Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Nema ga nigde ništa, spam itd... od 16.05.

Registrirao sam se i ja na HAC tijekom dana. Sve uredno sa Intesa Visa karticom.
Jedino sam primjetio da sam počeo čudno pričati. Sve ostalo je OK.

Upravo stigao mail sa dokumentima za grčki tag (nakon što sam danas ponovo aplicirao). Zanima me sledeće: da li se plaća carina i dostava na kućnu adresu?

Prilozi

• Screenshot_2025-05-26-16-45-43-748_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-26-16-45-43-748_com.google.android.gm-edit.jpg
    154.4 KB · Pregleda: 49
Sve je besplatno

Registrirao sam se i ja na HAC tijekom dana. Sve uredno sa Intesa Visa karticom.
Jel si uspeo da registruješ tag i na području Istre? Meni izbacuje da nije podržano sada. A dok sam imao MasterCard povezan, uspeo sam i za Bina Istra da povežem.

Ovo je novitet pošto virtuelna Visa Intese i Rajfajzena nisu htele da prođe za registraciju na njihovom sajtu.

Jel si uspeo da registruješ tag i na području Istre? Meni izbacuje da nije podržano sada. A dok sam imao MasterCard povezan, uspeo sam i za Bina Istra da povežem.
Ne, nisam ni pokušao s obzirom da ne planiram put do tamo.

Je l uspela nekom transakcija sa Raiffeisen Visa card za hrvatski tag?

Proradilo je, i meni je u ponedeljak stigla poruka od njih da probam ponovo i sada je Intesina Visa kartica prošla bez problema.

Ambasador Srbije u Grčkoj Nikola Nedeljković izjavio je danas da bi naš TAG za elektronsku naplatu putarine mogao da počne da se koristi i na severu Grčke od 1. jula.

Nedeljković je rekao da je obavešten iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" da su njihove procene da će se to desiti ukoliko se sprovedu postignuti dogovori sa kompanijom "Egnatija odos".

"Za naše građane je posebno značajno što je najdalje u pregovorima sa 'Putevima Srbije' odmakla 'Egnatija odos', kompanija koja upravlja putevima na severu Grčke, te da bi, prema procenama stručnih lica iz 'Puteva Srbije', ukoliko se sprovedu postignuti dogovori između dve kompanije, sistem na severu mogao da profunkcioniše već od 1. jula", rekao je Nedeljković za "Večernje novosti".

Jedna konsultacija. Imam pripaid tag uredjaj, medjutim zbog mogućnosti korišćenja taga u pojedinim okolnim zemljama bi ga prebacio na postpaid. Video sam da pored Puteva Srbije, može se preregistrovati i na Nisu, OMW, AMSS itd. Nakon što preregistrujem kod nekoga od tih, na koji sajt onda da se registrujem, T4ALL ili neki drugi pošto vidim da svako od njih ima neki svoj sajt?

Ne znam ima li neki od tih sajtova nekih prednosti ili su u stvari svi sa istim funkcionalnostima, samo se razlikuje vizuelno UI?

Naš tag, registrovan za Hrvatsku, provereno radi nanjnormalnije na deonicama za koje su zadužene Hrvatske autoceste doo 😃

Razlika između naših i hrvatskih naplatnih rampi, što se tiče ENC urađaja, je što u Hrvatskoj morate da skoro da stanete na nekih metar do metar ipo od fizičke rampe da bi očtao tag i to nema veze koji je tag, hrvatski ili naš.

Ovo je uputstvo na toll4all za registraciju tag za Hrvatsku:

Podsećamo vozače da se naplatne stanice u Hrvatskoj funkcionišu po principom „stop and go“, što znači da brzinu kretanja treba smanjiti do 5 km/h prilikom prolaska.

Takođe naplata od strane HAC (Hrvatske autoceste) je u roku od nekih sat vremena, za razliku od naših koji naplate narednog dana do sedam sati, okvirno.

@duka_b

Idi u Puteve Srbije, završi tamo elegantno, bilo da hoćeš da prekonfigurišeš ili kupiš novi tag, ujedno sa njima odradi registraciju na toll4all sajtu i tamo dodaj kartice za svaku zemlju koja ti treba.

Poslednja izmena:
Samo mi nejasno zašto su ukinuli registraciju taga za Istru.

Istarski deo drži druga kompanija, BINA, a ne HAC (Hrvatske ceste doo). Potreban je poseban ugovor sa njima.

Poslednja izmena:
Prvobitno sam uspeo da registrujem i za Bina, dok nisam zamenio karticu sa MasterCard na Visa.

Uspeo sam sada da registrujem svoj prepaid HR tag na Toll4All. @Markic probaj sada ponovo, možda i tebi prođe.

Koliko vidim na svom Toll4All profilu, HR tag trenutno može da se koristi samo u Srbiji.

Prošlo je i meni sada, hvala na javljanju. @n1tr0dr

@iOS Ici cu onda kod njih da uradim prekonfiguraciju na postpaid. Hvala.

Taj što si kupio u tehnomaniji dali je postpaid varijanta? Treba za matorog da kupim a da se ne zeznem (ja sam kupio na pumpi pa mi uvalili onu prepaid varijantu pa sam morao da rekofingurisem)
U Tehnomaniji kad uzmeš registruješ na T4All i vežeš za karticu, postpaid je. Može i u mts-u i SBB da se uzme. Čak daju i na rate ako je nekome bitno, 12 ili 24 meseca. Za Srbiju može VISA, MC ili Dina kartica, a ako će da koristi u inostranstvu (HR, MK, MNE) onda samo VISA i MC.

Uspeo sam sada da registrujem svoj prepaid HR tag na Toll4All. @Markic probaj sada ponovo, možda i tebi prođe.

Koliko vidim na svom Toll4All profilu, HR tag trenutno može da se koristi samo u Srbiji.
Trebalo bi da medjusobno korišćenje važi samo za postpaid tagove. Ne verujem da će ti raditi HR prepaid tag u Srbiji. Naš prepaid kod njih provereno ne radi.
Jedna konsultacija. Imam pripaid tag uredjaj, medjutim zbog mogućnosti korišćenja taga u pojedinim okolnim zemljama bi ga prebacio na postpaid. Video sam da pored Puteva Srbije, može se preregistrovati i na Nisu, OMW, AMSS itd. Nakon što preregistrujem kod nekoga od tih, na koji sajt onda da se registrujem, T4ALL ili neki drugi pošto vidim da svako od njih ima neki svoj sajt?

Ne znam ima li neki od tih sajtova nekih prednosti ili su u stvari svi sa istim funkcionalnostima, samo se razlikuje vizuelno UI?
Koliko ti je star uredjaj? Ako ima 6 plus godina možda ti je bolje da uzmeš novi zbog baterije. Baterija se teško menja na ovim uredjajima, uredjaj mora da bude pod naponom prilikom menjanja baterije pošto ako se samo izvadi i vrati izgube se svi podaci. Kažem čisto da ne gubiš vreme da odeš na rekonfiguraciju ako je tag star da ne zakaže onda kad ti najviše treba, a posle ponovo kupuješ novi. Tako sam ja uradio pošto je moj prepaid tag već u 7oj godini, odlično me služio i još uvek radi ali ne bih da rizikujem da me na putu za more izda, a imamo pogodnosti da sa postpaid lakše putujemo.

Poslednja izmena:
Pa naravno da ne radi jer jp putevi Srbije uopšte ne mogu da se bave takvim tipom finansijskih usluga.

Kako može da se proveri koliko je star tag?

Koliko ti je star uredjaj? Ako ima 6 plus godina možda ti je bolje da uzmeš novi zbog baterije. Baterija se teško menja na ovim uredjajima, uredjaj mora da bude pod naponom prilikom menjanja baterije pošto ako se samo izvadi i vrati izgube se svi podaci. Kažem čisto da ne gubiš vreme da odeš na rekonfiguraciju ako je tag star da ne zakaže onda kad ti najviše treba, a posle ponovo kupuješ novi. Tako sam ja uradio pošto je moj prepaid tag već u 7oj godini, odlično me služio i još uvek radi ali ne bih da rizikujem da me na putu za more izda, a imamo pogodnosti da sa postpaid lakše putujemo.
Razumem šta kažeš i slažem se sa tobom. Ali nije, malo manje od godinu dana. Otići ću sledeće nedelje do Puteva pa da uradim prekonfiguraciju.

Je l uspeo neko TAG iz Tehnomanije da poveže na Toll4All aplikaciju? 🙃

Trebalo bi da medjusobno korišćenje važi samo za postpaid tagove. Ne verujem da će ti raditi HR prepaid tag u Srbiji. Naš prepaid kod njih provereno ne radi.
Moraću da isprobam, ali mislim da će raditi prepaid hrvatski ENC u Srbiji. Uspešno je povezan na T4All, dodata je platna kartica, i status za Srbiju svetli zeleno.

Ako radi, onda je za ljude koji idu u HR, ovo najbolja opcija, jer Hrvati daju nešto veći popust na putarinu ako se plaća prepaid.

Ajd javi baš kad probaš. Malo mi je čudno to. To što si vezao karticu za tag ne mora nužno da znači da će da radi. Jednostavno je u bazi upisano da je za taj serijski broj vezana ta kartica. Ako je potrebno vezati samo karticu za serijski broj taga ne razumem čemu onda rekonfiguracija taga sa prepaid na postpaid ili je kod hrvatskog taga to drugačije rešeno da ako si u drugoj državi i imaš vezanu karticu za tag skida sa nje mada mi je to malo verovatno.

Je l uspeo neko TAG iz Tehnomanije da poveže na Toll4All aplikaciju? 🙃
Ja sam se registrovao preko onog njihovog QR koda koji dobiješ u ugovoru. Samo prati uputstvo koje si dobio na papiru. Skin interfejsa je kao tehnomanija, ali mislim da je to zapravo T4All ali samo skin za njih, pošto kada odem na T4All da se ulogujem dobijem poruku da za moje korisničko ime koristim drugi link na koji kada kliknem vodi me na onaj sa tehnomanije prilikom registrovanja. Tamo postoje sve opcije, odabir države, kartice dodavanje i odjava tagova… Za Makedoniju i Crnu Goru treba samo odabrati primarnu karticu dok za Hrvatsku treba prvo izabrati tag pa kliknuti na Registracija i on te odvede na HAC portal da završiš proces registracije. Registarska oznaka je ona sa ugovora, ali to već bude popunjeno kad dodješ na portal.

Prilozi

• IMG_0649.jpeg
    IMG_0649.jpeg
    53.4 KB · Pregleda: 25
  • IMG_0650.jpeg
    IMG_0650.jpeg
    107.8 KB · Pregleda: 24
Da, ulogovao sam se kada sam uzeo Tag ali sam mislio da koristim i onu T4all aplikaciju ali ako je isto kao na webu onda i nema smisla 😄

Ako neko putuje na Halkidiki danas ili sutra, neka u navigaciji unese rutu koja prolazi kroz centar soluna. Svi ostali putevi su zatvoreni.
Rade neki nadvoznjak (da li se urusio ili sta vec). Policajci su juce rekli da ce sve biti zatvoreno naredna dva dana.
Juce je kroz Solun bila paklena guzva, pripremite se na strpljenje. Izgubio sam oko dva sata. Mozda ce danas i sutra biti bolje.

U svakom slucaju nemojte da koristite offline mape. Internet konekcija i online mape bi mozda i pronasle neku alternativnu rutu od ove na koju me je uputila policija.

Mozda je najbolje izguglati vesti i videti licno sta se desava, pa na osnovu toga isplanirati rutu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno