Šta je novo?

Targo Telekom

Vi stvarno mislite da će tako ostati kad krene priključivanje ostalih korisnika?

Mreža se tek polako testira, u roku od mesec dana će svako dobiti ono što plaća.

Vi stvarno mislite da će tako ostati kad krene priključivanje ostalih korisnika?

Mreža se tek polako testira, u roku od mesec dana će svako dobiti ono što plaća.

Stavili su svima 12/6 za osnovni paket i ostace tako ...u ponedeljak vektor/ikom podize brzinu na 12 pa verovatno da ne bude razlike :D... btw pocelo je prikljucivanje na NBG, tacnije blok 21

odakle ti to da ce vektor da pusti 12 ? :D kad su najavili pakete od 5 do 100mbit/s ?

Pa da, koji je razlog za vecu cenu, kad je ulaganje u infrastrukturu malte ne isto kao kod bugara?

Po ko zna koji put - bugarski provajderi nisu ulagali u najveci deo infrastrukture. Dobili su je dzaba, izgradjena je od novca koji je zemlja dobila od fondova EU za tu namenu. Oni su korisnici te infrastrukture koju iznajmljuju po malim cenama. Dakle, njihovi troskovi, rizik i sve ostalo su neuporedivo manji od onih koje ima Targo ili bilo koji drugi privatni provajder kod nas. Vec sam naveo analogiju u prethodnom postu pod kojim uslovima bih ja mogao da vam dam bugarske brzine i cene. Nek mi Targo dopusti koriscenje svoje mreze za 2 evra po korisniku mesecno, a ja cu vam prodajem internet - 8 evra za 20 mbps. Je l' odgovara?

Poslednja izmena:
pa s obzirom da su testirali net25.bin paket,i radi da kazem solidno,zasto da ne daju domaci zadatak ostalima :D kazem,ne zaboravi da je tu sad i Targo ,a oni ne mogu nikako puste 6mbit upload.raspalo bi se sve :D

ne,ako pitate targo dobicete odgovor "targo uvek daje vishe :D"

To sto su tebi i jos par korisnika pustili 25Mbps je neka luda test sreca ;) znam par ljudi sa start paketom i sa ugovorom, nikom nije povecanja brzina na 25 ,,samo imaju problema zadnjih dana, tj one cuvene prekide/reset modema

he he,napokon i ja da dobijem na loto :D

Da li opticki modem/ruter koji se dobije od provajdera ima ugradjen i wireless?
Da li bi neko mogao da slika tu spravu da vidim kako izgleda? ili da neko kaze ime proizvodjaca, model i slicne korisne podatke kako bih nasao na netu :)
Renoviram stan pa hocu da napravim kutiju u zidu i razvucem sve instalacije po stanu iz kutije kako mi se ne bi vukli kablovi po kuci,
pa mi treba ova info kako bih znao kolika kutija, gde sta kako, dal da razvlacim utp i slicno :)

Hvala unapred!

Pogledajte sta je ping:

2150977328.png

Medjutim, raskidam ugovor sa njima posle skoro 4 i po godine koriscenja njihovih usluga i prelazim kod TT-a. Kod ovih imam paket D@H 6144/1024 KB/s za 1160 dinara, sto i nije lose, ali mi treba veci upload, a nijedan ADSL operater mi to ne nudi. I naravno, ako imam paket od 6 MB/s, zelim da imam pravih 6 MB/s, a ne 5.40 MB/s kao sto je slucaj sa ADSL-om.

Prilozi

• 2150977328.png
    2150977328.png
    31.6 KB · Pregleda: 108
  • 2150977328.png
    2150977328.png
    31.6 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Niko nije menjao pakete :D 10/5 je ostao 10/5 ,);) samo se malo "ugojio" :-devil-:

Samo pazite vi na to! Drugi provajderi vas mogu tužiti zbog nelojalne konkurencija kao i po zakonu o zaštiti potrošača. Ako treba, izbunariću vam članove iz zakona.

@Skyter

Pričano je o tome. Ne koristi IE8 za merenje brzine i izgasi FW.

Samo pazite vi na to! Drugi provajderi vas mogu tužiti zbog nelojalne konkurencija kao i po zakonu o zaštiti potrošača. Ako treba, izbunariću vam članove iz zakona.

@Skyter

Zakon o nelojalnoj konkurenciji bi mogao da se primeni samo u slucaju telekoma kao nadprovajdera koji je ujedno i maloprodajni direktni distributer.

Suludo je cak i pricati o opciji da vas konkurentni provajder tuzi zato sto dajete povoljniju cenu ili bolju ili kvalitetniju uslugu.

Niko nije menjao pakete :D 10/5 je ostao 10/5 ,);) samo se malo "ugojio" :-devil-:

Kad bi osnovni paket bio 14Mbit tada bi cena paketa bila opravdana zato sto bi taj paket konkurisao ADSL paketu 16Mbit.
Moglo bi se ziveti i sa 12Mbit jeste 20% bolje ali opet nije dovoljno.
Moje licno misljenje a i savet je 14Mbit i sa tom brzinom opravdava se sadasnja cena.

10Mbit je malo za ovu cenu.

Zamolio bih ostale da se uzdrze od napada svako ima svoje misljenje i poenta nasih pisanja je da omogucimo sto bolje uslove a ne da sprecimo pocetak rada Targo Telekoma.

Dobijam utisak da su napadacki stavovi nekih clanova upravo kao da se sugerise da neki od nas ne zele pocetak rada Targo Telekoma sto je suludi zakljucak.

U ovoj temi se borimo da dobijemo sto bolje uslove po sto nizoj ceni.

Tako je. Ovo je neko moje razmisljanje:

IKOM:

Flat3-kabl.TV+digitalnaTV(paketi1,2,4)+TEL 1--------12/0.5 Mbps---2.295din
Flat4-kabl.TV+digitalnaTV(paketi1,2,3,4)+TEL 1------20/1 Mbps---2.895din
Flat5-kabl.TV+digitalnaTV(svi paketi)+TEL 1---------50/1 Mbps---3.995din

UPLOAD BOOSTER +512 Kbps – 450 din. mesečno
UPLOAD BOOSTER +1024 Kbps – 900 din. mesečno

Sto znaci da bi Ikomov "duo 20" paket kostao 2895+(9x900)=2895+8100=10.995din
ili mozda gresim?

@Skyter

Tužiti što dajemo više nego što je obečano???
A šta je sa onima, koji godinama podpisuju ugovore za nešto, što nikad ne nude??? Kde je tu zakon o zaštiti potrošača????:mad::wall:
Zakon o zaštiti potrošača ŠTITI potrošača, da bih dobio ono što je "naručio", nema ni jednu jedinu sankciju predviđenu za to, ako potrošač dobije VIŠE/BOLJE!!!!!

@Vuk

Telekom je sebe ogradio od takvih tužbi nakon liberalizacije internet tržišta u Srbiji od pre par godina.

Ne pričam da mogu da ih tuže zbog bolje i kvalitetnije usluge, već zbog obmanjivanja korisnika (koliko god to glupo zvučalo) tj. nepoštenog poslovanja.

III. NEPOŠTENO POSLOVANJE
Zabrana nepoštenog poslovanja
Član 19.
Zabranjeno je nepošteno poslovanje.

Trgovac snosi teret dokazivanja tačnosti podataka u vezi sa proizvodom, koje
je dao pre, za vreme i nakon zaključenja ugovora.

Pojam nepoštenog poslovanja
Član 20.
Poslovanje je nepošteno:

1) ako je protivno zahtevima profesionalne pažnje;
2) ako bitno narušava ili preti da bitno naruši ekonomsko ponašanje, u vezi
s proizvodom, prosečnog potrošača na koga se to poslovanje odnosi ili kome je
izložen, odnosno ponašanje prosečnog člana grupe, kada se poslovanje odnosi na
grupu.

Trgovac bitno narušava ekonomsko ponašanje potrošača ako svojim
poslovanjem bitno umanjuje sposobnost potrošača da razborito odlučuje, usled čega
potroša donosi ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo.

Poslovanje koje preti da bitno naruši ekonomsko ponašanje jasno određene
grupe potrošača, koji su zbog svoje psihičke ili fizičke slabosti, uzrasta ili
lakomislenosti naročito osetljivi na tu vrstu poslovanja ili na dati proizvod, pod
uslovom da se od trgovca moglo osnovano očekivati da to predvidi, procenjuje se
prema prosečnom pripadniku te grupe potrošača.

Obmanjujuće poslovanje
Član 21.

Pod obmanjuju im poslovanjem, u smislu ovog zakona, smatra se poslovanje
trgovca kojim navodi potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi
doneo, tako što mu daje netačna obaveštenja ili na drugi na in dovodi ili preti da
dovede prosečnog potroša a u zabludu u pogledu:

1) postojanja ili prirode proizvoda;

2) osnovnih obeležja proizvoda koja se odnose na dostupnost, prednosti,
rizike, način izrade, upotrebu, dodatke koji prate proizvod...
3) obaveza trgovca i obima obaveza, razloga za određeno tržišno
postupanje i njegove prirode, označavanja ili ukazivanja na lice koje posredno ili
neposredno podržava ili preporu uje trgovca ili proizvod;
4) cene ili načina na koji je obračunata ili postojanja određenih pogodnosti u
pogledu cene;

.
.
.

Daleko od toga da ja želim nešto loše Targo Telekomu, već samo iznosim ono na šta se mogu drugi provajderi u Srbiji pozvati. Ako dajete paket 12/6, tako treba da piše na sajtu, ne 10/5.

Poslednja izmena:
@dzonihsv:

Koristim Mozillu Firefox 15, FW gasim odmah cim instaliram sistem. Ne znam o cemu je to pricano?

Poslednja izmena:

Onda bi trebalo tuziti ostale provajdere sto zakidaju na brzini.

Poslednja izmena:
Skyter, ima na prethodnim stranama. IE8 zapucava ping na 0, bez obzira koji je. :) Takođe, Avira i određeni firewall-ovi ponekad zapucaju ping na 0 jer zbog istih, speedtest server dobija pogrešne informacije.

Kai, ne može jer su se ogradili time u ugovoru. Piše, ''maksimalna isporučena brzina'', ne ''zagarantovana...''. Zato je kod njih zagarantovana mnooooogo skuplja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno