Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@zholinho
Moguće da preterujem, ali u fudbalu nikako ne volim te cinične faulove tipa "može lopta da prođe ali čovek nikako", gubi se poenta sporta i nadigravanja.

Danac možda jeste upotrebio legitiman "alat", potez, ali je takođe jasno da je sprečio 100% gol. Zato se u košarci dobiju poeni kada neko izvadi loptu iz obruča, ili dosudi slobodno dodatno nakon poena uz faul.

Karton i penal umesto 100% gol? Van pameti.

Inače slušam redovno ove likove sa SK, imaju svako veče studio live na yt i fb, i u fazonu su da je jako loše ovo što se gleda fair play prilikom poretka u grupama. Kao, time ograničavaju timove koji igraju jače i snažnije u duelima i slično. A realno koliko ima onih taktičkih faulova, kada se vidi da će da sevne kontra, pa odma neko napravi faul ili povuče za dres, pa dobije žuti. U suštini niko se ne buni, jer ipak treba tu malo i duela i oštrine, nije šah :)

Danac možda jeste upotrebio legitiman "alat", potez, ali je takođe jasno da je sprečio 100% gol. Zato se u košarci dobiju poeni kada neko izvadi loptu iz obruča, ili dosudi slobodno dodatno nakon poena uz faul.

Karton i penal umesto 100% gol? Van pameti.
A sta treba drugo?
Zanemarujete cinjenicu da to nije 100% gol, jeste, sanse su OGROMNE da bi bio gol, ali zato postoji i promil sanse da bi on taj prazan gol promasio. Mislite da to nije moguce da se desi? Pa desava se i to, cak i najboljima.
Tako da, priznati gol umesto kartona i penala je cista glupost.
Da je postigao gol a ovaj svirao penal, e to bi vec bila glupa odluka. Ovako, sve je na mestu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Senegal je bez veze ispao. Isto bodova kao Japan, ista gol razlika, jednak broj datih golova, a Japan ide dalje.
Glupost.
Morala je nova utakmica.

Inače slušam redovno ove likove sa SK, imaju svako veče studio live na yt i fb, i u fazonu su da je jako loše ovo što se gleda fair play prilikom poretka u grupama. Kao, time ograničavaju timove koji igraju jače i snažnije u duelima i slično. A realno koliko ima onih taktičkih faulova, kada se vidi da će da sevne kontra, pa odma neko napravi faul ili povuče za dres, pa dobije žuti. U suštini niko se ne buni, jer ipak treba tu malo i duela i oštrine, nije šah :)
Poenta priče je da nije fer kao odlučujući parametar iz prostog razloga jer su samo tri utakmice u pitanju, nedovoljno da odrede karakter ekipe jer kriterijum sudija nije isti u šta smo imali prilike da se uverimo pa i da osetimo na "sopstvenoj koži" na utakmici protiv Švajcarske. Za neki ligaški sistem bi itekako imalo smisla

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Objasnio je onaj RTS sudija zasto je zuti karton: sudije su dobile instrukcije da ako je odbrambeni igrac za cilj starta imao loptu, ne bude crveni vec zuti (sustinski, ako je bilo mogucnosti da se lopta dohvati, a start je bio "pod odgovarajucim uglom"), a ako srusi igraca rukama, ili ga saplete bez mogucnosti da dodje do lopte, ide i crveni i penal.

Meni je to glupost, jer bukvalno daju podsticaj za startove poslednjeg igraca odbrane sa ledja na celoj utakmici, a ne samo na kraju.
Onaj Danac je bio ubedjen da leti napolje, ali puritanstvo je zamerati mu taj start. Nije to bila utakmica na livadi da bi nekoga pustio da se useta u gol na samom kraju. Ali, das mu crveni, zabranu igranja dva ili tri meca, i aj zdravo, a postupio je kako je morao na kraju nokaut utakmice, isto kao i Urugvajac protiv Gane, bese, koji je izigravao golmana na gol liniji. Samo sto je tada u potpunosti uspelo, a sada za malo.

Ne sluzi fudbal za vaspitavanje dece!

To je glupost iz prostog razloga što je dato na slobodno tumačenje sudija.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Glupost je porediti košarku i njena pravila sa fudbalom. Ovo je fudbal, ranije je ovo bio penal i direktan crveni karton, sada nije i to je to. Sada imamo i VAR, a ranije je Maradona igrao rukomet. :D

Inače jeste čuli da one sudije što nisu slušale VAR neće više ni suditi do kraja takmičenja?

Koji VAR kada se tamo igra LOL, Fortnite ili PUBG, ne gledaju oni utakmicu :D

Šta mislite jel ima šanse da Mažić sudi finale? Po kladionicama je drugi favorit.

Sudio je finale Lige šampiona, mi smo ispali, ima velike šanse. Ja bih finale dao Kujpersu, sjajan sudija, odlična odluka juče da svira penal za Rusiju.
Pošto nema Nemačke možda daju Brihu, ali to bi bio skandal neviđen nakon one bruke i dvostrukog nedosuđenog penala nad Mitrovićam.

Poslednja izmena:
Penal, ali bez golmana. Pa ako postoji štansa, koliko god bila mala da se promaši prazan gol, neka onda promaši.

Da je on bio sam bio bi go 99% ali je ovaj ipak trcao za njim i tu onda nemozes da kazes da je isto kao da sutira na prazan go, e sad na igracu koji ga juri je odluka dal moze da ga pretrci ili polomi, a na sudiji da proceni dal je za zuti, crveni, penal...

Isto su i nasi trebali da urade na saciriju...

Nisu nasi mogli da ga stignu, plus gol nije bio prazan...

Ovaj danski start je skroz korektan, posto Hrvat nije odmah sutnuo u praan gol vec je poceo da trci i petlja, dao je Dancu realnu priliku da ga stigne i izbije mu loptu, zamalo da je uspeo.

Nego meni se u fudbalu ne svidja pravilo da ako je start na loptu i ako odbrambeni igrac prvo pipne loptu, onda u principu moze da poptuno polomi igraca i to nije faul... Ja u punom trku ne bih dozvolio nikakva uklizavanja u noge pa bio start na loptu ili ne...

Ma nije fudbal dovoljno propo, treba napraviti balet od tog sporta.

Sent from my D6503 using Tapatalk

^ + 1

Mada neki su vec uveliko manekeni na terenu.

Sent from Xperia T

Iskreno, ako pogledaš levu nogu igrača koji ga je nagazio videćeš da se odiže od zemlje. Što znači da je njegova težina na desnoj, a time i na njegovoj nozi. Tako da nisam baš siguran da ga nije nagazio kramponima. E sad ne znam šta on sve ima ispod čarape i da li je uopšte moglo da ga zaboli.

Po komentarima bi rekao da se slabo gleda danas?

4EteB70.jpg

Iskreno, ako pogledaš levu nogu igrača koji ga je nagazio videćeš da se odiže od zemlje. Što znači da je njegova težina na desnoj, a time i na njegovoj nozi. Tako da nisam baš siguran da ga nije nagazio kramponima. E sad ne znam šta on sve ima ispod čarape i da li je uopšte moglo da ga zaboli.
Pogledaj malo vesti u zadnjih sat vremena, ceo svet mu se smeje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Izdramio je najgore moguce, ali svakako mislim da je bolelo. Ne u toj meri kako se on bacao naravno. Sam pravi sprdnju od sebe.

^ Upravo to. Svakako nesportski potez meksikanca a ovaj odglumeo kao da mu je stopalo otkinuo. :D

Sent from Xperia T

Objasnio je onaj RTS sudija zasto je zuti karton: sudije su dobile instrukcije da ako je odbrambeni igrac za cilj starta imao loptu, ne bude crveni vec zuti (sustinski, ako je bilo mogucnosti da se lopta dohvati, a start je bio "pod odgovarajucim uglom"), a ako srusi igraca rukama, ili ga saplete bez mogucnosti da dodje do lopte, ide i crveni i penal.

Uopšte ne rezonujem, šta je rekao ili nisi dobro napisao.

Radi se o tome, da ne može biti takozvana "dupla kazna". Ako je faul u šesnaest metara (situacija Danska - Hrvatska), ide žuti i penal. Ide žuti karton, jer je penal sam po sebi, već "dovoljna" kazna, tj. da ne bude "dupla" kazna, odnosno crveni karton. Ako bi se ista situacija desila, van šesnaest metara, tada ide direktno crveni, jer nema penala, odnosno nema "duple" kazne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno