Šta je novo?

Sve ucestalije crkavanja procesora....?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
U zadnjih godinu dana sam primetio rapidan broj umiranja amd procesora i to na svakih 10 umrlih ploca pojavi se 3 mrtva amd cpu-a, pre svega am2, zadnja preminula:

am2 sempron sdh1200iaa4dp - ploca ostala ok procesor umro sam od sebe, sve ostalo ok
athlon II adx2450ck23gq - zveknuo memorijski kontroler, ploca ok, sve ostalo ok
Athlon x2 7750 black edition AD775ZWCJ2BGH, ovde je cpu ubio i plocu, sve ostalo ok

napominjem da nije vrsen oc jer ljudi koji mene zovu za servis ni neznaju koji cpu imaju.....
takodje do sad nikad nisam video da cpu ode iz cista mira, jednostavno cpu nikad nisam ni testirao do sad dok nisu krenuli da riknjavaju i za samo amd-vi iako su mi podjednako zastupljeni i inteli u servisu

prica se da tek apu-vi crkavaju ali njih neservisiram posto su jos pod garancijom

Zamisli, samo AMD crkava, i to bas kod tebe. Kazes APU ne servisiras... A kako servisiras crknuti Phenom ili q6600? Cisto me interesuje...
A tek te "prica se" po selu bajke...

Izgleda da sam ja bas zesci maler na ovoj plavo-zelenoj kugli kad je meni crkao SB na Intelevom cipsetu. Kako je samo to moglo da se dogodi... Ccc...

Jako tuzna tema:S:

Poslednja izmena:
sva tri procesora imam kao dokaz, ko zeli da se uveri moze da svrati, dok je jedan zavrsio na limundu

Dokaz je jaci, ono bas... Da ti istresem od prijatelja pola fijoke crknutih procesora oba proizvodjaca? Moracu bre da pravim spisak vas brendomana i PR-ova na Benchu da znam koga u startu da eliminisem pri savetu o kupovini hardvera. Iskacete kao da je desant.

Dokaz je jaci, ono bas... Da ti istresem od prijatelja pola fijoke crknutih procesora oba proizvodjaca? Moracu bre da pravim spisak vas brendomana i PR-ova na Benchu da znam koga u startu da eliminisem pri savetu o kupovini hardvera. Iskacete kao da je desant.

da a prijatelji oceri na 2v, i oni sto cekicem montiraju cpu

koliko vidim svi su 65 i 45nm, oni stari 90nm nisu crkavali

da a prijatelji oceri na 2v, i oni sto cekicem montiraju cpu

Ne, za promenu, on jeste serviser + održava servere jedne svetski poznate firme. Jos mi nisi odgovorio na pitanje kako servisiras cpu...

Ne, za promenu, on jeste serviser + održava servere jedne svetski poznate firme. Jos mi nisi odgovorio na pitanje kako servisiras cpu...

nikako, radi se o celim kompovima, do pre 8 meseci sam uvek ako neradi ploca + cpu stavljao novo napajanju, mem, gpu i zakljucivao da je ploca riknula a procesor 99.5% ok, dok se situacija nije promenula pa sad jurim polovne procesore da nisam na nuli/minusu i dodatno testiram sa drugim cpu-em

Jao majko mila... gde je zavrsio zanat servisera.
Reputacija im je ko serviserima mobilnih.

Kazneno zanimanje

Ne znam za AMD, ali sam kupovao 3770K proshle godine i crkao je posle prvog paljenja kompa... Tako da ne crkava samo AMD.

Strasno, +za temu ,+za usera koji je otvorio,+za admine koji je tolerisu a u isto vreme zalazu se za jednakost-objektivnost i (ne)propagiranje "govora mrznje"(u IT smislu) sto posrednog, sto neposrednog.:wave:

Pa Zeljko je vec izlozio (po meni prenaduvan) problem AMD crkavanja zar je potrebna posebna tema?

u posledenje vreme lichno sam video odnosno chuo za poprilichan broj s1155 crknutih procesora, za amd, mozda jedan ili dva, samo chuo.
crkavaju jako retko procesori, bilo amd ili intel.

ne znam zashto toliko mrzish amd. razumeo bih da su ti preoteli zenu ili devojku ili neshto gore, pa da imash neshto lichno protiv njih, preterujesh brate samo tako.

Nene nista u pravu ... ono sto zeljko hoce da kaze je da AMD propada i da sada tamo sedi Zika jede burek dok rade masnim rukama fotolitografiju sa zastarelim masinama koje im je kupio tito :D
Stechaj im ne gine.

Ako ćemo iskreno, Intel procesori su osetljviji od AMD-a i pre dožive degradaciju zbog napona. Dugo nisam video crknut AMD CPU.

Moj 3570K je i dalje ziv... Al sad cu da obratim paznju koje programe startujem da ga neki kojim slucajem ne ubije obzirom na prirodu ove teme i odgovore... Da ne moram posle da ga nosim u servis... :)

crkavaju procesori od oba proizvodjaca i to najvise sto se cacka oko overkloka i voltaze takodje kad se na neku solidnu konfiguraciju ume neko šlj napajanje, eto to su najveci slucajevi crkavanja procesora. sve ostalo su fanboy bajke :)

pored napajanja i kloka, proceve ubijaju i lesh plojke. a najgora je varijanta skupiti to sve na jedno mesto;
lesh napajanje, lesh plocha, i biti preambiciozan sa klokom.....u tom sluchaju, samo neka mu je bog na pomoci :D

... eh zeljko, znali smo da si trolčina, ali ovo je previše i za tebe ...

Ja sam Intelovac, ali govoriti da probleme sa crkavanjem ima samo AMD to je apsurdno. Veze sa mozgom nema.

Sto se tice price o intel crkavanju moja dva se (da kucnem u drvo) drze a i amd mi je hvala na pitanju dobro s obzirom da je mobilna varijanta.
A sad ozbiljno ako i nesto crkne za to postoji garancija a ako si pajser i budzis neubudziljiv napon i grejes ko furunu crći će i elektricni sporet a ne procesor. Mora da su u tu svetski poznatu firmu za koju saforumnik radi slali samo skart amd apu, da sam na njegovom mestu popricao bih sa dobavljacem da mi vise ne salje procesore koje je vec neko reklamirao :p

Poslednja izmena:
Radim od 2007. u firmi koja iskljucivo radi sa intelom. Od 2007. do 2013. prodato je oko 1500 procesora, polovina u brend,polovina sklapanih racunara i zaista nijedan nije crkao, mada nijedan procesor nije overclokovan i uvek se pazilo da ploca bude u rangu procesora(uz dobar procesor dobra ploca). Eto to je neko moje iskustvo, a ja nisam nikakav intel fanboy, kuci imam phenoma, pre njega sam imao c2d 8400/8500, uvek gledam da to bude best buy i totalno mi je nebitno da li je amd/intel ili nvidia/ati..

kuku majko pa ovo je strašno !

idem odma na limundo da utopim ovaj moj Tuban za 20e dok nije crko, i kupujem 3770k , za svaki slučaj !

Ova tema treba da se preseli u Bench Clubbing posto joj ovde kao sprdnji nije mesto.

Samoca ubija :)

Ako cemo iskreno ovo je zeljko vec izlozio u - AMD Trinity, Socket FM2 pa po tome ova tema nije ni trebala biti otvarana.

I onako je tema postala sprdanje :D. Komontno se moze prebaciti u Bench Clubbing

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno