Šta je novo?

Sve o putu na more autom

mislim da je meni stiglo odmah, ali me mrzelo da potpisujem, skeniram.. u medjuvremenu sam promenio auto, sad moram ponovo zbog drugih tablica. Mislim da mi je lakse da platim na 2-3 rampe, plus me smara sto je prepaid
Koliko sam cuo od drugih i ne moras menjati jer su ljudi pozajmljivali TAG. Raspitaj se malo.
Mene prosle godine mrzelo jer sam na kraju isao na Sitoniju i ispostavi se da imaju samo 2 rampe 😂 i odustanem od prijavljivanja, a poslali mi TAG i eno ga bleji u autu u kesici.
I da dodam da su mi presele i te 2 rampe jer posle jezive guzve na Evzoniju me sacekala polucasovna na prvoj rampi, tako da cu ga namestiti ove godine makar i ne isao kolima ☠️

EDIT:
Da li neko zna koliki deo autoputeva pokrivaj ovaj njihov egnatia TAG? Odnosno gde ne vazi od populaenijih destinacija?

Poslednja izmena:
Grcki tag trenutno stize za nekih 7 dana. Zavisi u koje doba dana se podnese zahtjev i koliko brzo se odgovori na njihov mail (posalju pdf dokumente koji treba da se popune, potpisu, skeniraju i posalju nazad). Jos uvijek nije guzva a vjerujem da mnogi cekaju da vide sta ce biti jer se pisalo po novinama da bi od ove sezone moglo i sa nasim tagom. Tako su pricali i za Hrvatsku pa se ipak cekalo znatno duze nego sto e najavljeno.
tako je, evo ja sam porucio prosle nedelje (mislim da je sreda bila) stiglo juce

The EgnatiaPass service is available since 1/9/2020 for all toll stations of “Egnatia Odos S.A.”, as well as for the submarine tunnel of Aktio- Preveza, while from 4/11/2020 it can be used in the entire toll road network in Greece.
Popunio sam online obrazac oko 22h a ujutro mi je stigao mail sa daljim uputstvima. Ako se dobro sjecam prva uplata je minimalno 15e

Podsećam da na računu morate da imate minimum 2,40€ u svakom trenutku.

Mene prosle godine mrzelo jer sam na kraju isao na Sitoniju i ispostavi se da imaju samo 2 rampe 😂 i odustanem od prijavljivanja, a poslali mi TAG i eno ga bleji u autu u kesici.
I da dodam da su mi presele i te 2 rampe jer posle jezive guzve na Evzoniju me sacekala polucasovna na prvoj rampi, tako da cu ga namestiti ove godine makar i ne isao kolima ☠️
Hvala za ovo podsećanje, i ja sam se mislio prošle godine da li da uzmem i kao nema veze za 2-3 rampe do Halkidikija, isto išao na Sitoniju. Nisam upao u gužvu na prelazu, ali sam na toj prvoj rampi potpuno nepotrebno čamio pola sata. Dosta znači tag i u povratku, baš na toj rampi kod Evzonija kad možeš dobar deo kolone da pretekneš. Odoh da naručim ...

Ne verujem da postoji neko ograničenje, meni je tag stigao u junu, a prva uplata je bila u septembru...

Javi ako uspes, ja sam malopre probao ponovo, i u delu gde unosim tablice, ne mogu da izaberem kategoriju, select boxje prazan.

Nemam ovo CAT.2

1747836665855.png

EDIT:
Da li neko zna koliki deo autoputeva pokrivaj ovaj njihov egnatia TAG? Odnosno gde ne vazi od populaenijih destinacija?
Pokriva sve autoputeve. Bilo koji TAG da nabavis od bilo koje firme (Nea Odos, Attiki Odos itd itd ima ih desetak) radi na svakom autoputu.

Samo za mostove i takve stvari koje se placaju ne znam. Tipa Rio Antirio.

@DjoleMC probaj iz nekog drugog browsera...?!

Javi ako uspes, ja sam malopre probao ponovo, i u delu gde unosim tablice, ne mogu da izaberem kategoriju, select boxje prazan.

Nemam ovo CAT.2

Pogledajte prilog 492926
A ovo iznad si uradio na Primary?
1747840604563.png

Predpostavio sam da si preskocio a ja tu zapeo pa citao txt za uputstvo.

Na narednoj stranici upisujete svoju adresu i kontakte.
Ovde je važno da broj telefona upišete bez znaka plus ispred 381, a kao Prefekturu opet odaberite “Foreign Prefecture”.
Na narednoj stranici imate opciju da upišete nešto što smatrate da je važno za kurirsku službu, a to polje nije obavezno.
Na sledećoj stranici birate “Primary” opciju i ispod kod oznake za jedno vozilo birate “Cat. 2” i upišete broj registarskih tablica i to je sve.
1747841314547.png

Za registraciju našeg taga za HAC ENC, hrvatske naplatne rampe, prolazi OTP Master card, za razliku od pomenutih Visa Rajfajena i Intese.

Posto nisam koristio Grcki tag od prosle godine, bili su mi zakljucali nalog, nisam mogao da se ulogujem preko aplikacije na tel. poslao im mail i sutradan su mi otkljucali.

Zna li neko postoji li vremenski period od trenutka kad stigne tag, do kog mora ovo da se uplati?
Meni je tag stigao pre 2 godine, nalog sam kreirao pre neki dan, nisam još uplatio, ali se tag uredno vidi u nalogu i nudi mogućnost uplate.

Poslali tag u ponedeljak, danas stigao UPSom (četvrtak) 😵‍💫
Jedino što sam jedno nedelju dana čekao da doðem na red da pošalju dokumenta ali sada im je gužva pa verovatno zato.
Je l beše mora 20€ da se uplati kao prva transakcija?

Da li neko poseduje hrvatski prepaid ENC, a da je uspeo da ga poveže na T4All? Meni konstantno izbacuje grešku kada me redirektuje sa HAC portala na T4All sajt, uz poruku "podaci nisu uspešno preneti".

Sumnjam da je možda problem u tome što je prepaid tag, a moguće da je i problem što su mi u HAC-u izgleda uneli pogrešno broj telefona, pošto vidim na portalu da je uneseno dva puta 381.

Slao sam mejl u četvrtak HAC-u, ali mi niko još nije odgovorio. Ne znam da li da se obratim T4All?

7 dana prodje nema papira za grčki tag....

Da li neko poseduje hrvatski prepaid ENC, a da je uspeo da ga poveže na T4All? Meni konstantno izbacuje grešku kada me redirektuje sa HAC portala na T4All sajt, uz poruku "podaci nisu uspešno preneti".

Sumnjam da je možda problem u tome što je prepaid tag, a moguće da je i problem što su mi u HAC-u izgleda uneli pogrešno broj telefona, pošto vidim na portalu da je uneseno dva puta 381.

Slao sam mejl u četvrtak HAC-u, ali mi niko još nije odgovorio. Ne znam da li da se obratim T4All?
Probaš li sa MasterCard ili Visa? Meni Visa iz Inteze i Rajfajzena nije radila, ali prošla je MasterCard. Zvao sam banku i rekli su mi da su prijavili taj problem Visi i da će javiti kada reše, ali ne znaju uopšte kada će to biti.

@Markic Isti problem i kod mene. Iz HAC-a su samo rekli da se obratim Putevima Srbije, a oni su mi rekli da su prosledili upit programerima.

Danas mi je prosla registracija naseg tag-a preko toll4all sa RF visa karticom. Do juce nije moglo. I pozivni telefon se u nalogu prebacio na +381

Prilozi

• Screenshot_2025-05-26-11-55-49-936_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-26-11-55-49-936_com.google.android.gm-edit.jpg
    122.5 KB · Pregleda: 28
I ja sam cekao prosle godine nedelju i kusur, sad je guzva pa zato, sticice. Pogledajte svakako u junk ili spam foldere.

Vrh Dno