Šta je novo?

svchost.exe - CPU 100%

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pre 3 dana sam slucajno zaboravio da ukljucim firewall kad sam bio na netu i neki zlonamernik mi je ubio svchost.exe i pojavio se onaj cuveni prozor sa porukom da ce mi se sistem resetovati za 60s. Posto sam nekoliko dana pre toga reinstalriao sistem, potpuno sam zaboravio da sam trebao instalirati peceve opet, pa sam to naknadno ucinio prekjuce.
ALI, sada imam veliki problem. Postoji jedan svchost.exe koji je oznacen kao NETWORK SERVICE i koji ludacki jede moj CPU, toliko da ni misha ne mogu da koristim 🙂 Virusa nemam, peceve sam, kao sto rekoh, instalirao, 3 spy-a koje je SpyBot nasao su obrisana ali problem je i dalje tu. Ako ubijem taj problematicni svchost, onda mi Opera zauzme 100% CPU-a...pa ako ubijem nju, onda mi XCHAT zauzme CPu.... i tako u krug.

Posto me ovo zestoko iritira, zna li neko sta da radim?

Meni ponekad samo taj svchost zauzme 99% cpu, i kad ga ubijem restartuje mi se sistem. Isto nema virusa ni nicega.

Evo sad sam video da je meni daj svchost.exe prikazan kao system pa ako ga ubijem onda ide ona restart za 60 sec.

I ja sam imao slican problem, sa razlikom da je problematicni service bio SCVHOST.EXE (a ne sVchost.exe).

Ni NAV2004, ni Spybot ni Ad Aware SE ga nije prepoznavao, jednostavno sam ga izbrisao sa utomatskog startovanja (msconfig) i nakon sto sam video da sistem radi bez problema, nasao ga finderom i izbrisao i Win\System32 foldera...

Samo jedno slovo razlike, a jede procesorsko vreme 🙂)))

Pozdrav
Turbo
:wave:

Imao sam i ja slican problem s istim (mislim da svi pricamo o istom samo je neko pogresio u tom slovu a ne znam ko, nisam ni ja siguran) i isto sam ga tako resio mada mi nije pravio toliki problem. Meni se bilo jednom i zavuklo nesto (mh5... something something) u 600 i nesto primeraka tako da mi je komp usporio i my computer otvarao 10 min. Nisam ga nikad ocistio ali ih vise nije dizao u startup-u. Posle obaranja sistema sve je Ok

Ne ne, nije scvhost kod mene, vec problem pravi regularni servis.

Kutijo, meni je firewall (outpost) non-stop aktivan i snašlo me je isto što i tebe. Jedini način na koji sam uspeo da ublažim ovaj servis je da mu smanjiš prioritet (Task Manager, desni klik na svchost, Set Priority...).

Poslednja izmena:
Pa da ga ja nisam ugasio dok sam se smarao sa kucnom mrezom ne bi me ovo snaslo...
Prioritet ne mogu da setujem, Access Denided.....😀

Meni je isto bas svchost.exe, kao system je prikazan, isto dobijam access denied ako probam da mu smanjim priority. Sad skidam one critical updates za SP1, ima ih 23 mb, download je bio 5 min, a install 2h. Povrh svega sad se izgleda zabagovao nece da ga dovrsi.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa da ga ja nisam ugasio dok sam se smarao sa kucnom mrezom ne bi me ovo snaslo...
Prioritet ne mogu da setujem, Access Denided.....😀

Ok. Probaj ovako: Control Panel -> Services -> pa pogledaj attach... (znaš ono: 1 slika - hiljadu reči) 😀

Edit: Evo ja sam probao ovo, jedini problem je što kad pukne svchost ne možeš da se diskonektuješ, moreš da restartuješ sistem!
Kako da rešim ovo s***e!?! @#$@#%^^$#!@#$
:wall: :crash: :bottle:

Poslednja izmena:
Ja instalirao critical updates i resio problem.

Posle gomile SPY&Trojan hunt programa, programa za analizu Internet saobracaja, firewallova i programa za analizu Windows procesa zakljucujem da ne mogu otkriti uzrok glupog problema.

Poslednja izmena:
Ma lakse mi je da instaliram Windows 2003 od nule...

ja sam imao isti problem pod win2k i rešio ga apdejtom... ali sam našao apdejt baš za to, mislim da je bio oko 600kb pa potraži...

Da ali ja nemam Windows 2000 i svi pecevi koji postoje za Windows 2003 Standard Server, koji imam, su vec instalirani.

paaaaaaaaa........ od nule............ 'ebiga. :type: :whip: :wall:

kiza ns je napisao(la):
paaaaaaaaa... od nule... 'ebiga...

Mrzelo me od nule pa reko da probam "reinstalacijom". Ništa nisam postigao i dalje imam isti prolem. Probaću još da downloadujem "neki" (kad bih znao koji tačno) patch (za XP) pa da vidmo onda. Ako ni to ne pomogne, zna se - kupujem nov kompjuter! :d

ZoNi je napisao(la):
hm...
pogledaj postove posle #13 😛

sad bih trebao da ti kazem: "pa, jesam li ti rekao!", ali necu to da kazem :smoke:

:wave:

Ti ocigledno ne citas sta ja pisem ili ne razumes to sto sam napisao...ali sam ja rekao da sam fw ugasio dok sam se zezao sa mrezom...na tvoju veliku zalost Zoni, moj firewall se pokrece sa sistemom...i to na svim kompjuterima u mojoj kuci. Pa ako sam ga rucno ugasio i zaboravio opet pokrenuti ne znaci da se ne dize sa sistemom zar ne? 😡

na tvoju veliku zalost
:shock: zalost? pa, ne mislis valjda da ti zelim zlo????? :trust:

verovatno si primetio tri smajlija u mojoj poruci, a ja sam, inace, procitao samo tvoj prvi post...

zanimljivo - ovo je vec 3. ili 4. put da ti shvatas suvise licno ono sto ja napisem 😡

mene je je*o svchost pa se ispostavilo da je virus. Guglaj malo o slicinm problemima

ZoNi je napisao(la):
:shock: zalost? pa, ne mislis valjda da ti zelim zlo????? :trust:

verovatno si primetio tri smajlija u mojoj poruci, a ja sam, inace, procitao samo tvoj prvi post...

zanimljivo - ovo je vec 3. ili 4. put da ti shvatas suvise licno ono sto ja napisem 😡

Nisam ja rekao da zelis zlo, a i ne shvatam tvoje poruke licno. Jednostavno me je (i pored smajlija) iznervirala tvoja konstatacija...

Marvin je napisao(la):
mene je je*o svchost pa se ispostavilo da je virus. Guglaj malo o slicinm problemima

Been there, done that.... :crash:

postoji li neki program koji za svaki task prikaze ime fajla i putanju. Task menager iz windows-a prikazuje samo ime fajla koje cesto nije tacno !?! Krajnje mi je sumnjivo to sto je MS ovo izbacio iz windows-a

Naravno da ima, recimo Wintask Pro...

Boyce je napisao(la):
postoji li neki program koji za svaki task prikaze ime fajla i putanju. Task menager iz windows-a prikazuje samo ime fajla koje cesto nije tacno !?! Krajnje mi je sumnjivo to sto je MS ovo izbacio iz windows-a

Probaj Process Manager.On izmedju ostalog prikazuje ime fajla i celokupnu putanju i naravno iz programa mozes da ,,ubijes,, sumljive procese.Odlican program i plus je freeware.
www.prcview.com

Poslednja izmena:
Nasao sam delimicno resenje problema a evo i kako.... Kada surfujem netom (Opera 7.54), svchost.exe oznacen kao NETWORK SERVICE zauzima 100% CPU i ubija mi mashinu totalno. Ako njega ubijem, net i dalje radi ali sada Opera zauzme 100% CPU. Po tome sam zakljucio da Opera pravi problem i nisam mnogo pogresio - naime, IE se ponasa mnogo normalnije.

Resenje je delimicno, jer se i sada desava da je CPU 100% zauzet, ali u daleko manjoj meri od Opere... odoh da istrazujem dalje 🙂 Sad moram da stavim Zonijevu pastu_za_zube jer mi fale tabovi a nemam Mozillu pri sebi...damn 🙂

Poslednja izmena:
Po tome sam zakljucio da Opera pravi problem
pa, normalno... kad sam ja to jos rekao 🙂

Sad moram da stavim Zonijevu pastu_za_zube jer mi fale tabovi a nemam Mozillu pri sebi...damn 🙂
hihi... enjoy it! 😛

Nazad
Vrh Dno