Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Mack 10 Sjajna analiza, slazem se u svemu u potpunosti. Brazil vec godinama nije Brazil kakav se ocekuje, nema vise onih majstora, spali na Nejmara koji ionako vecinu vremena nije produktivan nego nesto kao imitira Mesija. Za nas je on neresiva enigma ali ne smatram da ce pored silnog talenta ikada postati najbolji fudbaler sveta. Nema on ono sto je potrebno u glavi, ne interesuje ga fudbal dovoljno da bi bio najbolji. Sa Brazilom verujem da mogu i Englezi da se nose, a ekipe kao Belgija, Francuska ili cak Hrvatska ce ih poslati kuci 100%. Sa onako ocajnim Argentincima kod kojih se ne zna sta ko treba da igra, verovatno bi bilo do kraja na noz pa ko prodje. Jako tanak Brazil ali Srbija nikakva kao po obicaju pa ispade Brazil babaroga.

Eh kad se samo setim Brazila iz 1994 kakvi su to majstori bili , Bebeto, Romario, Dunga, Leonardo, Rai, Viola, Miler, Kafu, Branko, Aldair , Emerson i ostali ili recimo 2002 Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Ze Roberto, Zilberto Silva, Zuninjo, Vampeta, pozadi Kafu, Roberto Karlos, Lusio, Roke Zunior.......da se smrznes , ja mislim oni i sad da se okupe sa 50 godina sto imaju da bi oprali ove nase , pa i vecinu ekipa na ovom prvenstvu.

Ima i ovaj Brazil Marsela, Kutinja, Tijaga Silvu i povređenog Dani Alveša. Ali naravno, ne funkcionišu kao tim. Vrlo verovatno da bi igrali bolje bez Neimara.

mogao je da je pokupi ko je hteo

morao je iz kopacki da ga izuje , pa sta i da dobije crveni karton u 93. minutu.

To je nas problem tj nasih igrac, nije “mogao je da je pokupi ko je hteo”, vec he MORAO da je pokupi ko je ZNAO. Mislim da cemo mi zauvek imati taj problem u reprezentaciji, ne znaju da ginu na loptu, eto bukvalno taj primer kod gola, znaci 3 igraca oko lopte i svi cekaju, uvek se ceka da neko drugi pokupi loptu, fazon “neka on trci, blizi je”, jednostavno nemamo nacin razmisljanja za tako nesto.

A sto se tice izuvanja kopacki u 93., well, svi smo to doziveli u beogradu od hrvata i znamo kakav je osecaj. Lepo to zvuci da bi se spasao bod, ali nije nimalo fer i sportski. Na kraju krajeva, svejedno i da smo dobili taj bod od siptara, opet ne bi prosli dalje mi vec oni.

Aa fer plej i sportski je njihova proslava gola? Uvek se setim kad je Suarez odbranio sa linije rukom, crveni karton i penal, oni omase, Urugvaj ide dalje vidim svi su ga napadali kako nije sportski.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Analiza utakmice protiv Svajcarske i Brazila:

Dobra, jednostavna i očigledna analiza. To ispucavanje i brzo gubljenje lopte mi nikad nije bilo jasno. Pa nijedan napad ni smo stvorili tako.

Evo da i ja napišem moje mišljenje o utakmici sa Brazilom. Iskreno meni je jako krivo što smo izgubili, jer kao što već neko reče, sa ovim Brazilom može da se igra. Po meni ovde sva krivica pada na selektora, zbog loše selekcije igrača.
Prva stvar, ne možeš staviti momka da debituje u utakmici protiv Brazila koju moraš da dobiješ i to u odbrani, koliko god bio dobar i talentovan, 80% šanse da će ga pojesti trema. Drugo, ne možeš staviti na takvoj utakmici da ti štoperski par budu igrači kojima je to PRVA utakmica da igraju zajedno, nisu uigrani, kao što se i dalo videti kod prvog gola. Znači tu su morali da igraju Tošić i Ivanović, ili bar jedan od njih sa Milenkovićem. Što se tiče sredine, Milivojević je igrač koji je morao da igra, po meni je čovek bitniji i od Matića. Ljajić po meni očajno odigrao celo prvenstvo. Izmene katastrofa, praktično se može reći da su bile revijalne. Forsiranje Sergeja bez potrebe, jeste dobar igrač, ali se on prosto ne uklapa u naš sistem igre sa ostalim igračima, u Laciju je totalno druga priča. Po meni bi sve ovo bilo mnogo bolje sa Muslinom, ali šta bi bilo kad bi bilo je neka druga priča.

Pa naravno, sve priče na tu temu su u fazonu "da baba ima onu stvar bila bi deda". Izgubili smo i ispali, iskreno se većina nas nije nadala da će se uopšte i kvalifikovati tako da je i ovo puna kapa. Momci su trčali i borili se, samo su Rusi pretrčali više od naših, šteta što su tehnički limitirani, neuigrani i što je taktička postava bila slaba.

4faef8d4315aa0fbc91cf1c782598ad3.jpg

Ajmo sad malo o narednim mecevima :) Danas je pauza, pa ne moramo vise ni o onome sto je bilo :)

Ovo je bukvalno dno dna novinarstva. Tu zgradu treba spaliti i sravniti da ne ostane kamen na kamenu.

3 poena za Nineta.

Ma najjaci je Lazanja.

Za Kostariku je narucio zlatne statue za ceo tim sa sve Krstajicem na celu i pratecim timom, pevao na guslama u desetercu.

Za mec sa svajcarskom samo sto jos one avione s remonta nije digao na NATO, Ameriku, svajcarce, iluminate i reptilijance.

Sad za brazil, osuo paljbu po svima, te bagra, te nabedjeni, te nisu vodeci igraci ni u svojim klubovima, te brinu samo o svojim bradicama, te blagoteleci pogledi, jedino Mitrovica postedeo....[emoji3]

Od sutra krece nova runda, ko se provukao, provukao se, popravnog nema.
Za sada mi lici da su Belgija, Hrvati i eventualno Danci kao neke najozbiljnije ekipe za titulu.

@Sale83
Slažem se za Belgiju i Hrvatsku, ali što Danska? Po meni su na sreću dobili Peru, sa Australijom isto jedva nerešeno, sa Fransuckom nema potrebe komentarisati.

Po meni Belgija najveći favorit, iza njih Hrvatska i Urugvaj.

Ne znam imam neki cudan osecaj da mogu daleko da doguraju.

Moj favorit je Hrvatska, i stvarno bih voleo da uzmu SP, bar neko sa ovih naših prostora, kad mi već ne možemo i ne znamo, oni mi deluju bas organizovano timski i tačno se zna kome je kakva uloga. Grubo i oštro igraju, ne, aju Respekt, igraju momci fudbal napadački. Ekipa je sjajna i vidi se da postoji timski duh, ne odustaju čak ni kad vode 1-0, i dalje guraju, što je bas pozitivno videti.

Drugi Favorit mi je Urugvaj, nekako mi se takodje čine kompletni da znaju šta rade...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko desni deo žreba izgleda lakše nego levi. Svašta tu može da bude, Španci sad mogu daleko jer znaju da igraju takve utakmice. Englezi će da kiksnu, karma će da ih stigne za onaj poraz od Belgije.

S leve strane će da bude pokolj.

Hrvatska i Danska igraju sledecu utakmicu, tako da ne mogu daleko i jedni i drugi. A ko prodje dalje, ide na pobednika utakmice Rusija - Spanija.
Ja svakako ocekujem Spaniju u polufinalu.

Sto se nasih tice, ne svidjaju mi se uopste komentari o manekenima i devojcicama, pogotovo kada vidim da to napise i isti covek koji je posle jedne pobede prognozirao protivnika u cetvrtfinalu, ili polufinalu, kako bese.

Ja najiskrenije mislim da su se ovi ljudi trudili, ali em sto je taj trud jalov jer nisu spremni ni takticki ni fizicki, em sto je i njihov kvalitet takav da im ipak treba dosta srece da bi nesto uradili, cak i da ih vode pravi ljudi.
Radije bih stavio kosarkaske strucnjake da vode fudbalsku reprezentaciju, nego ove bunardzije koji je vode.

Ako je neko gledao, neki mlad covek na RTSu je graficki analizirao presing Francuske, i generalno ponasanje njihovih napadaca kada je protivnik u napadu. Aj da vidim ko ce njima pri vodjstvu da drnda loptu pet minuta, i da ne mogu da je pipnu.
Kod nasih sam cesto vidjao kako sire ruke prema saigracima, jer nemaju odgovarajucu podrsku, a ta podrska nije izostala zato sto je nekoga mrzelo da trci, nego zato sto su banda u kojoj se ne zna ko sta radi, nego smisljaju u hodu.

Sto se daljeg prvenstva tice, ne verujem da cu navijati za bilo koga, ali navijacu protiv svake juznoamericke ekipe, ili protiv Hrvatske, ako ne igra protiv juznoamerikanaca.

Krstajic jeste nula od trenera ali se nekako uklapa u trend posto nijedna reprezentacija nema kvalitetnog trenera za selektora. Sve neki pocetnici ili u najboljem slucaju prosek od trenera. Jedino je cenjeni Lev pokazao da je slab kalibar, sto se videlo odavno iako su ga mnogi zeleli videti kako vodi neki jaci klub. Murinjo ocigledno pikira poziciju selektora Portugalije, jer je odavno rekao da bi to hteo biti kada ostari a realno je za staro gvozdje barem kada je vrhunski fudbal u pitanju. Isti razvojni put kao Fabio Kapelo. Uhvatio sve na prepad, osvojio sve sto se moze osvojiti, posle se mlatio po vrhunskim klubovima bez puno uspeha da bi na kraju sve to naplatio u reprezentativnom fudbalu.

Sta reci kada se pogleda igra Belgije a trenira je covek operisan od defanzivne taktike cije su ekipe znale da primaju po pet golova nekoliko utakmica za redom. Konte zamalo da osvoji EP sa ekipom daleko ispod svakog proseka koja je ispala odmah u sledecem ciklusu kvalifikacija sto je njihov realan domet sa ovom garniturom igraca i kvalitetom nacionalne lige. Holandija koja sa Van Galom koji je ispusena mustikla odavno, umalo da osvoji veliko takmicenje iako su po igracima zaostali jako a liga im je daleko iza turske ili ruske lige. Jedan Arsen Venger koji je ista prica kao Van Gal, senka iz proslosti, bi sa ovom nazovi nekvalitetnom Srbijom sigurno prosao u nokaut fazu. Jako je nizak kvalitet strucnosti medju selektorima i potreban je samo malo sposobniji menadzer da napravi podvig sa ekipom. U ovom momentu nas najbolji trener i najskolovaniji je Slavisa Jokanovic. Porediti njega sa aspekta strucnosti vodjenja fudbalskog tima i Mladena Krstajica je kao porediti Dzefa Bezosa i mene u biznis smislu. Jedan je profesionalac, drugi potpuni amater. Da Gvardiola nije ponosni Katalonac i da ima zelju da vodi Spaniju, osvajao bi sva takmicenja kao Zidan po tri puta zaredom.

[emoji460]
9764894d2bd23495af79bb5096388391.jpg

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Moja tri favorita su, nakon gledanja kako igraju, od veceg ka manjem:

1. Belgija
2. Hrvatska
3. Engleska

Kako su se stvari promenile, pa da nema onih ekipa koje su vladale fudbalom, bilo sa titulama, bilo sa generalno standard jakim reprezentacijama, poput Argentine, Holandije, Nemacke, Italije, Brazila.

Zasto sam stavio Engleze na 3 mesto - po mom misljenju, ljudi igraju najmoderniji i najbrzi fudbal. Ako ovaj ne osvoje, imace priliku da to urade u buducnosti, ako odrze ovakav sistem. Belgija Engleska mi je bila utakmica gde sam navijao za fudbal a ne za jedne ili druge, kako su fantasticno igrali, i jedni i drugi. Englezi dosta mladi, lopta leti sve vreme, anti-srpski fudbal otprilike. Southgate sta radi to je meni savrseno za gledanje, lopta nije na 20m2 duze od 3-4 sekunde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno