Šta je novo?

Targo Telekom

2012-08-30144017.jpg

Doziveh i to da ovakve giga brzine postanu deo ponude u Srbiji. A do pre nekoliko godina delovalo mi je kao sf. Samo cene verovatno nisu stavili jer ne bi mogla da stane tolika cifra u ovo malo polje.:D Ali dozivecemo valjda i to da ovakve brzine postanu pristupacne vecini ljudi.

Sta ce nam tolike brzine, dload-ovali bi ceo internet :)

@Vuk

Telekom je sebe ogradio od takvih tužbi nakon liberalizacije internet tržišta u Srbiji od pre par godina.

Ne pričam da mogu da ih tuže zbog bolje i kvalitetnije usluge, već zbog obmanjivanja korisnika (koliko god to glupo zvučalo) tj. nepoštenog poslovanja.

Daleko od toga da ja želim nešto loše Targo Telekomu, već samo iznosim ono na šta se mogu drugi provajderi u Srbiji pozvati. Ako dajete paket 12/6, tako treba da piše na sajtu, ne 10/5.

Nemoj da ih plasis bezveze, (ceo TT je u panicnom modu), niko ne obavezuje Benzinsku pumpu da sipa korisniku 1.4 litara umesto 1 litre, zabranjuje joj da sipa 0.9L umesto 1L.

Iako možda moji postovi tako ne zvuče, ja želim Targo Telekomu sve najbolje jer je začetnik nečega novog u Srbiji za šire mase, čak iako sam veoma razočaran cenama paketa.

Ono što sam postavio jeste neki vid ''hint-a'', jer se i sam sećaš ''zabrinutog komšije'' ili kako već da mu beše ime. Znajući kako se dolazi do prevlasti u Srbiji (u nekoj oblasti), trebaš biti na sve spreman i ne dopustiti konkurenciji da te pokopa sa glupostima. Sa tim stvarima koje sam citirao jeste moguće izaći na sud i dokazivati se, pa je po meni pametnije napisati pravu brzinu internet paketa, nego dodavati megabite i zbunjivati korisnike.

Sa tim stvarima koje sam citirao jeste moguće izaći na sud i dokazivati se, pa je po meni pametnije napisati pravu brzinu internet paketa, nego dodavati megabite i zbunjivati korisnike.

Pa lepo je kada te zbunjuju u tvoju korist,to nikom ne smeta.:)

Ako već hoćeš primer. :)

Korisnik A uvodi internet Targo Telekoma u stan. Ujedno, isti taj korisnik A radi kod konkurentnog provajdera B. Korisnik A uvidevši da dobija 30% više internet protoka za cenu koja se reklamira može podneti tužbu zbog obmanjivanja korisnika (član 21 Zakona o zaštiti potrošača). Jeste suludo, ali može. Uporedo, ta ''dodatna brzina'' je gratis, jer se nigde ne pominje na sajtu. Samim tim, Targo Telekom može već sutra da je vrati na stvarnih 10/5, jer zvanično nigde ne postoji, što se dalje može predstaviti kao kršenje člana 21. i 22. tačka 2 Zakona o zaštiti potrošača.

Iskreno, mislim da nema tog suda kod koga bi proslo tako nesto. Tuzba se moze podneti, naravno, ali ona se moze podneti i na milion drugih nacina. Al dzaba im tuzba kad je na staklenim nogama :)

Pa pazi, i nije baš.

Korisnik ABC vidi da kod Targo-a dobija gratis 30% na određeni paket, dok kod drugog provajdera ne dobija taj ''gratis'' (cenovno slično paketi, ili ne moraju). Pošto gratis nije nigde zvanično naveden, Targo sutra može da gratis ukine i korisnik ABC je obmanom naveden na potpisivanje ugovora (članovi koje sam u prethodnoj poruci naveo).

Sad, da l' hoće il' da l' neće ukidati gratis... to je priča za sebe. Ali, pošto je ovo Srbija, uvek budi spreman na zayeb.

PS: Bolje sprečiti, nego lečiti. U prevodu, staviti stvarne pakete i stvarne brzine u pamflete/sajt/reklame...

Poslednja izmena:
Ej, ljudi, a da se vratimo temi topika, ipak je ovo benčmark forum, pa nas valjda, pre svega interesuje tehničko-tehnološki aspekt funkcionisanja.
Ode priča kao da smo na nekom pravničko-advokatskom forumu... :D

Poslednja izmena:
Pa ovo nije normalno oko cega se vodi rasprava, sta ce biti ako nedaj boze pocnu da daju manje :D Cuti i uzivaj :)

Vektor upravo pustio 20/1.5 umesto 10/1. Takodje, juce je veci deo osnovne ponude digitalnih kanala bio dekodiran, dok danas nije. Medjutim kvalitet slike je ocajan.

Poslednja izmena:
Daj neki ss na temi o kradijus vektoru

Samo nek oni daju brzinu koju platimo, ali da ping bude vrhunski za gaming i sve je u redu.

Tvoj ss nisam tamo video ...

povecace i targo,bez brige :)

Ma mene je obradovalo kada sam po povratku sa odmora video Targo vertikalu u ulazu!

nije vishe 25 nego 20

sad mozemo jedan kazacok :D

Poslednja izmena:
Sada ga zvao da mi uradi test pise mu 22.35 /1.44 pa sam zato pomislio da je 25 ali i to je odlicno povecanje ja imam SBB sta li ce oni uraditi majku mu....

nije resetovao modem za novi net20.bin umesto net25.bin

moj predsednik kućnog saveta odbio targo,bez da je i jednog stanara pitao! kakav car...

moj predsednik kućnog saveta odbio targo,bez da je i jednog stanara pitao! kakav car...

Au sto je odbio? i sta cete da nu radite jos vaznije pitanje?

Neznam sta bi mu ti radio ali ja znam sta bi radio mom da tako uradi:smash::smash::smash::smash:

Poslednja izmena:
verovatno zato što je vojno lice od 60+... a inače kad su nam uvodili poštin kds jedan drugi komšija je pijan kao letva resterivao radnike i tražio da njemu lično pokažu dozvole... moraće da padne smena vlasti u ulazu :p

Ma nemoj lupati gluposti, ne bi primetio razliku sa tom brzinom koju navodis i sve ti je jedno da li je ADSL ili CABL modem, ljudi, optika je super, ali za korisnike koji koriste mnogo vece brzine. Za domacinstvo je razlika neprimetna obicnom korisniku...:smash:

Nazad
Vrh Dno