Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deluje kao čvorište, možda za optiku. Može biti da je i za klasičnu kablovsku sa pojačivačem.
Nema nalepnice ispod naziva proizvođača tako da može biti i da je Surčin na putu da dobije tramvaje i trolejbuse.😁

@Nmb2018
Imaš prvi MOVE, jesi li ga probao u toj sobi gde je taj dodatni kako sam ti predložio? Pisao sam da ne uzimaš drugi ako će na tom mestu da ti puca veza.
Još, navodiš da ti puca na svim uređajima i da jedino reset modema pomaže. Niko ne može ovde da reši problem osim naslepih pokušaja da damo savet. Vrlo lako može biti da je modem zdrndan jer idu iz ruke u ruku (ovaj moj drndavi zna da zacvrči i veza zna da mu puca češće ali ne toliko na kratkim relacijama kao tebi).
Za kraj, pisao sam ranije da slikaš Upstream i Downstream parametre i postaviš ovde (sa tih strana niko neće videti tvoju adresu ako te to brine). Lako može biti da ti signal gubi jačinu kroz razdelnike ili loše kablove. To je nešto što je trebalo proveriti kao i sam modem pre nabavke dodatnog MOVE boxa.
ne verujem lol kace samo pravna lica i mislim da naplacuju tipa 500e za mesec dana mislim za optiku :p

Deluje kao čvorište, možda za optiku. Može biti da je i za klasičnu kablovsku sa pojačivačem.
Nema nalepnice ispod naziva proizvođača tako da može biti i da je Surčin na putu da dobije tramvaje i trolejbuse.😁

@Nmb2018
Imaš prvi MOVE, jesi li ga probao u toj sobi gde je taj dodatni kako sam ti predložio? Pisao sam da ne uzimaš drugi ako će na tom mestu da ti puca veza.
Još, navodiš da ti puca na svim uređajima i da jedino reset modema pomaže. Niko ne može ovde da reši problem osim naslepih pokušaja da damo savet. Vrlo lako može biti da je modem zdrndan jer idu iz ruke u ruku (ovaj moj drndavi zna da zacvrči i veza zna da mu puca češće ali ne toliko na kratkim relacijama kao tebi).
Za kraj, pisao sam ranije da slikaš Upstream i Downstream parametre i postaviš ovde (sa tih strana niko neće videti tvoju adresu ako te to brine). Lako može biti da ti signal gubi jačinu kroz razdelnike ili loše kablove. To je nešto što je trebalo proveriti kao i sam modem pre nabavke dodatnog MOVE boxa.
Probao sam prvobitni Move, testirao, nije bilo problema. Ali je testiranje trajalo dan... A ne 6 meseci....
Ovo stro trazis da slikam.. Iskreno no nisam toliko potkovan da razumem.. Ali svakako hvala...
Kupujem 12 metara utp kabla.. I nekako povezujem rutet i dodatni move... Nema treceg rešenje... Aha da reklamiracu u i ruter... Mozda i to zamene....

Nije to problem sa sa move nego i telefoni, lap top sta god da povezem puca net i mora restart modema.. Ne kukam.. Samo pitam i konsultujem se.
Prosto nemoguće da posle pola sata puca veza na bilo kom uredjaju koji je povezan...
sorry, konkretno si naveo da ti na wifi-ju loše radi Move. nisi narekao da ti svaki uređaj loše radi pa sam ti zato tako odgovorio

sorry, konkretno si naveo da ti na wifi-ju loše radi Move. nisi narekao da ti svaki uređaj loše radi pa sam ti zato tako odgovorio
Sve ok.. Kako god....
Utp kabl moram da uzimam i povezujem ruter i move..nezgodno zbog zidova, ali moram naci način.

Ruter takodje moram da reklamiram.
Neka ga menjaju.. Svakako po ugovoru placam uslugu.. Zelim da bude korektna.

Ima li neko ideju šta raditi pošto mi je nezgodno da zovem ove da dođu i da budem tada ibprisuran:Moji imali samo tv i pre neki dan im stavili net. Problem je kada se koristi net, i telefon a pogotovo laptop da slika na jednom tv i to onom u dnevnoj sobi koči stalno, negledljivo je dok na druga gva tv-a ne koči. Kad se ne koristi net ponekad malo zastane al ajde nije tako strašno.

Ima li neko ideju šta raditi pošto mi je nezgodno da zovem ove da dođu i da budem tada ibprisuran:Moji imali samo tv i pre neki dan im stavili net. Problem je kada se koristi net, i telefon a pogotovo laptop da slika na jednom tv i to onom u dnevnoj sobi koči stalno, negledljivo je dok na druga gva tv-a ne koči. Kad se ne koristi net ponekad malo zastane al ajde nije tako strašno.
Možda treba postaviti high pass filter kod tog televizora koji ima problem sa slikom.

Ako su odradili instalaciju kako treba, ond bi trebalo da postoji spliter koji deli signal za net od signala za televizore, pa onda još jedan spiter za televizore. Treba staviti high pass filter ispred tog splitera za televizore, to je najpametnije, tako se rešavaju moguće smetnje od modema na svim televizorima.

Hvala drugari na odgovoru. Bio sam kad su sad uvodili internet, nešto su malo radili kod mesta gde su nam uveli tv pre 20 godina, tu se dele signal na 3 tv-a, i postavili ruter kod jednog tv-a, podelili tu kabl na 2, jedan u tv drugi u ruter i taj ne koči sliku tv.
Ništa, moraću da im prijavim smetnje pa da se uskladim nekako. Iskreno se ne razumem baš u ovo i nisam mislio da bežično korišćenje neta može da utiče na tv

dal mozda neko zna posle koliko vremena za biznis optike se prelazi na fizicka lica MTS ili Supernova? LOL

Pukao mi net i kad sam reset ruter, nijedna lampica ne sija. Nista se ne desava.

Sta je ovo koji moj?

To se dešava i kod mene. Kontao da on/off dugme gubi kontakt ali verovatno nije to.

Da li još važi,da mesec dana posle raskida ugovora može da se potpiše novi ugovor,tako da te tretiraju kao novog krisnika?

Istekao mi je ugovor i ponuđeno mi je da ukoliko potpišem novi, prvih 8 meseci plaćam 50% nižu pretplatu.
Interesuje me da li je do zaista najbolje što sada nude, jer sam pri potpisivanju prethodnog ugovora dobio 10 meseci po dinar?

I takođe me interesuje da li je realno da im tražim još jedan modem?

Poslednja izmena:
Da li ce i ove godine za novaka da otkljucavaju one zakljucane kanale?15 novembar je,obicno u ovo vreme ih otkljucaju.

Mislim da su prošle godine otključali u novembru, a obično su otključavali početkom ili sredinom decembra.

Pozdrav ljudi, istekao mi je ugovor fazon pre 2 meseca, ali su oni nastavili da daju usluge. Racun je do tada bio, 3699 onda je stigao 4100. Otisao sam i raskinuo ugovor 12.10. I za oktobar mi stize racun 4750. Ne zelim da platim nesto sto nisam ni koristio. Plus da platim vise nego inace jel imate neku ideju sta je pametno uraditi? Hvala unapred na svakoj pomoci

Истекла је уговорна обавеза, не уговор, кад поднесеш захтев за раскид иде месец дана отказног рока. Провери са њима зашто је већи рачун, вероватно постоји разлог. Плати рачун и читај услове убудуће.

Znam da moram da platim, ali ne zelim da platim vise, jel smeju i da mi nabace veći paket sami od sebe?

Cao, isti slucaj i sa mnom. Samo sto sam ja podneo zahtev za raskid koji je jos 30 dana. Ladno si mi naplatili i elita paket koji nikada nisam ni koristio. Sta reci, najgore sto sam platio racun preko neta, a danas stogao veci racun i na njemu pise elita paket .... Sada ne znam ni da li mogu da pisem prigovor. U medjuvremenu sam vratio opremu. Lopovi

^ meni su mesec dana pred istek ugovora uredno poslali poruku da će isteći pa pretpostavljam da su i vama. Pozvao ih i dogovorio popust 50% u prvih 6 meseci. Ako ne želite da produžite ugovor taman se ima tih mesec dana za raskid.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno