Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako god..nismo se obrukali...iz 4.sesira kvalifik.dosli do SP..gdje smo opet bili 4.sesir..na kraju 3. U grupi..ja sam solidno zadovoljan

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

^ +1

Bice bolje, za jedno 2-3 godine... :)

Polako napredujemo, nismo fasovali ni 3 ni 5 golova...

Inace za kolegu rAMU, krajnji krivac za prvi gol je Stojkovic. Ono se lagano resava istrcavanjem i hvatanjem a ne dizanjem-spustanjem-dizanjem ruku.

Stojkovicu, Kolarovu, Ivanovicu i Rukavini - zahvaliti se na pruzenom i ubaciti mlade igrace na njihovim pozicijama. A pre svega skinuti ovu neznalicu sa klupe - covek totalno bez osecaja za taktiku i izmene.

Sada konacno mozemo da gledamo fudbal bez nerviranja.

Častan poraz uz puno bolji utisak nego u prošloj utakmici. Plasman na SP i u igri do poslednjeg kola, da me je neko pitao na početku kvalifikacija prihvatio bih.
Nadam se da će uz naše ispadanje i posle par dana pljuvanja opasti malo hate na temi. Što neko reče, sad rasterećeno uživamo u ostatku takmičenja :).

Španija za mene još pre početka izraziti favorit, lep spoj mladosti i iskustva. Fijasko sa trenerom ih je malo unazadio ali trenutno ne vidim većeg favorita.

^ +1

Bice bolje, za jedno 2-3 godine... :)

Polako napredujemo, nismo fasovali ni 3 ni 5 golova...

Inace za kolegu rAMU, krajnji krivac za prvi gol je Stojkovic. Ono se lagano resava istrcavanjem i hvatanjem a ne dizanjem-spustanjem-dizanjem ruku.

Stojkovicu, Kolarovu, Ivanovicu i Rukavini - zahvaliti se na pruzenom i ubaciti mlade igrace na njihovim pozicijama. A pre svega skinuti ovu neznalicu sa klupe - covek totalno bez osecaja za taktiku i izmene.

Sada konacno mozemo da gledamo fudbal bez nerviranja.
Zezaš li se ti kolega?
Šta će biti za par godina, ko tu ima koga sad da zameni?
Pišeš jako dvolicno.... Te, jadni smo te sad da se zahvalimo, kome i za šta i ko to da zameni i ako ima zamene, poplljuvaces te nove...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Naravno da se zezam izjavom "bice bolje za 2-3 godine..."

Da li stvarno ocekujes da cemo nesto da promenimo, posebno ako ostane Krstajic? Cak i sa njegovom smenom bez nekog ozbiljnijeg selektora je upitno - jer sigurno nece sesti neko na klupu bez prihvatanja da se guraju igraci koje savez suflira.
Samo 2x u "skorije" vreme pamtim da smo nesto pokusali sa reprezentacijom, u smislu organizacije i promeni igre - pod Anticem i Mihajlovicem i znamo kako se to zavrsilo

Da li ocekujes od ovih igraca koje sam naveo mogu da iznesu sledeci ciklus kvalifikacija, tj da imaju kvalitet - Bane, Kolarov, Tosic, Rukavina?! Jedino Stojkovic moze, ali iskreno mislim da imamo kvalitetnije zamene (pre svega Dmitrovica). Covek u kome god ozbiljnijem klubu da je bio ekspresno je prosledjen dalje...

Ako vec podmladjujemo ekipu treba ih istrpeti i ubaciti mladje igrace na ovaj kostur koji vec imamo - a to su jos 3-4 nova, odnosno bekovske pozicije i jedan stoper... Ako nista drugo makar ce da se zalazu, a ne kao Kolarov da statiraju zadnjih 20 min...

Poslednja izmena:
Fudbal je igra trouglova, a naši nisu školovali. Kretanje mora biti konstantno. Stvaranje trougla i dve opcije za pas igraču sa loptom je sve što treba da radiš u modernom fudbalu.
Naši se kriju.
Naši preskaču sredinu. Matic, ljajic i sms bi morali da imaju dovoljno tehnike u sebi da ukrote jefbenu loptu i da dele lopte sa strane, i da formiraju opcije za pas. Ne može da se stoji i čeka lopta.
Ovo što mi igramo, ovo nisam video odavno...
Ovo fudbal nije
Jedina dobra strana je sto smo dobili štopera..
Ali opet nema igrača koji prave razliku na na vidiku...
Žalosno da nismo napravili takvog igrača 20 godina.
Nemoguće je statistički da se nije rodila 10-ka bar jedna....
Struka je najveci problem, jer ona stvara igrače, ili balvane...
Za prvo ne znam, ali da mogu da pokrenu drvnu industriju, mogu...

Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk

Da je tako, ne bi bili među ekipama koje prosečno najviše pretrčale na SP. Nešto ti tu ne štima.

Drugi po trčanju: http://www.skysports.com/football/n...and-players-have-run-the-furthest-and-fastest

ali prvi na tabeli nesvrsishodnog trčanja kad bi postojala. Stajati ispred igrača i ne pokušavati ući u duel nije korisno a ceo vezni red sem Tadića je u ove tri tekme igrao tako; čekajući da matori i spori Tošić i Kolarov uđu u protivničkog igrača i uzmu loptu kad je već na ivici šesnaesterca i nema druge.

@enterthevoid: da si me poslušao sad bi opet, kao i ja, bar uzeo lovu. :D:wave:

Poslednja izmena:
Vidim da se kontas oko fudbala, ali da li kontas da bilo šta može da se promeni kod nas, od fudbala pa do svega ostalog?
Na žalost, to se u skorijoj budućnosti desiti neće, koliko god mi to želeli da smo na fudbalskoj sceni, nije to u interesu FSS, jer dok je ovako, njima je dobro, jer su uzeli sad pare i njima dovoljno, koga briga za naciju, kao i obično, fudbal su pare, znamo svi, ali eto nas FSS će sad da se opere kroz mnoge načine, ne bi li naciji pružio razlog kako je to uspeh, ustvari ovo je uspeh za FSS i za igrače koji već zarađuju dovoljno..., a šta da se promeni? Ne, a šta, nema ko i nema kako...
Da, ogorčen sam, jer sam svim srcem navijao... Ali, kao i uvek, ostaje žal...
Sramota posle utakmice sa Švajcarskom da opet ovako odigramo, gde su nas dva Siptara pokidali i sa ponosom uradili to što jesu uradili, a šta smo od toga uradili? Danas? Ništa, čak lošije odigrali nego ikada...
Kukamo na druge, i uvek nam drugi kriv, a sebe ne vidimo, ni kao navija a ni kao fudbalska timska ekipa...
Opet ćemo zaobići novi ciklus EP prvenstva jer će opet da se prave smene igrača itd itd...
Pisalo se ovde, krivi menadžeri itd... Pa kako je menadžer kriv sto oni ne znaju da igraju timski... Alo bre o čemu pričamo dalje...
Antić je imao autoritet, ovi ostali posle njega, ne mogu da imaju jer su to kako se opet pisalo, momci sa splava....
Propustili smo opet priliku za dalje, uz našu grešku i naše ne zalaganje, Matić večeras užas, onaj SMS nista odigrao nije... Ej, dva top igrača... Nisu mrdnuli....
Svašta bih jos mogao pisati, ali mi mrsko...
Zaludeo se narod, i u srbiji i van srbije....

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Daleko da sam zadovoljan igrom i rezultatom, al bar nismo izgubili sa 5:0 i vise, kao sto su neki prognozirali i sigurno neki od tih zeljno iscekivali takav rezultat samo da bi mogli jos vise da isprozivaju i ispljuju ceo tim, prosaraju sarkazmom u svakoj drugoj recenici i time zadovolje svoju psihu.

Sad kad vise nema "nasih", i tema ce biti manje kancerogena :d

Matić kaže da je psihički i fizički iscrpljen i ako oseti da ne može više da pruži maksimum - povući će se!

Voijmja oca...

Od čega fizički iscrpljen? I jel ovo taj maksimum o kom priča? Ako zaista jeste onda neka se slobodno povuče.

SMS kaže "Od 1 do 10, mislim da sam odigrao za 7,5-8, pre 7,5."

Svaka čast za "samokritičnost"! Kad ima ovakvo mišljenje o svojoj igri nije ni čudo što smo tu gde jesmo - na putu kućama...

Po meni je bio naš najslabiji igrač u oba poraza.

@bogi79

Da se ne lazemo, sto se grupe tice od kada je bilo izvlacenje i raspored znalo se sa kime treba da se odigra za prolazak dalje, tj da nam je kljucni mec bio protiv Svajcarske.
Imali su dovoljno da se pripreme za ta dva, tj "jedan" mec. I videli smo na sta je to izgledalo.

Ne vredi da ponavljam kao papagaj - ali zbog stanja u FSS smo tu gde jesmo. Pozdravljam sto je Muslinu dat otkaz jer ocigledno je da neke stvari nisu funkcionisale sa njim (nevezano za SMS, klinac je pokazao da ne vredi vise od 50/60mil max i to sam ovim ludim cenama danas). Nazalost riba smrdi od glave a ovi u FSS su samo jedan mali deo vece masinerije.

Takodje ocekivati nesto sa selektorom koji je postavljen kao pajac i koji nema dan trenerskog iskustva je tek suludo. Cak sta vise ostace za kvalifikacije za EP i bice spinovanja price kako je ovaj rezultat odlicno dostignuce i da je malo falilo da nas nisu ostetili za penal...Generalno gledano jos smo i dobro prosli, ali zavaramo se ako smo mi odigrali dobre utakmice na SP-u i kvalifikacijama, jer licno smatram da nismo, da smo imali prilicno losu igru i da smo imali dosta srece u nekim kvalifikacionim utakmicama. Nikakav koncept u igri, osim "daj Tadicu da ovaj pogodi Mitrovica u glavu" nismo imali. Sakrivanje ostalih igraca i setkanje po terenu. Hvala, ali takav fudbal mi je mucan za gledanje.

Da su pametni u savezu,kao sto nisu, pa da nadju resenje za dobrog/ok strucnjaka koji ce moci da iskoristi igrace koje imamo, koji su trenutno i vise nego solidni pa i da uradimo nesto uz promene pristupa i malo konkretnijom igrom. Ovako ostacemo mediokritet. I u drugim reprezentacijama se guraju igraci zarad nabijanja cene i taljenja sa menadzerima ali je to mnogo manje i nisu alavi "daj sve i odmah" kao ovi nasi, vec imaju i planski razvoj reprezentacije na duze staze u vidu.

Inace izjava Kostica posle utakmice govori dosta toga - "Imali smo odlicnih 10 minuta". Kada im se utuvi u glave da se fudbal igra 90+ minuta mozda i bude nesto ovako nista.

@Martin

Bilo je i za ocekivati - jer je to verovatno savet Murinja da sebi produzi klupsku karijeru. Iskreno meni je ostavljao kroz cele kvalifikacije dosta los utisak i skoro nikad nije bio na nivou iz Celzija ili Man Utd-a. A sa ovakvim partijama je pitanje da li nam je potreban.

A SMS - ako je stvarno to izjavio svaka mu se dala. Nista nije pokazao poslednje 2 utakmice. Da je onaj Lotito nije lud (kao sto jeste) i da prihvati prvu ponudu od 60-70 miliona ako uopste stigne, jer ce mu cena samo padati

A za ostale veterane - Kolarov odbranu i ne igra. Baneta je pregazilo vreme nazalost. Rukavina svaku trecu odigra dobro ako ga ne pretrce. Za Stojketa vec imamo solidne opcije.
Daj Tadicu kapitensku traku i odradi potreban "laksi" remont sa mladjim igracima na par pozicija i vozi naredna 2 ciklusa. Verujem da ce ti klinci da izgaraju vise nego ovi...

Poslednja izmena:
Pozdravljam sto je Muslinu dat otkaz jer ocigledno je da neke stvari nisu funkcionisale sa njim...

Funkcionisale ili ne, on je taj plasman na SP izborio sa igračima koje je on pozvao (bio to samo njegov izbor ili ne) i zaslužio je da vodi tim na ovom SP umesto ovog dunstera pa makar izgubili sa njim sve tri utakmice katastrofalno i to je, što bi rekli Bosanci fakat. Kakav god da je, ovo što su njemu uradili Kokeza & Co. je ultra džukački i to je još jedan fakat

Ne znam odakle da počnem, pa ću početi od početka. :)

Pišem o onome što pamtim, a na početku pamtim samo Paola Rosija.

1982.: Tu je statistika da me podseti da nismo uspeli da prođemo grupu, a hteli da priznamo ili ne bilo je štelovanja rezultata u poslednjem kolu. Domaćini su morali da idu dalje, doduše sami smo krivi zbog remija sa Severnom Irskom. Jedva smo pobedili mučeni Honduras na kraju, što nije bilo dovoljno za prolaz.

1986.: Nema nas, Maradona se pojavio i briljirao. To leto sam proveo na selu i moja pokojna baba mi kaže Maradona je najbolji igrač na svetu - rekli na televiziji. Ja se tad još uvek "ložio" na Pelea:)

1990.: Kakvo prvenstvo. Prvo koje sam pratio u celosti i vodio sopstvenu statistiku koju čuvam i dalje (Kompjuter, šta to beše?). Kada sam te penale "preživeo" kao klinac mislio sam da me ništa više neće uzdrmati što se tiče fudbala. Inače, Maradoni naš Ivković odbranio penal. ;)

1994.: Sankcije, ipak, svetsko prvenstvo se ne propušta. Kako nas nema navijalo se za brata Hrista. Briljirao je te godine.

1998.: Šta da vam kažem, još uvek se trese. :D Siniša pljunuo Jensa u usta - neprocenljivo. :p Naša najjača reprezentacija od raspada. Kad nam je Davids zabo gol u 92. minutu umalo nisam umro. Setite se šta sam napisao za 1990 i penale sa Argentinom. :)

2002.: Pratilo se, naravno. Još uvek je "bolela" Mijatova prečka ali lepo kažu - vreme leči sve.

2006.: Nisam ni znao da Petko ima sina, a kamoli da on uopšte igra fudbal. :D Mesi dao prvi gol za reprezentaciju, pogađate protiv koga. :)

2010.: Nada da Antić može bolje, da Antić može više. Posle utakmice sa Nemačkom "išli" smo čak do 1/4 finala, dok nas Australijanci nisu otreznili. Posle te utakmice sam se osećao kao da mi je neko prosuo kofu go**na na glavu (ne znam kako to izgleda, samo zamišljam :d). Teško razočarenje.

2014.: Navijao za Brazilce. Ni dan danas mi nije jasno šta im se dogodilo u 1/2 finala.

2018.: Opet mi, solidna grupa. Da li smo mogli bolje, više, jače, ..., možda. Međutim, treba biti realan i reći da mi bolje igrače nemamo. I šta je sad trebalo da radim, da pljujem repku? Neko pominje kriminalce, savez, ... Ne igraju kriminalci na terenu, niti funkcioneri saveza, već naši najbolji igrači (koje imamo, može da se diskutuje o tome :)). Nije bilo loše, borili su se koliko su znali i umeli. Mogli su da prođu dalje, naivno smo izgubili bod, a možda smo mogli i do sva tri u meču sa Švajcarskom. Sve u svemu, mnogo sam manje razočaran nego 2010. godine. Čak mogu da kažem da nisam razočaran uopšte, tužan jesam ali nema mestu razočarenju.

Da sumiram. Nikada mi nismo bili velesila u fudbalu. Ma kakva velesila, nismo ni bili sila u fudbalu. Međutim, za 4 ili 8 godina, nadam se da neće proći više, opet ću sa istim žarom da pratim reprezentaciju i da se do samoga kraja nadam najboljem.

Toliko o našem učešću. Ko je kriv, nije ni bitno, mi nismo prošli dalje.

Funkcionisale ili ne, on je taj plasman na SP izborio sa igračima koje je on pozvao (bio to samo njegov izbor ili ne) i zaslužio je da vodi tim na ovom SP umesto ovog dunstera pa makar izgubili sa njim sve tri utakmice katastrofalno i to je, što bi rekli Bosanci fakat. Kakav god da je, ovo što su njemu uradili Kokeza & Co. je ultra džukački i to je još jedan fakat

Slazem se, i mislim da nas je i zato sustigla "karma", ako uopste postoji. Plus skidanje trake Banetu...
Ali zadnje dve utakmice smo se raspadali po savovima i delovalo je kao da su igraci bojkotoval Muslina (posebno utakmica u Becu protiv Austrije), tako da je mozda sledio jos veci debakl sa njim. Sigurno da posle otkaza niko nije hteo da uzima vruc krompir u ruke niti je bilo moguce da se uigra novi sistem...

Ali danas da pravi ovolike rokade u odbrani i da ostavi SMS (pored Milivojevica), koji nista nije pokazao i ne igra kao zadnji vezni mi tek nije jasno...

Kako ništa nije pokazao, zar ne vidiš da dečko kaže da je na skali do 10 njegova igra bila na nivou 7,5-8!? : lupko:

Matić večeras užas, onaj SMS nista odigrao nije... Ej, dva top igrača... Nisu mrdnuli....

Nemanja Matic mozda jeste trenutno najbolji srpski fudbaler ali i on je na zalasku karijere kao sto je Bane bio pre par godina dok je jos igrao U Celsiju pre prodaje nazad u Rusiju. Drugi problem sa Nemanjom Maticem je sto je on tipican Murinjov fudbaler, zato ga doticni vuce sa sobom gde god ide. On nije kreativan ni malo, dobar je da razgrce igrace na sredini terena ali je spor tako da nije za modernu viziju fudbala nego samo za onu murinjovsku, parkiranje autobusa u odbrani a hoofball (engleski termin) u napadu. Njegov a i nas problem je sto je utripovao autoritet jer je najuspesniji nas fudbaler i on nama kreira igru na sredini terena sto je porazavajuce jer on to jednostavno ne ume niti se u klubu to trazi od njega. Kao kada je jos jedan Nemanja, odbrambeni igrac koji je kod Ser Aleksa igrao jer je isao glavom gde drugi nece nogom, u reprezentaciji slao duge lopte ka napadacima zbog cega nismo imali nikakvu igru dok nije odlucio da batali igranje za reprezentaciju. Zato nam treba jak trener, autoritet koji ce takvim nazovi zvezdama koji fizikalisu u vrhunskim klubovima, reci da to isto rade za reprezentaciju a ne da zamisljaju da su Zinedin Zidan.

Luka Milivojevic igra u manjem klubu ali je on daleko moderniji igrac za tu poziciju i novu viziju fudbala. Daleko pokretniji i agresivniji defanzivni vezni koji moze da isprati ritam modernog napadackog fudbala.

SMS je celo prvenstvo delovao kao turista na terenu, kao da ne govori jezik, da je medju strancima, jako cudno je sve to delovalo preko malog ekrana.

Poslednja izmena:
Da sumiram. Nikada mi nismo bili velesila u fudbalu. Ma kakva velesila, nismo ni bili sila u fudbalu. Međutim, za 4 ili 8 godina, nadam se da neće proći više, opet ću sa istim žarom da pratim reprezentaciju i da se do samoga kraja nadam najboljem.

Sa generacijom Piksi, Dejo, Mijat, Jugovic smo bili realno u top 4 najjace reprezentacije na svetu, sto se nikada nije materijalizovalo kako je trebalo jer smo upravo najjaci bili 1994. a ne 1998. godine. Ali mi nismo ucestvovali te 1994. godine. Reprezentacija stare Juge je mozda bila i najbolja ekipa na svetu po igracima sto verujem da bi se pokazalo 1994. gde verujem da bi komotno igrali egal sa Brazilcima sa sve Romarijom, Bebetom, Dungom i ostalima. Isto vazi i u kosarci, mnogo smo osteceni zbog raspada drzave na sportskom planu jer smo konacno dobili generacije koje su bile sam vrh u sportu. Pa i dan danas, da igra kombinovana reprezentacija, bila bi babaroga. Mada su Hrvati realno trenutno jaci na skoro svim pozicijama pre par godina kombinovana reprezentacija bi zaista bila u top 4 barem u Evropi.

Sin predsednika države na tribinama navija sa kriminalcima, ne znam šta treba još da se dogodi da neko shvati da nama vlada mafija.

Uh nemoj tako, ja dobio opomenu za komentar na racun Zozea Murinja...ko zna sta rade za takve komentare.

Sto rece ortak, sad moze da se prati fudbal.
Realno, komsije su favoriti, sta god ko mislio.Medju prva 3 sigurno.

Poslednja izmena:
Okacio neko na 9gag :)

177c9733da83fa7f285559919d8b5823.jpg

Naša taktika na mondijalu - Pogodite Mitrovića u glavu:))))

Smesno, cela taktika Mitrovic. Svaka lopta je isla na Mitrovica... Pa brate dodjes na 25m od gola sutaaaaj, od 10 promasaja uce jedna! Oni podju sve i onda centriraju Mitrovicu koje ne zna gde se nalazi ako ne uspe glavom da je udari... Slabo su igrali kao i uvek. Nemamo mi iskustva u fudbalu nazalost.

Ahaaahaa.. znaš kako kaže narodna poslovica? :D :p

Tačno, a najbolje se videlo na Matiću koji je od naših najviše pretrčavao u prazno - trči,trči siroma i kad mu se na sreću lopta dokotrlja do nogu, doda protivniku.

To me ne iznenađuje ali juče nisam gledao one od 16h i odmah :zgran: - da švabe ispadnu od Koreje is bad dream come true. Ne znam što je forsiran onoliko onaj mali Werner kad go ne zna gde je. Napadač ala Zlatko Vujović - nikad nam neće reći koliko je publike pobio.:D

SMS i Matić, obične prevare od igrača. A i selektor početnik. Ništa od rezultata dok se ne bude poštovala struka i to od saveza, preko nezavisnog stručnjaka, bez uplitanja menadžera u odabir igrača. I na sve to onda rad i sreća. A ovako, polukriminalno, menadžerski i mimo struke, ne vredi ni sreća izgleda.

“Nismo bili sposobni ni kvalifikacije da prođemo, nijedne, za dva evropska i jedno Svetsko prvenstvo. Štaviše, često smo se brukali, gubili bodove od daleko manje kvalitetnih protivnika, svađali se, pravili cirkus.

Upravo zbog toga red je da konačno pružimo podršku i našim fudbalerima kako to često i redovno znamo da radimo drugim sportistima poput košarkaša, vaterpolista, odbojkaša.

Imamo tim koji bez ikakvih problema u narednih 5-6 godina može da postane, možda ne sila, ali jedan od jačih "igrača" na svetskoj fudbalskoj mapi.”

https://www.b92.net/sport/rusija2018/vesti.php?yyyy=2018&nav_id=1411853

Šta reći na ovakav tekst sem - fuj...

Nase istrazivacko novinarstvo je puklo skroz, sve se svodi na prenos informacija i neke paljevinske tekstove koji skroz omase problem.

Umesto da krenu da istrazuju sta je to problem i da se napokon krene u postavljanje pravih pitanja, novinari uopste ni ne pokusavaju da se malo pozabave mutnim radnjama koje se desavaju iza kulisa.

Smisle 10 random pitanja ciji su odgovori nebitni cisto da se pita nesto a onda slede neki *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ni tekstovi kako im treba podrska i "za dve-tri godine".

Vecito nesto za dve tri godine a nista se ne menja, za dve tri godine ce ih odvaliti neko drugi i opet ista prica.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno