Šta je novo?

Tableti i njihov OS - opsta diskusija

Ok, a jel umete da procitate da je Honeycomb kao OS zvanicno izasao juce? Koliko aplikacija ocekujete kada jos nije postao dostupan siroj masi?

Edit:

Ajde i ja edit.

Whoa whoa, android loveri kompleksasi? Koje bitnije stvari pobogu? Flash podrska i dalje nije ubacena jer cu opet reci da apple zivi u svom svetu, kao i ti dok brojem aplikacija zamenjujes po tebi totalno nebitne stvari. Totalno su nebitne jer ste ih tako prihvatili. Da ipad 2 ima usb a da ostali tableti nemaju, to bi bilo itekako bitna stvar. Polu resenja i dodatne troskove bi rado platili samo da dokazete neku poentu.

Ali ovo sto prozivaju Android Fanove i Apple fanove!JA cu da vam kazem da sam.Ja bio Apple fanboy ali zato sam sad Android fanboy eto pricica

Pa rotacija sa 3 frejma kao da ni ne postoji, dok honeycomb koliko vidim ima pravu pravcatu animaciju kao na iOS.
Da moze u homescreen opcijama ili u rom opcijama da se iskljuci animacija je bi je gasio uvek.. ko sto sam ugasio sve nepotrebne animacije ... Samo mogu da uspore a svrhu osim :joj kako je cool: nemaju.

Sve su bre to velike baglame za nosanje okolo! Ako nesto treba da teglim sa sobom biće to netbuk ili nešto veličine Palm-a Vx. Sve ostalo je preveliko.

svakom svoje. ja ako ocu da gledam sadrzaj, nikad to ne bih radio na telefonu, pa sve i da je HD2 (zbog ekrana). tablet je majka za portabilno igranje igara i media sadrzaj. a cesto nosim "kargo pantalone" (shire lone sa dzepom sa strane) u koje mi stane tablet, tako da mi savrseno pasuej uredjaj, to je defitinivno razlog zasto tablet dobija telefon (zbog velicine) i netbook (zbog tezine)

Ček bre, secaš tel i tablet? Zar nije bolje da uzmeš neki tel sa većimm ekranom pa sve završavaš sa njim? Još sam u potrazi za telefonom koji je iste veličine kao omiljeni mi Palm. A možda sam suviše mator pa se više ne ložim na razne novotarije :(

rekoh ti - ne secam. moj tablet ima 480 grama, to je kao da nosis neku nokiju sa pocetka telefonske ere. a imam i torbicu, ili mi bleji u autu.

Sve su bre to velike baglame za nosanje okolo! Ako nesto treba da teglim sa sobom biće to netbuk ili nešto veličine Palm-a Vx. Sve ostalo je preveliko.
Da na necemu te velicine mogu da radim 10% stvari od onih za koje mi trenutno sluzi tablet.
ALi naravno nekome je i 1" dovoljan ;)sve prema potrebi.

Poslednja izmena:
Haahahah, e to upravo - uzeh u kini za sluzbeni telefon, nokiu 3100 - covece sto je mali ekran :d odvikao sam se, a secam se kad se pojavile nokie sa 160x160, koliko sam bio odushevljen sto ima i wallpaper-e :D

Niko ne priča o tako maloj rezoluciji. Pričam o veličini uređaja. Palm V sa novom generacijom ekrana i svim novim tehnologijama, bi za mene bio pun pogodak. Sve veće od toga mi je fuj, bljaks :)

Kako ih je Apple oduvao sa iPad-om, ovi ne znaju gde se nalaze. Pogledajte na sta lici playbook, pa i kinezi imaju vise da kazu od blackberry-ja.

Poslednja izmena:
Pa sve ovo je apple i "zapoceo" ostali samo jure...ali ne stizu.

iPod ne stizu (po mom misljenju), iPhone su stigli, Android tableti imaju neke prednosti, ali jos nisu tu. Naglasak je na "jos", verujem da ce stici Apple, samo je pitanje vremena.

Mislis ipad?
Ako mislis na Ameriku...nikada! U Evropi da.

Ali meni je naj sammy, copy-paste na kvadrat. Sta god da jabuka uradi samsung mora da ih iskopira do te mere da je to postalo smesno. Ali razumem ih u neku ruku...borba za trziste i uspeh.

I ne bih se slozio da su iphone stigli, sacekajmo peticu pa da sudimo.

Poslednja izmena:
Ma odakle vi pro-apple newcommeri izlazite? Ko da je neko drajvera klonirao u milion primeraka i svaki dan po jedan oseća dužnost da sa ostatkom komune podeli svoju "mudrost".

Mislis ipad?
Ako mislis na Ameriku...nikada!

Jedna od najstarijih narodnih izreka glasi: "Nikad ne reci nikad"... Tako je i bilo sa iPhone-om, pa je danas Android prodavaniji u USA (pogledaj samo americke provajdere, prosto se utrkuju u ponudi Android-a), a iPhone je tamo najprodavaniji ;)

Naravno ima vremena za sve, mozda i u skorije vreme doleti treci igrac i zatalasa trziste ;)

Ma odakle vi pro-apple newcommeri izlazite? Ko da je neko drajvera klonirao u milion primeraka i svaki dan po jedan oseća dužnost da sa ostatkom komune podeli svoju "mudrost".

Ako mislis na mene varas se. Samo pricam o cinjenicama. Ne mudrujem.

Slazem se. Pro Apple sam zato sto su nam doneli nove tehnologije, zato sto smatram da jesu vizionari. Sa druge strane, to ne znaci da mi se tudji proizvod ne svidja vise. Nisam iOS fan, vise volim Android.

Jedna od najstarijih narodnih izreka glasi: "Nikad ne reci nikad"... Tako je i bilo sa iPhone-om, pa je danas Android prodavaniji u USA (pogledaj samo americke provajdere, prosto se utrkuju u ponudi Android-a), a iPhone je tamo najprodavaniji ;)

To je svugde tako i retko gde ima vise originala od kopija kao sto je to slucaj sa iPad-om :)
iPhone jeste i dalje najprodavaniji smartphone u USA, a sada od kada su usli i na Verizon stoje jos bolje.
Ali na kraju krajeva moze android da bude prodavaniji to nikako ne znaci da je bolji...

Poslednja izmena:
^ Da slazem se! Samo je dostupniji! A da li je bolji??
I pazite iphone je JEDAN JEDINI telefon. (Samo zadnja generacija se proizvodi) dok je androida kao mrava.

da, to najprodavaniji = najbolji vazi samo za Apple iPad

Mislim da smo odavno utvrdili da su iOS i Android, manje-vise rame uz rame (sto se pametnih telefona tice), jer nekima vise lezi Android, drugima iOS (cak i kad se pogledaju testovi i uporedjivanja 'renomiranih' izvora na web-u) i svako dalje razglabanje je mlacenje prazne slame ;)

Nikada ova diskusija nece prestati dok se Apple korisnici ne pomire sa manama iOS-a, kao sto su se android korisnici pomirili sa manama androida. Kada otvorim ovu temu, ili iPad 2 temu tek skapiram koliko se apple korisnici apsolutno ne slazu ni sa cim sto non-apple korisnici kazu, to je pomalo zabrinjavajuce.

Navedite milion primera gde imaju ovakva rivalstva, ati vs nvidia, ps3 vs xbox360, PC vs mac, itd.. u svakom od njih postoji neka zajednicka stvar sa kojom se obe strane slazu, neko razumevanje suprotnog tabora, ali ovde to jednostavno ne postoji. Najveci procenat ovog neslaganja dolazi upravo od strane apple korisnika. Sta znam, mozda im je to nacin da se izraze, da budu izdvojeni i da mrze sve sto je non-apple.

Pa to je sve relativna stvar. Ne moze svakome da se svidi android. A nisu ni svi ios korisnici takvi. Ne treba generalizovati stvari.
U glavnom svako brani ono sto mu licno odgovara, nije to nikakav hir ili nesto slicno.

Naravn, slazem se sa tobom Emix. Inace koliko mogu (mozda gresim, nemojte odmah da me napadate :p) da primetim, za Android vise vuku (na ovom forumu naravno) programeri, ili ti advanced users...
PS: Kao sto napomenuh, ovo su samo moja licna zapazanja (nigde nisam pomenuo da medju iOS fanovima nema programera i tako to :) )

Pa naravno, zato sto je android open source tj. otvoren os. Dok ios nije, vec imaju ljude i grupe koje rade aplikacije. I naravno saradjuju sa najjacim igracima u industriji mobilnog gaminga. Tako da im otvoren os ne treba, e zato je 80% ios aplikacija jako kvalitetno i recimo korisno. Dok je vise od pola aplikacija za android crap!

Nemam pojma ios mi je nekako lagan, lep, jednostavan.
Android mi je prenabudzen, pretrpan a izgleda jadno. Ovaj "suvi" android 2.2 mi je uzas, stvarno izgleda jadno.
Dok kada uzmes htc ili samsung u ruke to odmah dobija drugu dimenziju.

Izgleda jadno, ali uz jutarnju kafu ga doteras kako tebi odgovara i kako zelis ;) dalje hm... sada ko sa kime saradjuje, mozda ne znas, ali Sony je ipak otisao na stranu Android-a (a to je ipak vecina ;) ), dalje i nVidia je povukla na tu stranu (plus sa njima jos i dobar deo industrije, ipak ovo je tek prethodna dva meseca uradjeno, a plodove tek treba ubrati ). Dalje cena Android aplikacija o kojima pricas je 0$ (a da ne napoinjem da ima ogroman broj odlicnih aplikacija koje su 0$). Sta vise mnogo veci broj developer-a je poceo da izbacuje sw za Android nego sto sam ocekivao (jer on je tek sa izlaskom 2.x verzije postao igrac na trzistu, a od tada jos nije proslo godinu ipo dana) i brzina kojom je srusio sve igrace i izbio na prvo mesto je zapanjujuca, ocigledno je Google uboo pravi tajming i sustinu (ma sta drugi pricali)... Iskreno ne sumnjam da ce i sa tabletima situacija biti ista (s tim sto je Google primetio neke propuste i malo stegao ruke proizvodjacima, pa ce najverovatnije postojati striktna pravila koje proizvodjaci moraju da ispostuju sto se tice HW-a )

Poslednja izmena:
upravo je to razlog sto honeycomb nije dat narodu tek tako, iz prostog razloga sto je mnogo tableta, pa cak i brendiranih, izashlo sa froyo-om, bez neke detajen optimizacije mobilnog OS-a za tablet, te je Google dosao u situaciju da neko blati njihov proizvod zbog nefunkcionalnosti, za koju oni sami nisu krivi.

a i Honeycomb je za tablete izkljucivo, tek treba da izadje novija verzija od 2.3 za telefone.

Izgleda jadno, ali uz jutarnju kafu ga doteras kako tebi odgovara i kako zelis ;) dalje hm... sada ko sa kime saradjuje, mozda ne znas, ali Sony je ipak otisao na stranu Android-a (a to je ipak vecina ;) ), dalje i nVidia je povukla na tu stranu (plus sa njima jos i dobar deo industrije, ipak ovo je tek prethodna dva meseca uradjeno, a plodove tek treba ubrati ). Dalje cena Android aplikacija o kojima pricas je 0$ (a da ne napoinjem da ima ogroman broj odlicnih aplikacija koje su 0$). Sta vise mnogo veci broj developer-a je poceo da izbacuje sw za Android nego sto sam ocekivao (jer on je tek sa izlaskom 2.x verzije postao igrac na trzistu, a od tada jos nije proslo godinu ipo dana) i brzina kojom je srusio sve igrace i izbio na prvo mesto je zapanjujuca, ocigledno je Google uboo pravi tajming i sustinu (ma sta drugi pricali)... Iskreno ne sumnjam da ce i sa tabletima situacija biti ista (s tim sto je Google primetio neke propuste i malo stegao ruke proizvodjacima, pa ce najverovatnije postojati striktna pravila koje proizvodjaci moraju da ispostuju sto se tice HW-a )
Ni dan danas aplikcije na obicnom androidu nisu prestigle one na iOS ni po broju, ni po kvalitetu (stalno se muce da izbace neke programe za portovanje stvari sa iOS jer uglavnom sve sto vredi na androidu je neki port sa iOS), a narocito za tablete ima jos dosta da cekas i da se nadas jer tamo ponovo krecu od nule... ;)

Jos kada na sve to dodas popularnost iPad-a i zaradu sa appstore, nije tesko uopste da predvidis gde ce se programeri i dalje gurati.

Poslednja izmena:
Ovde se ponovo spominje nekakva popularnost ipada...ja tek treba da vidim gde je on to popularan?? Ovde se prica kao da je prodat u milijardu primeraka...popularan je jer je najobicnija igracka vecini

Nazad
Vrh Dno