Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Ja preneo u Grčku nekih 1000€ opreme za ribolov.. Videćemo šta će da kažu u povratku.
Ćale isto nije ništa prijavio. Mada kaže slaba godina za pecanje :) više je razmenjivao mamce i opremu sa grcima nego sto je fatao ribu :) ja se nadam kod tebe bolja situacija

Ćale isto nije ništa prijavio. Mada kaže slaba godina za pecanje :) više je razmenjivao mamce i opremu sa grcima nego sto je fatao ribu :) ja se nadam kod tebe bolja situacija
Odlična.. Izgoreo sam kao nikada, a ništa preko 200gr nisam upecao.
Jedino ovi što pecaju po lukama oko vezova prolaze bolje.. Ali ja tu ribu ne bih jeo.
Ostaje samo da odvojim jednu noć i zoru za pecanje.

Kada sam bio mladji isto smo nosili dosta opreme za pecanje i ronjenje, nikada nisu ni pogledali to. Zet je baš strastveni ribolovac i nikada nije imao problem, a nosi brdo opreme.

Kad pomenuste pecanje, kakva su pravila oko ulova? Pretpostavljam da ste zadržavali ulov, ali da li bi lokalne vlasti teorijski mogle praviti neki problem? I kako se tu uklapa ribolov harpunom?

https://fishingbooker.com/blog/fishing-in-greece/ skroz na kraju su uslovi za pecanje, podvodni ribolov i veličinu ribe koja može da se zadrži
Ovde fali da ne smeš da koristiš bilo kakvo svetlo u podvodnom ribolovu, čak ni u pećinama

Vratio sam se u ponedeljak iz Grčke, na makedonskoj granici smo čekali od 6:15 do 7, na srpskoj nekih desetak minuta (oko 9 ujutru)

Za povratak treba izbegavati u 10-12 ujutru (izlazak iz soba u 9 i onda za sat dva svi nagrnu na granicu).

Ne idete poslednji dan na plažu? 😳
😉

hell nooo
i kad sam bio mladji nisam bio u fazonu da to radim, isprzi me sunce, nije mi dobro i onda kao oko 3 nazad :D jok vala
jos sad sa klincima ... neka dosta mi je bilo 10 dana

Čekaj, tebe kada sprži sunce, ne bude ti dobro? To svaki dan?
Meni bi i mojih 5-6 dana bilo previše, a ne tvojih 10 😂

Ne idete poslednji dan na plažu? 😳
😉
E bas dobro pitanje, do sada ne i ok je jer si odmoran za put ali putujes po najvecem suncu. Mi smo ovaj put planirali da ostanemo na plazi do 15-16h, uzmemo lezaljke i izlezavamo se i krenemo po manjoj vrucini i manjoj guzvi na granicama. Stvari spakujemo u kola koja ce biti na parkingu smestaja, gazda je tu i nema problema.

• Like
Reagovanja: PJ
Čekaj, tebe kada sprži sunce, ne bude ti dobro? To svaki dan?
Meni bi i mojih 5-6 dana bilo previše, a ne tvojih 10 😂
tako je, svakako mi ne bude dovoljno dobro da vozim 8-12 sati nazad :D
a i realno mi se akumulira umor do desetog dana :D

Ako mogu da se vratim u apartman i sredim kao čovek, onda odem ujutru na plažu. Ne mogu da sedam u auto slan ... Inače sam obično na moru dve sedmice.
Ostao bih i duže da sam u prilici, odnosno da ženska polovina ima duži odmor.

Ja uvek vozim noću..

Ja nikada
Nije mi nikakav problem, vozio sam mnoge ture do kasno ili do rano (ne na odmor), ali jednostavno ne volim.

To sam radio ranije, a u poslednjih par godina krenem oko 7 ujutru po lokalnom vremenu.

Kod mene obrnuto. Što sam stariji, duže ostajem na plaži.

Ako mogu da se vratim u apartman i sredim kao čovek, onda odem ujutru na plažu. Ne mogu da sedam u auto slan ...

Već nekoliko puta razmišljam i nikako da shvatim kada i gde je bio taj presek. Ranije, obilazimo lokaciju, lutamo ostrvima i plažama, ali ako nema tuševa, dešavalo se da ni ne udjem u more.
So mi je užasno smetala za kožu. Verujem da je bilo na nervnoj bazi.

Sada, ako ima tuševi ili neka česma, odem da operem naočare/masku/disaljku.
Sada mi smeta samo za oči, pa stavim naočare i nema brige.

Pozdrav ljudi, koja je najbolja pumpa u Grčkoj, konkretno na Lefkadi, ostala mi je četvrtina rezervoara tako da ću morati nešto da sipam, ako ne i pun do mkd, inače pije 98icu, vidim da većina pumpi ovde ima samo 95. Čuo sam da je Shell valjda najbolja, ali čitam u reviews za ovu na izlazu sa Lefkade da nije zvanični zastupnik Shell-a i da razređuju gorivo, ne znam dal je istina a ne bih baš da sipam neku glupost 😄

Sipaj na onoj na kojoj sipaju Grci i gotovo...
Poslednjih 15+ godina redovno sipam u Grčkoj i do sada nisam primetio loše gorivo - nikad nije bilo lošije od našeg.
Pozdrav
P.S. Najbolja pumpa u Grčkoj je ona posle Atine, pa kad skreneš levo - ako ti nije problem da odeš do nje... ;)

Najbolja pumpa u Grčkoj ... e pretera ga.
Mislim, prešao sam hiljade i hiljade km tokom, kahm, više decenija, pa ne mogu da tvrdim koja je najbolja.
Ali mogu da tvrdim da njihov Šel nije ništa posebno. Zapravo uopšte Šel pumpe u celom regionu nisu ništa posebno iako njihovi radnici svuda decidirano tvrde da im je gorivo odlično. Ne kažem da je loše.
Za benzince mi se najbolje pokazalo gorivo na njihovim domaćim pumpama. Sad kao za inat ne mogu da se setim imea, znak je zelen (zeleno-beo) ...

Sipaj gde god, ali zaista. Same pumpe su sada često franšize, ali bile franšize ili ne, često nemaju kontrolu nad tim šta im je isporučeno. A uglavnom je gorivo ok.

One priče, troši mi više ili manje sa ovim ili onim gorivom, kao neko ko, godinama u nazad, ima fotografisan svaki račun za gorivo i popunjenu tabelu sa kilometrima od punjenja do punjenja (u trenutni auto nikada nisam sipao drugačije, nego pun), odgovorno tvrdim da je praktično nemoguće sa 1-2 rezervoara proglasiti neko gorivo boljim ili lošijim.

Jedini put da sam imao baš problem sa kolima i da se na kraju ispostavilo da je najverovatnije bilo do goriva, jeste bio benzin V-Power 100 sa neke ogromne Shell pumpe u Mađarskoj. Možda i nije bilo do goriva, ali još jedno punjenje rezervoara, problemi nestali.

Najbolja pumpa u Grčkoj ... e pretera ga.
Mislim, prešao sam hiljade i hiljade km tokom, kahm, više decenija, pa ne mogu da tvrdim koja je najbolja.
Ali mogu da tvrdim da njihov Šel nije ništa posebno. Zapravo uopšte Šel pumpe u celom regionu nisu ništa posebno iako njihovi radnici svuda decidirano tvrde da im je gorivo odlično. Ne kažem da je loše.
Za benzince mi se najbolje pokazalo gorivo na njihovim domaćim pumpama. Sad kao za inat ne mogu da se setim imea, znak je zelen (zeleno-beo) ...
Naravno da ne može da se tvrdi koja je najbolja, ne bih znao ni u Srbiji da kažem, osim onoga što preferiram, ali eto interesovale su me tako neke činjenice jer sam čuo i jako pozitivne stvari za Shell a i jako negativne iz iskustva, u praksi, verovatno nema pravila
A za zeleni znak si možda mislio na Aegean?

U Grckoj sipam ako bas moram i to koliko da dodjem do Makedonije. Obicno napunim pun na makedonskoj granici pre ulaska u grcku.

^^Aegean su plave pumpe.

Sipaj na nekoj koja pripada bilo kom lancu, Avin, Elin, BP, Aegean... ima ih.

U Grckoj sipam ako bas moram i to koliko da dodjem do Makedonije. Obicno napunim pun na makedonskoj granici pre ulaska u grcku.
Isto sam i ja radio, ali do Lefkade je nemoguće otići i vratiti se, pogotovo ako se voziš po ostrvu do plaža itd, tu sam potrošio više od pola rezervoara

Nikad ne krećem na put sa polupraznim rezervoarom.
Svejedno, obično i moram da sipam gorivo u Grčkoj, jer umem da obrnem i po ~1000km u lokalu na odmoru. Ove godine sam malo smanjio, samo oko 900km :) Doduše, imao sam jedan "ozbiljniji" put sa Sitonije do Olimpijske regije i nazad. Samo jedan odlazak na neku plažu po Sitoniji može da bude i 100km (tamo i nazad). A na Sitoniju se i ide da se obilaze razne plaže, a ne da se kola parkiraju i gura po gradskim plažama...
Pozdrav

Isto sam i ja radio, ali do Lefkade je nemoguće otići i vratiti se, pogotovo ako se voziš po ostrvu do plaža itd, tu sam potrošio više od pola rezervoara
ovo zavisi od automobila naravno.
2.0 Dizel i rezervoar od 70l, do Lefkade i nazad bez problema svake godine

Nazad
Vrh Dno