Šta je novo?

Tableti i njihov OS - opsta diskusija

Profit shocker! Android brings home more bacon than iOS for Pocket Legends developer

pocket-legends-revenue-graph.jpg

Back in 2009, we wrote a story on crack mobile developer Larva Labs lamenting its inability to make a living off top-rated games in the Android Market. Well, to put it lightly, it ain't 2009 anymore: the Android ecosystem has expanded exponentially in every conceivable direction, the Market has taken on tens of thousands of additional apps, and -- according to one research firm, anyway -- Android has now overtaken BlackBerry to become the most prolific smartphone platform in the US.

To that end, Spacetime Studios -- the company behind mobile MMORPG Pocket Legends, which brings in revenue through in-app purchases -- was shocked to discover that it's making some 30 to 50 percent more from its Android users than its iOS ones. Furthermore, they're spending more time playing and downloading the app with far greater frequency, which might be a testament to the fact that really great apps still stand out in the Market better than they do in the more mature (and more populated) App Store. The in-app purchase disparity is a little more difficult to explain, though -- especially since iOS has a slick, integrated purchase mechanism that Google won't be rolling out in Android for a little while yet. At any rate, the online mobile economy -- regardless of platform -- clearly still has some growing, maturing, and stabilizing to do.

Jel ima neki Windows7 tablet od 10" u rangu cene sa npr. flytouch2? Radije bih uzeo Windows 7 tablet nego Android.

widnows 7 i tablet ? TI bas volis da mucis sebe ?

lol :)

ima windows tableta, al ajd malo razmisli, bez ja da ti kazem, evo hintova:

1. windows 7 sistem zahteva hardver .. koliko je tezak u tom slucaju windows 7 tablet ? :) uporedi tezinu tableta i netbook-a i eto ti odgovor, u najboljoj varijanti

2. si nekad video surface ili touchscreen na sedmici ? ubedljivo je najjaci onaj point sto iskace kad pipnes, ja mislim da ni steva dzobs zajedno sa Hideo Kojimom ne bi onako smislio ko Bil sto je :)

3. baterija ? :) arm trosi mnogo manje nego x86, ceo sistem zasnovan na armu trosi jos manje nego ceo sistem zasnovan na x86.

sad malo na konkretno -tableti sa sedmicom su jedno 5 puta kvalitetnije uradjeni nego ostali tableti iz drage nam kine, ali ne da su teshki ko netbook, nego svaki koji sam dovatio je tezak ko da je tuch. dzaba im i kristalni kapacitativni ekrani, windows jednostavno nije za tablet.

Ne mora W7. Moze i Xp. Vise mi se svidja da mogu da na tablet instaliram npr. Cisco Network Magic i da povezem tablet i desktop u mrezu kao sto to radim sa laptopom, i da mogu da pristupam svom desktop hardu nego da u Androidu koristim neka poluresenja. Ne vidim razlog za lol-ovanje.

Ne mora W7. Moze i Xp. Vise mi se svidja da mogu da na tablet instaliram npr. Cisco Network Magic i da povezem tablet i desktop u mrezu kao sto to radim sa laptopom, i da mogu da pristupam svom desktop hardu nego da u Androidu koristim neka poluresenja. Ne vidim razlog za lol-ovanje.
Polu resenja ? Mozes preko androda da pristupis dekstop hardu preko jedno 20 aplikacija. pa svaki drugi file explorel to moze. A i ios moze. Window si tableti mozda jednog dana , danas su 2 sveta razlicita.

Masis poentu tableta skroz..

Poenta tableta je ono za sta meni treba. Ili bilo kome ko ga kupi. Ne mozes ti u svakom slucaju da mi kazes cemu bi meni sluzio tablet.

@Igoritza
Koliko znam ViewSonic Viewpad 10 je tezak oko 800g a cepa W7 na njemu.

То је као да си рекао да мобилни треба да ти рендерује нешто... Маши се поента и то је то.

Nepopravljivi 'bench' mentalitet.. :)

Nemojte da brinete, stize Benchpad!

benchpad.jpg

Poslednja izmena:
Aahahaha ! Koji win !

Uopšte ne vidim šta je on loše rekao da hoće da radi na tabletu (osim što je tražio windows 7 ili xp). Naravno kada neko kaže da hoće nešto njemu potrebno i bitno da radi a razlikuje se od vaših potreba, odmah mora da renderuje, torentuje i kuca u terminal, dok je plaćanje mesečne pretplate za elektornske novine i njihovo čitanje tako cool.....

Pa cela poenta je sto on samo hoce da radi na tabletu koji ima windows XP, a realno je veoma tesko to nazvati "radom", pre bi mogao da ga nazove "nerviranje", :) jer jedino to ce uspeti da odradi na win XP tabletu.

I citanje elektronskih novina na pravom tabletu jeste cool :)

:D

steve_jobs.jpg

I sta bi sa tim elektronskim novinama? Ja citam elektronsko izdanje '24 casa' svaki dan :)

Kakav je komedijas ovaj manfromearth, prvi put vidim ovu sliku :)

Slika PEREEEEEEE ! :d

Ima topic za it slicice a i ova je starija od interneta :)

Lepo se uklopila slicica u ovaj mood koji trenutno vlada na ovom thread-u.

Nemojte da brinete, stize Benchpad!

benchpad.jpg

Sacekaj, je l' ima jos usb-ova pozadi ili je ovo sve? Je l' moze crysis 2 leaked version u 76 fps bez pada framerata? jel moze da se odradi i jedan tablet moding sa svetlecim kablovima, sarenim ventilatorima, led-ovima sa zadnje strane...? Ljudi, ovo je POST PC, a ne ono igo"no. Zamislite izadjete u park, sednete na klupu i klokujete pored jezera - ventilatori uvlace cist prolecni povetarac, 89 stepeni procesorke temperature u vasim rukama, svojim sopstvenim jagodicama mozete meriti temperaturu svake pojedinacne komponente (na poledjini je sve oznaceno) sto vase overclock iskustvo podize na jedan novi nivo. gledate druge kako im ekslodiraju tableti u rukama, a vi pravite fantastican balans sa naizmenicnim utapanjem tableta u kofu vode i dostizete 2.9 ghz !!! Tu se ocekuje beskprekoran osecaj, urodjeni talenat, ali pre svega vezba. Ovo je fantasticna sprava za sve it entuzijaste i za sve PC genijalce iz komsiluka.

Poslednja izmena:
Usb je osovna stvar sto svaki uredjaj vec 10 godina ima ....
Nemojte biti toliko glupi da poredite sa overclocingom, vodenim hladjenjem i slicnim.

Poslednja izmena:
Znaci da je usb proslost jer samsung i motorola ga nisu stavili na svoj tablet ? zanimljivo
Ili si nesto drugo hteo da kazes ?

Poslednja izmena:
Hteo sam da kazem da tablet-i koji predstavljaju glavnu konkurenciju iPad-u 2 u narednom periodu nemaju USB.. Ili mozda kazes da je neki kinez veca konkurencija od ovoga?

EDIT - dodaj i HP TouchPad na listu, takodje nece imati USB port.

Poslednja izmena:
Vrh Dno