Šta je novo?

Targo Telekom

2012-08-31205125.jpg

Ako nista drugo dizajn ove poruke mi govori da momci misle serious business.

Nema prve, nisam je ni ja video, a nema ni ultre :S:

Meni je malo zbunjujuce neki koji imaju TT vicu da ima Prva dok vi tvrdite da ne ko je u pravu?

A da nema Ultre...

Kao sto sam i rekao negde u ovoj temi:

Prvi prioritet TT bi trebalo da je Internet jer ja mislim da je to osnova TT pa onda sve ostalo posto su ovi sada panicno krenuli da dizu brzine nesumnjam da ih TT moze sve zbrisati jednim potezom da poveca toliko da se ovi skamene ali oni su tu novi i to je problem kako ce da reaguju i kada i da li imaju uopste tu kapaciteta da povecavaju a treba nesto srestava da im se i vrati...

Poslednja izmena:
Gledam ove speedtest-ove, nešto mi mnogo velik ping za optiku, evo kod mene na wireless-u i to još nije baš slobodan link, skida se nešto sad, al 5ms je klasika kod mene na wireless linku.

Inače koristim 10/2Mbit paket.

2151982933.png

Mozda nema prve na sajtu, ali ima u kablu. ;)
Nema potrebe za panikom, mocicete da gledate turske serije :D

Super je sto ima tako mali ping, ali sta bi sa DL i UL?

Ako se pitanje na mene odnosilo, pročitaj, napisao sam da je bilo saobraćaja u trenutku merenja, evo sad je čist link, i evo kako radi, al da ne idemo u offtopic, samo mi malo bilo čudno što na targo optici korisnici imaju veći ping nego ja na exe-net wireless-u...

2152049730.png

Ako se pitanje na mene odnosilo, pročitaj, napisao sam da je bilo saobraćaja u trenutku merenja, evo sad je čist link, i evo kako radi, al da ne idemo u offtopic, samo mi malo bilo čudno što na targo optici korisnici imaju veći ping nego ja na exe-net wireless-u...

2152049730.png

Ne moras odmah tako ostro, nisam mislio nista lose - samo mi je bilo cudno da neko sa tako OK pingom ima za po 20% manji DL i UL pa sam pitao za razlog.

Jos ces da me skalpiras zato sto sam pitao...

Pa da ja sam blesav :) Pokusaj da se prikacis na TT i da vidis da li ima Prva TV...Ne trubi u prazno...U praksi je drugacije, nije sve kako pise :p

Evo insajderski info. Od ponedeljka na njihovom standu moci cemo da testiramo net i da pogledamo kvalitet slike na tv. Stand ce imati TV i laptop. Optika se dovlaci ili iz zgrade ili iz sahte sve zavisi od mesta gde budu postavljali standove. Za sad sam saznao da ce stand biti ispred ulaza mog druga ali da ih ima jos 6 strateski postavljenih po bloku 21,3 i 70. Moze slobodn da se igraju igrice uradi speed test skine muzika, film, ode na skyp itd. ko voli nek izvoli.
Po pitanju Prve, Fox i ostalih kanala. Situacija je sledecaimace ih programska sema ce se prosirivati za iste pare. Razlog sto nemaju sad odma nama trazene kanale jeste sto nisu uspeli da sklope ugovore sa TV kucama u fazi su pregovora i kako mi je receno bice ih dali za metar ili dva u svakom slucaju imace ih.
Ne znam kako vi ali ja sam podpisao ugovor za 40/20 tokom sledece nedelje treba da me prikljuce cekam i trljam ruke. Da se Targo nije pojavo ja bi i dalje imao RV sa 4mb i sanjao o velikoj brzinu up/down load. I istina je sve sto su rekli da nisu tu da izbace konkurenciju da bi tada bili i sami monopolisti vec da su tu da nam otvore vrata za konkurenciju da se bore za nas kvalitetom i uslugom. Da TT nije dosao nikad IKOM flajer nije sleteo u 21. Dajem im vremena polako mladi su jos ce se razvijati i siriti. A mi samo mozemo da uzivamo birajuci. Sto se tice samo CTV imace je imali su problem sa manjim ONTom koji su narucili crkao posle 4 dana i to je sto nisu hteli da daju da se sramote. Dodatni paketi pocinju od 1.11 pa ko bude ceo nek izvoli. Toliko od mene odo da sanjam opticku iglu:p

E, a da neko jednostavno pozove tehničku podršku TT-a, pita da li ima Prva ili ne i da se više ne raspreda "Rat i mir" o tome? :D

Edit: Sad videh post pre mog...Ima li insajderskih info za blokove 8, 9 i uopšte kraj oko Starog Merkatora? :p

Poslednja izmena:
E, a da neko jednostavno pozove tehničku podršku TT-a, pita da li ima Prva ili ne i da se više ne raspreda "Rat i mir" o tome? :D

Edit: Sad videh post pre mog...Ima li insajderskih info za blokove 8, 9 i uopšte kraj oko Starog Merkatora? :p

Pitao i to rekli mi uskoro, bas cicijace sa informacijama, iskreno ih pitao za 64, odgovor uskoro kazu skorije nego kad su poceli bas su sasavi

Ali ljudi niste mi stvarno jasni!Pa ja koristim TT i imam Prva TV ne znam cemu vise polemika na tu temu!

Pisem i ja da ima HRT 2 i PRVA iako ih nema na sajtu, dobio sam info zbog cega je tako, to smo resili valjda sada :D

bas lepo,da testirate 2gbit/s :D pa sta to znaci obicnom korisniku ? da je seo u ferari a ne u ficu :D

Evo insajderski info. Od ponedeljka na njihovom standu moci cemo da testiramo net i da pogledamo kvalitet slike na tv. Stand ce imati TV i laptop. Optika se dovlaci ili iz zgrade ili iz sahte sve zavisi od mesta gde budu postavljali standove. Za sad sam saznao da ce stand biti ispred ulaza mog druga ali da ih ima jos 6 strateski postavljenih po bloku 21,3 i 70. Moze slobodn da se igraju igrice uradi speed test skine muzika, film, ode na skyp itd. ko voli nek izvoli.
Po pitanju Prve, Fox i ostalih kanala. Situacija je sledecaimace ih programska sema ce se prosirivati za iste pare. Razlog sto nemaju sad odma nama trazene kanale jeste sto nisu uspeli da sklope ugovore sa TV kucama u fazi su pregovora i kako mi je receno bice ih dali za metar ili dva u svakom slucaju imace ih.
Ne znam kako vi ali ja sam podpisao ugovor za 40/20 tokom sledece nedelje treba da me prikljuce cekam i trljam ruke. Da se Targo nije pojavo ja bi i dalje imao RV sa 4mb i sanjao o velikoj brzinu up/down load. I istina je sve sto su rekli da nisu tu da izbace konkurenciju da bi tada bili i sami monopolisti vec da su tu da nam otvore vrata za konkurenciju da se bore za nas kvalitetom i uslugom. Da TT nije dosao nikad IKOM flajer nije sleteo u 21. Dajem im vremena polako mladi su jos ce se razvijati i siriti. A mi samo mozemo da uzivamo birajuci. Sto se tice samo CTV imace je imali su problem sa manjim ONTom koji su narucili crkao posle 4 dana i to je sto nisu hteli da daju da se sramote. Dodatni paketi pocinju od 1.11 pa ko bude ceo nek izvoli. Toliko od mene odo da sanjam opticku iglu:p

E da kada smo vec kod standa da li ce imati showroom kao SBB u BG-u i kada?

Pisem i ja da ima HRT 2 i PRVA iako ih nema na sajtu, dobio sam info zbog cega je tako, to smo resili valjda sada :D

Jesmo vise resili smo ostalo je da se neko smiluje i stavi mnogo slika ili jedan veliki snimak i sve da pokaze merenja i sve cega se seti od igrica i tako to....

Poslednja izmena:
sve to stoji nego sta biste radili sa tolikim upload-om ? :)

E da kada smo vec kod standa da li ce imati showroom kao SBB u BG-u i kada?

Jesmo vise resili smo ostalo je da se neko smiluje i stavi mnogo slika ili jedan veliki snimak i sve da pokaze merenja i sve cega se seti od igrica i tako to....

Ja kolko mogu napisao sam. Ne mogu svaki info sa vama da podelim , ali dobro imace sad vecina vas priliku da isproba :)

Mogu da odem do sopa i sve isprobam, ali glupo mi sad tamo da budem i snimam sve to :D To cu prepustiti nekome da odradi u home edition :)

Poslednja izmena:

Meni up neznaci nesto niti ga koristim ali TT bi koristio zbog:

- SBB najveci paket mora ugovor na 1 godinu da se placa / TT moze 1 mesec da uzmes 120/60 i da vratis na ovaj njnizi paket

- SBB Slika je ok ali daleko od onoga sto nudi TT pa cak i IPTV ima bolju sliku od SBB-a

-SBB mali upload / TT zadovoljavajuci up i imam torent tako da mogu da skupljam poene koji mi nisu bili interesantni do skoro jer sam imao mali up ( i predpostavljam da ce vecina i zato uzeti) :)

- SBB optike nema i neznam kada ce doci do mene a ako TT nestanje sa ovima pre ce doci do mene nego SBB

- Posto sam se prijavio na sajtu 30 dana besplatno / SBB nenudi tako nesto...

Poslednja izmena:
Eto npr. ja snimim to sve sad i kada bi ja to uploadovao :D Neka se novopeceni Targovci malo aktiviraju.
Pa na privatnim trackerima ili bilo kom torrent sajtu moras da odrzavas ratio, tako da je to mnogo brze ostavriti sa TT.

Malopre vidim ekipu koja radi za TT ispred zgrada u Luja Adamiča 32-34 koja razvlači optički kabl iz šahta pa kroz kanalice u ulaze. Priupitah usput kada će realizacije, tj. priključivanje krajnjih korisnika, a oni mi odgovoriše: veoma brzo, kažu da posle njih ide ekipa iz marketinga za potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima, a onda dolazi treća ekipa koja povezuje po stanovima opremu. Na moje pitanje kakva je situacija sa uličnim i magistralnim vodovima, rekoše da je to odavno gotovo i povezano, tako da eto malo "optimističkih" očekivanja za centralne blokove (7, 7a, 8, 8a) starog dela NBG (paviljoni).

Kod mene treba da dodju u ponedeljak prepodne da odrade instalaciju u stanu. Hteo bih da pitam one koji su vec prikljuceni, da li internet i kablovska mogu da se koriste odmah posle instalacije, ili mora nesto da se saceka?

Meni se desi da treba da dignem više GB na YouTube ili na neki FTP server i izuzetno bi mi značilo da mi to traje recimo 20-ak minuta umesto 6,5 sati.

A jel' treba za uvodjenje instalacije do stana pristanak polovine stanara i te fore?

Potrebna je saglasnost Skupštine stanara zgrade, tj. Predsednik (predstavnik zgrade) u ime stanara daje saglasnost za uvođenje instalacija u ulaz zgrade(vertikale). Za svaku odluku je potrebna polovina stanara koji su saglasni, mada ovo u realnom životu ne funkcioniše baš tako, jer ili predsednik skupštine stanara ne da saglasnost (ili je da) bez konsultovanja stanara.
Bez ovoga nema uvođenja instalacije.

Treba im samo dozvola za ulazak u zgradu, i ako si ti jedini koji hoces njihovu uslugu prikljucice te.

Shit!:smash: U mojoj zgradi dijabola do dijabole. A i celo naselje je tu negde otprilike. Verovatno bi ja tu bio taj koji bi trebao da se cimam i vucem za rukav nekoga. A sto oni lepo kao firma koju interesuje da se razvija i profitira sto vise ne bi dosli kod predstavnika stanara ili koga vec i sredili to?

Nazad
Vrh Dno