Šta je novo?

Targo Telekom

da li je krenulo postavljanje optike po unutrasnjosti, izuzev novog sada i beograda? konkreno mislim na sabac, valjevo, loznicu, cacak i druge gradove.

Kazu bice vec od sutra :D

Na stranu sala, backbone je odradjen sa optikom, tako da samo treba razgranati po manjim mestima. ftth kao takav nece skoro biti kao mogucnost svakom korisniku u unutrasnjosti Srbije.

Ja sam se vec smorio sto drugi mesec placam skoro 2200 din 4 mb/s cekajuci ovo... a sve kao da se ne obavezem negde sad... kad samo sto nije pocelo.

^Same here..Kad videh juce racun 2200 na 4/512 doslo mi je da placem...

Sve bi bilo savrseno da su dali 25% popusta uz ugovor potpisan na 2 godine. Ovako su skupi.
Njihov internet ce uzeti jedino ljudi kojima je potreban veliki upload. Svi kojima je "svejedno" koliki je upload nece ih uzeti.

Lepo je kad nesto neznas pa ti google kaze,kad ti treba neka slika a ti je nadjes,kad ti se gleda neki film a ti ga skines,kad...
Sve to neko stavi na net.
To su oni kojima nije svejedno koliki je upload.
...i ja ih ovom prilikom pozdravljam :wave:

Poslednja izmena:
Nisu svi iz BG-a i ne mogu da biraju provajdere. Ne znam sto su i isli u Bg kad vi vec imate super ponude.
Ja mislim da bi vise profita imali kada bi se posvetili unutrasnjosti, a ne Bg-u.

Slab je standard u unutrašnjosti da bi im se to isplatilo. Malo je korisnika.

Lepo je kad nesto neznas pa ti google kaze,kad ti treba neka slika a ti je nadjes,kad ti se gleda neki film a ti ga skines,kad...
Sve to neko stavi na net.
To su oni kojima nije svejedno koliki je upload.
...i ja ih ovom prilikom pozdravljam :wave:

Apsolutno podržavam, neki od nas i seeduju neke stvari, nisu svi ovde samo leech-eri.

A neki imaju i kućni FTP, koriste (ili bi koristili da imaju veći UL) Skype HD, a ima i nas koji imaju više korisnika interneta istovremeno u kući, a tu mali UL vrlo lako uguši link.

Vidim da Targo i dalje ovde zamajava narod...aman ljudi, idite radite nesto pametno, vidite da oni nece skoro da pocnu sa radom. Sta reci kad jos ni cene na sajtu nisu objavili...sad cujem da su najavili pocetak rada za sredinu septembra. Kad dodje septembar, bice oktobar i tako ukrug. Pa mislim da je to 5 ili 6 odlaganje! Toliko o ozbiljnosti "renomirane" firme. Boze, zar je moguce da ima toliko ovaca za sisanje?!
Ko je kod njih vec dobio net, svaka mu cast! Ali ovde ja ne vidim nista sadrzajno, sve suplja razglabanja tipa kako su najbolji, najkvalitetniji, najjeftiniji, kako su mega, giga i naj u svakom pogledu...maniste se corava posla. Vidite da su bezobrazni. To sto su slovenacka firma nikako ne znaci da su po definici kvalitetniji od nasih internet provajdera! Kad bi se neki domaci provajder ponasao kao Targo (Nuba invest) mislim da biste ga odmah oterali u trista pi*de mater*ne! Mnogo ste bre tolerantni na njihov bezobrazluk...

Poslednja izmena:
A BG ima povoljnije provajdere sta ce TT tu, ni tu nema profita.
Ali kada bi zasli tamo gde ljudi nemaju kablovskog provajdera verujem da bi bilo dosta korisnika, kao naprimer Vojka kod Pazove.

Mnogo smo tolerantni na bezobrazluk i ostalih, ne vidim da je ijedan provajder nešto mnogo dobar.

Telekom kod mene već godinama obećava da će da proširi izdvojeni stepen centrale na kojoj je moja zgrada, ali se to godinama ne dešava. IPTV-a nema, 40 ADSL pretplatnika na 450+ stanova. A svemirske brzine ADSL-a i kvalitet tel. parica su posebna priča.

PTT KDS godinama obećava digitalnu kablovsku, ali ništa od toga. O linku u zadnjih godinu dana i usluzi da ne pričam.

IKOM je tek pre neki dao ponudu da nešto uradi u zgradi, iako smo im na 300m od njihove centrale u Džona Kenedija.

SBB ne ulazi u naš kraj i neće skoro. A inače u stanu kod moje majke u Kš, već dva meseca tehnička služba ne može da se smiluje da zameni spliter koji ne valja, iako su 100 puta zvani. Na kraju ću ja zameniti kad budem uskoro išao. Ne šalju račune, nego moraš sam da ideš kod njih i da plaćaš. Dva puta isključili internet i to preko vikenda, iako je plaćen zbog "greške u sistemu."

Itd, itd.

Njihovo zavlačenje korisnika traje godinama. TT se kod mene u zgradi pojavio u maju, u junu postavili vertikalu. Zavlače me dakle od juna, pa mi je stepen tolerancije preme njima daleko veći od domaćih provajdera koji vedre i oblače godinama.

Ako bih oterao sve koji ne valjaju u 3PM, morao bih da ostane bez interenta. Gledam samo da izaberem manje zlo.

U Srbiji je pristojan provajder koji daje normalan DL i UL, stabilan link bez zagušenja, tehničku podršku koja nešto zna (tj. koja nije u endless loop-u: "da li ste probali da isključite i uključite modem?") još uvek čist SF.

Poslednja izmena:
Mnogo smo tolerantni na bezobrazluk i ostalih, ne vidim da je ijedan provajder nešto mnogo dobar.

Telekom kod mene već godinama obećava da će da proširi izdvojeni stepen centrale na kojoj je moja zgrada, ali se to godinama ne dešava. IPTV-a nema, 40 ADSL pretplatnika na 450+ stanova. A svemirske brzine ADSL-a i kvalitet tel. parica su posebna priča.

PTT KDS godinama obećava digitalnu kablovsku, ali ništa od toga. O linku u zadnjih godinu dana i usluzi da ne pričam.

IKOM je tek pre neki dao ponudu da nešto uradi u zgradi, iako smo im na 300m od njihove centrale u Džona Kenedija.

SBB ne ulazi u naš kraj i neće skoro. A inače u stanu kod moje majke u Kš, već dva meseca tehnička služba ne može da se smiluje da zameni spliter koji ne valja, iako su 100 puta zvani. Na kraju ću ja zameniti kad budem uskoro išao. Ne šalju račune, nego moraš sam da ideš kod njih i da plaćaš. Dva puta isključili internet i to preko vikenda, iako je plaćen zbog "greške u sistemu."

Itd, itd.

Njihovo zavlačenje korisnika traje godinama. TT se kod mene u zgradi pojavio u maju, u junu postavili vertikalu. Zavlače me dakle od juna, pa mi je stepen tolerancije preme njima daleko veći od domaćih provajdera koji vedre i oblače godinama.

Ako bih oterao sve koji ne valjaju u 3PM, morao bih da ostane bez interenta. Gledam samo da izaberem manje zlo.

U Srbiji je pristojan provajder koji daje normalan DL i UL, stabilan link bez zagušenja, tehničku podršku koja nešto zna (tj. koja nije u endless loop-u: "da li ste probali da isključite i uključite modem?") još uvek čist SF.

+1

Ne znam za vas, ali ja uglavnom nisam imao problema sa domacim provajderima osim davno sa PTTovim kablovskim netom. Njihov kablovski je bio zivi ocaj...mozda zato sto sam ga koristio cim su uveli tu mogucnost. Posle sam koristio Eunet ADSL i sve je bilo manje-vise OK. Brzina je bila dosta manja od sadasnje, ali je takvo bilo vreme. Generalno sam bio sam zadovljan. Posle par godina sam presao na toliko pljuvani Telekom ADSL i bio jos zadovoljniji. Prakticno nikakvih problema za 2 godine nisam imao. Evo sada sa kod Oriona i jos sam zadovoljniji. Dobijam 10/1 mb/s za samo 1290 din! I bukvalno nijedan jedini problem do sada nisam imao...tako da, ili ne zivimo u istoj drzavi ili se previse razlikujemo u pogledu zahteva.
Ne kazem da pojedini nasi provajderi nisu problematicni, ali apsolutno ne verujem u pricu kako nijedan domaci provajder ne valja, pa sad treba da se hvatamo za slamsku spasa zvanu Targo telekom! Prosto nije tako, sto ne znaci da domace internet trziste ne treba da bude kvalitetnije i jeftinije...

...i naravno, svaka konkurencija je dobrodosla, ali PRAVA konkurencija koja ce na trziste doneti KVALITET i POVOLJNU CENU! Onaj ko ne postuje svoju rec ne moze da racuna na poverenje korisnika, a upravo to Targo cini visestrukim odlaganjem pocetka rada. Pa ako na samom pocetku nisu sposobni da odrze obecanje, sta kasnije ocekivati?!
Ipak se nadam da ce doneti novi kvalitet na nase traziste, ali kako su poceli nisam siguran...ajde da vidimo! Samo bih voleo da prema svima imamo iste arsine, jer ne vidim zasto bi neki tamo Slovenac bio privilegovan u odnosu na bilo kod srpskog provajdera. Jel zato sto je iz EU, a ona je sveta krava u koju se ne sme dirnuti? Ma bre ako ne valjaju, ima da ih kritikujem na sav glas kao sto kritikujem ove domace!

Horejšio, prvi ti imaš dvostuke aršine. :)

Pominješ 10/1 za ~1300 din, a ta usluga (D@H) je dostupna na određenom broju lokacija. To dalje znači da Orion telekom diskriminiše ostale korisnike, jer ne vidim razlog da tamo neki lik ima D@H a ja nemam! Ne zanimaju me vađenja, ''nema optike blizu Vaše zgrade'' i slično. Može WiFi na 5ghz (al' da se odradi kvalitetno) i to ima da cepa samo tako.

Za Orion sam imao problema sa simetričnim linkom u firmi, koji košta mnogo više nego ADSL/kablovski za koji dva dana nisu uspeli da reše problem, sreća pa imamo višestruke linkove i nije preveliki problem ako jedan ne radi. D@H su doveli pre godinu dana na 4 broja od moje zgrade i stali.

A kad pomenu Telekom i ADSL, a Telekom je daleko veća firma od TT, svi se ove sećamo kako je počeo ADSL i koliko su se čekali slobodni ADSL portovi na centralama. Trebale su im godine da to dovedu na neki upotrebljiv nivo. Ni ostali provajderi u samom startu nisu ništa bili bolji.

TT tek razvija svoju infrastrukturu, startovali su pre par meseci, sem u Pazovi nisu ni počeli s radom.

Jedna stvar koju kod TT u startu vidim kao mogući problem je što praktično poslednji ulaze na tržište i za sada imaju mali opseg IP, tako da ne verujem da će biti lako za statičke IP i sl.

Nisam za to da ih pljujem dok ne krenu stvarno da rade, kad krenu, onda druga priča. Onda ćemo videti šta i kako rade. Za start je loše urađen, tj. nije urađen.

Poslednja izmena:
@ dzonihsv

Stvar je jednostavna i iskljucivo je ekonomske prirode. Orion omogucava tu uslogu tamo gde ima puno potencijalnih korisnika, a to su velike zgrade. Zar ocekujes da omoguci D@H po selendrama i sprovodi optiku od kuce do kuce, postavljajuci DLAN za svaku pojedinacno?! Moze i to, ali ne za te pare...morali biste posteno da platite jer je to daleko skuplja investicija. Pa ko hoce, nek izvoli.
Dakle, nije to nikakva diskriminacija, vec zdrava ekonomska logika. Uporedjenje ti je skroz promaseno, jer nijedan provajder nije socijalna ustanova vec profitna organizacija!

Za Orion sam imao problema sa simetričnim linkom u firmi, koji košta mnogo više nego ADSL/kablovski za koji dva dana nisu uspeli da reše problem, sreća pa imamo višestruke linkove i nije preveliki problem ako jedan ne radi.

Postoji li neki srpski provajder sa kojim ti nisi imao problema?!

Poslednja izmena:
@ dzonihsv

Stvar je jednostavna i iskljucivo je ekonomske prirode. Orion omogucava tu uslogu tamo gde ima puno potencijalnih korisnika, a to su velike zgrade. Zar ocekujes da omoguci D@H po selendrama i sprovodi optiku od kuce do kuce, postavljajuci DLAN za svaku pojedinacno?! Moze i to, ali ne za te pare...morali biste posteno da platite jer je to daleko skuplja investicija. Pa ko hoce, nek izvoli.
Dakle, nije to nikakva diskriminacija, vec zdrava ekonomska logika. Uporedjenje ti je skroz promaseno, jer nijedan provajder nije socijalna ustanova vec profitna organizacija!

Ekonomska ili ne-ekonomska računica, to je opet diskriminacija. Ako bi se navodio po primeru D@H koji si dao.

...i naravno, svaka konkurencija je dobrodosla, ali PRAVA konkurencija koja ce na trziste doneti KVALITET i POVOLJNU CENU! Onaj ko ne postuje svoju rec ne moze da racuna na poverenje korisnika, a upravo to Targo cini visestrukim odlaganjem pocetka rada. Pa ako na samom pocetku nisu sposobni da odrze obecanje, sta kasnije ocekivati?!
Ipak se nadam da ce doneti novi kvalitet na nase traziste, ali kako su poceli nisam siguran...ajde da vidimo! Samo bih voleo da prema svima imamo iste arsine, jer ne vidim zasto bi neki tamo Slovenac bio privilegovan u odnosu na bilo kod srpskog provajdera. Jel zato sto je iz EU, a ona je sveta krava u koju se ne sme dirnuti? Ma bre ako ne valjaju, ima da ih kritikujem na sav glas kao sto kritikujem ove domace!

Kao prvo napravio si katastrofalni gresku kada si rekao "a upravo to Targo cini visestrukim odlaganjem pocetka rada" svetlosnim godinama je daleko da TT ima odlaganje pocetka rada jer neko ko bi samo citao tvoji post pomislio bi da je targo nije stavio ni 1 m kabla pa govori pocecemo sa radom idi na 1 radni dan onih koji rade to i ti radi 5 dana barem i kada dodjes pa kazi da li se zezaju ili ozbiljno rade...... E sada ja bi ovu tematiku odvojio na 2 dela :

1. Pocetak prikljucivanja kada ce nesto da bude gotovo pa se rok probije...

2. Sam kvalitet usluge podrska stabilnost ping i jos jedna vazna stavka (Brzina koja je na papiru zagarantovana) neznam da li ce tako biti u buducnosti ali sam cuo da brzina nece padati ispod zacrtane brzine znaci nece biti umesto 10,9.60 i umesto 5,4.3 koliko vas ovde kao i ti tvrdi da ima 10 Mb/s a ja pitao nekoga ovde da mi postavi speed test oriona ono 8,8 i 0.87 ? i ping 40 koji je ocajan u najmanju ruku I on kao ima 10/1 ?

Operateru treba suditi po dve stvari brzina kojom obavlja posao i usluga koja pruza TT se pokazao da mu nije jaca strana pruzanja usluge sada cemo do vas da stignemo za 1 mesec ali po meni MNOGO je bitnije stabilnos rad i ljubazno osoblje i brz odaziv i brzo resavanje problema to je ono sto jos nije pocelo sa radom pa cemo videti kako to funkcionise...

Poslednja izmena:
Postoji li neki srpski provajder sa kojim ti nisi imao problema?!

Ovo su samo problemi koje sam imao s nekim od provajdera ove godine. Nisam prosečan korisnik i imam 10ak linkova što privatno, što u firmi u raznim gradovima, pa otud malo više iskustva s provajderima.

SBB mi uglavnom radi fino, ako izuzmemo činjenicu da neće da dođu u stan kod majke i da zamene spliter i to što su isključivali net zbog greški u "sistemu". Sa optikom u firmi nemamo problema, mada za te pare ne bi ni smeli da imamo.

PTT KDS mi za 3/0.256 naplaćuje 1600 din mesečno, sam kvalitet linka je uglavnom OK, ali brzina za te pare nije. Kablovska im je očaj živi.

Telekom ,,, ne želim da dužim, bilo bi par strana.

Orion - u firmi sam ti rekao šta se desilo, sa D@H su pre više od godinu dana došli na nekih 150m od moje zgrade i tu stali, a zgrada ima 6 ulaza i 450+ stanova gde i nemaš izbor sem ADSL i PTT KDS-a i nije tamo na nekoj planini nego na NBG, tako da tvoja rečenica o ekonomskoj isplativosti ne stoji. Kao da su stali s širenjem svoje D@H mreže.

TT tek treba da pokaže šta ima da ponudi, ne verujem ni sa njma da ću biti bez zamerki, ali uvek mogu da me demantuju :)

Poslednja izmena:
Zasto trolovanje? Kazem svoje misljenje o Targo telekomu i o njihovom nastupu.
Ne vidim poentu teme ako bi pisali samo oni koji imaju nesto pozitivno da kazu.

Ne boj se aleksandre, nece oni povuci svoju ponudu zbog toga sto sam ja uzeo IKOM :)
Dobices super brzi internet... sredinom decembra ;) ... 2013-e ;D
Trovanje, ne trolovanje. Trolovanje je nesto drugo. Tesi se koliko hoces da si napravio dil decenije, ali ako bi moglo to sto nema nikakve veze sa temom da se na temi i ne objavljuje... Mi sto cekamo znamo sta cekamo i sto cekamo, pa kad-tad, i zamisli, ne saljemo postove na forum preko goluba pismonose, vec preko us*anog i preskupog neta kojim se ti hvalis. Ne treba ti brze od 6/512? Pa uzivaj zemljace, da znas samo, to na trzistu ima vec 3 godine za male pare tako da ne znam cemu odusevljenje, i sta trazis ovde? Ovo onda ocito nije tema za tebe.

Neko je rekao kako bi sve bilo lepo da je TT dao 25% popusta na Ugovor na 24 meseca, i da su ovako preskupi obzirom da ne daju pomenuti popust. Meni, kao korisnisku Traljakom ADSL-a, a i svima koji koriste isti, osnovni paket koji TT nudi za 1.500din mesečno uz obavezujući Ugovor na 24 meseca, mesečno štedi skoro 700din mesečno, pošto Telekomu mesečno plaćam 2.100 za brzinu od 4Mega. Tako da tehnički, dobijam(o) oko 33% popusta ako se ne varam i 2.5 puta veću brzinu download-a. I kada sam za Telekom potpisivao Ugovor, takođe je bio obavezan na 24 meseca. Ne znam šta je tu preskupo, i smatram da je cena i više nego korektna. I valjda je napokon došlo vreme kada Traljakom više neće moći da daje bezobrazno male brzine za bezobrazno velike pare.

Poslednja izmena:
Pricao sam jednom prilikom sa prijateljicom koja radi u Telekomu, na temu zasto su tako skupi sto se tice interneta a brzine su tako male, jednostavan i meni frapatan odgovor je usledio: "Zasto bi ulagali u infastrukturu, kada i ovako imamo pristup u 90% domacinsta, jedino neko ko ima alternativu moze da odabere nekog drugog operatora, vecina za sada nema, tako da je nama profit zagarantovan i bez nekog ulaganja i smanjenja cena a tu je i prodaja na pragu! Ja sam bio zatecen, ali kada sam bolje razmislio tako je! Umesto da su ulagali u mrezu i naprave kompaniju koja ce donositi ograman profit i biti konkurentna oni su tu gde jesu, jer su monopolisti...

Tema je Targo Telekom. Od danas ću brisati sve poruke koje budu van te teme.

Trovanje, ne trolovanje. Trolovanje je nesto drugo. Tesi se koliko hoces da si napravio dil decenije, ali ako bi moglo to sto nema nikakve veze sa temom da se na temi i ne objavljuje... Mi sto cekamo znamo sta cekamo i sto cekamo, pa kad-tad, i zamisli, ne saljemo postove na forum preko goluba pismonose, vec preko us*anog i preskupog neta kojim se ti hvalis. Ne treba ti brze od 6/512? Pa uzivaj zemljace, da znas samo, to na trzistu ima vec 3 godine za male pare tako da ne znam cemu odusevljenje, i sta trazis ovde? Ovo onda ocito nije tema za tebe.

Ovo jeste tema za mene Aleksandre, zato sto sam 3 meseca cekao da TT dodje. I sada, ne da sam uveo internet mnogo ranije, vec cu i ustedeti skoro 1000 dinara svaki mesec.
U mojoj zgradi su postavili kablove pre skoro 4 meseca. I do sada nista. U cemu je problem?
Sta se ceka toliko dugo ako su kablovi vec postavljeni, i samo treba da se sprovedu u stanove korisnika.
Mogli su da dodju kod mene i da zavrse to za sat vremena. Ali iz nekog cudnog razloga oni to ne rade, nego cekaju ko zna koliko jos vremena da prodje, iz nekih samo njima poznatih razloga. Daju oni veliki upload, ali njihova ponuda nije nesto toliko specijalno da bi ih cekao mesecima. Ja sam ukinuo fiksni telefon i ADSL jos pre 2 meseca jer su oni rekli da ce uvesti njihov internet sredinom juna. Neozbiljni su i nepouzdani.

Ne razumem zasto si ti besan i zasto mi se obracas tako agresivno i arogantno. Ja sam ti samo saljivo objasnio da ce proci barem jos dva meseca dok oni ne pocnu da pustaju njihov internet u promet.

Ma ipak su malo vise neozbiljni...Dodju u petak razvuku mi kablove i sami mi kazu, nisam ih cak ni pitao, danas ili sutra dolazimo da povezemo sve...Vec je utorak a od njih ni traga ni glasa...Neozbiljno za ozbiljnu firmu...Razumem ja sve to da su guzve veliko interesovanje, ali onda napravite neki plan rada i nemoj da lazete ljude...Ovde kod mene je dosta njih sklopilo ugovore i racunajuci da ce doci kao sto su i obecali odjavili se kod starih provajdera i sada ljudi nemaju internet...Iz dana u dan se sve vise razocaravam...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno