Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja isto ne verujem sta sam procitao, bio sam ubedjen da ide u USA..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Čitavo prvenstvo, ko šta radi, Englezi pucaju penale. Kejn zlatna kopačka? Sramota.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Sad ti smeta a prosli put si me prozivao sto sam ga pljuvao. Neka ga, pravi naslednik Gerd Milera i Pipa Inzagija, krajnje efikasan strelac bez imalo stila. U prevodu, govedo :) Ali daje golove...

Real Madrid nije mogao da svari Kapela i Murinja a navodno hoce Kejna da kupe. Em sto ce propasti kao i svaki Englez u spanskoj ekipi (cak su i Bejla upropastili koji je fudbalski supermen) a publika nece trpeti njegov stil igre. Sa CR-a, iako nije atraktivan kao nekad, na Kejna. Davao je i Higuain golove za Real pa su ga se resili prvom prilikom. A Benzemu trpe samo zato sto je potpora Ronaldu. Nije ni cudo sto Florentino insistira na Salahu i Nejmaru iako se engleski tabloidi upljuvase sa pricom kako hoce Kejna drvosecu.

Kolumbija bez Hamesa nije mogla vise, onaj Kvadrado jeste solidan igrac ali nema mozga uopste. Brz i glup, ne moze on da kreira niciju igru, kamoli reprezentacije.

Kristijano Ronaldo u Juventusu... Bruje svi mediji u Spaniji, Italiji, Portugalu... Odsteta izmedju 100-150mil i 30mil godisnje plata na 4 godine.

Lebe mili ovo vise nema veze sa mozgom, da li su oni normalni da daju toliko za igraca od 33 godina koji ima 2 sezone u nogama...

Bolji je od onog bucka kojeg su platili skoro 100 miliona pre dve godine. Duze ce trajati iako je skoro tri godine stariji, osim ako Ronaldo ne dozivi ozbiljnu povredu a nece taj se cuva. Italija mu savrseno pasuje, tamo se igra znatno sporiji fudbal sto prija njegovim godinama a dominantan je u vazduhu i dalje vrhunski sutira slobodne. Da ne pricam sto je vrhunski tanjirdzija, nadavace se golova iz kontri i polukontri. Higuainu se vec vide godine i realno je na limitu, jer nije surovi profesionalac kao Ronaldo vec izjelica kao dobar broj juznoamerickih fudbalera. Higuain ima pristup sportu kao Vejn Runi a taj je vec zavrsio karijeru u 32. godini i zvanicno (odlazak u MLS je ravan penziji) a realno je propao jos pre tri godine.

Ko im je alternativa? Onaj sto nije mogao gola dati u Nemackoj?

Poslednja izmena:
Imam sad neki jeziv sec da će Englezi na kraju osvojiti prvenstvo onako isto kilavo kao Portugalci EP i to u finalu protiv Rusa - znači penal završnica jer niko neće hteti da pređe centar. :d

Živi bili pa videli...:wave:

Poslednja izmena:
Ne mogu igrati finale sa Rusima nikako, polufinale da. :D

Hari Kejn nije drvoseča, imao je fenomenalnu sezonu. Igrači iz Premijer lige koji su uspeli u Primeri su: Ronaldo, Suarez, Modrić, ne vidim zašto bi Kejn po defaultu morao proći kao Bejl.

Imam sad neki jeziv sec da će Englezi na kraju osvojiti prvenstvo onako isto kilavo kao Portugalci EP i to u finalu protiv Rusa - znači penal završnica jer niko neće hteti da pređe centar. :d

Živi bili pa videli...:wave:
Ajde pregrizi jezik[emoji16]
Svakako Brazil-Belgija finale pre finala.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ja bih voleo da vidim:

Francuska-Belgija
Švedska-Hrvatska u polufinalu a finale Francuska-Hrvatska
Repriza iz Francuske 1998 iz polufinala

Bolji je od onog bucka kojeg su platili skoro 100 miliona pre dve godine. Duze ce trajati iako je skoro tri godine stariji, osim ako Ronaldo ne dozivi ozbiljnu povredu a nece taj se cuva. Italija mu savrseno pasuje, tamo se igra znatno sporiji fudbal sto prija njegovim godinama a dominantan je u vazduhu i dalje vrhunski sutira slobodne. Da ne pricam sto je vrhunski tanjirdzija, nadavace se golova iz kontri i polukontri. Higuainu se vec vide godine i realno je na limitu, jer nije surovi profesionalac kao Ronaldo vec izjelica kao dobar broj juznoamerickih fudbalera. Higuain ima pristup sportu kao Vejn Runi a taj je vec zavrsio karijeru u 32. godini i zvanicno (odlazak u MLS je ravan penziji) a realno je propao jos pre tri godine.

Ko im je alternativa? Onaj sto nije mogao gola dati u Nemackoj?

Jeste bolji, ali koliko jos dobrih sezona ima u nogama? Dve, mozda tri i to je upitno da li na istom nivou kao do sada (a video se veliki pad na pocetku sezone).
Ne deluje mi logicno da Juve da toliko novca i platu sto moze da ih izadje 120 miliona za transfer + 30miliona za platu (verovatno duplo zbog poreza) na cetiri sezon = 280 miliona evra na 4 sezone.
Covek ce pre svega da narusi hemiju tima (i platnu hijerarhiju) jer ce morati da se igra sve na njega, plus toliki je egoista da sebe stavlja iznad kluba a u Juventusu se to ne trpi.

+edit

Da li je neko gledao emisiju, ili jutarnji program, na N1 sa Savom Milosevicem, Drulovicem i sportskim novinarom nekog lista? Upravo su analizirali nas "uspeh" na SP-u.

@dolmen

Isto sam napisao ovde na pocetku SP-a da imam imam neki osecaj da Englezi nekako trulo mogu da se provuku i uzmu titulu...
Novinar i voditeljka pokopase Savu, dok Drulovica izgleda blam sto se tu nasao.... Uhvatio sam zadnjih 10ak minuta gde su se dotakli SMS-a, smenu Muslina, izbor Krstajica, nase lose igre i komentara Kokeze na racun FIFE...

Poslednje pitanje bilo da li Krstajic treba da ostane selektor - Drulovic je rekao da je ocekivao vise od nasih (da je ovo neuspeh) ali da savez treba da analizira i odluci sta dalje, novinar da neko sledeci ko dodje treba da ima viziju i da vodi reprezentaciju naredne 4 godine po mogucstvu neko od mladjih (Piksi, Paun, Stanojevic) dok je Sava uz smesak odgovorio da ce misljenje saveza da bude poznato za 2 nedelje.
Sto meni deluje da ce zadrzati Krstaju.

Poslednja izmena:
Taj koji ide u Juve, ako ode, nije igrac to je Ronaldo, a on je mnogo vise od koliko i kakvih sezona ima u nogama, pored najboljeg igraca danasnjice kupujes i brend, kupujes sve one klince koji ce da se naloze da idu bas u Juventusov kamp itd. Ako ode bice extra za celu ligu bukvalno...

^ meni i dalje deluje kao novinarska patka i da vrsi pritisak da mu Real da bolji ugovor... Radije bih video Ikardija nego Kristinu u Juveu, ili da Mandzo bude prvi spic. Osim imena i marketinga ne verujem da moze da ponudi Juventusu mnogo i da ce taj deal da bude veliki promasaj u fudbalskom smislu.

Čovek je najbolji igrač na svetu, i baš Juventusu neće moći da ponudi mnogo?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ako pratis italijansku ligu i Juve znao bi da tamo za egoiste nema mesta i sve je podredjeno kolektivu (zato su i ispratili Pogbu i Bonucija pa i Alvesa). Niti ce tim da igra samo za jednog igraca, kao sto to nisu radili za Higuaina (koji je onomad spakovao za napoli 38 golova u prvenstvu a u Juveu mora da igra i u odbrani tj da se vraca nazad i zrtvuje za tim) niti ce da trpe egoisticne ispade na terenu i van njega (slucaj Bonucija i Pogbe).
Slucaj sa Tevezom - kako je divljao u Citiju a u Juveu je pruzao partije karijere. Zasitio se posle 2 godine i klub ga pusti za kikiriki i klauzule za 2 igraca (od kojih je jedan talentovani Bentacur koji ce tek da napravi bum)

Sa strane marketinga bi im se isplatio ali sa fudbalske strane bi im naneo vise stete, jer da cuci oko 16erca i ceka na loptu koju mu kao u Realu na tacni serviraju, nece da vidi. Plus odbrana se u Italiji mnogo vise igra i stavlja se vise akcenat na taktiku nego u Spaniji i Engleskoj (zato je i istroseni Alves pre dve godine u Juveu podsetio na najbolje dane jer nije duvala promaja pozadi kao u Barsi)

Najsuroviji profesionalac jeste, ali zbog godina (realno karijera mu je u silaznoj putanji), ega i drugacijeg koncepta igre Juventusa ne deluje mi bas kao pametan potez ni za njega, ni za Juve.

Vece su sanse da se vrati u Man Utd, vise bi ga kesirali za platu i vise bi obe strane dobile od sponzora (Najki je Man Utd i Ronaldu sponzor, Juventusu je Adidas).

Poslednja izmena:
Nakon jucerasnje pobede Svedske reprezentacije. Cuo sam da ima jos ovakvih primera.

36649132_2182596968424127_62612089075662848_n.jpg

Ako pratis italijansku ligu i Juve znao bi da tamo za egoiste nema mesta i sve je podredjeno kolektivu (zato su i ispratili Pogbu i Bonucija pa i Alvesa). Niti ce tim da igra samo za jednog igraca, kao sto to nisu radili za Higuaina (koji je onomad spakovao za napoli 38 golova u prvenstvu a u Juveu mora da igra i u odbrani tj da se vraca nazad i zrtvuje za tim) niti ce da trpe egoisticne ispade na terenu i van njega (slucaj Bonucija i Pogbe).
Slucaj sa Tevezom - kako je divljao u Citiju a u Juveu je pruzao partije karijere. Zasitio se posle 2 godine i klub ga pusti za kikiriki i klauzule za 2 igraca (od kojih je jedan talentovani Bentacur koji ce tek da napravi bum)

Sa strane marketinga bi im se isplatio ali sa fudbalske strane bi im naneo vise stete, jer da cuci oko 16erca i ceka na loptu koju mu kao u Realu na tacni serviraju, nece da vidi. Plus odbrana se u Italiji mnogo vise igra i stavlja se vise akcenat na taktiku nego u Spaniji i Engleskoj (zato je i istroseni Alves pre dve godine u Juveu podsetio na najbolje dane jer nije duvala promaja pozadi kao u Barsi)

Najsuroviji profesionalac jeste, ali zbog godina (realno karijera mu je u silaznoj putanji), ega i drugacijeg koncepta igre Juventusa ne deluje mi bas kao pametan potez ni za njega, ni za Juve.

Vece su sanse da se vrati u Man Utd, vise bi ga kesirali za platu i vise bi obe strane dobile od sponzora (Najki je Man Utd i Ronaldu sponzor, Juventusu je Adidas).

Već tri godine je Adidas sponzor Junajteda, najveći sportski ugovor u istoriji su potpisali, 75 miliona funti godišnje. Mogao bi da pređe u Juventus da nabije još malo statistiku i osvoji još neki trofej, zato što oni u Italiji nemaju konkurenciju, kao Bajern u Nemačkoj ili PSŽ u Francuskoj. Za LŠ im ionako treba čudo, nemaju oni mentalitet da je osvoje.

Urugvaj i Francuska otvaraju seriju četvrtfinala prvom utakmicom u petak u četiri po podne. Utakmica se igra na stadionu u Nižnem Novgorodu, najlepšem stadionu na Svetskom prvenstvu u veoma oštroj konkurenciji.

nizhny_novgorod_stadium08.jpg

r50155_380_cover-russian-stadiums-video.jpg
Urugvaj je kao i svaki drugi tim na turnirskom takmičenju vremenom evoluirao. Počeli su sa desnm bekom Giljermeom Varelom, dok je levo bio Martin Kaseres. Levo krilo je bila desetka Giorgian De Araskaeta, koji je totalno razočarao u tesnoj pobedi nad Egiptom u prvom kolu.
Temelji tima su poznati ljubiteljima fudbala širom sveta:
- golman, Fernando Muslera iz Galatasaraja,
- tandem centarhalfova, Hoze Himenez i legendarni kapiten Dijego Godin, oba su temelji ne samo Urugvaja, već i Atletika iz Madrida
- ubitačni tandem centarforova svetske klase, Luis Suarez (Barselona) i Edinson Kavani (Pari Sen Žermen)

Na sredini terena svoje mesto od početka prvenstva drže Matías Vecino iz Intera, Nahitan Nández iz Boke Juniors (nije igrao samo drugu utakmicu protiv Saudijske Arabije) i Rodrigo Bentancur iz Juventusa.
Na trećoj utakmici protiv Rusije desile su se promene koje su zacementirale izgled tima za četvrtfinale sa Francuskom. U tim je ušao levi bek Đenove Diego Laxalt, što je značilo pomeranje Martina Kaseresa na desnog beka, iz tima je ispao Varela, a na sredini terena se pojavio Lucas Torreira iz Sampdorije koji je veoma interesantan Unaiju Emeriju u ovom prelaznom roku.

Konačan tim Urugvaja za četvrtfinale sa Francuskom izgleda ovako (4-4-2):

1 Fernando Muslera
22 Martín Cáceres - 2 José Giménez - 3 Diego Godín (C) - 17 Diego Laxalt
8 Nahitan Nández - 14 Lucas Torreira - 6 Rodrigo Bentancur - 15 Matías Vecino
9 Luis Suárez - 21 Edinson Cavani

Ogroman problem je povreda Edinsona Kavanija, ali sa druge strane ostaje nada da će ova četa ratnika i radnika oplemenjena svetskom klasom Himeneza i Godina u odbrani, odnosno svetskom klasom Suareza i Kavanija u navali, naći put preko Francuske i izboriti polufinale Svetskog prvenstva za svoju malu naciju i za svog starog vuka na klupi, legendarnog Oskara Vašingtona Tabareza kome je još 1990. Danijel Fonseka spasio kožu golom u 90. minutu protiv Republike Koreje.

Poslednja izmena:
J
Da li je neko gledao emisiju, ili jutarnji program, na N1 sa Savom Milosevicem, Drulovicem i sportskim novinarom nekog lista? Upravo su analizirali nas "uspeh" na SP-u.

Malopre sam vratio emisiju unazad da pogledam i mogu samo da se ne složim s tobom.

Savo je "rasturio" Minju koja uopšte nije trebala da se petlja u ono u šta se ne razume. Čitala je neka pitanja sa papira a da ni sama nije imala pojma o čemu su. Trebala je da vodi jednu opuštenu emisiju, a ne ovako. Ovaj put je po meni ona ispala "glupača", tj. nije uspela da ponizi svoje goste (kao što to inače voli da radi).

Što se Savinih odgovora tiče, po meni je sve lepo rekao, korektno, ne "bacajući kamenje" ni na koga (a mogao je). Njega bih ja postavio za predsednika FSS.

Piksi, Paun, Stanojevic

Nece Piksi, taj se nakrao, ne treba njemu da bude selektor.

Paunovic nije lud, covek ima karijeru u Americi. Jedan od dva nasa sposobna fudbalska trenera. Pobegao covek od krimi mafije iz srpskog fudbalskog miljea, bas ce sad da se vraca. On postoje selektor samo ako Srbija naprasno postane normalno drustvo sa normalnim savezom, sto izgleda nece biti za mog zivota.

Stanojevic bi mogao, on se razume sa krimosima. Ne bi mu tesko palo, ipak je trenirao jedan od dva nasa najveca krimi kluba :)

Mozda Bjekovic neku rodbinu da postavi za selektora, da vidimo kako ide... ili mozda mladjani Danilo da se oproba u vodjenju fudbalske selekcije Srbije :d Kada je mogao Petkov sin da igra, sto ne bi veliki sin mogao da bude selektor?

Sto se prvenstva tice, navijam za Rusiju svom snagom. Da osvoje prvenstvo pa da imaju americki liberali o cemu da drve narednih par godina, kako je namestio Putin prvenstvo, kako je Tramp imao ulogu u tome, kako je fudbal glup i kriminalizovan sport kojem upravljaju belosvetski diktatori. Ionako je kvalitet fudbala za mene licno na jako niskom nivou, osim par zaista odlicnih utakmica ovo ostalo je kao da ih neko tera da ucesvuju na SP. Barem da se iz svega izrodi nesto interesantno.

Mažić sudi Brazil - Belgija. Mislim da će to biti poslednja utakmica na ovom SP za njega, bez obzira da li sudio dobro ili loše. Ali eto dobio je najbolju moguću u 1/4 finalu.

Ja ne znam ko moze da gleda onu na N1.

Ne gledam, niti palim nase kanale (tj ne gledam TV). Bio kod rodjaka i promenio kanal, igrom slucaja zadnjih par minuta te emisije smo uhvatili, koja god da je i kako god da se zove.

Ne vidim nista sta je to Savo "objasnio" vec je na sva pitanja demagoski eskivirao - osim ono za kaznu od par desetina hiljada franaka koje je kao "bolje bilo uloziti u razvoj" i Savinog "znate li koliko savez ulaze u mladje kategorije, tj imate li podatak?".
Sumnjam da je i on na osnovu struke dobio posao, nego je kao i Kokeza i Krstajic "po preporuci" dobio. Dok se svi takvi iz saveza ne ociste tapkacemo u mestu.

Inace predlog za selektore je bio od strane novinara i aludirao je na njih... Jedini covek koji je objasnio situaciju oko naseg FSS i reprezentacije, i to u par minuta koliko sam uhvatio kraj...

Poslednja izmena:
Dragan Stojkovic and Gregorio Manzano, who are also in China with Guangzhou R&F and Guizhou Hengfeng, respectively, each reportedly earn £7.1 million (R116 million) a year.

Dragan Stojković Piksi je najbolji igrač u istoriji našeg fudbala živa legenda.
Kao trener je ostvario karijeru bez premca na dalekom istoku.
Po zaradi spada među top 10 trenera na svetu, ima garantovano 7,1m£ godišnje od superbogatih Kineza.

Reći da Dragan Stojković Piksi nešto "krade" može samo neko ko je zlonameran i neupućen.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Mažić sudi Brazil - Belgija. Mislim da će to biti poslednja utakmica na ovom SP za njega, bez obzira da li sudio dobro ili loše. Ali eto dobio je najbolju moguću u 1/4 finalu.

Ja bas mislim da ce ako bude sudio dobro, preskociti polufinale i biti u izboru za finale sigurno.

Piksi je napravio s ranje ovde dok je bio u zvezdi. Bila i poternica aktivna za njim neko kratko vreme. To je onaj period pre lukića, dan tane, toplice i tih genijalaca.
Vreme kad je Toyota bila generalni sponzor (a u klub ušlo 500 hiljada eur, ostatak "ne zna se").

Da smo igrali dobro prosli bi...dzaba im sada post mortem zalopojke.A i dosta s nama...zna se ko je prosao.Malo sad cudno, dva dana bez utakmica..navikne se covek.[emoji16]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno