Šta je novo?

Sve ucestalije crkavanja procesora....?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pogledavši ovu temu počeo da sumnjam da imam dva metra pošto mislim da sam od nekog čuo da sam toliko visok :)...

Vreme ce pokazat, mogu samo to da kazem....
AM2/3 procesori su jos u upotrebi i bice u narednih 3+ godina

Mozda sam ja licno i baksuz ali za mene je 3 procesora za 2 meseca alarmantno, mozda i 1155 inteli crkavaju (sami od sebe) ili ce tek crkavati ali ja znam da 775 i starije modele nisam vidjao

Vreme ce pokazat, mogu samo to da kazem....
AM2/3 procesori su jos u upotrebi i bice u narednih 3+ godina

Mozda sam ja licno i baksuz ali za mene je 3 procesora za 2 meseca alarmantno, mozda i 1155 inteli crkavaju (sami od sebe) ili ce tek crkavati ali ja znam da 775 i starije modele nisam vidjao

Pa ako ti nisi vidjao 775, to ne znaci da ne crkavaju, ja imam neki stari Core 2 Duo koji sam izbusio i kacim na ogrlicu(ali grebe pa rastura) :)

Evo posle godinu dana konstantnog przenja 8120, ziv i zdrav, bez ijednog problema.

Pa ako ti nisi vidjao 775, to ne znaci da ne crkavaju, ja imam neki stari Core 2 Duo koji sam izbusio i kacim na ogrlicu(ali grebe pa rastura) :)

A od cega je crkao, ja sam ovu temu otvorio jer su ovi procesori crkli sami od sebe bez OC-a gde su ostale komponente sve ispravne...

Do sada sam video znatno više crknutih i degradiranih Intela nego AMD-ova. Ne računam one Durone od pre 11-12 godina što su ljudi spaljivali i lomili jezgra. Od pojave Socketa 754/939, pa kasnije AM2/AM2+/AM3/AM3+ nisam cuo ni video bukvalno ni za jedan primerak da je vrisnuo. Kod Intela je bilo nekoliko P4, Celerona malo više, a dešavalo se da vrisnu od overkloka i C2D u 45nm, Sandy Bridge-vi, čak i Ivy B.

Pa imamo bas na nasem forumu, onaj IB kome je vrisnulo trece jezgro :)
Ne znam inace od cega je crko procesor koji imam, moj cale radi kao serviser sa strane i jednog dana mi je doneo da mi pokaze crknuti procesor. Ja nisam mogao da mu poverujem :)

Definitivno, po meni Inteli više crkavaju od AMD-a. Naročito kad se uzme u obzir da AMD po difoltu radi na većim naponima i da mu je maksimalna temperatura niža nego na Intelu, rekao bih da ima u samom silicijumu dosta više lufta za degradaciju. Primera radi, AMD kad se ugreje, dobiješ BSOD i neće da ti radi, vratiš niži napon i to onda radi. Kod Intela može da se dogodi da prolazi stress testove, da sve radi super na 1.5V npr, što je overkill za SB, a kamoli za IB. Međutim, mogući su random BSOD-ovi, a može da radi i sasvim ok, dok se ne degradira, a na tako visokim naponima se skoro obavezno degradira. Uostalom Ivy Bridge ume ozbiljno da se zagreje kada mu se oplete malo veći napon.

Moje iskustvo sto sam drzao mrtve procesore u poslednjih par godina:

s775: samo Prescott Pentium 2.93Ghz

1156: sad nedavno i7-870

1155: ortaku 2kom i7-2600 i 1kom i3-2100 cuvena Asus Sabertooth P67 koja ih je ubijala kao kokice

AM2: samo jedan X2 5000+

AM2+/AM3: ni komad, a proslo preko 300kom sigurno kroz ruke

FM1: 1kom A6-3500 rikno memorijski kontroler

@hexenbiest

Ja sam iskljucivo pisao o crkavanju bez OC-a i vanjskih faktora (neispravnih ploca, napajanja, fizickih ostecenja)

Pa čini se da si ti jedini pod tim uslovima (bez neispravnih ploca, napajanja, fizickih ostecenja) imao takvo iskustvo...
Moram da priznam da ja nikada nisam čuo ništa slično,iz ličnog (amaterskog) iskustva,a ni od ljudi koji se bave profesionalno hardverom (crkavanja AM2 "iz čista mira"), tako da je malo teško poverovati u tu priču..bez uvrede..AM2,AM2+,AM3 nisu iz te priče..

Ja sam iskljucivo pisao o crkavanju bez OC-a i vanjskih faktora (neispravnih ploca, napajanja, fizickih ostecenja)

A je l' ti bas mozes ruku u vatru da stavis da kod tih klijenata niko osim tebe nije nista cackao, i da je struja bila 100% "cista"? :trust:

A je l' ti bas mozes ruku u vatru da stavis da kod tih klijenata niko osim tebe nije nista cackao, i da je struja bila 100% "cista"? :trust:

Mogu dvoje od 3-je vec 3 godine radim komp, jedna je cist facebook korisnik ni nezna sta ima u kucistu, drugi igra sah samo i ima 64 godine..., takodje i da je struja krivac, zveknulo bi napajanje u najgorem slucaju ploca
Takodje druge servisere ne zovu i niko im ne cacka komp

Mogu dvoje od 3-je vec 3 godine radim komp, jedna je cist facebook korisnik ni nezna sta ima u kucistu, drugi igra sah samo i ima 64 godine..., takodje i da je struja krivac, zveknulo bi napajanje u najgorem slucaju ploca

Mislio sam na losu struju iz napajanja...

Znaci prvi onaj FB korisnik ne zna sta je unutra, aha znaci junk napajanje frontier inside, a drugi je penzos koji igra sah takvima kad spomenes bar LC420 kao zub da mu vadis. U prevodu ta dva slucaja potpisujem da rade sa shity napajanjima, ne cisti se redovno, prasina, dim i ostali faktori i zovu te naravno kad nesto krepava, nemoj mi reci da im preventivno odrzavas masine redovno... i sad desilo se pustili dusu procesori??? Malo je smesna prica skroz, kad rikne neki Sandy bez "K" iz cista mira onda to je ok. Vidi ja sam objektivan i boli me patka i za jedne i druge, ali definitivno procenat crkavanja AM2/AM3 je debelo ispod 1%, prodato ih je ne zna se i sad se ovde polemise oko dva semprona ili vec ne znam kakvoj zveri :d

Tacno je svugde su "krs" napajanja nisu zamenjena naravno, u dve masine je montiran intel (nisam imao amd procesora) u trecoj sempron AM3
Takodje i da je napajanje lose tu je ploca koja radi napjanje CPU-a sto znaci da ga CPU ne prima direktno od napajanja

Tacno je svugde su "krs" napajanja nisu zamenjena naravno, u dve masine je montiran intel (nisam imao amd procesora) u trecoj sempron AM3
Takodje i da je napajanje lose tu je ploca koja radi napjanje CPU-a sto znaci da ga CPU ne prima direktno od napajanja

nisam mogao da odolim :D

"Putešestvija Željkova" Volume One, "Ko prima, a ko daje" :D:D:D:D

iako ime teme kaze jedno, iz postova ovde se moze zakljuciti da inteli crkavaju mnogo cesce.

U poslednje vreme, od kako su ubacili zaštitu od pregrevanja, na procesorima i pločama, mislim da je crkavanje samo od grubih grešaka i bezobzirnih dizanja napona i bez adekvatnog hlađenja. Naravno neki dolaze poluispravni, tipa X3 itd pa se nebih začudio da riknu čak i pod normalnom upoterbom, a ipak ni tih nema mnogo potpuno crknutih. Onih starijuh tipa kečevi, trojke , athloni i celeroni imam priličnu kolekciju skupljenu više godina. Ako neko zaželi da vidi Duron sa rupom u sredini, da mu pošaljem sliku.

@hexenbiest

Kakve to ima veze sa kvalitetom procesora? Stavi CPU u mikrotalasnu na 800W, teško da će ostati čitav, koji god da je. Ja ti tvrdim da AMD, naročito u poslednjih 4-5 godina manje crkava od Intela, a koliko vidim, nije to samo moje iskustvo.

Kakve to ima veze sa kvalitetom procesora? Stavi CPU u mikrotalasnu na 800W, teško da će ostati čitav, koji god da je. Ja ti tvrdim da AMD, naročito u poslednjih 4-5 godina manje crkava od Intela, a koliko vidim, nije to samo moje iskustvo.

Ti si opisivao razloge degradiranja, crkavanja, temperature pri OC-u i zasto tada intel (moguce vise od AMD-a) crkava i ja se slazem sa time
Ali moj post ni najmanje se nije odnosio na OC i ostale vanjske uzrocnike crkavanja

Ova tema je jos uvek aktivna? I otkud tebi @Zeljko AMD-ovi procesori? Zar tebi oni nisu "zabranjeni"? :)
Licno iskustvo mi je da najslicnije kao sto je @hexenbiest koji usput i nije jedini, vise Intela nego AMD a racunam samo novije generacije, i to bez OC-a i na krs napajanjima.

[youtube]o0C_O_3Jfvg[/youtube]

@Zeljko

Pojasni nam samo da li ti radis u nekome prometnom servisu ili mozda distribuciji procesora ili home radinost??

@Zeljko

Pojasni nam samo da li ti radis u nekome prometnom servisu ili mozda distribuciji procesora ili home radinost??

A cime se ti bavis i zasto dva upitnika jel ti nesto nije jasno?

Inace drzim servis i primarna delatnost mi je isti...

Od distributera ni ne ocekujem da i smeju da zucnu ne po pitanju AMD vec po pitanju svih vecih brandov-a a i nije im u interesu

Hvala na odgovoru. Ne vidim kazes iskusan si dosta i smatras da si u pravu pa cisto pitam...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno