... ako mu pustim ceo link noću.
Pre neko veče sam uveče pred spavanje pustio kompletan StarTrek TOS 720p remastered, nekih 140GB, ujutru sve bilo skinuto ... sve se skine jako brzo, posle toga link bleji.
Da li pije vodu da problem, sa time što mi je integrisani wi-fi u matičnoj dostigao svoj limit i ne može da izvuče brzinu od 30Mb/s, rešim kupovinom bežičnog rutera koji bi preko UTP-a povezao na 2 kompa, a da se ruter preko svog wi-fi-a kači na ONT? I koji mi ruter preporučujete? Mislio sam da kupim ovaj: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR720N#spec
Prijatelju pa zar ti jos pustas da ti komp zuji nocu?
Ja prestao to praktikovati jos dok sam imao upola sporiji od ovih 20/1,5...![]()
Po meni je suludo da se tvoj wireless ruter bežično kači na ONT koji po meni ima slabe wi-fi karakteristike - slab i nestabilan signal, trom dhcp, itd... Po meni jedino kvalitetno rešenje je da staviš Targov ONT (ECI uređaj) u bridge mod, isključiš njegov dhcp i wi-fi, i UTP kablom ga spojiš sa tvojim wireless ruterom na koji se posle možeš povezati žično (UTP-om) i bežično... greota da extra kvalitet internet veze tj. optike a kvariš slabim wi-fi karakteristikama ONT-a :type: Ukoliko ti je ONT na nezgodnom mestu (kao meni pri plafonu), uvek možeš samolepljivim kanalicama da sakriješ UTP kabl
i da ga sprovedeš do obližnjeg stočića gde će ti stajati tvoj wi-fi ruter (kao što sam ja uradio). Ali ako pitaš dali je moguće da se tvoj wi-fi ruter kači bežično na ONT, pa da se posle kačiš žično i bežično na njega (tvoj ruter), to može ako taj ruter ima takvu mogućnost (nemaju svi ruteri to kao opciju!) ali kao što sam već objasnio suludo je.
Mozda je tebi zapao neki skart ruter ali po meni targov ONT ima sasvim solidne da ne kazem odlicne wi-fi karakteristike, bilo kojim ruterom (u cenevnoj kategoriji do 150e) neces dobiti nista specijalno bolje kad je signal u pitanju.
Što mi vređaš kompove? Kod mene ne sme komp da se čuje kad radi
A i ne radi glavni komp, 24/7 mi radi miniITX mašina koja služi kao HTPC, download, TeamViewer spolja i na njoj je OwnCloud server.
Inače OwnCloud i Targo Telekom, fantastična kombinacija![]()
Što mi vređaš kompove? Kod mene ne sme komp da se čuje kad radi
...Inače OwnCloud i Targo Telekom, fantastična kombinacija![]()
Ja imam neki svoj web server (Apache) i u nekoliko navrata sam skidao nesto sa svog kompa... DL brzina na tom drugom kompu nije htela da predje 2Mbps iako sada moj UL je 12 a DL brzina na tom ADSL-u je do 5 Mbps! Na SpeedTestovima brzine pokazuju ocekivane vrednosti (sada preko 24/12 Mbps)...
@Lik, odlicna ti je kamerica, ja imam slicnu po karakteristikama, sony cmu-br100. A pratio sam, izasla je i c930e, samo sto na nase trziste jos nije stigla, nadam se da ce uskoro.
Sto se brzine tice, kod mene jos divlja, pa ne mogu tacno ni da izmerim, uglavnom veca je od 24/12. Evo dijagrama sa speedtesta iz vise merenja, ali... sve ove minimalne brzine su mi se pokazale u zadnjem trenutku merenja. Naime, na startu merenja pocne od jedno 20-25, pa udari na 30 pa na 50 ili 70-80 i drzi u crvenom do kraja i samo secne u zadnjem momentu kad treba da iskoci rezultat i pokaze neku malu brzinu.
Pogledajte prilog 117685
Interesuje me da li se i kod vas slicno desava ? I IP adresa mi je uvek ista od kada sam na ovoj mrezi, ne znam ni da li je uopste dinamicka.
Stara Pazova ukljucujuci neka sela oko SP i Novi Beoggrad...
Tri tackice su izraz nade da ce biti jos gradova i sela na spisku.:d
Ja imam neki svoj web server (Apache) i u nekoliko navrata sam skidao nesto sa svog kompa... DL brzina na tom drugom kompu nije htela da predje 2Mbps iako sada moj UL je 12 a DL brzina na tom ADSL-u je do 5 Mbps! Na SpeedTestovima brzine pokazuju ocekivane vrednosti (sada preko 24/12 Mbps)...
Moj komp je vezan LAN kablom (preko jednog switch-a) na ONT tako da tu ne bi trebalo da bude problema. Jel imate ideju u cemu bi mogao da bude problem??? Skidao sam jedan fajl, jednom konekcijom (kao kad bi sa neke web lokacije skidali nesto - driver ili sl.).
Ima li nekog nagovestaja o mail adresi kod Targa?
Evo probao sam sada sa posla da skidam fajlove od kuće.
Probao sam i preko Team Viewer-a fajl transfer i download sa svog OwnCloud servera. Pošto na poslu imamo i SBB i TT linkove, probao sam preko oba.
Kada skidam preko SBB-a transfer je bio ~920KB/s (dakle upload oko 7.2 Mbps ne računajući overhead).
Kada sam skidao preko TT-a transfer je bio ~ 1180KB/s (dakle upload oko 9.2 Mbps ne računajući overhead).
Sve je bio transfer pojedinačnih velikih fajlova (MKV fajlovi oko 650MB veličine). Možda bi transfer bio bolji da sam puštao više fajlova istovremeno pa računao zbirnu brzinu, ali sumljam.
Doduše situacija nije baš idealna za testiranje, ponedeljak ujutru je, oba linka su dosta u upotrebi (SBB je operećeniji), ali su rezultati sasvim ok i pokazuju koliko realno mogu da dobijem u radno vreme, kad najčešće spolja pristupam svojim fajlovima kući.
Moze li neko da mi kaze kako radi usb na ONT-u?
Da li moze da se koristi kao network storage i koliko je upotrebljivo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari