Šta je novo?

SUPERSET = SBB + Telenor ("quad-play" usluga)

Ja nemam sbb fixni, al kod mene na Telenor paketu već 12 dana sve zamrznuto - minuti, SMS, net. Ništa ne skida, sve stoji. Videćemo kad stigne račun, al ne bi trebalo da bude prekoračenje jer imam dovoljno svega u paketu i bez ovih dodatnih 50%.

Da ne citam celu temu, dobija se samo 10DL, UL nista?

Samo Down.Kad nam ovu uslugu aktiviraju direk iz poslovnice,jel moze da se prati stanje na mojsbb .Jutros sam se prijavio tamo(nisam mogo preko neta jer se ne vodi na isto ime),ali sada kad proverim na sajtu nema nista.Ne znam ni jesul u praksi sta promenili jer nisam isao kuci jos.

Za one koji su aktivirali SUPERSET. Pojavilo se nesto interesantno na SBB forumu i za sada bez odgovora, da citiram:

Covek je postavio i sliku desavanja (ja sam maskirao njegov broj, postavio je sliku sa brojem):

Pogledajte prilog 195643

Koristi "Paket: Telenor SBB Digitalni Trio TV+Net+Tel Gold Extra"

Pa sad pitanje, da li je ovo usamljen slucaj - samo kod njega - ili neka greska SBB-a ili... Da li je kod nekoga isto tako?

Pozdrav!

Nije nikakva greska,Gold Extra paket sam po sebi sadrzi 200+1500 min i na to su samo dodali iz SuperSet promocije jos 1000 min.
Tih 1500 min ti je ustvari Flat fiksni.

Није то питао а и вероватно ниси у току, СББ то другачије рекламира:

u Gold Extra i Gold Premium paketu korisnici dobijaju i dodatak Flat fiksni koji uključuje do 1.500 min za pozive ka svim fiksnim brojevima u Srbiji, dok se 200 min. iz osnovnog paketa mogu koristiti za pozive ka inostranstvu (Zona 1). D3 pakete i dodatne pakete ubrzaj NET, korisnici mogu uključivati preko portala Moj SBB. Dodaci se naplaćuju kroz mesečni račun
Према овоме би требало за позиве у Србији тј према фиксним бројевима да се одбија од 1500 а оних 200 да буду само за иностранство. Претпостављам да је грешка али се не јавља неко из СББ-а да објасни да ли је тако или су променили начин тарифирања.

Зато и питање онима који су активирали акцију са Теленором, можда је само код њих али ко зна, са СББ-ом је увек занимљиво, никад како се очекује.

Trebalo bi da se prvo skida od 1500 minuta pa onda od 200 kao sto je i ranije bilo. Moguce da je neki bag. Zovite KC, ja cu proveriti kod mene pa javljam.
Ovako bi trebalo da bude po proritetu: 1000min odabrani broj po promociji, 1500 fixni u Srbiji, 200 po paketu koji ukljucuje i prvu zonu inostranstva.

Тако и пише у ценовнику, али поменут пример показује другачије па је питање да ли је нека грешка, промена правила за Теленор акцију или глобална промена. Зато и мене занимају искуства осталих.

Provericu kako je na mom prikljucku to podeseno.

Gold Extra i Gold Premium - tih 200 minuta za Zona 1 se upotrebljava iskljucivo za Zona 1 brojeve, ne skida se od tih 200 minuta ni kada se svi ostali minuti potrose! Ako se ne potrosi tih 200 minuta odredjenih za Zona 1 pozive nepotroseni minuti propadaju, ne prenose se a sledeceg meseca se ima opet 200 minuta namenski odredjeni samo i iskljucivo za Zona 1 pozive. >> To je poenta << tih 200 minuta za Zona 1 pozive su iskljucivo za to i nemaju veze sa bilo kakvim drugim pozivima.

A coveku se obicni pozivi ka fixnim projevima u Srbiji obracunavaju skidajuci od tih 200 minuta namenjeni iskljucivo pozivima ka Zona 1 (inostranstvu). I to je pocelo od kada je ukljucio SUPERSET verijantu, i promenilo se na "Moj SBB portal" (okacena slika desavanja).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Moje "stanje" sa Portala:
Moji SBB minuti.png

Ja jos nisam ovog meseca nikoga zvao u inostranstvu.

Njegovo "stanje" sa Portala:
minuti bez broja tel.jpg

Covek jos nikoga nije zvao u inostranstvu a pojavila mu se nova stavka, imao je kao i ja (sa slike, moje) do aktiviranja SUPERSET-a. Nova stavka "SUPERSET" i modifikovana stavka "Zona 1"!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Posle svih ovih dešavanja,nema nikakve svrhe ostati na trio gold premijum paketu.Bilo da je kombinacija sa Telenorom ili ne.

Kojih desavanja? Premium sam po sebi ima itekako rezona.

Pozdrav!

Dobro kaze spaad,Premiumu niti dizu brzine neta,kad ostalima dizu,niti kanale nove,sad sa ovom Telenor+Sbb forom Extra paket ima 80 brzinu,ima i HBO.
Jedina prednost je sto Premium ima sve to samo za nijansu bolje,ostaje mu samo glavna prednost kao d3 na 2 uredjaja,ako to nekome ne treba,zbog nesto boljeg paketa placati oko 1400 kinti vise nema logike,pametnije ti preci na Extra i u dzepu zadrzati mesecno vise od 10 evrica ;)

Stena poceo da ceni stednju, au, jadan Telenor sada :D

@DZOSUA - Pa nije za nijansu bolje ali svakako se uzima u obzir osnovna ponuda jer je jedino to dugorocno. Nema smisla porediti trenutna desavanja jer su trenutna. Ja sam na Premium od pocetka i do sada je bilo daleko isplativije nego sve drugo (kad se uzme u obzir odnos placenog i onog sto se ima). Trenutno SUPERSET nikako ne moze da bude nesto sto je prednost jer se odnosi samo na mali broj korisnika (toliko mali da je bukvalno zanemarljivo - a narocito ako se i ne koristi, naravno).

Prednost Premiuma u odnosu na sve ostale pakete je i u tome sto se svaka promena na bolje automatski dobija (u bilo kom segmentu ponude), a znamo sta je sve SBB u stanju da smisli kad uvede nesto novo. Za povecanje brzine Internet-a se moralo potpisivati novi ugovor ili prelaziti na skuplje pakete... a ja sam dobijao sve po automatizmu. Jeste da u poslednjem povecanju brzine Internet-a nista nisam dobio (osim par filmova koji niti su vredni pomena niti sam ih gledao! :) ) osim besmislenih 1,5Mbps za UL ali u odnosu na ostale prednosti nebitno. ...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@DZOSUA - Pa nije za nijansu bolje ali svakako se uzima u obzir osnovna ponuda jer je jedino to dugorocno. Nema smisla porediti trenutna desavanja jer su trenutna. Ja sam na Premium od pocetka i do sada je bilo daleko isplativije nego sve drugo (kad se uzme u obzir odnos placenog i onog sto se ima). Trenutno SUPERSET nikako ne moze da bude nesto sto je prednost jer se odnosi samo na mali broj korisnika (toliko mali da je bukvalno zanemarljivo - a narocito ako se i ne koristi, naravno).

Prednost Premiuma u odnosu na sve ostale pakete je i u tome sto se svaka promena na bolje automatski dobija (u bilo kom segmentu ponude), a znamo sta je sve SBB u stanju da smisli kad uvede nesto novo. Za povecanje brzine Internet-a se moralo potpisivati novi ugovor ili prelaziti na skuplje pakete... a ja sam dobijao sve po automatizmu. Jeste da u poslednjem povecanju brzine Internet-a nista nisam dobio (osim par filmova koji niti su vredni pomena niti sam ih gledao! :) ) osim besmislenih 1,5Mbps za UL ali u odnosu na ostale prednosti nebitno. ...

Pozdrav!

Ja kazem ako nekome bas treba na 2 uredjaja onda nemas izbora,sve ostalo nema neke drasticne prednosti jer malo vise u paketu dobijas,ali je zato cena solidno veca.
Glavne prednosti tog premium paketa upravo je bilo Hbo,d3 na 2 uredjaja,net je sasvim dovoljan i od 50. Sad Hbo ima i Extra paket,tako da jedina prednost ostaje d3 na 2 uredjaja.
Znaci pricam da sad taj paket ako nekome ne treba bas toliko na 2 uredjaja gubi smisao,a dosta je skuplji od Extra.
Sto se tice Telenor+Sbb sve sto se ne placa dodatno,a pojacava pakete je dobro doslo ;) tako da meni ta promocjia samo koristi,nikako ne odmaze.
Tako da te objedinjene pogodnosti moze da uziva samo odredjen broj ljudi koji ima usluge tih firmi koje su sklopile saradnju,ne samo kod Telenor+Sbb vec i kod MTS i Vip+Orion povoljnosti,pa kome se potrefi.Meni se posrecilo ;)

Superset je standardna ponuda SBB-a.Ne neka promocija.Verovatno će postati i jedina.GoldExtra uz Superset je samo 20Mb sporiji od Premijuma(što je na ovim brzinama zanemarljiva razlika),a jeftiniji za 1400 dinara mesećno_Od kanala nema jedino,ono što mi i ne treba(pink i xxx pakete)+ dobijaš i dodatni saobraćaj u Telenoru.Pošto nemam ni jedan broj u Telenoru mene ova ponuda diskriminiše kao korisnika.Drugi D3 uređaj košta 210 dinara mesečno,što i nije problem plaćati u odnosu na razliku u ceni.Dobro ću razmisliti za 3 meseca šta dalje kad mi istekne ugovor.

Poslednja izmena:
Malo se brka licna potreba u odnosu na ostale. Ja po tom "licnom" osnovu verovatno spadam u sulude, glupe, nerazumne, ******ste... korisnike jer placam Trio Premium a od televizije gledam samo tenis na HD kanalu (nekom koji to emituje tada kad je mec koji me zanima, ne gledam ni sve meceve) i kasno uvece po nekada neku emisiju na nekom naucnom kanalu (samo HD), ostalo ni ne gledam, ne koristim 72h unazad jer nema emisije koju bih vratio, D3 GO sam par puta ukljucio prosle godine da pokazem u nekom drustvu sta je to jer nisu koristili SBB nikada, VOD proverim svakih par meseci da nije bila neka promena a uglavnom nista novo ili ako ima ja to ne gledam, isto tako i u vezi HBO OD i HBO GO (to cak mislim da nisam pokrenuo nekoliko godina), UniFon sam koristio prvih skoro mesec dana, izigrao se i iskljucio aplikaciju na mobilnom, telefon ja licno nikada ne koristim uz izuzetak kad zovem SBB a to je stvarno retko (mozda par puta godisnje) ... u stvari ja licno koristim i bitan mi je iskljucivo Internet a supruga zove kevu SBB telefonom svaki dan i redovno gleda nekoliko programa (pet ili sest) i to je sve. Znaci - prakticno bih ja trebalo da kazem da je uzasno skupo obzirom sta meni licno treba, jel' tako? :)

Ali nije tako, nisam ja bitan kao pojedinac nikome osim sebi samom - a ovde, kao i na svim forumima uostalom, sve se gleda iz licnog rakursa i tako postavljaju "standardi" koriscenja i prave kalkulacije i poredjenja. Sto nikome ne govori nista niti je bilo kome drugome korisno (osim eventualno nekom istomisljeniku sa istim potrebama i ostalim - sto je beznacajno mala mogucnost postojanja).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Moje "stanje" sa Portala:
Pogledajte prilog 195738

Ja jos nisam ovog meseca nikoga zvao u inostranstvu.

Njegovo "stanje" sa Portala:
Pogledajte prilog 195739

Covek jos nikoga nije zvao u inostranstvu a pojavila mu se nova stavka, imao je kao i ja (sa slike, moje) do aktiviranja SUPERSET-a. Nova stavka "SUPERSET" i modifikovana stavka "Zona 1"!

Pozdrav!

Preko cega pristupas ovome, odnosno proveravas stanje? Ja gledao preko mojsbb, ali nisam nasao.

Nasao. Hvala. :) I meni obracunavaju sve djuture. Jedino sto nisam siguran, da li je to tako i bilo ili se nesto sada promenilo. Inace, nemam aktiviran SUPERSET.

Capture.JPG

Kad smo kod hbo go ,jel se i on podrazumeva ovom superset "akcijom" za one koji dobijaju hbo paket?Ja inace imam duo gold extra,plus jos 1 d3 uredjaj,dakle od premiuma me delilo tih 30mb brzine neta i hbo .Inace ovo sto kaze Sceka,ko pocne da gleda HD kanale mnogo tesko mu padaju bilo koji drugi koji nisu tog kvaliteta.Vrlo vrlo retko pustim neki kanal koji ne spada u onih 30-tak HD kanala..

Nasao. Hvala. :) I meni obracunavaju sve djuture. Jedino sto nisam siguran, da li je to tako i bilo ili se nesto sada promenilo. Inace, nemam aktiviran SUPERSET.
Обрачунавају ти ђутуре пошто имаш само тих 200 минута. Шћека има Трио и у њему и 200 минута и тзв флет фиксни који се троши за локалне позиве. Изгледа да је ова промена у суперсет акцији па би било добро да се јави још неко ко има трио са флат фиксним и узео је суперсет да видимо да ли је и код њега као оно са почетка приче.

Tako je. Zato sam i naveo pricu sa SBB foruma... ali ni tamo nema niko da se javi a ni ovde. Steta jer bi to moglo da razresi neke nedoumice ali i bilo, mozda(?!), osnov za pritisak na SBB.

Pozdrav!

Џабе се трудимо ми које не дотиче, ови код којих се можда то и дешава су се сакрили и ћуте. Ја одустајем.

Tacno tako. Ali zato kad nekoga treba ocrniti, izvrci ruglu, napasti, omalovaziti, uvrediti... odmah se digne kuka i motika... :) Doduse, decja posla...

Pozdrav!

Ja sam gledao kod mene, mislio sam da imam aktivan flat fiksni, ali nemam. Iskljucio sam ga.

Onicsro imas po paketu pa sve po 50%. Sms, net, min.

jel uspeo neko da aktivira ako ima 50% popust na tarifu na telenoru?
piše u uslovima da ne može, ali ako ima tehničkih mogućnosti može, bukvalno :D

Vrh Dno