Sunce ti sa kakvim predzanjem idemo na more kao da šaljemo raketu na mesec 🙂
Kako to da je svakom detinjstvo na moru bilo isto....🧐Restrikcije vode mi obelezile detinjstvo u CG svako leto pakao ali urnisanje od alkohola je sve nadoknadilo.
Meni ojed od slane vode ali zato sam bio mali za terapiju alkoholom.Restrikcije vode mi obelezile detinjstvo u CG svako leto pakao
Pa kako sam cuo kvalitet njihovog goriva je mnogo losiji nego nas i zbog toga se kao preporucuje da se uzima ono skuplje mada ni to ne garantuje da nece biti problema sa autom.Meni ojed od slane vode ali zato sam bio mali za terapiju alkoholom.
Otac nas uz pomoć poslovnog kolege vodio u Tuzi po gorivo. Sećam se kao juče da je tih 90-tih to mesto bilo kao da si u Albaniji, ali je bilo goriva za povratak kući.
Vi koji idete kolima u GR, da li je svejedno gde se toči dizel u SMKD?
Čitao sam u našim FB grčkim grupama (prošlogodišnje poruke) da su neka francuska vozila imala problem i da su se palile “ček endžin” lampice.
Znaci po svemu govoreci NIS ima kesa gorivo...godinama tocim gorivo kod njih i nisam imao slicnih iskustva iako sam od dosta njih cuo da NIS ima dosta lose gorivo. Poslusacu tvoj savet i sad pred more cu bas sipati na MOL pumpi.Ukratko ( sad vidim da bas i nije kratko 😁) o gorivu a nije neproverena priča. Nis garantovano dodaje vodu, oni sa manjim motorima (npr 1.2) trimerima kosilicama i slicno vrlo dobro znaju kako ume da trese.
Primer '22 sa gospodzu put za Budimpestu polo 1.2 preko 130 trese, sipamo na MOL u povratku ide 160 nema da mrdne. Pitam kolege iz transporta u firmi i kazu mi za ovu vodu. 23 odem sa drugarima do Budapest i obojica me pljuju sto ne balansiram da mi zato trese da je prica sa vodom urbana legenda. Silom prilika nisam ja vozio nazad nego drugar, na pola puta na Molu sipamo gorivo izadje na autoput i gleda me u šoku kaže *** ladno ne trese.
Mol dovozi svoje gorivo iz rafinerija u HU i uvek kad sam u prilici sipam kod njih ali ********* njihove pumpe su mi daleko. Posle njih po kvalitetu bi trebalo da su grci Eko ali to sve pada u vodu kada uzimaju od Nisa gorivo pa preprodaju a ne koriste svoje. To se desava kad je dara veća nego mera odnosno kad im se vise isplati da uzimaju od Nis nego sami da uvoze.
Nije tako Mol uvozi svoje gorivo baržom iz HU. Ne znam.tacno koje mesto, mislim da je negde u Bačkoj.Pa nemoj pred more samo, već probaj na duže staze. Probao sam do sada petrol, nis, mol, omv avia... i razlike nema. Kada kažem probao, ne mislim na jedno sipanje.
To što se ljudi kunu da kada krenu na more ili na neki duži put auto manje troši, to je do otvorenog puta i dužine relacije, a ne do goriva.
Da je gorivo krš, novi automobili bi se kvarili kao 90ih i 2000ih.
Skoro sva goriva su iz RNP i razlika je samo u aditivu kod aditiviranih goriva.
Imas verovatno benzinca vece kubikaze na kojima se ne oseti, sipaj u kantu 5l ili vecu ostavi da odstoji pa vidi. A i raspitaj se kod majstora koji ti odrzava kola.Imam i dizela i benzinca i u Srb sipam na NIS. Nikad ništa nije treslo. Vode do sad nije bilo.
Rekao Vesić kako su davali nerealna obećanja.Ima li neki info šta je sa HR i open Balkan?
Bilo je obecano da ce od 01.06.2024 nas TAG funkcionisati i kod Grka....cekam cekam i za sad nista. Imam neki osecaj da ce da rese do kraja sezoneKoliko vidim na toll4all za ovo leto mrka kapa kao i grcka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari