Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nas je sinoć spasio Stojković, mogla je lako da pukne petarda. Verovatno naš najbolji igrač na ovom prvenstvu.

Ostaje žal zbog onog poraza od Švajcarske, šteta što nije ostalo bar nerešeno.

Veoma korektna igra reprezentacije na SP. Trudili su se, solidno igrali, nema se sta zameriti. Uvek moze bolje, no ni ovo uopste nije bilo lose.

Malo je nedostajalo srece, malo uigranosti, malo pravde (penal) da prodjemo dalje. Nije pomoglo ni sto nam je zapala mozda i najjaca grupa na turniru.

Ja sam jednom nagazio na temi na B92 link, i priznao grešku, ko ima stomak da čita srpske medije ne treba da se žali na sadržaj.

Reprezentacija prošla očekivano, da smo imali sreće možda bi bolje prošli sa Švajcarskom, i došli do drugog kruga, ali ovo je sasvim u skladu sa kvalitetom tima i igrača. Nisu ni razočarali ni podbacili, ovo je bio domet tima, razočarenje može biti samo posledica nerealnih očekivanja pojedinaca. Nemamo ni na jednoj poziciji vrhunske igrače, nemamo kreatore igre, i tradicionalno nemamo dobrog napadača. Još uz ovakvog trenera i taktiku, džabe trčanje i zalaganje...

Vucemo se po terenu bre, igramo zaostao fudbal, ne vezemo 20 pasova na protivnikovoj polovini za celu utakmicu, kontru nismo imali nijednu i ako se branimo celu utakmicu...uporedite nas i Koreju i sve ce vam biti jasno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam jednom nagazio na temi na B92 link, i priznao grešku, ko ima stomak da čita srpske medije ne treba da se žali na sadržaj.

Reprezentacija prošla očekivano, da smo imali sreće možda bi bolje prošli sa Švajcarskom, i došli do drugog kruga, ali ovo je sasvim u skladu sa kvalitetom tima i igrača. Nisu ni razočarali ni podbacili, ovo je bio domet tima, razočarenje može biti samo posledica nerealnih očekivanja pojedinaca. Nemamo ni na jednoj poziciji vrhunske igrače, nemamo kreatore igre, i tradicionalno nemamo dobrog napadača. Još uz ovakvog trenera i taktiku, džabe trčanje i zalaganje...

+1

Mijat je lepo rekao:

"Oni su svakako imali veliku želju i dali su sve od sebe. Međutim, pitanje je koje su naše mogućnosti, gde su naši limiti. Dobro je biti ambiciozan, ali morate znati koji su vaši dometi i koliki je vaš kvalitet. Mislim da je u ovom momentu odlazak na SP veliki uspeh, sve ostalo je trenutno nerealno. Moramo napraviti dobru analizu i stvoriti tim koji će obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo, kako bi ovi mladi igrači imali kontinuitet igranja na velikim takmičenjima", rekao je Mijatović

https://www.b92.net/sport/rusija2018/vesti.php?yyyy=2018&nav_id=1411955

Dela posle svetskog pokazuju stanje koje nas je pratilo celo svetsko. Na to mislim prvenstveno najavu moguceg penzionisanja Matica. Pa ne radi se to tako, ako si motivisan, onda se brale boris i cupas za sledece veliko takmicenje. Ovi nasi u glavi umislili da su neko i nesto i da se fudbal igra na snagu. Komedija totalna, kad bi nas bar diskvalifikovali na jedno 10 godina da se ohladimo pa onda mozda neki reset u dobrom pravcu.

Biće zanimljivo večeras, Engleska - Belgija. Ko bude drugi ima znatno lakši put do 1/2 finala, a možda čak i do finala. Prvog iz G grupe čeka "pakao".

365855f071636dae41677ae2d023525947df17dc.jpg

Uh nemoj tako, ja dobio opomenu za komentar na racun Zozea Murinja...ko zna sta rade za takve komentare.

Da li si makar u jednom trenutku pomislio da si dobio opomenu ( takodje nekolicina) jer si koristio neprimeren recnik na javnom forumu i to u vise postova?
Jeste, Murinjo nam je najbitniji... suzdrzacu se od daljih komentara

Onoga trenutka kada shvatite da je naš vrhunac u fudbalu bio 90-tih ( Zvezda, mlada, senior reprezentacija ) i da manje-više od tih godina naš fudbal ne treba pratiti krenuće sve na bolje......
Pošto mi nemamo Tačerku koja bi zatvorila sve klubove a vođe navijača poslala u zatvor, ostaje samo jedna stvar koju obični ljudi mogu da urade - da ignorišu domaći fudbal i da stadioni budu UVEK prazni.....
Pa onda neka jug i sever diluju drogu između sebe, neka se tuku i ubijaju, neka menadžeri uzimaju procenat, ali to neće dugo trajati kada su stadioni prazni....
Zato gledate inostrane utakmice i lige i uživate u fudbalu...
Možda se vrate vremena kada ceo stadion aplaudira protivničkom igraču kao nekada....

Just my 2c......

Jos da dodam na temu ispadanje Srbije sa svetskog.

Krivo mi je sto se pljuju igraci, svalila se krivica na njih. Ja jesam kritican, ali tu ne lezi problem u igracima. Eno mozzartsport izbacio clanak i pljuje sve redom igrace.

Sto se bre neko ne usudi pa da pljuje po savezu i celom sistemu, o smeni trenera itd. itd.

Tu lezi problem, eno Nemci sramota ih, ali oni su svetski prvaci, sledece veliko takmicenje opet se bore za naslov. A gde smo mi u celoj prici? Ispadamo redovno naivni a nista se iz korena ne menja. Mazanje ociju...

Odlucivace zuti kartoni ko ide dalje :)

Onoga trenutka kada shvatite da je naš vrhunac u fudbalu bio 90-tih ( Zvezda, mlada, senior reprezentacija ) i da manje-više od tih godina naš fudbal ne treba pratiti krenuće sve na bolje......
Pošto mi nemamo Tačerku koja bi zatvorila sve klubove a vođe navijača poslala u zatvor, ostaje samo jedna stvar koju obični ljudi mogu da urade - da ignorišu domaći fudbal i da stadioni budu UVEK prazni.....
Pa onda neka jug i sever diluju drogu između sebe, neka se tuku i ubijaju, neka menadžeri uzimaju procenat, ali to neće dugo trajati kada su stadioni prazni....
Zato gledate inostrane utakmice i lige i uživate u fudbalu...
Možda se vrate vremena kada ceo stadion aplaudira protivničkom igraču kao nekada....

Just my 2c......

Stadioni su prazni odavno. Koji je to klub Tačerka zatvorila? 90-ih je bio vrhunac jugoslovenskog fudabala.

Što se tiče ovog prvenstva odigrali smo u skladu sa mogućnostima tima,možda je moglo malo bolje da nismo imali selektora početnika u trenerskom poslu.

Prosli japanci, imaju dva zuta manje
Ni krivi ni dužni. :)

Prošli zahvaljujući kartonima i slučajnoj pobedi u utakmici gde su 90 minuta imali igrača više i penal.

Mada takvu sreću nekada treba i zaslužiti.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Sada da su Englezi pametni da ubace sami sebi loptu u mrežu.. kakav sraman meč

Nisam siguran da je bolje biti drugi u ovoj grupi!

Pa nisu ni oni sigurni zato nikada neće igrati polufinale SP

Koliko je onaj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* od komentatora *****o o paklenom planu Belgijanaca da budu drugi pomoću kartona, a oni ljudi dadoše gol.
Ne razmišljaju svi kao Srbi, *mjau**mjau**mjau*.

Koliko je onaj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* od komentatora *****o o paklenom planu Belgijanaca da budu drugi pomoću kartona, a oni ljudi dadoše gol.
Ne razmišljaju svi kao Srbi, *mjau**mjau**mjau*.

Hahahahaha, u pravu si. I mene je smorio, pogotovo kada je rekao da Belgijanci namerno prave prekršaje za žute kartone (za onaj prvi).

Nas je sinoć spasio Stojković, mogla je lako da pukne petarda. Verovatno naš najbolji igrač na ovom prvenstvu.

Ostaje žal zbog onog poraza od Švajcarske, šteta što nije ostalo bar nerešeno.

cek bre brate mili, da te pitam da li si ti pri sebi ?

https://streamable.com/u0gfy

pogledaj ponovo. Ja sam dobrih 10 minuta razmisljao dal je stojke od nekog u FIFA primio pare da primi ovakav gol.

Prvo, sto je procena nula (brazilski golman mu je u 2 navrata objasnio kako se pravovremeno izlazi na loptu i pravi procena dal ces da izadjes ili ne)

Drugo, sto pitaj boga iz kog razloga, savijene su mu ruke u laktovima. WTF momenat, nikakve je*ene logike nema da su savijene, da ih ispruzi skroz i jedino da gleda dal ce levo-desno ili gore da ih stavi. Savio ruke u laktovima kao da ce da je boksuje posle nekog spicerojka/puna shuta, a ne kao da treba da spreci loptu da ga prodje na metar.

Na stranu ovaj primljen gol, reakcija za prvi gol svajcarske je isto amaterska, nikad nije znao da brani sut van 16, ovde je samo otpratio loptu. A da, jel treba da ti spomenem da je Ramadanijev covek, i da mu treba verovatno jos neki angazman posto potrosio pare na beogradske ku*ve ?

A da ti ne pricam koliko je Stojke dzelat srpskih golmana, jer neki koji su zapravo mogli da naprave odlicnu karijeru, ostali su u senci coveka koji je menadzerski golman, i generalno teska dijabola od coveka.

Da, procene za izletanje su mu bile horor...

On da ima bolje procene leta lopte branio bi u Man utd . Ali i pored toga je naš najbolji golman i jedan od najboljih igrača naše reprezentacije na ovom SP.

Stvarno nema smisla sta pisete, nije kriv ni za jedan gol, lako ovako mudrovati iz fotelje, da je ranije istrcao, da nije istrcao, da je ispruzio levu ruku...

Oba gola su bila bas jeftina i totalno amaterski primljena, kod prvog gola iz aviona se videlo gde lopta ide , a lopta je putovala citavu vecnost i tako smesno prosla izmedju 3 igraca , mogao je da je pokupi ko je hteo , a a ne spominjemo da su nam pre tog gola Brazilci vec par puta prodali tu istu foru.

Tek onaj drugi gol smejurija, imamo sve igrace po 190 + cm i stalno potenciramo to kako je nas u tim u proseku za glavu visi od Brazilaca a onda primamo gol glavom posle kornera sa metar daljine od gola.

Protiv Svajcarske takodje oba gola bas jeftino primljena, onaj prvi gol nikom nije palo na pamet da mozda ne bi bilo lose da izadje i da proba da blokira taj sut , drugi gol , smejurija, mislim ako vec vidis da igrac ide sam ka golu i da ima cistu situaciju i da ce ekipa da primi gol koji znaci i eliminaciju sa SP pa sto ga ne skrsi , morao je iz kopacki da ga izuje , pa sta i da dobije crveni karton u 93. minutu.

U svakom slucaju nasi poprilicno podbacili na ovom SP, jedino konkretno sto su pokazali bio je onaj slobodan udarac Kolarova protiv Kostarike a slozicemo se premalo za 3 utakmice.

Mislim da mozemo da budemo zadovoljni plasmanom na SP ali samim Svetskim prvenstvom i igrom i rezultatom tamo nikako.
Definitivno sto se tice nase reprezrentacije jos jedno prvenstvo za zaborav.

Realno ne spadamo ni u red onih reprezrentacija koje su ispale ali su makar odigrale dobro , ostavile dobar utisak i mogu ponosno da se vrate kuci (i da eventualno zale zbog manjka srece, nekog promasenog penala, promasene 100% sanse u 95. minutu....itd) kao sto su recimo Iran, Peru, Senegal, Maroko, Juzna Koreja svakako.

Realno danas Panama i Tunis iako su ispali odigrali sa vise zelje, zara, energije iako su obe ekipe vec ispale od nasih koji kao "moraju" da pobede da bi isli dalje.

Realno ovaj Brazil nije ni blizu onog nekadasnjeg Brazila iz najslavnijih dana, zaista ne mislim da su neki bauk od ekipe ali za nas ovakve su babaroge, realno i mnogo slabiji timovi od Brazila su za nas bauk.

Poslednja izmena:
cek bre brate mili, da te pitam da li si ti pri sebi ?

https://streamable.com/u0gfy

pogledaj ponovo. Ja sam dobrih 10 minuta razmisljao dal je stojke od nekog u FIFA primio pare da primi ovakav gol.

Prvo, sto je procena nula (brazilski golman mu je u 2 navrata objasnio kako se pravovremeno izlazi na loptu i pravi procena dal ces da izadjes ili ne)

Drugo, sto pitaj boga iz kog razloga, savijene su mu ruke u laktovima. WTF momenat, nikakve je*ene logike nema da su savijene, da ih ispruzi skroz i jedino da gleda dal ce levo-desno ili gore da ih stavi. Savio ruke u laktovima kao da ce da je boksuje posle nekog spicerojka/puna shuta, a ne kao da treba da spreci loptu da ga prodje na metar.

Na stranu ovaj primljen gol, reakcija za prvi gol svajcarske je isto amaterska, nikad nije znao da brani sut van 16, ovde je samo otpratio loptu. A da, jel treba da ti spomenem da je Ramadanijev covek, i da mu treba verovatno jos neki angazman posto potrosio pare na beogradske ku*ve ?

A da ti ne pricam koliko je Stojke dzelat srpskih golmana, jer neki koji su zapravo mogli da naprave odlicnu karijeru, ostali su u senci coveka koji je menadzerski golman, i generalno teska dijabola od coveka.
Nijedan gol nije njegova greška, lako je pametovati posle poraza. To što si ti zakačio je čista greška Veljkovića koji je pratio Jesusa umesto loptu, i dozvolio da Paulinjo izađe sam ispred golmana, gde je mogao da bira gde će da šutne. Gotovo svi su već zaboravili onu stopostotnu šansu koju je Švajcarska imala u 35-om minutu, ili ona tri zicera koje je skinuo Nejmaru. Uostalom, nije to samo moje mišljenje, i strani sajtovi tvrde isto (Ivanović nije igrao protiv Brazila, da jeste ocena bi mu bila niža):
Screenshot_20180629-021114.jpeg

Poslednja izmena:
@Mack 10 Sjajna analiza, slazem se u svemu u potpunosti. Brazil vec godinama nije Brazil kakav se ocekuje, nema vise onih majstora, spali na Nejmara koji ionako vecinu vremena nije produktivan nego nesto kao imitira Mesija. Za nas je on neresiva enigma ali ne smatram da ce pored silnog talenta ikada postati najbolji fudbaler sveta. Nema on ono sto je potrebno u glavi, ne interesuje ga fudbal dovoljno da bi bio najbolji. Sa Brazilom verujem da mogu i Englezi da se nose, a ekipe kao Belgija, Francuska ili cak Hrvatska ce ih poslati kuci 100%. Sa onako ocajnim Argentincima kod kojih se ne zna sta ko treba da igra, verovatno bi bilo do kraja na noz pa ko prodje. Jako tanak Brazil ali Srbija nikakva kao po obicaju pa ispade Brazil babaroga.

Analiza utakmice protiv Svajcarske i Brazila:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno