Homegroup, na drugom nemam opciju Join now, već samo create Homegroup.
P.S. Nadam se da ima još ljudi kojima je dosadila novogodišnja gužva, pa čekaju novu kod kuće :D

Poslednja izmena:
Meni sa paketom 10/5 redovno ide 2.7MB/s,tako da ovo za 20/10 nije nista cudno.

Povodom problema sa Homegroup-om koji sam izneo pre nekoliko dana...uspeo sam da rešim problem, tj. da napravim Homegroup između kompova, ali samo u slučaju Windows 8 - Windows 7...vezu Windows 7 - Windows 7 ne mogu nikako da napravim. Jednostavno se ne vide ni u mreža, a oba kompa su u istom Workgroup-u.

Izvinjavam se što upadam, a da li ste probali da preimenujete Workgroup u nešto drugo?

Da li je još neko primetio probleme sa tv kanalima?

1.) Analogni i digitalni = nema Hustlera posle 12, a do 12 ima info kanal,posle samo crni ekran.
2.) Digitalni = SAT koji je zamenio RTCG nema ton, nego pegla muzika,a slika je tu. U analognom je sve OK.
3.) Analogni = Prvi RTS je užasan (sa linijama,snegom...)

Nazad
Vrh Dno