Šta je novo?

Targo Telekom

Procitao sam i tvoj tvoj prethodni post, zatim sam malo procunjao po net-u, i pronasao "krivca".... U Apache serveru izgleda da EnableSendfile treba da bude off.... i cini mi se da je konacno na drugoj lokaciji DL sa mog racunara pokazao koliko bi trebalo.... Doduse, ne verujem jednom racunaru i jednoj proveri, pa cu biti 100% siguran kad probam sa jos nekog mesta :)

Hvala na pomoci.... drug... cheers

Ka iskreno ništa posebno oko Apache-a nisam podešavao. OwnCloud mi je na WAMP 2.4, imam samo podešavanja oko HTTPS-a i sertifikata pošto je samo HTTPS dopušten spolja i nešto sitnih podešavanja oko MySQL specifičnih za OwnCloud i to je to.

A TeamViewer radi pa radi, tu nema šta da se podešava.

Pohvala za Targo. Radili su promociju, izvukli su optiku pre ulaz, posle ostala otkacena kanalica. Pozvao sam podrsku, sutra dosla ekipa i sve sredili.
Tako se posluje.

@defcoon221, ne vredi, iskljucio sam real time i isto je, koristim ms essentials. Na svakom serveru je drugacije, negde divlja, a gde je veliki ping je stabilnije, ali su sve razlicite vrednosti od servera do servera. Uglavnom, brzina nigde nije manja od 26.

Deluje kao da različiti delovi mreže imaju dosta drugačije performanse :trust:, recimo tebi "divlja" download i preko 122 Mbps, dok je neko drugi rekao da mu je download samo prvi dan ili par sati divljao do činimi se ~ 50 Mbps, a meni (i mnogim drugima) je bilo konstantno 26/13 tog jutra kad je bilo povećanje, znači nikad nije ni "divljalo". Primetio sam da, u mom slučaju, a pre povećanja brzina, moj paket davao konstantnih 12/6 Mbps kada se testira sa Beogradom (speedtest.net), a isto toliko i sa 99% servera u EU tipa Nemačka (Frankfurt), Francuska (Paris), itd što je dokaz da je sve perfektno... Konstantne rezultate - samo veće (26/13) BGD i EU gradovi sam dobijao i prvi dan kada se brzina povećala sa identičnim ping-om što je i očekivano dobro, dakle sve je bilo u najboljem redu, ali sada postoji konstantan pad brzine za čak 5-10 Mbps u download-u za EU gradove/servere (Frankfurt, Paris, Cirih...) sa većim pingom, a upload je uvek konstantan kao i za BGD (~13 Mbps), što če reći da nešto nije u redu sa rutiranjem ka inostranstvu !!? Dakle upload je konstantan i to je dobro, ali download ume da bude i oko 20 Mbps ka EU na kraju testiranja sa malo većim pingom :trust: Naravno počne da testira za sekundu-dve sa recimo nekih ~32 Mbps, ali se odmah spusti na oko 15-20 Mbps za download i tako gura ostatak - 90% testa i ostane na kraju na tome, a sa druge strane testiranje u Beogradu je uvek konstantno dobro 26/13 sa očekivanim dobrim pingom... Dakle download je manji i ping veći za inostranstvom nego što treba da bude, dok je upload konstantno dobar... Kao da sada drugačije rutiraju saobraćaj ka inostranstvu pa se zato javlja taj download pad brzine i veći ping u mom slučaju/reonu gde stanujem, ili šta može da bude? Jel neko sada ima taj problem ?

Takođe, meni je recimo ping (u većini slučajeva) ka Beogradu - SBB 2 ms, a Telekom i Targo 5 ms. Mislim na većinu slučajeva, ne ono samo jednom u 10 puta da bude 0 ms... Dali je i vama takav ping ?

Ne koristim antivirus ni firewall, a čim su mi svi rezultati za Beograd konstantni i dobri, dakle problemi sa ino-serverima nisu do mene nego do mreže to jest TT-a...

Mani se speed testa, vidi kako ti radi net, download, yt, torrent... Ako ti je to ok, sta te briga sta piše na testu.

@Lik, ma meni je to samo interesantno, a realno bi mi bila puna kapa i ona stara brzina. Meni je u stvari najbitnije da nema pucanja veze, to me je uvek izludjivalo, kao i prodaja magle, tj. da mu placas 5Mb/s, a dobijas pola od toga. A ovo je fenomenalno za sada, Internet koristim jedno 15 godina i napokon sam docekao da imam vezu koja funkcionise kako treba.
Download nije mnogo razlicit ni prema inostranstvu, meni i na londonskom serveru cesto pokazuje 32, a upload oko 10. Merio sam i na ovom sajtu: http://www.whatismyip.com/speed-test/ ali svaki merac se po malo razlikuje, a i svaki server, tako da mu sve dodje relativno.

Poslednja izmena:
@Lik, ma meni je to samo interesantno, a realno bi mi bila puna kapa i ona stara brzina. Meni je u stvari najbitnije da nema pucanja veze, to me je uvek izludjivalo, kao i prodaja magle, tj. da mu placas 5Mb/s, a dobijas pola od toga. A ovo je fenomenalno za sada, Internet koristim jedno 15 godina i napokon sam docekao da imam vezu koja funkcionise kako treba.
Download nije mnogo razlicit ni prema inostranstvu, meni i na londonskom serveru cesto pokazuje 32, a upload oko 10. Merio sam i na ovom sajtu: http://www.whatismyip.com/speed-test/ ali svaki merac se po malo razlikuje, a i svaki server, tako da mu sve dodje relativno.

Druže nije to do sajta za merenje, nego do konekcije, rezultati su mi uvek isti, pa i na tom što si dao sajtu meni je download u proseku oko 15 Mbps umesto 26... isto prikazuje kao i speedtest, nema neke razlike... isti problem. Ne mogu da se žalim na pucanje, ali definitivno se na mom delu mreže nešto desilo, pretpostavljam sa rutiranjem saobraćaja ka inostarntsvu ili šta već, a otuda i problem sa download brzinom i pingom... kod Tebe to nije slučaj, ali očigledno se njihova mreža drugačje ponaša na različitim lokacijama... Ponavljam da pre povećanja brzina, kao i prvi dan kada su povećane brzine, sve je bilo OK i sa BG-om, i sa ino-serverima, ali već sad škripi :trust:

@Lik,
Pa sad nemogu da nagadjam, ali super nam je u odnosu na sve druge provajdere, nema razloga da budemo nezadovoljni, zar ne ?
speed.jpg

Evo o čemu ja pričam. Sad sam izmerio pa ti vidi... isti paket i mreža kao i ti, a bogami razlika ko nebo i zemlja rezultat... o tome ja pričam :trust:

01 Juli 2013.jpg

Nije u pitanju taj sajt za merenje, isti slučaj imam i na speedtest.net mereno sa istim serverima kad je sve bilo OK i sada kad nije, tamo gde sam pre merio i imao konstantno iste rezultate za upload i download (BGD i EU gradovi), sad je primetan pad u download-u koji sada iznosi konstantnih ~18 Mbps, a ranije je bio očekivanih 26 Mbps... to važi za sve relevantne servere po EU, evo na primer navodim Frankfurt - Vodafone.de server.

Testirano danas ujutro, oko 7:20 - speed test, mada nebitno je vreme uvek je isto:

Beograd - SBB
http://www.speedtest.net/my-result/2810146416

a evo i rezultata kakav dobijam stalno na drugim serverima u Evropi na kojima je ranije bio isti rezultat kao i za Beograd sto se tice download i upload brzina, naravno ping je veci i to je OK:

Frankfurt - Vodafone.de
http://www.speedtest.net/my-result/2810149516

Kao sto se jasno vidi, download van Srbije je konstantnih ~18 Mbps, a prvog dana povećanja je bio očekivanih 26 kao i za Beograd.
Primetan konstantan pad u download-u, a često skače i ping, mada ajde sada je ping dobar. Razlika download brzine za EU gradove je dobrih 7 Mbps manje! Neoseća se to sad bog zna koliko u svakodnevnom radu, ali da ima tu neki problem na njihovoj strani, definitivno ima.

Otvorite gore-naveden link za Frankfurt i postujte rezultate sa istim serverom (Vodafone.de) da uporedim, pogotovu ako imate paket 26/12 Mbps...

Poslednja izmena:
Da, tacno tako:

Frank.jpg

Kod mene je i dalje nestabilnije, ali sudeci po proseku merenja na beocity.net, dodje mu otprilike to isto:
prosek.jpg

"ako imate paket 26/12 Mbps..."
----
pa to nam je paket 24/12 :)
nisam ni ocekivao da ce biti bas tolika velika razlika u odnosu na druge provajdere, izuzetno su korektni za sada. Iz bojazni da nesto ne bude u redu sam uzeo taj paket, racunajuci ako sve bude u redu da kasnije promenim. Ali ne znam da li bi mi sta i znacilo da promenim. Nije ni velika razlika u lovi za 40MB na ugovor od 2 godine. Ovaj mi je na godinu i dodje 1900 mesecno, onaj bi bio 2100 prve godine, a kasnije 3000, ali mislim se, koja svrha.

Poslednja izmena:
@Soboslikar - Tebi je i sa Frankfurtskim serverom download brzina 26 Mbps što je normalno, tako je i meni bilo pre. Sada je meni, kao što se vidi iz priloženog, download brzina (za Frankfurt) pala na konstantno 18 Mbps, a treba da je i dalje 26... O tome ja govorim.

@defcoon221 - zvaću, pa javljam...

Poslednja izmena:
Da da, razumeo sam sta si hteo da kazes. Nije mi uvek tacno 26, ali od 25 do 26 na tom serveru.

Da li se meni čini ili je TT od kada je krenula ova akcija od 1. juna ukino pakete preko 40mbs?

Gde je onaj od 100/50? Bio je oko 6k+ rsd. Ja hteo da ih čekam za to. Sad ću izgleda morati kod Oriona na 100/20 za 10k. Bezveze. :(

@bbK1ng, imaju pakete do brzine 2,5/1,25 Gbps, samo nisu objavili sve cene.

Ima li neko taj max paket ? :d

Evo o čemu ja pričam. Sad sam izmerio pa ti vidi... isti paket i mreža kao i ti, a bogami razlika ko nebo i zemlja rezultat... o tome ja pričam :trust:

Pogledajte prilog 117791

Samo me zanima, jesi li zvao tehnicku podrsku i sve to pricao njima? "Razlicito rade razliciti delovi mreze" je sasvim moguce, ako negde nije dobro splajsovan opticki kabl, ili ako kod tebe se opticki kabl prelama na mnogo mesta pa imas pad u kvalitetu signala. Nema potrebe da bilo ko nagadja u cemu je problem, jer postoje uredjaji kojima se to proverava, i mogu tacn da ti kazu kakav je signal kod tebe na ulazu u ONT.

Da ne bi nagadjali, lupetali razne gluposti, ti problemi se najbrze resavaju ako se pozove tehnicka podrska. Kao sto neko pre rece - zovi ih i napisi nam sta je bilo, sta su ti rekli, i konacno da li je to sredjeno...

@enes > Nije kod mene problem montaža u bilo kom fizičkom smislu - kabl i spojevi, pa čak ni ONT ili moj ruter ili lap-top, jer da je bilo šta od toga problem onda bi imao iste simptome i za server u Beogradu, a merenja su extra, sve u najboljem redu kada merim sa Srbijom (BGD). Dakle iz nekog razloga, isključivo imam pad download brzine sa inostranim serverima, a ne i sa Srbijom, što ukazuje da je to problem mreže koja iz nekog razloga meni obara download protok sa inostranstvom ! Ne moguće je da moj računar ili ruter ili ONT pravi razliku dali se komunikacija vrši sa Srbijom ili van sa inostranstvom... možda TT-ov software/oprema koji ograničava protok korisnicima, pa i meni, iz nekog razloga u mom slučaju brljavi, ili jednostavno rutira na zagušenim rutama i otuda svi moji problemi.

Zvao sam danas Call centar TT-a, i ljubazna službenica je moj opis problema prosledila nadređenima, i rekla da će mi najverovatnije biti resetovan nalog u sistemu ili šta god to značilo i da će mi se neko javiti uskoro sa rešenjem mog problema... to je danas bilo oko podneva i očekujem njihov poziv i rešenje problema... čim mi jave i čim rešim moj čudan problem, javljam...

P.S. Pre povećanja brzine, kao i prvi dan kada mi se brzina povećala sve je bilo u redu, a opisani problem mi se pojavio u nedelju...

Poslednja izmena:
I ja sam primetio da mi je upload ponekad i upola manji ka nekim inostranim serverima (oko 6Mbps), download je uvek ok (oko 26 Mbps). Nije da se zalim i ovo mi je previse :)
Verovatno im treba vremena da srede/optimizuju mrezu posle povecanja. Bitno je samo da nema prekida...

Poslednja izmena:
Meni davaju 7 mjeseci džabe pošto imam ugovor kod drugih još toliko (i zadovoljan sam sa trenutnim provajderom). Ako je i upola kao što piše na papiru dobri su. Loša im je ponuda TV kanala.

Nije mi jasno šta kukate za tv kanalima pored ovakvih brzina interneta i gomile torent sajtova?!
ili sam ja jedini koji voli da gleda serije i filmove kad mi se prohte,a sport gleda preko live stream-a pošto se ovi naši kolju ko će bolje da proda svoj kanal.. Nekad smo na rts2 (dok se nije plaćala pretplata) imali engleze,italijane,a sad imamo kanale od 1 do 4 x xx koji se plaćaju.. :S:

Uskoro SBB izlazi sa ponudom svih njihovih kanala sd i hd sa kabla putem interneta i to bez obzira koji net posedujete kod kuce.Saltanje kanala je brzo a kvalitet slike je odlican.Ovo ce biti revolucija na kablovskom trzistu jer ce iz temelja protresti kablovske operatere koju se ne mogu takmiciti sa ponudom sbb-a koji vec ima skoro 30 hd kanala a o ostalim kanalima da i ne govorimo.Gde do sada nije stigao SBB kabl sada stize sbb net-tv.Targo TV zajedno sa Telekom IPTV-om moze odmah da kupi svoje prnje i da se koncentrise samo na opticki NET jer ce im uskoro to biti jedino sto ce im se isplatiti.

Poslednja izmena:
Uskoro SBB izlazi sa ponudom svih njihovih kanala sd i hd sa kabla putem interneta i to bez obzira koji net posedujete kod kuce.Saltanje kanala je brzo a kvalitet slike je odlican.Ovo ce biti revolucija na kablovskom trzistu jer ce iz temelja protresti kablovske operatere koju se ne mogu takmiciti sa ponudom sbb-a koji vec ima skoro 30 hd kanala a o ostalim kanalima da i ne govorimo.Gde do sada nije stigao SBB kabl sada stize sbb net-tv.Targo TV zajedno sa Telekom IPTV-om moze odmah da kupi svoje prnje i da se koncentrise samo na opticki NET jer ce im uskoro to biti jedino sto ce im se isplatiti.

Odakle ti info? Moze link ? Mislis na SBB-ov IPTV (D3i) ?

Ne znas ti kako te stvari funkcionisu...zivi bili pa videli.

Inace ugovor sa Targom sam potpisao 13.6. jos ih nema da ugrade, ovi u call centru mi kazu da je nezapamcena navala i da ne mogu sve da postignu. Rekli mi da postoji mogucnost da probiju rok od 30 dana za ugradnju, od kad su uveli ovu akciju ne mogu da postignu. Ja sam uzeo net base 1600din 24/12. TV nisam uzeo.

Evo dobio sam odgovor od TT-a na moju primedbu:
Poštovani, kolege iz tehničke podrške su proverili situaciju. Prema rezultatima sa reporting speedtesta vidi se da su dobijeni korektni rezultati, ping oko 5ms, down oko 26 Mbps, up oko 13Mbps, tako da je reklamacija neosnovana jer je validan samo speed test preko našeg servera.

Ovoga sam se i plašio, njima je validan samo test preko njihovog servera :S: na šta se ja nisam žalio, rezultati su mi tu dobri, a zašto se kod mene javlja pad download brzine sa relevantnim stranim serverima (od nedelje) to mene muči... Ostaje mi da probam da resetujem ONT ili direktno priključim računar preko UTP-a na ONT koji ima javnu IP adresu (da mu skinem bridge mod) pa da testiram onda... ali kako je moguće da imam dobre rezultate sa testiranjem u Beogradu ako je do opreme/kablova u stanu ? Videću... :trust:

Nazad
Vrh Dno