Šta je novo?

Supernova Move box software modding

To je IP rutera i njegove konfiguracione stranice 😂
Ti treba da odeš (u browseru na kompu ili telefonu) na http://192.168.1.1 loguješ se i vidiš gde je lista LAN i WLAN klijenata i tamo nađeš Move box (po MAC adresi ili po LAN portu na koji je povezan žično ako je povezan) i vidiš, pročitaš koju tačno IP u tom 192.168.1.xxx opsegu je dodeljena boxu.

Ili tako ili plan B bi bio da ugasiš ruter iz struje, povadiš sve LAN kablove iz rutera i ugasiš WiFi na telefonima i svim ostalim uređajima u kući koje povezuješ preko WiFi i da onda kad upališ ponovo ruter bude box jedini uređaj povezan sa na ruter pa bi samim tim trebalo da mu bude dodeljena 192.168.1.2 lokalna IP adresa. (pod uslovom da je to početna IP zadata u DHCP opsegu adresa 😁😁)

I naravno da pomenemo napomenu: ako ti je box povezan na ruter a ruter nisi diskonektovao sa interneta naravno da će box da skine i instalira novi firmware i da ADB neće raditi.

Poslednja izmena:
Јел покушавао неко скоро да инсталира неки други систем на Мув? Типа Слимбокс или Ејданов неки РОМ... Капирам да wifi не би радио због специфичног чипа, али макар остале ствари ако би функционисале, то би било скроз подношљиво.

Pozdrav svima i hvala na detaljnim objašnjenjima.

Pročitao sam detaljno celu temu, ali, iako se par puta pominjao, nisam naišao rešenje za svoj problem.

Naime, Move sam uzeo pre par godina, ali sam po startovanju imao jako loše boje (previše jarko i drečavo), tako da sam od Supernove tražio običan box i do skoro tako gledao. Sada sam ponovo povezao Move i problem je što je slika ista kao pre. Napominjem da je promenjen i TV u međuvremenu, tako da sigurno nije do podešavanja boje na TV (do juče je obični box radio odlično na njemu). Pošto vidim da svi koristite Move i da ste zadovoljni, da li je još neko imao problema sa bojama? U podešavanjima može samo da se bira rezolucija i da se iključi/isključi HDR (isključivanje tek daje očajne rezultate, jer su boje previše isprane). Da li se modovanjem dobijaju dodatne opcije? U jednom od postova su pominjane opcije za HDR u samim Android podešavanjima, ali ponovo bez informacije da li je dalo rezultate.

Dakle, da li neko zna da li se može rešiti ovaj problem sa bojama slike? Modovanje nije problem, ako ću dobiti mogućnost podešavanja. Drugo rešenje je da od Supernove tražim ovaj drugi box sa opcijom gledanja unazad...

Hvala unapred na pomoći!

Nećeš dobiti ništa što već ne postoji na tom boxu. "modovanje" se svodi samo na ostvarivanje pristupa Android OS i podešavanjima koje krije / blokira Supernovin launcher.

A gašenje HDR u Android Settings bi trebalo da rešava problem sa bojama. Bar je to bio slučaj u prošlosti.

Nećeš dobiti ništa što već ne postoji na tom boxu. "modovanje" se svodi samo na ostvarivanje pristupa Android OS i podešavanjima koje krije / blokira Supernovin launcher.

A gašenje HDR u Android Settings bi trebalo da rešava problem sa bojama. Bar je to bio slučaj u prošlosti.
Na to sam i mislio, da se dobije pristup opcijama parametara slike, jer ih u originalnom UIu skoro da i nema..

To se ne dobija ali se dobija opcija za gašenje "always on HDR" koji je razlog zašto su tako krš boje.

Takve stvari nisu svakako odgovornost boxa nego TV-a. Na boxu imaš HDMI output podešavanja i tamo između ostalog da izabereš colorspace i chroma subsample i HDR on/off i to je to. Na TV-u čačkaš stvari tipa gama, kontrast...

To se ne dobija ali se dobija opcija za gašenje "always on HDR" koji je razlog zašto su tako krš boje.

Takve stvari nisu svakako odgovornost boxa nego TV-a. Na boxu imaš HDMI output podešavanja i tamo između ostalog da izabereš colorspace i chroma subsample i HDR on/off i to je to. Na TV-u čačkaš stvari tipa gama, kontrast...
Onda vredi probati sa modovanjem. Probam i javljam da li sam uspeo. Hvala na odgovorima!

Da li je neko probao da ubaci liniju koda u build.prop da Bluetooth bude uvek ukljucen?
Jos kad bi mogao Bluetooth da bude aktivan i u sleep modu i da se koristi daljinac od eon boxa bilo bi ekstra.

Meni lepo radi eon daljinac. Doduse jedno dva puta nedeljno moram da ga budim njegovim daljincem.

Meni lepo radi eon daljinac. Doduse jedno dva puta nedeljno moram da ga budim njegovim daljincem.
Pa to i pitam da li moze da se podesi ili izmeni nesto u sistemu da ne mora njegov originalni daljinac da budi box nego sve preko eon daljinca.

Tako i mene zeza sa Air mouse daljincem sa Alija. Srećom ovaj daljinski može da uči IR komande, pa sam namestio dva dugmeta da mogu da ga resetujem kad počne tako da baguje bluetooth.

Tako i mene zeza sa Air mouse daljincem sa Alija. Srećom ovaj daljinski može da uči IR komande, pa sam namestio dva dugmeta da mogu da ga resetujem kad počne tako da baguje bluetooth.
Ima i eon kodove da se programira za tv ali ne verujem da ima za ovaj box. Po defaultu je programiran za Samsung tv.

Zdravo svima, uzeo sam pre par dana ovaj Supernova MOVE paket i dobio sam i nalog za Android aplikaciju. Na telefonu sam uspeo lako da poveze prema podacima za logovanje koje sam dobio na mail, ali imam problem na TV-u. Imam android box na kome mogu da instaliram move n go aplikaciju ali kad probam da se ulogujem samo mi izbacije neku gresku, ima logovanje i preko koda i preko podataka ali nece ni na koji nacin. Da li negde gresim ili jednostavno aplikacija ne radi. Hvala na odgovoru.

Možda ti aplikacija nije odgovarajuća, na smart boxu ili smart tvu ti treba move smart aplikacija i aktivira se kodom preko supernova portala a user i pass ide za move n go aplikaciju.

Možda ti aplikacija nije odgovarajuća, na smart boxu ili smart tvu ti treba move smart aplikacija i aktivira se kodom preko supernova portala a user i pass ide za move n go aplikaciju.
hvala, resio sam. pogresnu aplikaciju sam instalirao na tv-u. nisam ni zano da treba move smart. hvala jos jednom

Ja se ne secam da sam upload ovao firmware, mora da proverim.

Zna li neko gde moze da se nadje zamenski daljinski za Move box uredjaj? Vidim da ih ima na KP , ali sam naleteo da je oznaka za zamenski daljinski L1063 , ali nisam uspeo da ga nadjem na Aliju.

Pitanje za one koji koriste EON daljinski na Move boxu :
Jeste li uspeli putem Button Mappera da podesite tastere za premotavanje unazad i unapred? Ja sam pokušavao ali bezuspešno.

Jel na kraju radi februarac na uca-bi60R i koliko sam shvatio moram da ga fleshujem preko usb burnera?

Ja koristim ATV Launcher, prilagodljiv je, možeš da napraviš šta želiš od njega.

Konektuj se na box pa kucaj top komandu i videćeš koliko opterećuje procesor. To isto uradi za wolf launcher pa uporedi.

Nazad
Vrh Dno