Šta je novo?

Targo Telekom

Rekao bih da su ti naplatili mesec i 1/3 (10 dana? 1599/3).. 1599+533=2132 din

Ovo je u pitanju bilo, naplatili su mi zajedno oktobar i deo septembra, pitao sam ih za ono sto sam se prijavljivao preko sajta, za onaj besplatni mesec, i trebalo bi da dobijem to, samo ce to verovatno biti za ovaj mesec.

Cackaju nesto oko zgrade...izvukli su kabl iz onog malog sahta i uvukli u zgradu, ulaz do mene, dugacka zgrade sa puno ulaza... Sta im je sledeci korak, koliko jos cekam ?

dugo nije bilo speedtest rezultata,molim da neko okaci ,ponajvise da se divimo upload-u :D

Da li neko moze da mi objasni ovo:
na speedtest-u su vrednosti cak i malo vece u odnosu na izabrani paket(10/5),nazalost u praksi ,mislim pritom na upload,brzina nije veca od 1,7 Mb/s.Da li je u pitanju torent ili direktno sa nekog sajta stvar je ista.Imam wireless konekciju.
Unapred hvala.

Ako nisi brkao MB i Mb, onda ti baš fali upload-a.

Postavi speedtest.

Mislim da je tu neko pomesao megabite i megabajte ;)

Mislim da je tu neko pomesao megabite i megabajte ;)

Voleo bi da ste u pravu za mesanje pojmova ali za to sam siguran.speedtest je indentican sa gore postavljenim i tu nema odstupanja.(sada sam u busu pa ne mogu postaviti svoju sl.)Proveravao sam brzine skidajuci sa proverenih sitova....nero,nvidia i sl.,upload ne prelazi 1.7 Mb/s a cesto je i manji.Nisam pametan.

Ja te nikako ne shvatam. Pričaš o upload-u a pominješ download sa nero, nvidia sajtova...?

Postavi speedtest kad dođeš kući, da te makar bar malo razumemo. :)

U kom programu/browseru ti prikazuje brzinu u Mb/s (megabit u sekundi)? Browseri i sl. prikazuju obično u MB/s (megabajt u sekundi).

Postuj sliku gde se vidi brzina kojom skidaš npr. drajvere sa nVidia sajta ili nešto slično.

da li neko zna na bezanijskoj kosi, na ulazu su okacili (pise u potpisu SBB) da ce ukopavati kablove u zemlju i stvano su ukopali one plasticne cevi, nisu jos upumpavali kablove, ali na sahtama stoji targo telekom....sta je u pitanju , jel zna neko?

Prihvatam cinjenicu da mi terminologija na zadatu temu nije na nekom nivou ali mislim da ste shvatili sta je pisac hteo da kaze.Stizem kuci za nekih sat vremena pa cu probati da postavim to sto trazite.Hteo bi da Vam se zahvalim na strpljenju i zelji da mi pomognete.Znam da meni pomoci nije lako-)

Ja sam skapirao da ti je download 1.7, sto je ok za taj paket, i onda odjednom spomenes upload :D

prosvetli me molim te.Ako mi je paket 10/5 koja je normalna brzina skidanja bilo cega.Stidim se ove sede glave i ovo malo kose sto mi je ostalo....najgori sam od sve dece.

1.28MB/s ili 1280KB/s download i upload upola od toga. 0.64MB/s iliti 640KB/s. Ove cifre se mogu još malo doterati, da budu 100% tačne, ali to nije sad poenta. E sad, Targo daje malo preko, pa je nekome download tipa 1.6MB/s, a upload 0.8MB/s.

Opet, nisu svi serveri sa kojih skidaš kvalitetni i sa velikim protokm, pa ne možeš svugde očekivati da ti download bude u punom zamahu.

Poslednja izmena:
Proveravao sam brzine skidajuci sa proverenih sitova....nero,nvidia i sl.,upload ne prelazi 1.7 Mb/s a cesto je i manji.Nisam pametan.
Prema ovome ti si samo testirao download i odprilike to je to za 12/6.
Jesi probao da uploadujes na neki sajt nesto?

prosvetli me molim te.Ako mi je paket 10/5 koja je normalna brzina skidanja bilo cega.Stidim se ove sede glave i ovo malo kose sto mi je ostalo....najgori sam od sve dece.

Delis sa 8 i dobijas brzinu u bajtima(10 Mb/8=1,25 MB...5/8=0,625).

Poslednja izmena:

Download = 10mbps (mega bita po sekundi) / 8 = 1.25 mB/s (mega bajta po sekundi)
Upload = 5mbps / 8 = 0.625 mB/s

1B (jedan bajt) = 8b ( osam bita)
Obrati paznju na malo i veliko slovo.

Sto se tice tvoje download brzine imas i vise nego sto placas ali to je Targo pustio svima. Verovatno ce vratiti na ono sto placas kad im se malo vise optereti mreza.

Download = 10mbps (mega bita po sekundi) / 8 = 1.25 mB/s (mega bajta po sekundi)
Upload = 5mbps / 8 = 0.625 mB/s

1B (jedan bajt) = 8b ( osam bita)
Obrati paznju na malo i veliko slovo.

Sto se tice tvoje download brzine imas i vise nego sto placas ali to je Targo pustio svima. Verovatno ce vratiti na ono sto placas kad im se malo vise optereti mreza.

Ne moze takva mreza da se optereti...

Ma može. Load balancing postoji kod svakog vida internet provajdinga. Optiku ne čine samo optički kablovi, već brdo servera i backbone linkova.

Evo nakon nekih 10-15 dana koriscenja, i hvalospeva napisanih u ovoj temi, malo i da kritikujemo. Osnovna stvar zbog koje sam uzeo njihov net nije ni priblizno ono cemu sam se nadao, u pitanju je ping. Svi ovi rezultati speedtest-a gde je ping 2-4ms mogu da se okace macku o rep, tvrdim da su lazirani kojekakvim skriptama i cudima. Server na kom igram CS je u sklopu KGB hostinga, ping je oko 15ms u igri ide i na 20ms sto je za optiku previse.

Kada se pinguje glavni KGB server dobije se ovo.

Da ne spominjem da sam na PTT Adsl-u do sad imao bolji ping na ovom prvom serveru.

World of Warcraft servere bolje da i ne kacim, sreca pa ga ne igram vise poludeo bi...

Ostaje mi jos 15-ak dana da odlucim da li cu ih zadrzati jer pored odlicnog dl/ul, ovo me je zesce smorilo. Kanta od adsl-a da ima bolji ping.

Poslednja izmena:
Pa to i ja pričam, ne sad da se sladim time što si ti napisao. Nemojte da pingujete Targov speedtest server. Prvo, u mreži je, drugo, sigurno je podešen prioritet za ICMP saobraćaj. Tako da, ping 0, 1 i kojekakvi mali brojevi i nisu merodavni. Pingujte sajtove, google i sl.

Odradi ti jedan tracert do tog servera sa 15-20ms pingom, da se vidi kuda ruta ide. Možda tu rutu nisu još sredili tj pravi bespotrebne hop-ove i samim tim diže ping.

Poslednja izmena:
Evo ga, server je u Nisu kao i ovaj gde igram CS, ping 20ms.

A ovde je tracert servera

Poslednja izmena:
Po tom tracert-u, saobraćaj ide preko Targovih linkova do Slovenije, pa se vraća preko Telekomovih linkova u Srbiju, da bi odatle otišao do KGB-a tj Oriona (kod njih je hosting).

Trebaju srediti te rute i biće ping mnogo bolji.

Meni je ping na kgb-ovim serverima koji su u telekomovom data centru ~5ms. Na Orionovim je tako, oko 15-20.

Evo uradio sam i ja tracert ka tom tvom serveru i kao sto dzonishv kaze ocigledno paketi putuju do Slovenije i opet nazad...zanimljivo. Ali ono sto sam primetio i kod tebe ovde a i kada sam ja radio tracert ka nekin drugim serverima jeste to da ping poprilicno oscilira na prva tri hopa a mislim da to ne bi nikakao smelo. U pitanju su targovi serveri. Evo i slika. Da li jos neko sa targo telekomom moze da pinguje njihov server pa da vidimo da li i drugima toliko oscilira ping? Ovaj server konkretno, prvi hop posle modema: 130.180.240.1 Sta to onda znaci? Da li to da su im serveri preoptereceni ili sta? Da li neko zna odgovor ?Da napomenem da nisam nista skidao i da mi nisu radili torenti ili bilo sta drugo sto bi moglo da utice na oscilacije u pingu.

ping ka targu prvi hop.jpg

ping ka targu drugi hop.jpg

tracert ka counter serveru.jpg

Pozdrav svima,
ja vec dugo pratim ovu temu iz coska, posto nemam sta pametno da kazem.

Targo je u mom bloku 28 poceo prikljucenja vec pre jedno 2 meseca. U tom trenutku, moja zgrada nije dala saglasnost, tj. verovatno ih je predsednik s. s. otkacio, a oni nisu ni pokusali da prikupe potpise, jer koga god od komsija da sam pitao da li su im bili za potpis, niko nije odgovorio potvrdno. Nas nekoliko zainteresovanih se slucajno sreli ispred standa TT koje su tad imali u bloku i dogovorimo se da "pritisnemo" malo naseg predsednika i on im je ubrzo dao saglasnost.

Nakon sto smo dali saglasnost ja sam ponovo bio na standu TT, nisam mogao da potpisem ugovor jer vertikala u zgradi nije jos postavljena, ali posto je tada bla neka akcija 2 meseca gratis ja sam ostavio sve svoje podatke, uz obecanje da ce se neko javiti u narednih nekoliko dana da me obavesti o statusu. Takodje, TT promoter mi rece da tu vertikalu mogu da urade za 1 dan jer je zgrada takva da nema busenja izmedju spratova vec samo ture kanalice i kablove, a sve ostalo je vec spremno.

Proslo neko vreme, ja odlucim da se preko njihove podrske raspitam o slucaju, uzeli mi ponovo sve podatke uz obecanje da ce mi se neko iz nadlezne sluzbe javiti u narednih nekoliko dana. Nisam zabelezio datum, ali mislim da je to bilo pre dve nedelje.

Iskreno, da imam neku drugu kablovsku alternativu (PTT KDS), oterao bi ih odavno u (da bas tamo), ali ovako jos uvek cekam da vidim sta ce biti. Medjutim, strpljenje ima granice, trenutno placam full cenu ADSL-a, dok bi uz neki ugovor to bilo dosta jeftinije ili brze. Dao sam im rok do kraja novembra da cu da cekam, ako ne, sta da se radi.

Pa osim sto sam se "olaksao" ovde, pitanje je za nekog od njihovih clanova ovde da li mogu da saznaju kakav je status ili eventualno da uticu da se stvari pokrenu, s obzirom da sam pokusao svim konvencionalnim nacinima da to saznam i uvek sam dobio isto neispunjeno obecanje.

Hvala i pozdrav.

Nazad
Vrh Dno