Šta je novo?

Targo Telekom

Testirao da li je ovo efikasno, pa uhvatio SS dok je bilo off.
Inače je on :)

Ja imam plazmu i nemam nikakav problem sa kanalima. Svi su lepo razvuceni preko celog ekrana, a sa onim "debele cike i tete" ne znam na sta si tacno mislio.
Upravo sam mislio na to razvlacenje kako sam kazes. Kada se slika koja je 4:3 razvuce na 16:9 ljudi (i sve ostalo) na toj slici postanu nekako debeljuskasti :) tj neprirodno siroki, deformisani. Mada nebitno, nije tema ove diskusije.

Sto se tice cenovne politike, nedostajanje nekih kanala i ugovora od 2 godine tu se slazemo mada je to sve vise puta prezvakano na forumu. Sve u svemu mi koji smo na ptt-kdsu nemamo drugi izbor kada je internet u pitanju a cinimi se da ostali (vektor, ikom, sbb) ne dobijaju nista mnogo bolje za iste novce (cak naprotiv), ako im upload nije od interesa a vecini nije...

Nije sve u brojkama... Ja sam presao sa Vektora i ne kajem se. Brojke su tu negde, ovde imam 12/6 i to mi radi bolje nego Vektor 20/1.5. Kvalitet usluge je daleko bolji od Vektora. I ja sam mislio da ne dobijam nesto prelaskom, ali se pokazalo da je kod Targa zaista usluga daleko kvalitetnija.

^Ma naravno da nije sve u brojkama ko sto kazes. Svako ima neku svoju racunicu. Smo kazem da si ti prilikom izbora imao alternativu, daleko povoljniju od ADSL-a a mi na ptt kds-u je nemamo. Korisnici jacih provajdera ipak imaju o cemu da razmisle pre nego sto se opredele za TT, pa kako odluce. Ako im sve radi ok mislim da nemaju razloga da se cimaju i menjaju operatera...
O kvalitetu je jos rano govoriti, videcemo koliko ce brzo reagovati kada budu poceli da se javljaju problemi, kako ce to sve izgledati kada se mreza i linkovi vise opterete... Ono sto mi se u startu ne svidja je sto mesecima niko zvanicno ne reaguje no ovaj sigurnosni problem sa ONT-om. Takodje nema smisla sto sam potpisao ugovor pre skoro mesec dana a od njih posle toga ni traga ni glasa. Sto su u opste skupljali ugovore ako nisu nameravali u skorije vreme da izvode radove u zgradi? Za sad mi deluju nekako traljavo, nadam se da nece biti tako u buducnosti.

Ne brinem ja za opterecenje i sirinu linkova kod Targa. Vise me plasi povecanje cene u buducnosti i nedostatak konkurencije. A trenutno jedino sto ide na zivce je jako sporo sirenje po ostalim gradovima Srbije, pa i po ostatku Beograda. Da bude svima dostupna optika, a ne samo uslovno eliti :)

Jesmo, jesmo, otkud da nismo, ELITNE betonjare, sa elitnom infrastrukturom optickom... HAHAHAhahahaaa... :D
Elitni hoteli, elitne banke, elitni trzni centri, elitni prevoz, elita bilo kuda, elitno nam je sve ... elita kud god dopire pogled, ma VR' smo, vr' vr'ova ... :D

ja sam novobeogradjanin i odavno nbgd nije "betonjara" i sl. samo onaj ko zivi ovde, i ko realno gleda, videce da nbgd ima setaliste, dom zdravlja, pijacu, buvljak, pa i trzne centre, hotele, arenu, auto salone, ima malih i velikih parkica, setalista, zelenila koliko hoces, siroke ulice, velike (ali opet pretrpane) parkinge, osnovne i srednje skole, fakultete,.... a sada i optiku! ima sve sto mu treba i ne treba.... al ovde ne pricamo o novom beogradu, vec o ponudi targo telekoma :)

Ma i ja sam sa NBG-a, nego me malo nespremnog uhvatilo to elita. Hehehe...xD

Ceo zivot sam proveo na Nbg-u a nisam ni znao da sam deo elite. Nekada je elita zivela na Dedinju, Vracaru, u krugu dvojke a sad izgleda doslo vreme da soliteri i zgrade gradjene u duhu soc-realizma budu najelitnije naselje :). Trebalo bi da se organizuje jos jedna masovna omlladinska radna akcija pa da izgrade jos po koje "elitno" naselje.

Elita dabome :D
Skuplji stanovi na NBG nego u Centru.

NBG je bolji od centrq ali je Targo dosao prvo na NBG jer je realno najgusce naseljena opstina i najlakse je prekopoti...

NBG ima oko 300 000 stanovnika, tako da je to glavni razlog. Na relativno malom prostoru, izuzetno veliki broj kako privatnih tako i poslovnih korisnika.

Da, da, Nbg je i zvanicno najgusce naseljena opstina na celom Balkanu. Kad tome dodamo plansku izgradnju, infrastrukturu, ravan teren,siroke bulevare itd. nije ni cudo sto je TT krenuo odavde. Takav poduhvat u centru ce biti 5x zeznutiji a donece manje korisnika...

Targo telekom ima novogodišnju akciju - svako ko potpiše dvogodišnji ugovor za duo paket, dobija 12 meseci gratis i internet i kablovsku! Akcija navodno traje 10 dana, ne znam koji datumi su u pitanju
Odlična prilika za one koji još nisu potpisali, a nameravaju.

Valjda je to i novogodišnji poklon nama postojećim korisnicima. Nemam reči.

Targo telekom ima novogodišnju akciju - svako ko potpiše dvogodišnji ugovor za duo paket, dobija 12 meseci gratis i internet i kablovsku! Akcija navodno traje 10 dana, ne znam koji datumi su u pitanju

Gde si dobio ovu informaciju,na njihovom sajtu nema nista o tome,a ako je istina nije fer prema nama koji smo potpisali i vec postali njihovi korisnici.

Ovo je baš kvarno sa njihove strane (prema postojećim korisnicima koji tek što su potpisali ugovore).

Полако, немојте одма дрвље и камење. Они су мени без икакве интервенције са моје стране ,,активирали'' акцију која је стартовала месец и по дана после почетка пружања услуге у мом стану.

Ову акцију ми сигурно неће активирати, алимее не би чудило да, људима који су скоро потписали уговор, дају исту! Ако не сами од себе, онда на ваше инсистирање, претње, убеђивање :D

Večeras je zvonio komercijalista TTa na vrata, pustio sam ga da sve ispriča. Bilo mu je jako neprijatno kada sam rekao da već imam ugovor, jer kaže da mu je Targo dao ažuran spisak postojećih korisnika. Nije izgovorio, ali je logično da im je Targo rekao da ne zvone na vrata postojećih.
Čini mi se da promociju pokušavaju da rade tiho, da bi izbegli bes. Pretpostavljam i da obilaze samo zgrade u kojima je provereno već pušten signal. Momka je naglo prošla volja za razgovorom, čim je shvatio da je pozvonio na pogrešna vrata.
Meni je to pokazatelj da se biznis plan nikako ne ostvaruje...

Meni se isto čini da ne napreduju nešto brzo. Malopre sam uradio IP scan njihovog opsega - koliko vidim Targo ima 130.180.224/19:

Za biznis korisnike koliko sam video koriste 130.180.224.1-130.180.239.254 - tu se odaznalo jako malo, nekih 100+ hostova.

Za onaj opseg gde su rezidencijalni korisnici 130.180.240.1-130.180.255.254 - odazvalo se oko 1100 hostova, od kojih više od pola i dalje ima otvoren port 23!!!

Da ih sve saberemo i nek bude da je 10% korisnika ugasilo ONT (mada to niko ne radi) ili konfigurisalo da se ne odaziva na ping - to nije ni 1500 korisnika.

Ne verujem da se svo ovo kopanje i infrastruktura isplate za 1500 korisnika!

Poslednja izmena:
Isplate se itekako ;) Al ne za 1500 korisnika, vec TT tj Nuba, je dobar deo svog Net linka preporadala nekome ne secam se kome, za neku lepu cifricu ;)

Sve u svemu, sa akcijom ili bez, ne treba da kukate i da osujete paljbu po TT-u odmah... Jer vam net radi extra? Jel imate brzine koje ste potpisali? Imate najbolji odnos DL-UP u Srbiji? nemate razloga za nezadovoljstvo ;) Jest da je Kablovska malo siromasnija sa izborom kanala, al valjda ce i to uskoro ispeglati

Poslednja izmena:
A jel mozete da odete i potpisete NOVI ugovor ovaj put za duo, barem vi koji imate samo net ( a sto ne bi pokusali i vi koji imate obe usluge), kazete ocu sad duo na 2g i naravno taj gratis od 1g (ako je uopste tacno da ce biti 1g djaba)... ?

Isplate se itekako ;) Al ne za 1500 korisnika, vec TT tj Nuba, je dobar deo svog Net linka preporadala nekome ne secam se kome, za neku lepu cifricu ;)

Sve u svemu, sa akcijom ili bez, ne treba da kukate i da osujete paljbu po TT-u odmah... Jer vam net radi extra? Jel imate brzine koje ste potpisali? Imate najbolji odnos DL-UP u Srbiji? nemate razloga za nezadovoljstvo ;) Jest da je Kablovska malo siromasnija sa izborom kanala, al valjda ce i to uskoro ispeglati

Ma nisam nezadovoljan, daleko od toga. Moj post je bio više u fazonu da me brine što ima malo korisnika, ne bih da se vratim na KDS :wall:

pa što se tiče kablovske tv-e, nemaju oni mnogo šta da poprave... fale im foxovi i sportklubovi a to sbb nema šanse da im da ( bar po nekim iole isplativim uslovima) tako da je to to što se tiče "viđenijih" kanala... a, što većini učesnika ovog foruma ponuda kablovske nije presudna ne znači da je tako i u praksi, ljudi više gledaju tv nego što im treba dobar odnos dl-up ( čak i odvratni ptt kds ima bolju ponudu tv što je važno ljudima mada sa sa takozvanim kablovskim internetom ne mogu, blago rečeno, meriti sa targom )

Ne razumem u cemu je problem sa izborom kanala. Nema FOX kanala ali ima AXN koji pusta isto sto i Fox (cak i bolje stvari). Recimo kod IKOM-a sada imas situaciju da pola dana imas Discovery a drugu polovinu neki EuroKanal.. Ja sam apsolutno zadovoljan izborom kanala, jeste, fali Fox i SK, ali imam zamenu za iste poput Exreme sports, trace sports, ESPN America...

AXN moze da se poredi samo sa FOX Crime kanalom, ali zato FOX ima jos kanala. Meni je najbolji Fox Life, a sa njim AXN ne moze da se poredi. SK je vazan onima koji gledaju Evroligu, pogotovo onima koji gledaju Partizan, jer RTS ne prenosi Evroligu i naravno jos dosta toga.

Sada na TT FB strani vidim da imaju neku anketu koji kanal za odrasle da uvedu, ali vidim da u izboru stoji i SK Prime. Ajde nek neko napise koja su to jos 4 kanala(pise "4 more"), tj. da nisu mozda neki Fox-ovi ili neki drugi SK kanali, posto nece da mi otvori ako se ne ulogujem.

Vrh Dno