Šta je novo?

Sve o putu na more autom

@emaremare samo da potvrdim, od Dojrana do Kasandre nema naplatnih rampi, džabe sam dopunjavao grčki tag.

I da ispravim netačan navod iz svog prošlog posta, nisu SevernoMakedonci krivi, razlog što mi u povratku (ENpay) tag nije radio u NMK je što ja nisam imao sredstava na kartici kad su Toll4All pokušali naplatu dolaska u Grčku, pa je tag blokiran.

Svejedno, to nije trebalo da se desi jer mi je 3. dana boravka legla plata, a na stranici im piše da će u tom slučaju naplata biti pokušana na svaka dva dana i da će se odblokirati tag, međutim to se do dana današnjeg nije desilo.

Takođe, nikakvog obaveštenja na mail o tome nema, veliki propust.
A od Evzoni do Kasandre?

^imaš jednu odmah posle Evzoni (valjda 2,5eur) i jednu na obilaznici oko Soluna (0,5eur)

U vezi zelenog kartona, ja imam situaciju da mi istice registracija 10.07 i do tada mi vazi aktuelna polisa, ja sam vec registrovao vozilo ali sada mi je druga polisa koja vazi od 10.7
e sad trebalo bi da idem koroz MKD od 5.7 i ostacu bar 20 dana.. sto bi znacilo da treba da placam dva zelena kartona, jedan na staro osiguranje da bi usao u zemlju a drugo na novo da imam za izlaz?
Jel ovako debilno ili gresim negde?

Šta ti piše na polisi novoj? Verovatno početak osiguranja 10.07.2024. kraj 10.07.2024. Ako je tako, moraćeš 2 zelena (po mom mišljenju). Najbolje pozovi osiguranje gde ti je osiguran auto, pa sa njima vidi (i napiši posle ovde, ako neko bude imao sličnu dilemu).

Izgleda mora dva zelena jer se vezuje za polisu da je polisa ostala kod iste kuce mozda bi mogla jedna onda, obratite paznju na to.

Moraš dva zelena, morao bi i da je ista osigurajavajuca kuca… ne igrajte sa sa tim jer može da bude ozbiljan problem čak i da prodjete granicu…

Prošao Evzoni (2,4 € putarina), oko 17h, po desetak minuta na Evzoni i Bogorodica.

Ne baš. MKD traži zeleni karton, ali nema uticaja na njegovu cenu. Zeleni karton nije neko novo posebno osiguranje koje košta, već samo zvanična potvrda da imaš osiguranje. Zašto naše osiguravajuće kuće tu potvrdu toliko naplaćuju - to je pravo pitanje. Realno, zeleni karton bi mogao da košta ne više od 100-200 RSD - tek koliko da se plati obrazac i 3 radna minuta koliko im treba da ti ga izdaju.
Pozdrav

Tačno tako, Makedonci isto moraju da vade za Srbiju i košta nešto sitno tipa 2e.

Ne baš. MKD traži zeleni karton, ali nema uticaja na njegovu cenu. Zeleni karton nije neko novo posebno osiguranje koje košta, već samo zvanična potvrda da imaš osiguranje. Zašto naše osiguravajuće kuće tu potvrdu toliko naplaćuju - to je pravo pitanje. Realno, zeleni karton bi mogao da košta ne više od 100-200 RSD - tek koliko da se plati obrazac i 3 radna minuta koliko im treba da ti ga izdaju.
Pozdrav
Makedonci treba kao i sav normalan svet da pristupe multilateralnom sporazumu čiji je i Srbija potpisnik, a ne da palamude mnogo.
Ovako s

Ali naši su odredili cenu. Državi odgovara da i dalje uzima novac nizašta

Ako vam nešto znači, zeleni karton kod osiguravajuće kuće u BiH, gdje registrujem automobil, košta 20KM (10€). Prošle godine sam ga dobio besplatno, jer sam ga tražio naknadno, pa čovjek nije htjeo da mi naplati.

U Subotici preko AMSS je 2060 rsd.

Zeleni karton u MKD je 90e za vozila preko 66kw, pa vi sad vidite ko uzima harac !

Ali naši su odredili cenu. Državi odgovara da i dalje uzima novac nizašta
Poenta je da idemo ka smanjenju administracije, papira, granica... Sve i da je džaba, opet moram da razmišljam o tome na registraciji ili posle pred more. Uz to, taj papir u suštini nije ništa.

Tako je
Ajd sad opet pročitaj drugu rečenicu citata ... mislim da je svaki dalji komentar suvišan

Ti si shvatio poruku lično, a nisi trebao.

Možda si u pravu, tj nisam shvatio da si se nadovezao

Enivej, kada vrate cenu goriva na razumnu (trebalo bi ispod 150din), kada smanje registarciiju i puste osiguravajuće kuće da radie svoj posao i formiraju cene, kada ... slobodno dopunite spisak ... tada će verovatno i ukinuti ili davati zeleni karton za dž.

Znači nikad

Poslednja izmena:
Za sve one koji kreću večeras

Ovo je valjda za određenu regiju Grčke.

Ja sam na Kasandri. Da li važi za još negde, ne znam, ali naravno ne za celu Grčku

Halkidiki i Tasos

Vrh Dno