Šta je novo?

Sve ucestalije crkavanja procesora....?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Crkavali su i meni Cellleroni tako da vise i ne pomisljam to da uzimam.

I AMD i INTEL imaju verovatno stopu crkavanja odprilike 0.03 % (sto odgovara nekom standardu) tako da na 10000 komada bar 3 moraju da crknu (a oni proizvedu 10000 komada za jako kratko vreme). Na zalost iako je verovatnoca da bas ta tri procesora zavrse kod vas jednaka verovatno verovatnoci da dobijete na lotou nije nemoguce, a onda je za vas ta verovatnoca 100 % da će da crknu :)....iskreno ne vidim poentu ove cele teme.
Komponente crkavaju, a da li ste vi srecnik kome ce da crknu 3 procesora za redom pa to je "sreca". Možda možete onda da razmiliste da igrate loto :)....

Pozdrav,

N

@niki999
A jel znas pouzdano da se sa manjim proizvodnim procesom taj skart manje/vise nije povecao

Jedini pametan zaključak je da procesori crkavaju na obe strane što je i normalno, glupo je sada ulaziti u primjere. Pogotovo što time dovodimo do toga da se kod ljudi koji čitaju ovo, a nisu sigurni šta da kupe javljaju neke predrasude bez ikakvog osnova. Ne znam ni kako se ova tema uspjela ovoliko održati, iako nema veze sa mozgom.

@mrtavker
1. nema veze sa mozgom jer ti tako kazes?
2. predrasud se javlja zbog cega?
3. znaci ti znas da procesori crkavaju na obe strane verujem podjednako i to je za tebe normalno samo neznas koji je to procenat ali to je manje bitno da li je to 0.03% ili 3% koga briga :)

Oh Boze, ima li kraja ovom ludilu...

Moderatori bi stvarno trebalo da zakljucaju/obrisu ovu temu.

Razloga je koliko hoces, promasaji na sve strane:
1. Naslov teme kaze da AMD sve cesce crkava - sto nije tacno, "crkava" isto kao i pre.
2. Onda tema krece u sasvim drugom smeru, umesto da se govori o tom NAVODNOM sve ucestalijem kvaru - govori se o tome da se AMD cesce kvari ALI OD INTELA. - Sto opet nije tacno. Svi koji su se javili imaju bas suprotno iskustvo.
3. Onda se opet skrece tema u pravcu da "sve cesce AMD crkava" ali ovog puta "sam do sebe (bez ociglednih razloga, podizanja napona...)".
Pa gde je tome kraj.

Ljudi iznesu razloge zasto nije tacno to sto naslov ove teme i sve "skretnice" kazu, a onda im pokretac trazi DOKAZ da je to tako, i to da oni potvrde sa apsolutnom sigurnoscu...
A on ni sam ne podupire svoje tvrdnje nikakvih statistickim dokazom (vec kao i svi govori iz svog licnog iskustva) - a to trazi od svih ostalih.

Ovaj forum citaju razni ljudi i stvarno ce dobar deo biti obmanut zbog naslova ove teme, koji je u najmanju ruku trol.

@mrtavker
1. nema veze sa mozgom jer ti tako kazes?
2. predrasud se javlja zbog cega?
3. znaci ti znas da procesori crkavaju na obe strane verujem podjednako i to je za tebe normalno samo neznas koji je to procenat ali to je manje bitno da li je to 0.03% ili 3% koga briga :)

1. To je moje lično mišljenje, i nisam prvi koji je to rekao.
2. Zbog toga što si naveo, nije teško zaključiti, dovoljno je pročitati naslov i stvoriće se neka pogrešna slika pri kupovini kod osoba koje nisu toliko stručne.
(Daću ti primjer, osoba koja se dvoumi pri kupovini računara, a ne razumije se mnogo u to, odluči da uđe na ovaj forum da se informiše, prvo ulazi u forum "Procesori" i prvi topik koji izleti, je 'Sve učestalije crkavanje ni manje ni više nego AMD procesora'. Šta misliš da li će toj osobi stav prema AMDu ostati isti, i da li će to uticati na nju pri eventualnoj kupovini? A koliko je potkovana priča o tome da AMD crkava to je već duboko diskutabilno.
3. Nisam rekao da crkavaju jednako, već sam rekao da crkavaju na obe strane, što ne znači da je procenat crkavanja jednak.

Dosta sam laprdao, zaista, nemam se namjeru raspravljati. Cheers :D

@nemanja123
@mrtavker

Niste mi jasni tvrdite da znate pouzdano da intel crkava ko i AMD a dokaz ili bar konstatacija gde ste to saznali NIGDE? (osim ako ne uzimate izjave onih koji kazu pa i meni su crkavali celeroni pa ih vise ne kupujem..)
Takodje njih par tvrdi da intel crkava pri OC/skalpiranju sto NIJE tema mog post-a
Javio se jedan clan da je kupio DOA i7 i to je sve, sto dokazuje da 32/22nm procesori imaju odredjen broj skarta u vidu DOA primeraka
Ima i onih sto su imali u rukama mrtve procesore ali neznaju razlog crkavanja a i to nije tema jer naravno da ploca/napjanje mogu da sprze CPU i kod AMD i kod Intel-a

@nemanja123
@mrtavker

Niste mi jasni tvrdite da znate pouzdano da intel crkava ko i AMD a dokaz ili bar konstatacija gde ste to saznali NIGDE? (osim ako ne uzimate izjave onih koji kazu pa i meni su crkavali celeroni pa ih vise ne kupujem..)
Takodje njih par tvrdi da intel crkava pri OC/skalpiranju sto NIJE tema mog post-a
Javio se jedan clan da je kupio DOA i7 i to je sve, sto dokazuje da 32/22nm procesori imaju odredjen broj skarta u vidu DOA primeraka
Ima i onih sto su imali u rukama mrtve procesore ali neznaju razlog crkavanja a i to nije tema jer naravno da ploca/napjanje mogu da sprze CPU i kod AMD i kod Intel-a

ama čoveče, ti si taj koji nas *****ava. Imao sam i intel i amd i oba su živela 4+ godine i otišli u silicijumski raj. I šta sad ja mogu da kenj*m kako oba riknjavaju. A ti baziraš svoje iskustvo na subjektivnosti, dok kod mene masa ljudi ima amd, i ja sam prvi kome je on crkao. Point of your topic, trolling as usual?

ama čoveče, ti si taj koji nas *****ava. Imao sam i intel i amd i oba su živela 4+ godine i otišli u silicijumski raj. I šta sad ja mogu da kenj*m kako oba riknjavaju. A ti baziraš svoje iskustvo na subjektivnosti, dok kod mene masa ljudi ima amd, i ja sam prvi kome je on crkao. Point of your topic, trolling as usual?

Pa sta si im radio jer po tebi procenat skarta i intela i amd-a je 100% ;)

I ja baziram svoje iskustvo na servisu i na "malo" vecem uzorku od tvog, mada nisam distributer jer oni ni nesmeju da iznose informacije

I ako procitate naslov teme nigde se ne spominje AMD vec eto mene su oni zadesili, tako da nevidim ko komebrani da pisu ista iskustva o Intel-u

@Monk Psycho, i treba da kenj*s o tome kako su ispustili dusu, imao bi sada minimum 1000 postova jer nekima to ovde mnogo znaci.
Kako ovde ljudi nabijaju postove i na gluposti to je nenormalno.
I dokle ce ovakve parazitske teme da postoje???
@mrtavker to sto si naveo primer vec mi se desavalo, ljudi dodju na forum i procitaju PR teme ili postove, kao sto je npr ova, i ne daj Boze da mu pomenes AMD.

@zeljko
Evo ovako cemo:
1. Ti tvrdis da AMD sve ucestalije crkava. - DOKAZI!
I nemoj da to bude na tvom licnom i subjektivnom iskustvu! - To trazis od svih u ovoj temi, pa to i mi trazimo od tebe. To si trebalo odmah i da uradis jer si ti taj koji je otvorio ovu temu i poceo da iznosis ove tvrdnje, pa i trebas da budes prvi koji ce to i dokazati.
2. Ti tvrdis da su ti procesori crkli sami od sebe - DOKAZI!
To sto je procesor kod neke babe/dede i sluzi kao podloga za milje ne znaci apsolutno nista. Moze da bude X razloga za otkazivanje, a da to vlasnik, pogotovo neuki, nemoze da zna. A mozda je dosao i "unuk" u posetu i "poigrao" se u Biosu pa nije smeo da kaze. Ili vlasnik nije hteo tebi da kaze... Ma koliko hoces ima razloga, zato ako tvrdis da nije nista od toga - DOKAZI!

Ako ne mozes da dokazes, onda prestani da to trazis od drugih. A mogao bi i da prestanes da trolujes. Isto radis i na temi za limundo: prvo kazes da je ebay jos gori, a kad ti se kaze zasto je ebay bolji onda skreces temu na to sto ebay radi sa svim zemljama, skupa ti isporuka... Kakve to veze ima sa originalnom konstatacijom ko je bolji limundo ili ebay?! Kakve veze ima gde i sta radi, kad je pitanje da li je bolji ili ne... Cist trol...

Svi proizvođači elektronike (a i drugih stvari) koji drže do sebe teže da dostignu standard koji se zove 6 sigma. To je standard koji obezbeđuje 0.00034% kvarova ili 99.99966%ispravnih jednica. To je otprilike 3-4 kvara na milion jedinica. U realnosti 6 sigma se tesko dostize i obicno se svi zaustavljaju na oko 5 sigma što čini onu grešku od oko 0.03% ili oko 200 kvarova na milion jedinica. Kao su AMD i Intel renomirani svetski proizvođači i njihovi kvarovi se kreću u ovim granicama, za obične korisnike se sa velikom sigurnošću može reći i da AMD i da Intel imaju istu stopu kvarova. Naravno može da se desi da je neko toliko nesrecan pa da ubode 3 pokvarena amd i 0 intela ali na duži rok to jednostavno nije tačno, tj. to može da predstavlja samo lokalno kratkotrajno iskakanje koje se kako vreme protiče izravna.

Sve ostalo je priča ja sam fan boj i volim AMD ili ja sam fan boy i volim INTEL.

Poslednja izmena:
@niki999
Tacno tako, mozda sam ja bas ubo ta tri pa sad kolike su sanse, mozda sutra ubodem 5 intela da riknu sami od sebe a mozda bude i tacno da da se AMD naglo povecao skart, amoguce i da se intelu povecao skart sa 22nm

@nemanja123
Ja tvrdim sta se meni desilo a te procesore ko oce moze da dodje da pogleda (dva su mi tu, cak mi je i jedna ploca jos tu), jedan sam prodao na limundu zajedno sa plocom i link je bio par sati od aukcije stare mesec dana koja je istekla samo kao dokaz prodaje i za to sam dobio 3 poena i ban na nedelju dana, eto

Bilo je dosta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno