Šta je novo?

Targo Telekom

Torrent mi kida. Ide i do 5-6MB/s - medjutim, YouTube sada nece ni na 480p da se ucita kako treba a da ne krene da bufferuje...

Ljudi, da li se isplati potpisivati ugovor sa ovima??
Trenutno koristim Beogrid bez ugovora i stvarno, internet radi perfektno.Al gledam sad, mnogo mi se vise isplati da predjem na Targo, nego da ostanem na Beogrid-u, jer za manje pare dobijam duplo vecu brzinu pa me zanima da li je pouzdan, tj da li dolazi do pucanja i prekida interneta?
Sa Nbg sam ako to ima nekog znacaja.

Poslednja izmena:
Prvo, sto se mene tice svakako se isplati pogotovu jer oni imaju mrezu koja u buducnosti moze da ponudi jako velike brzine(ukoliko te to najvise interesuje, a predpostavljam zato sto si pomenuo da za iste novce kod TT imas duplo vecu brzinu) i sto se tice ubrzanja u buducnosti na sta da brines, ostali uvek moraju da nadogradjuju(kupuju) tj. moraju da uloze pare a to danas jako tesko ide jer svi znamo kakva je situacija u SRB, koliko vidim iz iskustava drugih ne dolazi do pucanja bar ne cestih, a sto se tice iz kog si kraja znamo da si sa Novog Beograda zato sto je jedino tamo odradjeno sva instalacija i spremno za upotrebu, uskoro ce i Zemun(neki delovi) biti "operativan".
Sigurno da imaju nekih nedostataka, kao recimo ovaj problem sa YT-om ali mislim da ce se to brzo resiti a i koliko vidim nemaju svi taj problem koji su na TT.
Moje misljenje bi bilo: DA, ti odluci.
Pozz

Ljudi, da li se isplati potpisivati ugovor sa ovima??
Trenutno koristim Beogrid bez ugovora i stvarno, internet radi perfektno.Al gledam sad, mnogo mi se vise isplati da predjem na Targo, nego da ostanem na Beogrid-u, jer za manje pare dobijam duplo vecu brzinu pa me zanima da li je pouzdan, tj da li dolazi do pucanja i prekida interneta?
Sa Nbg sam ako to ima nekog znacaja.
Kao sto ti je Dusman rekao- apsolutno

Da sam na NBGD-u bez razmisljanja bih potpisao ugovor sa istima(bar sto se neta tice, za kablovsku bih razmislio ali net sigurno) :)

Da li je neko proveravao brzinu ONT-a. Da li je 150 ili je 300mbps. Meni trenutno radi u bridge modu pa mi mucno da proveravam.

Da li je neko proveravao brzinu ONT-a. Da li je 150 ili je 300mbps. Meni trenutno radi u bridge modu pa mi mucno da proveravam.

Cekaj samo toliko? Moj modem teoretski moze vise od toga da vuce. Ja sam mislio da ta optika/ONT vuce barem 1Gb.

Poslednja izmena:
Verovatno misli na wifi, trebalo bi da moze 1Gb kroz lan portove.

Na internet pre svega i mislim.Kabolvska mi ne treba posto tv ne gledam uopste.
Sacekacu da vidim da li Beogrid ima nesto novo da ponudi u skorije vreme, pa cu se onda odluciti.
Hvala svima koji su pomogli.

Znaci stranica proizvodjaca je veoma oskudna, a najblizi proizvod koji sam mogao da nadjem je "B-FOCuS O-4F2P". I opet ni za njega nisam mogao da nadjem specifikacije koje se ticu teoretskih brzina uredjaja.

Znaci evo sad sam opet pogledao (mora da sam bio umoran juce posto je informacija bila na prvoj strani data sheet-a), za B-FOCuS O-4F2P (koji izgleda indenticno kao O-4G2PW1R ) max Dl je 2.5Gbps, a Ul je 1,25Gbps. Za wireless stvarno nisam nista mogao da nadjem. (nisam siguran da ga ovaj "O-4F2P" i ima)

Hahahaha Ako je neko voljan da twitteruje pa da dobijemo data sheet i za ovaj uredjaj.

Poslednja izmena:
Moguce da je full N, jer kad sam bio kod njih u poslovnici skoro njihov netbuk je mogao da uhvati signal od komsije preko puta :D A i cim ONT ima dve antenice trebalo bi da je full.

Vidim sad na FB neku firmu ( ima na njihovoj stranici u komentaru stranica te firme da ne ispadne kao reklama :D ) koja postavlja optiku za TT, jel ovo onaj uredjaj sto je neko bio spomenuo?

Ajde Sarex izvuci koju informaciju budi uporan :D

A i oni kakva su firma ako nemaju specifikacije o tom uredjaju, uredjaj kao da ne postoji...Celo leto smo ga trazili po netu. JEdino sto su ovi iz TT skoro napravili neko upuststvo i to je to.

Poslednja izmena:
Nisam 100% siguran, ali neko je o tome ako se ne varam pričao. Reče da je Lite N.

Secam se i ja da je pricao, ali nije ni taj znao o cemu je rec cini mi se.

Svi moji wifi adapteri i uređaji koje sam kačio direktno bežično na Targov ONT su maximalno lite N (do 150), tako da nisam kompetentan za test, jer nemam ni jedan uređaj sa N full (300).

Poslednja izmena:
Evo, pre minut-dva hot reboot rutera, posle 58 dana (juče sam proveravao on time :) )

Od drugara iz Pazove :D
2419400789.png

Trenutno koristim internet preko kabla, koliko bih izgubio u brzini i koliko bi se povećalo vreme odziva da kupim neku wireless karticu i zakačim na komp?

Trenutno koristim internet preko kabla, koliko bih izgubio u brzini i koliko bi se povećalo vreme odziva da kupim neku wireless karticu i zakačim na komp?

Zanemarljivo malo. Nesto tipa 1-2 ms.

U brzini pretpostavljam ništa. OK, onda se bacam u nabavku, hvala!

Na internet pre svega i mislim.Kabolvska mi ne treba posto tv ne gledam uopste.
Sacekacu da vidim da li Beogrid ima nesto novo da ponudi u skorije vreme, pa cu se onda odluciti.
Hvala svima koji su pomogli.

sacekaj jos malo i ja sam na beogridu i cekam nove ponude od njih isto bez ugovora, ako neponude uskoro onda targo bice , ako hoces mozes mrezu zadrzati od beogrida mada kakve su brzine kod targa uskoro nece biti razlike :)

@Sarex: Windows firewall mi je isključen u svim OS. Jedino što u Windows 8 imam Avast 7 Internet Security i uključen mu je Firewall, a u Windows 7 i na drugom kompu na Windows 7 imam Avast 7 Pro Antivirus koji nema u sebi firewall.
P.S. Nešto nisam u toku...koji to provajder kablovske televizije, kablovskog interneta i ADSL-a nudi usluge bez Ugovorne obaveze?

Poslednja izmena:
Vektor nudi internet BEZ ugovorne obaveze ALI brzine su upola manje nego onima koji su pod ugovorom...

Ne nudi kRadijus bez ugovorne obaveze, nego kaznjava i spusta brzinu kad ti istekne ugovor ;) to je politika firme i njihovo vidjenje lojalnog korisnika (prevaranti) ...novi korisnik kod vektora moze samo sa ugovornom obavezom

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno