Lepo je kad nesto neznas pa ti google kaze,kad ti treba neka slika a ti je nadjes,kad ti se gleda neki film a ti ga skines,kad...
Sve to neko stavi na net.
To su oni kojima nije svejedno koliki je upload.
...i ja ih ovom prilikom pozdravljam :wave:
Mnogo smo tolerantni na bezobrazluk i ostalih, ne vidim da je ijedan provajder nešto mnogo dobar.
Telekom kod mene već godinama obećava da će da proširi izdvojeni stepen centrale na kojoj je moja zgrada, ali se to godinama ne dešava. IPTV-a nema, 40 ADSL pretplatnika na 450+ stanova. A svemirske brzine ADSL-a i kvalitet tel. parica su posebna priča.
PTT KDS godinama obećava digitalnu kablovsku, ali ništa od toga. O linku u zadnjih godinu dana i usluzi da ne pričam.
IKOM je tek pre neki dao ponudu da nešto uradi u zgradi, iako smo im na 300m od njihove centrale u Džona Kenedija.
SBB ne ulazi u naš kraj i neće skoro. A inače u stanu kod moje majke u Kš, već dva meseca tehnička služba ne može da se smiluje da zameni spliter koji ne valja, iako su 100 puta zvani. Na kraju ću ja zameniti kad budem uskoro išao. Ne šalju račune, nego moraš sam da ideš kod njih i da plaćaš. Dva puta isključili internet i to preko vikenda, iako je plaćen zbog "greške u sistemu."
Itd, itd.
Njihovo zavlačenje korisnika traje godinama. TT se kod mene u zgradi pojavio u maju, u junu postavili vertikalu. Zavlače me dakle od juna, pa mi je stepen tolerancije preme njima daleko veći od domaćih provajdera koji vedre i oblače godinama.
Ako bih oterao sve koji ne valjaju u 3PM, morao bih da ostane bez interenta. Gledam samo da izaberem manje zlo.
U Srbiji je pristojan provajder koji daje normalan DL i UL, stabilan link bez zagušenja, tehničku podršku koja nešto zna (tj. koja nije u endless loop-u: "da li ste probali da isključite i uključite modem?") još uvek čist SF.
Za Orion sam imao problema sa simetričnim linkom u firmi, koji košta mnogo više nego ADSL/kablovski za koji dva dana nisu uspeli da reše problem, sreća pa imamo višestruke linkove i nije preveliki problem ako jedan ne radi.
@ dzonihsv
Stvar je jednostavna i iskljucivo je ekonomske prirode. Orion omogucava tu uslogu tamo gde ima puno potencijalnih korisnika, a to su velike zgrade. Zar ocekujes da omoguci D@H po selendrama i sprovodi optiku od kuce do kuce, postavljajuci DLAN za svaku pojedinacno?! Moze i to, ali ne za te pare...morali biste posteno da platite jer je to daleko skuplja investicija. Pa ko hoce, nek izvoli.
Dakle, nije to nikakva diskriminacija, vec zdrava ekonomska logika. Uporedjenje ti je skroz promaseno, jer nijedan provajder nije socijalna ustanova vec profitna organizacija!
...i naravno, svaka konkurencija je dobrodosla, ali PRAVA konkurencija koja ce na trziste doneti KVALITET i POVOLJNU CENU! Onaj ko ne postuje svoju rec ne moze da racuna na poverenje korisnika, a upravo to Targo cini visestrukim odlaganjem pocetka rada. Pa ako na samom pocetku nisu sposobni da odrze obecanje, sta kasnije ocekivati?!
Ipak se nadam da ce doneti novi kvalitet na nase traziste, ali kako su poceli nisam siguran...ajde da vidimo! Samo bih voleo da prema svima imamo iste arsine, jer ne vidim zasto bi neki tamo Slovenac bio privilegovan u odnosu na bilo kod srpskog provajdera. Jel zato sto je iz EU, a ona je sveta krava u koju se ne sme dirnuti? Ma bre ako ne valjaju, ima da ih kritikujem na sav glas kao sto kritikujem ove domace!
Postoji li neki srpski provajder sa kojim ti nisi imao problema?!
Trovanje, ne trolovanje. Trolovanje je nesto drugo. Tesi se koliko hoces da si napravio dil decenije, ali ako bi moglo to sto nema nikakve veze sa temom da se na temi i ne objavljuje... Mi sto cekamo znamo sta cekamo i sto cekamo, pa kad-tad, i zamisli, ne saljemo postove na forum preko goluba pismonose, vec preko us*anog i preskupog neta kojim se ti hvalis. Ne treba ti brze od 6/512? Pa uzivaj zemljace, da znas samo, to na trzistu ima vec 3 godine za male pare tako da ne znam cemu odusevljenje, i sta trazis ovde? Ovo onda ocito nije tema za tebe.Zasto trolovanje? Kazem svoje misljenje o Targo telekomu i o njihovom nastupu.
Ne vidim poentu teme ako bi pisali samo oni koji imaju nesto pozitivno da kazu.
Ne boj se aleksandre, nece oni povuci svoju ponudu zbog toga sto sam ja uzeo IKOM
Dobices super brzi internet... sredinom decembra... 2013-e ;D
Trovanje, ne trolovanje. Trolovanje je nesto drugo. Tesi se koliko hoces da si napravio dil decenije, ali ako bi moglo to sto nema nikakve veze sa temom da se na temi i ne objavljuje... Mi sto cekamo znamo sta cekamo i sto cekamo, pa kad-tad, i zamisli, ne saljemo postove na forum preko goluba pismonose, vec preko us*anog i preskupog neta kojim se ti hvalis. Ne treba ti brze od 6/512? Pa uzivaj zemljace, da znas samo, to na trzistu ima vec 3 godine za male pare tako da ne znam cemu odusevljenje, i sta trazis ovde? Ovo onda ocito nije tema za tebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari