Šta je novo?

Sve novo.. (oko 100-110k) + 27" monitor

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Doslo vreme da sve novo pazarim, bukvalno sve ukljucujuci tastaturu, misa, zvucnike..

Ovo sam nesto okvirno sklopio, ne vodeci se bas da li je sve kompatibilno jedno s drugim (nisam dugo pratio sve to).

Komp i komponente menjam jako retko, kao sto se vidi iz trenutnog potpisa, namena je duzi niz godina, stabilan rad, cak i igre skoro vise ne igram ali barem da bude u rangu trenutnog kompa ili malo jace..

Sta bi mogao da promenim, gde da ustinem ako treba, gde da opustim ruku ako treba.. ali to je neka okvirna cena, jer planiram i 27" incni monitor (bacite i tu neke preporuke, citam da je nekima full hd malo na 27", IPS i slicno mi nije bitno, bitan je ugao gledanja, da je prijatan za oci, brzina odziva da je ne primecujem, valjda ne postoji monitor u 2018-oj gde primecujes ghosting, da izgleda moderno..)

Prilozi

• konfig.jpg
    konfig.jpg
    264.1 KB · Pregleda: 366
sta znam, imam TN panel kao primarni i neki budzet IPS na drugoj masini. razlike uopste nema... jedini vrhunski IPS panel sa perfektnim prikazom je bio na iMac-u. to je jedino i sto je vredelo na njemu :)
sto se tice velicine, ne znam sta ljudi rade na 32" i koliko su udaljeni od stola. meni je 27" i dalje preveliko.

Ja koristim 32" i ne bi mi bio problem i jos veci da koristim :)

Ja sam naprotiv sedeo ispred gomile TN monitora(od jeftinih do onih od 250-300e 144Hx) i 4-5 razlicita IPS-a, najlosiji IPS je imao bolji prikaz boja od najboljeg TN-a koje sam ja imao priliku da koristim.

ne znam, meni ce neki naredni apgrejd da bude 27", nista vece od toga.

hteo sam samo da kazem da neki monitor nece obavezno da ima los prikaz samo zato sto je TN. meni je mnogo bitnije osvezavanje, tj. ne bih nikada mogao da se vratim na 60Hz monitor koju god rezoluciju i panel da ima...

meni nije jer uglavnom sedim ispred monitora :)

^ ne, imao sam iMac 27" uz 1440p rezoluciju gde mi skoro nikada nije bilo nista prikazano u full screen modu, sve vreme sam koristio "windowed" varijantu programa. tako da je 27" najveci ekran koji bih nekada uzeo. sve preko toga nema smisla za mene posto sam na pola metra od monitora i jednostavno ne bih ni mogao da vidim ivice ekrana na recimo 32".

1080p na 27" nisam imao prilike uzivo da vidim i po mom misljenju je neki optimum 24" @ 1080p ili 27" @ 1440p.

Poslednja izmena:
Optimum je dva razlicita DPI-ja?

Dpi na 24" FullHD je isti kao na 32" 1440p.

Zaboravio sam da se zahvalim svima na pomoci, konfiguracija je u 'moja masina' a ovako izgleda u praksi :)

e super je taj monitor cucnuo, taman malo pravi kontrast. odlicna masinica i spolja i unutra :)

Nazad
Vrh Dno