keza
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.12.2005
- Poena
- 365
Imam ja 😀Jel ima neko Supernova optiku ali da mreža ide preko EPS-ovih bandera?
Imam ja 😀Jel ima neko Supernova optiku ali da mreža ide preko EPS-ovih bandera?
Ja sam na koaksijalcu kod Supernove imam javnu dinamičku IPv4 adresu i isto tako IPv6 adresu (nisam iza CGNAT-a) i to traje tako već 11 meseciSvi korisnici Supernova mreže koji ne plaćaju za statičku IP adresu nemaju javnu IP adresu (supernova koristi CGNAT) pa u svakom slučaju nije moguć pristup spolja.
Koliki ti je ping?Ja prešao na GPON Super Plan 2L, internet mi pustili preko optike, a televiziju nisu dirali, tj i dalje ide preko koaks. kabla.
Ping gledas kolko je do Evrope i dalje.To nije dobar ping na optici,toliko i ja imam na coaxu kao i 1ms jitter.
Na ovaj sajt https://supernovaott.rs/ unosis mail i šifru koju si dao njima kad si potpisao ugovorDa li moze supernova da se gleda na racunaru/laptopu? Ako moze, kako, posto nisam naisao na detalje.
User je mail kojim im das, ali password ti posalju u mail-u, to mozes naravno, da promenis...Na ovaj sajt https://supernovaott.rs/ unosis mail i šifru koju si dao njima kad si potpisao ugovor
To nije bitno u ovoj priči, ping uvek merim prema našim serverima i ako nema većih odstupanja i nema gubitka paketa onda znam da je sve uredu.Ping gledas kolko je do Evrope i dalje.
To da, ako gledas da nesto nije kod tebe problem. Wifi dodaje jedno 3-5ms na ping, inace...To nije bitno u ovoj priči, ping uvek merim prema našim serverima i ako nema većih odstupanja i nema gubitka paketa onda znam da je sve uredu.
Zato sto su nesposobni. Klasicni naprednjaci. Od marketinga im je bitno samo da privuku sto vise ljudi a posle za sve ostalo koga briga.Hvala @vladazupa1 , @bmaxa uspeo sam da se ulogujem. Ne znam kako ali ja taj sajt nisam uspeo da pronadjem preko njihovog sajta. U svakom slucaju hvala jos jednom
Kako je doslo do toga da predjes na optiku, da li su te oni zvali da nude nešto ili si saznao pa se javio sam?Ja prešao na GPON Super Plan 2L, internet mi pustili preko optike, a televiziju nisu dirali, tj i dalje ide preko koaks. kabla.
Menjaj taj krš odma, odma zovi i traži drugi.Imao sam problem sa netom/fiksnim juce.Danas dosao tehnicar i ustanovio ocigledan kvar modema(restartovao se sam od sebe cim se boota,i tako u krug).Zamenio mi je taj tehnikolor 7210 za ovaj cisko epc3925. Navodno samo to imaju trenutno. Posto je na njemu samo 2.4 wifi i to jako los na par metara, a nema 5 wifi mrezu mislio sam naravno da se zalim i trazim model koji meni zadovoljava potrebe.A takodje sam mislio da ubacim i asus ax86u posle ovog njihovog modema da bude glavni.Moze li to sa ovim ciskom(ili koji vec bude bii njihov) i asus ruterom?
Sta je uopste aktuelno u supernovi za koaks modeme(koja marka i model)?
Jel optika baš supernovina ili ide preko mts-a? Ovo pitanje postavljam iz razloga jer se moj prijatelj preselio u Batajnici i uveli mu optiku preko mts infrastrukture.@kidu_moc Isticao mi je ugovor oktobra meseca, zvali su me sa nekim ponudama koje za mene nisu dolazile u obzir, pa sam podneo zahtev za raskid ugovora.
Sutradan su me zvali i dali sve što sam tražio, čak i preko toga.
Za prelazak na optiku sam čuo od komšija i prijatelja, a i oni su mi sami ponudili, jer su videli u njihovom sistemu da je prelazak na optiku tehnički izvodljiv.
Optički modem/ruter Huawei HG8245W5-6T
me je baš prijatno iznenadio koliko daleko "baca" jak wifi signal.
Iza onog Technicolora morao sam da stavljam svoj ruter da bih imao net u celoj kući, sad za tim nema potrebe. Čak i komšija udaljen pedesetak metara hvata dobar signal i gleda youtube na android TV-u.
Ustvari to je isti način pristupa kao i kod Supernova optike - televizija ide preko DVB-C standarda (coax-a) do STB-a, a ne kao kod mts-a gde je IPTV u pitanju...Exe Net optika, koju je MTS kupio krajem 2019. godine.
Koja infrastruktura, koji grad, koji deo grada... mnogo širok pojam...Imam jedno pitanje da li se nekom od vas desava da mu nestaje net na nekoliko sekunde i vraca i tako nekoliko puta uvece...?
Niš, palilula supernovaKoja infrastruktura, koji grad, koji deo grada... mnogo širok pojam...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari