Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Pa to i pitam da li moze da se podesi ili izmeni nesto u sistemu da ne mora njegov originalni daljinac da budi box nego sve preko eon daljinca.
Pozdrav, samo da kažem da sam upario IRIS daljinski sa MOVE box-om preko bluetooth-a, a IR upario sa daljinskim od tv-a. Za sad radi lepo, pali se , gasi. IRIS daljinski je mnogo bolji od MOVE daljinca. Snimiću klip baš da vam pokažem. Kada se pali MOVE box on pali i tv, preko HDMI-CEC. Jedino kada se gasi mora i tv da se gasi, onda tv gasi box. Super stvar za sada.

Isto to radi i Eon daljinac ;)

Pozdrav svima
Pre par dana sam nabavio jedan Move Box, i ubacio u njega launcher i ostale potrebne aplikacije, i taj deo je sve ok. Trenutno je na boxu februarski update i blokiran je dalji update.
U stanu vec podesujem jedan move box koji nije nista cackan i radi samo na kablovskoj, a kod sebe u sobi do tv-a imam kabl i karticu da bih mogao da gledam kanale. Kada ubodem kabl od kablovske u box i podignem DVB PRD aplikaciju ako je bez neta rade svi kanali, ali kada se povezem na net aplikacija izbaci da uredjaj nije setovan i ne rade kanali. Da li mozda postoji neka modovana aplikacija ili neko drugo resenje, ili da se nekako blokira net samo na toj aplikaciji?

Društvo, nabavio sam hph07 i ušao u podešavanja preko koda *1397# . U default app sam promenio sa iptv lunchera na tv luncher i sada mi se box ne pali po difoltu na IPTV apk. Ubacio sam neke apk poput aptoid tv, youtube, itd. Sve to ne izgleda lepo niti imam opciju da nepotrebne apk sakrijem pa sam pribegao ideji instaliranja wolfa ili atv lunchera kako bih sredio taj početni izgled kada se box upali.Tada nastaje problem. Box se vrati automatski na iris početni zaslon a u default apps-u se izbriše moj izbor launchera...
Kako se ovo rešava zamolio bih da mi neko objasni?
Druga slika pokazuje šta mi prvo izbaci box kad se pali i prođe naslov Iris, android...
Jesi li uspeo ovo da rešiš? Imam isti problem na HPH07.

Cim moze da se zabrani update moze i ovoj aplikaciji da se zabrani pristup.
kalehrl zna sigurno.

Za hph07:
Kod:
adb shell cmd package uninstall --user 0 com.skyworth.iptv
adb shell cmd package uninstall --user 0 com.skyworthdigital.update
Ove 2 komande deinstaliraju iptv launcher i sprecavaju update.
Kad se instalira Wolf launcher on postaje defaultni.

Zdravo, prošlo je dosta vremena od ovog posta, ali me zanima da li si uspeo da otključaš Supernova OTT Media device GK-MPM1111C da služi kao običan android box, i koji je postupak? Hvala! :)
Nisam uspeo ništa da uradim sa tim uređajem. U međuvremenu sam dobio Move box UCA-BI60R koji sam modovao po uputstvu iz ove teme.
Mislim da su ljudi uspevali da instaliraju neki custom rom na taj uređaj koji ti imaš, ali da onda nešto od hardvera ne radi kako treba, taj custom rom nema sve potrebne drajvere. Pročitaj ovu temu od početka i pisao je neko o tome.

ne mogu da instaliram spotify tv da li neko ima neki koji radi?
Ja sam negde našao staru verziju 1.5.3 koja radi. Možda je modovana aplikacija, nisam siguran, ali nije mi pravila probleme zbog Google servisa koji ne postoje na boxu. Nijedna druga verzija mi nije radila, tako da nakon što sam našao ovu koja radi, više nisam ništa čačkao oko toga, niti tražio neku noviju verziju.
Ako imaš volje i vremena možeš da isprobaš sve apk fajlove sa ovog linka, pa da vidiš da li će neka da radi

Poslednja izmena:
Nisam uspeo ništa da uradim sa tim uređajem. U međuvremenu sam dobio Move box UCA-BI60R koji sam modovao po uputstvu iz ove teme.
Mislim da su ljudi uspevali da instaliraju neki custom rom na taj uređaj koji ti imaš, ali da onda nešto od hardvera ne radi kako treba, taj custom rom nema sve potrebne drajvere. Pročitaj ovu temu od početka i pisao je neko o tome.

Ja sam negde našao staru verziju 1.5.3 koja radi. Možda je modovana aplikacija, nisam siguran, ali nije mi pravila probleme zbog Google servisa koji ne postoje na boxu. Nijedna druga verzija mi nije radila, tako da nakon što sam našao ovu koja radi, više nisam ništa čačkao oko toga, niti tražio neku noviju verziju.
Ako imaš volje i vremena možeš da isprobaš sve apk fajlove sa ovog linka, pa da vidiš da li će neka da radi
da li imas apk , nema nigde da se skine ta verzija molim te znacilo bi

da li imas apk , nema nigde da se skine ta verzija molim te znacilo bi
Ima da se skine, ali izgleda da su nešto promenili i sad ni ta verzija ne radi. Može da se instalira, pokrene se normalno, ali logovanje ne prolazi.
Zato sam na XDA forumu našao modovanu Spotify lite aplikaciju za telefone, koja radi i na ovom boksu. Problem je što mora da se koristi miš, ili airmouse daljinski, dugačije ne može da se kontroliše.

Kojim custom romom si zadovoljan na gk-mpm1111c? Zanima me da radi wifi i originalni daljinski upravljač, nikako ne nalazim takav.
Ako mogu da odgovorim umesto @qryak , koristim Aidan's ROM [S905X] [ATV 9] (Ampak AP6212).Za box nemam originalan daljinski ali radi wifi tastatura sa integrisanim tačpedom i jedino na ovom rom-u box se povezuje na ruter preko wifi-a i radi kako treba. Od aplikacija Wolf Launcher , Smart Tube , Iris rade korektno obzirom na specifikacije box-a. Porbao sam Slimbox i AtvXperience, ali na njima ne radi wifi.

Prilozi

• Screenshot_20250201-121243.jpg.png
    Screenshot_20250201-121243.jpg.png
    83.5 KB · Pregleda: 33
Ako mogu da odgovorim umesto @qryak , koristim Aidan's ROM [S905X] [ATV 9] (Ampak AP6212).Za box nemam originalan daljinski ali radi wifi tastatura sa integrisanim tačpedom i jedino na ovom rom-u box se povezuje na ruter preko wifi-a i radi kako treba. Od aplikacija Wolf Launcher , Smart Tube , Iris rade korektno obzirom na specifikacije box-a. Porbao sam Slimbox i AtvXperience, ali na njima ne radi wifi.
Hvala na odgovoru, zanima me koju si verziju Slimboxa probao, "Wi-Fi AP6212", ili neku drugu?

Imam još i pitanje, kako uključuješ OTT? Od kad sam ga flešovao custom romom, napajam ga preko USB ulaza, jer se ne uključuje kada mu povežem fabričko napajanje (5V 2A), a ni na originalni daljinski naravno ne reaguje.
Prednja led dioda neprekidno svetli crveno. :mad:
Hvala! :)

Nije mi jasno, kao da je OTT posle flešovanja izgubio deo za strujno napajanje,

Hvala na odgovoru, zanima me koju si verziju Slimboxa probao, "Wi-Fi AP6212", ili neku drugu?
Probao sam baš tu verziju AP6212, wifi adapter prepoznaje okolne AP, ali nikako ne može da se poveže, i kod mene stalno svetli crvena lampica.Flešovao sam box sigurno 7-8 puta, dok sam isprobao nekoliko rom-ova , i normalno se pali i radi preko ulaza za punjač (doduše nije njegov original nego Essager-ov punjač za mob. od 5v 3A) , ne znam šta bi mogao kod tebe da bude problem ? U toku flešovanja koristio sam samo usb kabl ( Ugreen , sa drugim kablovima niakako nisam uspeo ) bez dodatnog napajanja. Samo mi reci sta je OTT, pokušao sam da izguglam ?

OTT sam skratio od naziva Supernova box uređaja, OTT media device gk-mpm1111c.
Hvala ti na savetu, sa Aidans romom se uredno uključuje i radi sa originalnim napajanjem.
Ostaje mi samo još da proradi originalni daljinski na njemu, ako je to ikako moguće.
Aidans rom ima config fajlove za pet daljinskih uređaja, ali ne i za ovaj koji je Supernova isporučivala uz box. Trenutno nemam pojma kako da da kreiram config fajl za ovaj bezimeni daljinski.
Ako neko zna kako se kreira remote konfig fajl za daljinaki sa slike, svako savet ke dobrodošao.
1000014582.jpg

Ako neko zna kako se kreira remote konfig fajl za daljinaki sa slike, svako savet ke dobrodošao.
Uh, to je tek filozofija.
Prepravljao sam ja neki slimbox rom za njega i ubacio od nule pravljen config za daljinski.
Takodje sam dodao fajlove koji nedostaju za wifi koji radi ali se ne sme iskljucivati na toggle jer se posle ne moze ponovo ukljuciti bez restarta.

Prepravljao sam ja neki slimbox rom za njega i ubacio od nule pravljen config za daljinski.
Takodje sam dodao fajlove koji nedostaju za wifi koji radi ali se ne sme iskljucivati na toggle jer se posle ne moze ponovo ukljuciti bez restarta.
Pretpostavljam da se ne može tek tako ubaciti umesto postojećih config fajlova? Ili se dodaju kao novi, pored postojećih?
Da li će kopiranje konfig fajla u vendor/etc rešiti problem, ukoko je konfig fajl dobar?

Može li pomoć oko ove dve iste stvari za Slimboxtv Amlogic s905x verzija 9.16? Da li je veliki problem oko prepravke WiFi na Slimboxtv?
Nakon instalacije slimboxtv roma, WiFi toggle je isključen i ne mogu ga uključiti, a daljinski iz mog posta #1,103 ni ovde ne radi.
Mada, mnogo bi mi pomogao sa remote.tab i remote.cfg fajl za daljinski upravljač Supernove, ukoliko ih još negde imaš, ubaciću ih u Aidan's rom, jer na njemu makar wifi radi. Možda proradi i moj daljinski.
Hvala.

Evo ti sa ubacenim drajverima i remote configom:
Nemam taj model da probam ali bi trebalo da radi.
Kale Kralju, hvala ti puno, radi i wifi i daljinski! :)
Kada bude izašla neka novija verzija Slimboxa, da li da pokušavam da je instaliram preko bez brisanja podataka, ili da uživam sa tvojom verzijom?
I još jedno pitanje, sada mi se box ne napaja preko strujnog ispravljača već samo preko USB porta (tako mi se dešavalo na Aidan's romu, dok je na originalnom Slimboxu bilo OK). Da li ti je to poznato možda? I crveno power dugme na daljinskom ne pali box.
Veliko hvala u svakom slučaju!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno