Šta je novo?

Targo Telekom

Snimio sam nesto malo kako radi Targo analogna televizija na mom kompu preko DScalera. Uzivo je mnogo bolje, a slika je jos bolja na TV-u nego na mom monitoru. Signal prolazi kroz dva splitera. Oznake kanala su ostale od podesavanja za radijusov program, cisto da vas ne buni.
Impresivna brzina prebacivanja kanala! Barem u odnosu na iptv. Imam utisak da se trenutno po pritiskanju prebaci.
Mogao si da snimis i EPG da vidimo kako izgleda, ako uopste postoji?

U pitanju je analogna TV, tako da nema svrhe gledati brzinu prebacivanja.

E *** taj deo sam propustio. Samo sam procitao "snimio sam nesto malo kako radi targo" i bacio se na gledanje.:D

Snimano je fotoaparatom, tako da je kvalitet snimanja dosta nizak. Ako nabavim kameru snimicu, nije problem.

Poslednja izmena:
Zar brzina menjanje kanala, ne zavisi od tv kartice/tv-a, a ne od kablovske televizije? :)

Naravno. Ali kod Targa nema STB-a, tako da na brzinu menjanja kanala, utice samo tv kartica/tv.

Ne zamerite, kablovsku nikada nisam imao. Presao sam sa loge diretkno u digitalno doba to jest iptv. A tamo se prebacuje samo preko stb-a.
Mozda sam pogresno protumacio mislio sam da si od one sorte kojoj je bitno da se kanal promeni za 0.00001 mili sec ili kao u fazonu nevalja tako sam stekao utisak :d
Pa jesam od te sorte. Jer bolujem od opsesivnog drzanja daljinskog upravljaca i vrtenja kanala. Kad krenem da menjam kanale ne smirujem se dok ne izvrtim sve, i tako na svakih pola sata.

Imate poseban deo foruma u kome se komentarise rad kablovskih operatera i sve vezano za tv. Ovde pricamo o netu.

Dejan#7 jos nisi dobio TT ?

Pa sada mogu slobodno da kazem : Bedak znas sta ti je raditi ?

:smash::smash: :d

Poslednja izmena:
Cekam sta drugo da radim.Nije mi bas hitno da mora odmah da bude, ali valjda ce biti za jedno mesec dana :D

Ajde uposlite te podizvodjace i GAS, sto pre povezivanje! Moju ulicu su asfaltirali i pobegli, ne znam kad ce uci u zgradu. :trust:

Torenti:

uT_1.JPG uT_2.JPG uT_3.JPG

Da li je moguca promena IP adrese kad resetujete to cudo i da li je moguce to uraditi softverski?

Neko je spomenuo da su mu uveli kablove do jednog kompa i jednog TV-a, sto je super ako je tacno.Ako nije koliko oni naplacuju UTP po metru?

Nek uploaduje nesto negde, pa neka uslika. Jedino da sakupi par torenata pa ce mozda i iskorititi svih 5Mb uploada.

Nek uploaduje nesto negde, pa neka uslika. Jedino da sakupi par torenata pa ce mozda i iskorititi svih 5Mb uploada.

I ja nekada koristim torrent i imam 1Mb/s up i ako malo duze ostavim par min gle cuda svih 124 kb/s vuce :) tako treba naci nesto sto se skida i videces da ni tih 6 Mb/s kojih sam mu video nece biti dovoljno :)

Da li je moguca promena IP adrese kad resetujete to cudo i da li je moguce to uraditi softverski?

Neko je spomenuo da su mu uveli kablove do jednog kompa i jednog TV-a, sto je super ako je tacno.Ako nije koliko oni naplacuju UTP po metru?

U promotivnom periodu jedan TV i jedan komp besplatno (cena priklučenja 1 dinar, da bude tačno) Što znači UTP do kompa....manje od toga!:D

Verovatno bih mogao da opteretim ceo upload ako bih ukljucio vise torenata odjednom. Prilikom slanja fajlova na depositfiles upload je isao do pola megabajta. Al to dosta zavisi i od njihove infrastrukuture.

Evo nekih speedtestova:

Amsterdam, preko wifi na laptopu:
Pogledajte prilog 95477

New York, preko wifi na laptopu:
Pogledajte prilog 95478

New York, preko kabla:
Pogledajte prilog 95479

Rim, kabal:
2160809137.png

Barselona, kabal:
2160810812.png

Prilozi

• 2160817118.png
    2160817118.png
    32.3 KB · Pregleda: 148
  • 2160818976.png
    2160818976.png
    32 KB · Pregleda: 139
  • 2160812210.png
    2160812210.png
    32.1 KB · Pregleda: 146
Sta ima da meri upload na torentima, ne smarajte dzaba coveka. Ako hocete da vidite brzinu uploada nek uploaduje fajl na neki dobar server (sto uostalom radi i speedtest, tako da je i to prilicno besmisleno). Ko jos meri brzinu na torentima, gde zavisi od milion stvari koliko i kako ce neko od njega da povuce. A i bilo kakvo dalje testiranje je potpuno nepotrebno. Iz svega do sada sto smo videli download i upload su vise nego dobri. Ne vidim poentu testiranja brzine u svakom mogucem programu, jer to vise uopste ne zavisi od Targa i kvaliteta njihovog neta.

Beograd Telekom:

2160813930.png

2160815170.png

e moj ti... on ima 10Mbps, a skida 1.5MB/s iliti 12Mbps - u skladu sa speedtestom.

EDIT: gde nestade ovaj Šoba?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno