Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko gde mogu da skinem MOVE N GO aplikaciju za android TV.
Vivax tv ne može da je pronađe u marketu kao i brdo drugih aplikacija. Druge aplikacija sam pronašla na netu, instalirala sa USB i sve radi. Samo ovu aplikaciju nikako da pronađem za tv. Uspela sam pronaći samo za telefon.

Zar nije bila priča da Supernove nema tamo gde mts ima optiku? Sinoć u sandučetu nađem flajer njihov, a u kraju ordinira mts optika.

Zar nije bila priča da Supernove nema tamo gde mts ima optiku? Sinoć u sandučetu nađem flajer njihov, a u kraju ordinira mts optika.
Ima tamo gde je mts uveo optiku pre nego što je kupio operatere koji su posle postali supernova (radijus vektor, kopernikus...).
Npr. znam slučaju bloku 63 na NBG gde u jednom ulazu ima i supernova i mts optika, zato što je mts postavio optiku pre nego što je kupio radijus vektor

Razgovarao sam sa mts-om za moje mesto, kažu, može preko supernove, ali ovaj kabl, za koji smo mislili da je optika kažu da je koaks... od grada, gde ima optika, sam 6 km udaljen... maks brzine kažu 200 Mbit/s, da li to pije vodu? Šta mislite? Inače ovde niko još uvek ne koristi tu mrežu...

ja sam imao u Podgorici 150 do 200 mbps na koaksijali ali upload samo do 10 ili 20 nije bio veći

Da li korisnici Supernove mogu da kupuju dodatnu opremu i smart uređaje od MTS-a na 24 rate? npr. kupim GW6 na 24 rate i rata mi stiže uz račun?

Ne bih da otvaram novu temu, pokusao pretragu ali bez uspeha.

Da li neko od vas ima preporuku za neki univerzalni daljinski kojim cu mocu da kontrolisem supernovin box i LG tv? Jako me nervira sto nemam osnovne komande za tv na daljinskom od box-a.

Hvala unapred.

Da li neko od vas ima preporuku za neki univerzalni daljinski kojim cu mocu da kontrolisem supernovin box i LG tv? Jako me nervira sto nemam osnovne komande za tv na daljinskom od box-a.

Hvala unapred.
Koji box koristite ?

Necu menjati box sigurno, nije mi potrebno. Racunar mi je povezan na tv tako da sve ostalo ide preko njega.
Jedino sta sam mislio promeniti je daljinski, neki koji mogu programirati i imati komande i za tv i za box.
Za tv je dovoljno on/off, zvuk i odabir ulaza, nista vise.

Hvala unapred.
Kad se uključi HDMI-CEC daljinski od tv-a ne može da kontroliše box?

Mogu reci da ne kontrolise jer mogu samo da ugasim box sa daljinskim od tv-a. Nece da ga upali kasnije niti hoce bilo koje druge komande.

JBL sound bar “slusa” komande i za on/off i za jacinu zvuka (ali trenutno mi nije potreban u toj konfiguraciji jer tv zvuk salje preko optike koja nije ukljucena jer mi smeta nosac tv-a… nebitno za ovu pricu)

Ukljucio sam i smart link na tv-u i hdmi-cec na box-u. Menjao kablove isto. Menjao mesta kablovima i isto. Probao ukljucen samo hdmi-cec i isto.

Evo kao i što sam napisao da ću poslati i sad mi ništa nije jasno... Kod drugara u Batajnici. Optika je mts, a supernova kanali, nisam verovao već sam listao kanale i čak video supernovin info kanal. On nije uzeo move uređaj, kartica uredno u TV aparat. Na slikama ovo ima od uređaja.

Prilozi

• IMG-13f45fc5a02336368b90d1221ad00f23-V.jpg
    IMG-13f45fc5a02336368b90d1221ad00f23-V.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 94
  • IMG-3edad08cc741e2e22cacf213816d9558-V.jpg
    IMG-3edad08cc741e2e22cacf213816d9558-V.jpg
    136.9 KB · Pregleda: 95
Mozda je supernovina optika, ali koriste mts uredjaje, ipak su ista firma. Neko pametniji mozda ima bolje objasnjenje.

Bukvalno od sve opreme samo "ZOK" ima MTS logo. Dakle nije MTS optika nego Supernova optika.

Razlikuju se samo interne konfiguracije za zaduživanje opreme tj. nisu mogli tehničari da prijave prvi ruter koji je pripadao za mts optiku pa su naknadno doneli isti model za Supernovu i to je prošlo. Oba naravno imaju mts logo. Mada me ni ne čudi, jer Telekom i Huawei sarađuju još od HG520s koji je imao TS brending, a noviji su već bili sa mts logotipom.

Bukvalno od sve opreme samo "ZOK" ima MTS logo. Dakle nije MTS optika nego Supernova optika.
Tu sam čekao bilo koga, al naleteo ti, gledao na banderi da li ima na kutiji neki logo i ne vide ništa. Iz te kutije izlaze dva kabla od toga jedan za mog drugara drugi ide kod njegovog komšije. Komšija ima mts, drugar supernovu. I zbog toga sam ono da ništa mi nije jasno. Jedino se napravim lud i da zovem kol centar, da li optika može preko mts-a. Jedino što njegov komšija nema a to je ovaj uređaj iz kog izlazi koax kabl. Ili ja nisam video. Ali zato ima neki mali boksić crni na kome piše mts.

Prilozi

• IMG-13f45fc5a02336368b90d1221ad00f23-V.jpg
    IMG-13f45fc5a02336368b90d1221ad00f23-V.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 74
  • Like
Reagovanja: uji
Ne znam ja šta si ti gledao i šta komšija kaže da ima a šta ima realno (osim MTS logoa i na mesečnom računu) ali Supernova i MTS optika ne koriste i ne dele istu lokalnu infrastrukturu.

Ako dobiješ razuman odgovor od njih, podeli ga s nama. Ako dobiješ kakav drugi, obavezno ga podeli.:)

Ima tamo gde je mts uveo optiku pre nego što je kupio operatere koji su posle postali supernova (radijus vektor, kopernikus...).
Npr. znam slučaju bloku 63 na NBG gde u jednom ulazu ima i supernova i mts optika, zato što je mts postavio optiku pre nego što je kupio radijus vektor
Ima logike ako su oba operatera postavili optičke instalacije pre anšlusa. Ako nisam pogrešno shvatio, ono što je pitao je kako sada da dobija SN optički prospekt, nakon Telekomovog preuzimanja.
Meni deluje kao greška tog promotera što je ubacio flajer, možda nije znao da je Telekom već u kraju. Nama već godinu i po zatrpava sandučiće Yettelova promoterka a nemaju svoju instalaciju u zgradi.
Opet, ako je u pitanju kablovski internet i TV, onda je logično pošto se uglavljuju svuda kako bi korisnike sa kabla drugih operatera privukli sebi.
Jedino da se pozove taj promoter (ako je ostavio kontakt na flajeru) i da se vidi kako stoje stvari. Sve ostalo je nagađanje.

Poslednja izmena:
Evo kao i što sam napisao da ću poslati i sad mi ništa nije jasno... Kod drugara u Batajnici. Optika je mts, a supernova kanali, nisam verovao već sam listao kanale i čak video supernovin info kanal. On nije uzeo move uređaj, kartica uredno u TV aparat. Na slikama ovo ima od uređaja.
To je supernova. Telekom ne koristi ZTE rutere za optiku. SAmo je ZOK ta bela kutijci optička telekomova jer se tako dogovorili sa investitorom ako je nova zgrada u pitanju
Ako hoćeš da proveriš da li telekom ima optiku pusti mi u privatnoj poruci adresi pa ću proveriti preko drugara

Yettelova promoterka nam zatrpava sandučiće, a nemaju svoju instalaciju u zgradi.
Neće ni da uvode ako nema ijednog zainteresovanog. Prvi ko bude hteo da pređe (kroz IDP), ući će makar samo zbog njega. Međutim, mts se umešno stavio ispred Yettela jedno vreme uprkos obaveznoj fiksnoj liniji i pridobio korisnike. U prilog ide činjenica da je sve veći odliv korisnika iz Yettela zbog gubitka prava prioriteta emitovanja (degradacije) signala i nekorektne poslovne (cenovne) politike. Ako za dve godine liberalizacija korišćenja infrastrukture bude podrazumevala da Yettel koristi Supernovinu, imaću Hipernet u vidu, ukoliko A1 ne stigne do nas.

Čekaj tren, nisam sve povezao.
Ono što znam je da u zgradi imaju dve optičke instalacije - jedna od SBB-a i druga od MTS-a. Takođe znam da sve te flajere, koje Yettel dostavi, gotovo svi stanari odmah izbace za smeće. Verovatno neki nisu uopšte zainteresovani a ima sigurno onih koji misle (konkretno i ja) da nema ništa od toga dok ne uvedu svoju instalaciju prvo (kroz anketu od vrata do vrata ili skupljanjem potpisa posredstvom upravnika dok ne skupe preko 50 odsto ili koliko već traže).
Ono što ne znam pošto zaista nisam u toku sa dilovima između provajdera, je li moguće da Yettel iskoristi SBB ili MTS instalacije (ako korisnik više ne koristi njihove usluge) sa sve kutijama na spratovima kako bi pružili uslugu zainteresovanim pojedincima (samo postavljajući svoju krajnju opremu kao što je modem)?

Ono što ne znam pošto zaista nisam u toku sa dilovima između provajdera, je li moguće da Yettel iskoristi SBB ili MTS instalacije
Vidi se da nisi u toku 😁 Yettel već par godina ima dil sa MTS da ima pravo da koristi / iznajmljuje MTS-ovu optičku infrastrukturu. Dakle, gde imaš MTS optiku može i Yettel optika da se koristi. Zato vam i ostavljaju flajere? 😂

Ključna reč je MTS optika, dakle tamo gde je Supernova optička mreža ne može da se uzima Yettel optika.

Jedino što njegov komšija nema a to je ovaj uređaj iz kog izlazi koax kabl.
To je CATV resiver sa koaksijalcem, a DVB-C ima samo Supernova, dok u televizoru je ubačen CA modul sa Connax karticom za dekodiranje signala.

Vidi se da nisi u toku 😁 Yettel već par godina ima dil sa MTS da ima pravo da koristi / iznajmljuje MTS-ovu optičku infrastrukturu. Dakle, gde imaš MTS optiku može i Yettel optika da se koristi. Zato vam i ostavljaju flajere? 😂

Ključna reč je MTS optika, dakle tamo gde je Supernova optička mreža ne može da se uzima Yettel optika.
Verovatno u sistemu pokazuje da ima optike na adresi iako je nema to se dešava na nekim lokacijama zbog biznis korisnika pa jetel dođe iako realno nema TM za optiku na adresi

Šta ću kad sam neobavešten, onako, premijerski. Ali samo svojom odlukom, pošto me ta tema nije nimalo zanimala do skoro.:sneaky:
Vidim par dana na telefonu već Yettel modeme i hipernet TV box preko bluetootha pa sam posumnjao.
A oni nikakvo pismo uz flajer kojim objašnjavaju sve ovo. I onda 90 odsto tih flajera stanari samo izbace bez da bolje pogledaju. Bačenih para...
Nego, kad ćeš prestati sa izmotavanjem i aplicirati za moderaciju/administraciju? Ne uči mi se nešto nemački pod stare dane.:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno