Šta je novo?

Targo Telekom

Pita me ortak ,koji je uveo TT ali su mu ostavili kratak "kablic" od one uticnice u zidu do rutera, da li ima negde da se kupi taj kabl od recimo 3 m.Ne zove mu se ponovo TT, da ih ceka...

Od utičnice u zidu, tj. gde se završava optičko vlakno do TT-ovog ONT-a ide kratak singlemode LC-SC patch kablić od jednog metra. Taj kabl možeš sam da zameniš, nema tu nikakvog splajsovanja, kupuje se gotov patch kabl.

Pozovi Netiks pa pitaj jel imaju u dužini koja ti treba ili da ti naprave. Za svaki slučaj, ponesi svoj kablić kad budeš išao i pokaži, da greškom ne kupiš multimode i sl.

@mighty78
Duga priča.
... Svašta je tu doprinelo da prvi kontakt bude negativan po mene, kao na primer sporost pri inicijalnom prijavljivanju pojedinih uređaja na vajerles ONT-a, moje nestrpljenje, "zagađenost" etra...
...

I ja sam, dok nisma isključio WiFi na ONT-u i prebacio ga u bridge mode, primetio da konektovanje na WiFi traje mnogo duže nego na ostalim mojim ruterima, probao i sa desktop i sa laptopa, ali baš im je dugo trebalo.

OFF: Rastadoh se od PTT NET-a, posle 4 godine druženja, rrastanak je bio kratak, ali sladak. Pošto nisam imao njihovu opremu moglo je u pošti, bilo gotovo za 5 minuta, platih račun za oktobar, potpisah izjavu i ćao! Makar su tu bili brzi 🙂

Poslednja izmena:
Ako odlučim i ja da ONT stavim u bridge mod, koji WiFi ruter savetujete da uzmem? Svi uređaji će se kačiti bežično, ali u planu imam NAS.
Do sada korsitio onaj PTT-ov Thompson kablovski modem/ruter, imam i ADSL ruter koji mi skuplja prašinu...
Hvala!

Довиђења лелекоње
2277310480.png
добар дан тарго 🙂
2277313547.png

Е сад само да ми неко да неке готивне позивнице за готивне трекере 😉

pozdrav drustvo evo da se malo i ja pohvalim xexexeexe,25.10 u vecernjim satima potpisan ugovor za duo 10 paket.U ponedeljak 29.10 dosli postavili kanalice u hodniku i provukli opticki kabal u stan, ali posto su dosli kasno popodne, a ja morao na posao ostalo na tome.Utorak 30.10 dosla ekipa za ONT postavili to za neka 2h i to je to.Sve pohvale za Targo,vidim da su neki pisali da su imali problema da ne moze da ih nahvataju,eto ja sam super prosao.Postavicu slike kako izgleda samo da vidim kako se smanjuju,moze neko i da odgovori za smanjivanje slika posto ovde na ovom forumu nisam postavljao slike.

Postavi slike na neki host i okaci ovde na forum kod za forume.

Uspelo je 😉

Evo jos slika.Ovaj nosac ili kako bi se vec zvalo sam ja napravio,to okacio prvo na zid pa posle na to usrafili oni ONT.Ima gore ona kutija malo mogu da se sakriju kablovi a i sprecava prasinu da pada hehehheh.

Poslednja izmena:
Lepo izgleda sve, nekako skockano.

I jedno pitanje za targo koje zelim da postavim posle posete njihovom sajtu i pregleda cena paketa.
Zasto nema paketa 5/5 recimo? I da li su ove cene primerene zemlji i trenutku u kom zivimo? Da li je cilj da brzi internet polako postaje dostupan svakome po pristupacnim cenama, ili je cilj da brzi internet bude privilegija dobrostojecih?

Poslednja izmena:

Malo sam se potrudio da ne visi sve okolo,struju sam iskoristio iz kutije sa osiguracima,tu sam povezao adapter unutra.Momci koji su bili da postavljaju ONT kazu da im ovo najlepsa ugradnja do sad.Inace momci iz Slovenije(Ljubljane),kazu dosli da obuce ove Targovce da mogu posle sami da rade.

Na mom ONT-u ne svetli VID. Pogledah uputstvo, piše ovako:
VID
Zelena/svetli bez prekida: Prihvata optički signal cija je snaga veća od propisane granice
Zelena/svetli bez prekida: Pokazuje da je omogućen premium servis
Ne svetli: Optički signal koji dolazi iz ONU u ONT ima manju snagu od propisane granice
Sad sam zbunjen. Kako je kod drugih?

I jedno pitanje za targo koje zelim da postavim posle posete njihovom sajtu i pregleda cena paketa.
Zasto nema paketa 5/5 recimo? I da li su ove cene primerene zemlji i trenutku u kom zivimo? Da li je cilj da brzi internet polako postaje dostupan svakome po pristupacnim cenama, ili je cilj da brzi internet bude privilegija dobrostojecih?

Postoji za pravna lica i kosta oko 120 e cinimi se... na sajtu toga nema..

Taj 5/5 je simetrični link sa garantovanim protokom, statičkim IP adresama, web hostingom, SLA i podrškom 24/7. To nije interesanto fizičkim licima.

Na mom ONT-u ne svetli VID. Pogledah uputstvo, piše ovako:

Sad sam zbunjen. Kako je kod drugih?

Kod mene VID konstantno svetli. Moguće da ti je loša instalacija, tj. da ti nivo signala nije dobar? Zovi njihovu podršku da provere.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ajde, proveriću sa njima. Nekako mi se čini da su i ranije fotografije ONT-a ovde na Forumu bile sa VID off.

Postoji za pravna lica i kosta oko 120 e cinimi se... na sajtu toga nema..
Treba naglasiti da se uz taj ugovor 'za pravna lica' dobija premium service level agreement, koji kod drugih provajdera (optike za pravna lica) fakticki ne postoji. Postoji 2/1 odnos i za pravna lica koji je daleko povoljniji ali je opet skuplji od privatnih.
Nego vidim niko nije napisao utiske za cs - nazalost meni je isto na kgbovim serverima - ping 20ak.

VID - VIDeo... Ako nemate TV, onda bi bilo cudn da vam to svetli 😀

Meni su dosli ljudi iz targo-a, mada nisam bio kuci, pa im je brat reko da doju opet. Gledo sam cene i mnogo su skupi. Cena od 3000 hiljade za paket koji dobijam kod Radijus Vektora za manje od 2300. Razumem da su opticki kablovi, ali opet. Danas treba da mi dodje covek iz RV-a da proveri upload, pa ako mi to sredi nevidim poentu da menjam provajdera (pogotovu ako mi i donese docis3.0 modem), jer imam duplo brzi net i mnogo vise kanala.

Sad pitanja kakva im je slika na tv-u(kvalitet) i koliko kosta ugradnja optickih kablova?

Mada opet nema poente posto sam pod ugovorom kod RV-a za internet i digitalnu televiziju(koju ne koristim >_>) jos godinu dana.

Meni su dosli ljudi iz targo-a, mada nisam bio kuci, pa im je brat reko da doju opet. Gledo sam cene i mnogo su skupi. Cena od 3000 hiljade za paket koji dobijam kod Radijus Vektora za manje od 2300. Razumem da su opticki kablovi, ali opet. Danas treba da mi dodje covek iz RV-a da proveri upload, pa ako mi to sredi nevidim poentu da menjam provajdera (pogotovu ako mi i donese docis3.0 modem), jer imam duplo brzi net i mnogo vise kanala.

Sad pitanja kakva im je slika na tv-u(kvalitet) i koliko kosta ugradnja optickih kablova?

Mada opet nema poente posto sam pod ugovorom kod RV-a za internet i digitalnu televiziju(koju ne koristim >_>) jos godinu dana.
U kojoj si ulici? Pitam redom dokle je dosao Targo ali se ljudi ovde izgleda plase da ih neko ne opljacka. :lol:

@Sarex

U svakom slucaju imas izbor, i ja jedva cekam da dodju do mene da i ja imam izbor. Ali za razliku od tebe, moj izbor bio pao na Targo, jer to "isto" se mnogo razlikuje kad gledas Upload. Znam da ces reci da je tebi dosta, al tek kad imas dovoljan UL znas koliko moze da ti znaci....

A sto se slike tice - cak i ta analogna treba da je mnogo bolja, jer nema vise slike sa snegom.... No, razumem, imas ugovornu obavezu jos godinu dana, pa se malo tesis 🙂 Al, srecom, sad mozes da biras, pa kad istekne ugovorna obaveza, izaberi ono sto se tebi cini kao najbolja opcija!

Ja sam platio raskid ugovora sa RV 7000 dinara i ne kajem se. Jednostavno, cim sam dobio izbor nisam zeleo dalje da placam usluge RV. A upload mi je postao bitan od kada su kamere na telefonima postale kvalitetne. Slike prilicno velike, a o HD klipovima da ne pricam. Sa pristojnim uploadom, sve to moze lako da se posalje rodbini, prijateljima... Na RV kada treba da posaljes veci attachment... strasno. Bilo bi to ok da je tih 20/1.5 zaista kvalitetno, ali ovako. Evo neko na forumu rece pre par postova da je skidao veci torent na RV i da mu je prosek 2.2 i da je iznenadjen. E to je problem sa nekim nasim provajderima, sto se iznenadis ako ti net radi kako treba, ako ti slika nije bljuzgava... Meni na TT RTS 1 izgleda kao RTS HD na Vektoru. Skidam kapu nekim test HD kanalima na Vektoru, ali opet, bilo bi tragicno da su im i ti HD kanali ocajni kao ostali.

Kome da se obratimo da na digitalnim TV kanalima uključe EPG (Electronic program guide - elektronski programski vodič). Veliki broj kanala već ima u signalu EPG, tako ga primaju sa satelita, kao što imaju i TeleText, samo je potrebno da u TT sistemu omoguće puštanje ove funkcije. Ne, ja ne očekujem da TT samostalno pravi EPG za kanale u svojoj ponudi, ali bar da ne filtrira za one, za koje pouzdno znam da ga imaju, a nije ih mali broj.

Inače TT net poslovično dobar:

a posebno torenti sa velikim brojem seedera/leachera...

Nazad
Vrh Dno