Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Na to sam mislio :)
Možda je pisano,ali nisam našao,box modujete da bi koristili druge aplikacije a move nalog je vezan za box tj ne koristite move aplikaciju?
 
Slažem se,nisam se dobro izrazio,ali vidiš kako žnaš na šta sam mislio :)
 
Pozdrav
Zna li neko kako gledati kanale na ovom move boxu kada nestane internet.
Otpojim ono mrezno kablo,ponovo reset box ali nista se ne desava. Izadje error kao close app ili info da odem. Kada odes close box skroz zablokira. A info pokaze neke osnovne info bez ikakvih opcija.
Prije je islo 10 sek odbrojavanje i nakon toga udje u neki mod gdje mozes gledati programe. Sada to nema vec cijeli box zablokira.
Tako da kad god nemam interneta nemam ni televizije.
Operater je Supernova - Republika Srpska
 
Ovo uputstvo će vam pomoći da pretvorite Supernova Move box u Android box. I dalje ćete moći da koristite box za šta je predviđen – gledanje kablovske televizije sa dodatkom Android dela. Sve što budete radili, radite na sopstvenu odgovornost jer može doći do brickovanja boxa mada je to malo verovatno ukoliko se dosledno pridržavate uputstva. Ne preuzimam odgovornost za bilo kakvu štetu.

Kao prvo, potrebno je da odete u podešavanja uređaja kako biste saznali ip adresu koju ćete koristiti za pristup. Idite na Podešavanja – Podešavanja – Pokreni podešavanja sistema i ’Network settings’. Odaberite ’Ethernet’ i pogledajte polje ’IP address’. Videćete IP adresu boxa koja je u formatu 192.168.x.x. U mom slučaju je 192.168.1.26.

Pogledajte prilog 316559

Nakon toga, skinite ‘Android debug bridge (adb)’ koji koristimo za konektovanje na box. Preuzmite ga sa ovog linka i raspakujte arhivu: https://dl.google.com/android/repository/platform-tools-latest-windows.zip Videćete folder ’platform tools’ i uđite u njega. Ako imate Windows 10, držite SHIFT i kliknite desnim klikom bilo gde na prazan prostor i odaberite opciju ’Open PowerShell window here’. Sad ukucajte ’cmd’ i pritisnite ENTER. Dobićete prozor sa tekstom tipa:

Kod:
PS C:\Users\kalehrl\Downloads\platform-tools> cmd
Microsoft Windows [Version 10.0.19043.1202]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\kalehrl\Downloads\platform-tools>
Kucajte:
Kod:
adb connect adresa_vašeg_boxa
U mom slučaju je to:
Kod:
adb connect 192.168.1.26

Dobićete nešto slično ovome:

Kod:
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
connected to 192.168.1.26:5555
To znači da ste konektovani na uređaj.

Pogledajte prilog 316567

Sada ćemo instalirati 2 aplikacije – Wolf launcher i Button Mapper.
Kucajte:
Kod:
adb install putanja_do_apk_fajla
Meni su fajlovi na Desktopu pa su komande:
Kod:
adb install C:/Users/kalehrl/Desktop/Button_Mapper_v1.51.apk
adb install C:/Users/kalehrl/Desktop/Wolf_Launcher_v1.0.9.apk

Zatim kucajte ovu komandu:
Kod:
adb shell
I onda:
Kod:
am start -a android.settings.SETTINGS

Pogledajte prilog 316560

Na TV će se pojaviti ’Settings’ meni pa idite na Device Preferences – Accessibility – Button Mapper i omogućite ga. Meni je meni na engleskom a vama će biti na srpskom, ali ćete se snaći. Vratite se na osnovni ’Settings’ meni i idite na Apps – See all apps – Button Mapper i ’Open’. Skrolujte dole do ’Add Buttons’ pa ponovo na ’Add Buttons’. Odaberite neko dugme na daljincu koje nije od koristi. Ja sam odabrao dugme ispod ’Menu’ sa srcem i pritisnite ga. Pritisnite ’OK’ na daljincu i omogućite ’Customize’, ’Single tap’, ’Actions’ i odaberite ’Home’. Tako smo omogućili da pritiskom na ’srce’ biramo neki drugi launcher od onoga Supernovinog – prethodno instalirani Wolf launcher.
Pritisnite ’srce’ i trebalo bi da dobijete sledeći meni:

Pogledajte prilog 316564

Odaberite Wolf launcher i ’Just once’ tako ste se izbavili iz forsiranog Supernova launchera. Kad hoćete da se vratite na gledanje kablovske, ponovo ’srce’ i odaberite ’DVB PRD Supernova’. Važno je da ne odaberete opciju ’Always’ prilikom šaltanja kako ne biste izgubili opciju biranja launchera mada se može i to srediti. Inače, u listi aplikacija u Wolf launcheru ćete pronaći ’DVB PRD Supernova’ mada je ne pokrećite tako jer nekad javi grešku i neće da se pojavi slika. Uvek koristite ’srce’ za vraćanje na kablovsku jer tako nema greške.

Box nema Google prodavnicu tako da se aplikacije instaliraju ili adb install komandom ili prebacivanjema na flešku pa preko ’FileBrowser’ ili neke druge aplikacije. Kod mene rade Kodi, Stremio, IPTV, SmartTubeNext i druge aplikacije bez problema. EON tv app takođe uspešno instalirana ali je nisam koristio.

Srećno!
Poštovani, odradio sam sve kao u Vašem uputstvu, međutim neće da se konektuje, prijavljuje "No connection could be made because the target machine actively refused it. (10061)"
Možete li mi ukazati na grešku?
 
Greška je u tome što prvo moraš instalirati čuveni "februarski" firmware, pa onda slediš uputstva iz prvog posta.
Detaljno pročešljaj prvih 5-6 stranica ove teme, sve je detaljno objašnjeno.
 
Probao da skine sa linkova u temi i na svakoj stranici dobijam sledfeću poruku:

Ова страница не функционише​

Хост prd-ota-supernova.spectar.tv тренутно не може да обради овај захтев.
HTTP ERROR 500

Značilo bi mi ako neko ima već skinut firmware da mi pošalje...
 
Imam wireless daljinski koji se uparuje sa Android boxom. Upalio sam ga sa Supernova boxom . Ne radi mu glasovna pretraga. Šta da uradim da mu proradi glasovna pretraga
Da li je neko pokušao da ubaci čist Android firmware u Supernova box koji podržava 905x3 čip
 
Glasovna pretraga ne radi jer nema uopste Google servise.
 
Da li bilo ko od vas koji ima modovan move box koristi neki vpn za gledanje eona npr tj zabranjenih kanala na eonu (sk,nova isl) za telekom net? Ja sam koristio Nod skoro godinu dana i radilo je to ok,ali mi u zadnje vreme nije radio ni nod ni surfshark koje sam probao.
 
Treba da se napravi poseban USB kabal, amlogic burning tool prepoznaje uredjaj, ali ni jedan Rom nisam uspeo da ubacim na 1% izbaci gresku.

Napomena: + (crvenu zicu) sa USB-a ne povezujes zato sto uredjaju treba 3.3v a na USB ima 5v.
Povezes kablom koji napravis, drzis dugme power i povezes najpajanje sa uredjajem.

Nadam se da ce nesto da ti pomogne.
Pogledajte prilog 345431Pogledajte prilog 345432Pogledajte prilog 345433Pogledajte prilog 345434
Da li mora da ae pravi ovaj kabl ili može sa USB lablom koji sa obe strane ima muški konektor.... Ti ovaj kabal ne kačiš na usb port od move boxa... Amlogic usb burning tools mi ne prepoznaje box... Može neka pomoć
 
Pozdrav momci, imam problem. Pratio sam sva upustva detaljno i instalirao februarski fw, medjutim, kada kliknem na reebot i vratim lan i koaks ono odmah krene azuriranje. Saveti sta i kako je potrebno da uradim, posto ne mogu da ga povezem preko adb komande i ugasim azuriranje..
 
Da ti ruter nema internet dok ne završiš čitavu proceduru ;)

= odvrni coax kabl ako si na kablovskom netu ili isključi optički patch kablić ako si na optičkom netu.

Ne treba ti unternet već samo LAN mreža između boxa i kompa.
 
Znaci, kako sam razumeo, odvrnem koaks i da nema interneta u ruteru, vec da samo box i komp budu povezani na istom tom ruteru preko LAN-a?
 
Tako je. LAN ti treba za ADB vezu sa kompom a to ne radi preko USB kabla nego samo preko TCP/IP protokola.

Naravno sad moraš ponovo da radiš firmware downgrade.
 
Hvala ti puno na odgovoru, pokusacu kasnije pa javljam sta sam i kako uradio. Reci mi samo, sto se tice starijih generacija move box-a supernovinih koji su van upotrebe, kako da njima pristupim i otkijem ip adresu?
 
Lokalnu IP adresu uređaja povezanih na ruter možeš da vidiš na ruteru :) Po MAC adresama npr da se snađeš ako se na ruteru ne vide hostname-ovi svih povezanih uređaja.

A za generacije Move boxa, ja koliko znam za taj hybrid box nemaju nego taj jedan jedini model. A za OTT boxeve nemam pojma ništa oko njihovog softvera, pa samim tim ni da li je na nekom od njih je uključen USB Debug.
 
Evo u pravo sam uradio uredjaj i sve ga napravio, hvala puno na uputstvima ina tome sto si me uputio sta i kako treba da uradim! Imaju generaciju pre ovog, stariji model, takodje moze da se prepravi.. Ja ga pronasao, gledao nesto i cackao i video da i on moze cak da se prepravi.. Samo ako neko ima iskustva kako, bilo bi super..
 
Pa ako tvrdis da in on moze da se prepravi onda verovatno znas kako?
 
Iskreno, vidjao sam da ga neko prepravlja, ali ne na wolf launcher, nego na xiamomi..
Da li neko zna da li moze iris move box da se prepravi? I da li je procedura ista kao sa supernovinim move box?
 
Ima li nekome da radi HBO MAX kako treba? Pa da podeli link za preuzimanje. Ja sam skinuo poslednju verziju 53.45.0.1 ali kada je instaliram dobijem poruku da je vreme da nadogradim na novu verziju i mogu samo da izađem.
 
Drugari, ako je neko voljan da pomogne neka mi se javi u PP. Dobio sam supernova box, ali nisam korisnik. Zelim da ga pretvorim u klasican box cisto za YT, neka aplikacija mozda jos.
:censored:
 
Hm, box mi je zaglavljen na system is booting up. Nisam u principu nista radio u poslednje vreme. Mozda je povukao neki update? Kako uci u recovery? Pokusao sam onu foru sa drzanjem power dugmeta. Ili jednostavno zvati ove da dodju da ga zamene.

edit:
Pokusao i adb, naravno ne moze da se konektuje.. Sigh, izgleda cu stvarno morati da ih zovem.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno