Šta je novo?

Targo Telekom

Ovo je smesno, Vektor deli kod mene u kraju flajere sa ponudom od 20Mb/s po ceni od 1590 din, to je cena za Targo od 10Mb/s. Smesno je jer Vektor nema izvucene opticke linkove u mom kraju.
Vidim svi nesto kriziraju oko ugovora, kolektivna amnezija, do pre godinu i nesto svi su provajderi hvatali na to, jedna cena (astronomska) bez ugovora, druga cena (povoljnija) ako se vezes ugovorom.
To sto u ugovoru svasta pise e pa narode zalite se drzavnim organima koji su nadlezni za to, takvi su i ugovori koje potpisujemo sa bankama itd.

Poslednja izmena od urednika:
Jel taj ONT ima samo koax kao televizijski izlaz? Jel nude neki STB za TV koji nema DVB-C ili DVB-C2? Ne misle valjda da gledaš analogni signal?

Samo koax i IPTV kada dodje to na red. Ne nude nista dodatno za sada ili analogn ili DVB-C.A oni koji jos uvek imaju obican Tv(kao i ja sto imama) sta ce im digitalna na njemu.

Poslednja izmena:
Takva TV ponuda je tehnički nekompletna.

Nevidim kako je njihova obaveza da tebi obezbede STB za digitalno gledanje kanala, oni pustaju i koax analogni i DVB-C neskremblovani signal. Ako ti nemas DVB-C televizor gledaj analogne.

sve je bolje od stb-a i dodatnog daljinca... + u 99% slucajeva su jako spori/bagoviti uredjaji + ima ljudi koji imaju vise od 1-tv (3-4) i tek onda STB ne sluzi nicemu.

Kizo odakle si? :D
Jel igras ti online igre? Ja imam manji ping na Kopernikusu.

Do sad smo sve isprobali osim igrica, zar je moguce da nema gejmers jos kod TT? :)

Ne trebaju vam igre za stabilnosti pinga.

CMD. Kucaš ''ping ip nekog game servera -t'' (bez znakova navoda naravno). Pustiš da radi 10-15 minuta i eto ti situacije sa igrama. Ako imaš slab komp, ping u igri može biti nešto viši, ali sa boljim tih problema nema.

Ali su ti utisci bazirani na ličnom iskustvu doimanja online igranja. Nekome ping od 50ms ne smeta, neko ne može da igra sa ''tolikim'' pingom. Plus, nema svaka igra isti net code, pa sa jednom igrom ping od 30-40ms bukvalno odgovara drugoj igri i rangu pinga od 10-20ms.

Kizo odakle si? :D
Jel igras ti online igre? Ja imam manji ping na Kopernikusu.

Do sad smo sve isprobali osim igrica, zar je moguce da nema gejmers jos kod TT? :)

Evo sad sam probao WoT. Ping je 80-110 i jako sam se smorio i bas lose radi jer nekad takav ping nije problem. Na PTT KDS-u mi je oko 45 i radi super.

@kiza Bg ili Pazova?

izmena: A sada vidim da si napisao PTT KDS, pa pretpostavljam da si na nbg

Poslednja izmena:
Ja cu veceras da se vratim sa puta bicu kod ujaka neka mi neko da servere za CS6 i ja cu igrati i slikati pozz...

Evo sad sam probao WoT. Ping je 80-110 i jako sam se smorio i bas lose radi jer nekad takav ping nije problem. Na PTT KDS-u mi je oko 45 i radi super.

Moj ti je savet da vidis koja je ip adresa tog game servera, te da uradis u cmd-u tracert "ip", sa dobijenim tracert-om pinguj svaki ip te ces videti koja tacka u prolazu je za targo problematicna. Medjutim ovom tehnikom mozes testirati samo tvoju odlaznu putanju, najbitnija je dolazna putanja. Neki game server-i imaju na svom web sajtu testiranje dolazne rute.

za sad glavni problem targo telekoma jeste sto nema puno izlaznih tacaka iz .rs i koliko vidim njihov link ide direktno u .si ali kako bude vreme prolazilo sigurno ce se pristupiti i ka drugim lokacijama pa ce peering i routing biti bolji :)

ne zaboravimo kako je SBB na pocetku poceo... pa je danas solidan provajder...

takodje za game servere manje vise serveri koji su hostovani u nemackoj imaju najmanje problema sa .rs jer skoro svi vodeci provajderi u srbiji imaju direktan link ka nemackoj DE-CIX... tako da stvari oko pinga zavisi od vise faktora...

Jedva čekam meni da uvedu pa da opletem po Battlefield 2 (original) online. Na Telekom Click4, ping mi se kretao između 40 i 60...videću kakva će situacija biti sa Targom :)

Kizo stavio si na speedtestu server Pristina ??

Mala molba, neka se prijave zainteresovani sa Zrrenjaninskog puta (krnjaca), potez oko kafane bitolj. Zanima me broj zainteresovanih i da li ih ima. Da ne placam razvlacenje mikro rova za sebe 2.5 km. Ako bi bilo vise ljudi, verujem da bi oni (targo) bili zainteresovani da razvuku infrastrukturu sa pancevca. Chekam da mi se jave sa ponudom.

Imaju kablove na pančevcu? Jel to znači da bi skoro mogli u taj deo bg (palilula)?

Dok ne zavrse NBG, tesko da ce krenuti kod vas. Kablove sigurno imaju tu u blizini, ali prvo NBG. Pa onda BG.

Nazad
Vrh Dno